Skocz do zawartości
IGNORED

[HLP]Zestaw kina do 4000,- na pokój 24m2

misiek1

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić zestaw kina z tym, ze mam problem.

Chce zakupić zestaw głośników JBLBalboa tylko nie wiem jaki amplituner. Nie wiem, czy Pionner VSX516 lub 915 będzie dobrze pracowal z tymi głośnikami. Lubie posłuchać jak i muzyki klasycznej tak i dobrego heavy metalu po muzyke elektroniczna włącznie, pomijając hiphop, rap i disco bo tego nie słucham. Lubie również obejrzec dobry film.

Ewentualnie doradzcie mi jeżeli nie Pionner to jakiego amplitunera do tych głośników dopasowac w cenie do 1700 PLN.

Pomozcie mi także w zakupie DVD do tego zestawu i na koniec za jakimi kablami powinienem się rozglądać.

Z gory dzieki za okazana pomoc.

jeżeli bierzesz pod uwagę sprzęt z drugiej ręki to mogę polecić ten amplituner:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeżeli chodzi o DVD - coś z przetwornikiem przynajmniej 12bit (np. pioneer z nowej lini, albo poprzedniej)

co do kabli (trochę ogólnie to ująłeś), wsumie to tylko coaxial potrzebny będzie do podłączenia cyfrowego, amplitunera z DVD... bo głośnikowe chyba są dołączone do zestawu balboa

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

123... test

Do Balboa idealnym byłby HK130, ale raczej w sklepie za 4000 tego zestawu nie kupisz. Na allegro widziałem HK130 za 1499 i Balboa za 2599, więc o 100 więcej.

Ewentualnie jeśli słuchasz spokojnej muzyki niektórzy łagodzą JBLe amplitunerem Denona (np: 1706). Jeśli ostrej to spróbuj Yamahe.

A najlepszą metodę jest własny odsłuch - umówić się w salonie, wziąć dzień wolnego z roboty i posłuchać

Witam i dziękuje zarazem.

Myślę właśnie o H/K 140 i gł. Balboa- tzn. mam nadzieję,że ten sprzęt do pażdziernika stanieje bo wtedy go będe kupował. Nie wiem jeszcze jakie DVD. No chyba, że mnie nie Będzie stać (to zależy czy nagne żone na większą kase) to wtedy będe zmuszony na Pioneera 516 lub 915. Prosze doradźcie mi jakie kable bo te będe już teraz kupował bo muszę je puścić pod panelami, które będe kładł za miesiąc. Oczywiście jakie na tył, jakie na przód, jakie do centralnego, no i czy do suba ma być orginalny( jak tak to jaki). Oczywiście cały czas mowa o gł. bBalboa bo te biore napewno. Cały sprzęt będzie się składał z: amplitunera, DVD,tunera cyfrowego Cyfry+, no i TV. No i właśnie tu też mam problem jakie TV: plazma czy lcd nie droższy jak 6kzł. Odległość do tv to 5 do 5,5m, pokój od zachodu czyli słoneczny, odbiór cyfrowy(cyfra+),średnio 6-8godz.oglądania dziennie, będzie odsłonięty wisiał na ścianie.

Proszę podać jakieś typy.

Dziękuję bardzo!!!

witam

i Balboa i HK - dostaniesz znacznie taniej.

Co do ekranu - to nie takie proste.

do 6000 zł przy tej odległosci powinieneś sięgać po Plazmę 42" /Pnasonic 42 Pa60, Samsung 42 S5s , LG 42 PX 3/ - z uwagi na fakt ,ze ma wisieć / musisz jedynie pamietać o dotarciu plazmy przez pierwsze 330 godzin/

Jeśli mogła by stać - oszczędzisz sobie rygoru docierania - to Mozesz brać KDF 50 a 11 - Sony.

LCD w tej cenie dostaniesz tylko 37" - Sharp Ga5 oraz 37" LG LC2.

Jeśli chodzi o przewody to zrobilismy pierwszy test naoczny - przewodów:

jutro będzie dostepny wizualnie - wiele różnic niewiarygodnych.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.