Skocz do zawartości
IGNORED

pomnik stereo HiFi - JBL Paragon

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

zdezintegrowany_3PO>

He, he. Pewno, że wiedziałem.

I znowu dał się sprowokować.

Zawsze, jak brakuje Mu argumentów, to zaczyna szkalować oponenta. Po prostu, mam trochę wolnego i siedzę przed monitorem. Może niepotrzebnie...

Ale On - powinien się ruszyć do książek (broń Boże - o tematyce HI-FI).

Kończę temat.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

graaf -->

przecież to ty jesteś największym trollem tego Forum!!!

.... napisz wreszcie coś od siebie ... coś czego nie wyczytałeś w sieci, coś czego nie podsłuchałeś od innego Forumowicza ... spróbuj chociaż ...

zdezintegrowany_3PO

strona-hołd założona przez niemieckiego fana:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w zamieszczonym tam cytacie ze Stereoplaya coś na marginesie zukzukzukowej "komody":

>>Was der Laie auf den ersten Blick voreilig als nostalgisches Sideboard registriert, entpuppt sich bei genauerem Hinsehen als äußerst liebevoll gearbeitetes HiFi-Gerät

post-5623-100009296 1170296017_thumb.jpg

post-5623-100009297 1170296015_thumb.jpg

post-5623-100009298 1170296014_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lucmaster, 3 Lip 2006, 18:52

Nie wywoła. Bo wywołuje padanie Graafa na kolana, a nie to co on zamieszcza. Na szczeście tym razem już nie "pada na kolana" - jakos tak normalnie napisał, a nie na głębokim przydechu. No i wreszcie zamieścił firmę z tradycjami nie tylko w budowaniu niewydarzonych dziwolagów pasujących do DIY.

Ten JBL to raczej normalny głosnik tubowy - tylko o niespotykanej geometrii. Pomnik - owszem, jesli brać pod uwagę jego cenę i czas pozostawania w produkcji oraz wzornictwo typowe dla meblościanek i komódek z lat 50tych-60tych. Na pierwszy rzut oka byłby z tego swietny system do cześci kina domowego ;) I od razu stolik pod telewizor. No i oczywiście ma wiele zalet głosników tubowych, które JBL wykorzystuje do tej pory własnie w sytemach kina domowego (np obecnie tuby średnio-wysokotonowe które dla lepszej współpracy z pomieszczeniem w konfiguracji KD promieniuja asymetrycznie).

Jednak z tym ustawianiem na piedestale trzeba ostrożnie - taki np. VW1300 też mozna z tego punktu uznać za pomnik motoryzacji - choc ani to dobre nie było, ani ładne, ani funkcjonalne.

co do tytułu wątku "graaf upadnie na kolana" to wyjaśniam wszystkim, że jestem pewien na 110%, że gdybym go zatytułował inaczej to pies z kulawą nogą by się nie zainteresował kolumnami Rehdeko

ciekawe tematy HiFi giną na forum w "sprzętofilskim szumie"

dlatego takie tytułowe prowokacje są niezbędne, żeby przez "sprzętofilski szum" przebiło się do świadomości ludzi zainteresowanych HiFi (na szczęście są i tacy na forum) cos ciekawego choc szerzej nie znanego

i tyle!

Re:zdezintegrowany_3PO, 6 Lip 2006, 12:22

sądzisz, że będę z tobą się wdawał w rozmówki po tym co o mnie piszesz na forum?

nie mam przyjemności rozmawiać z osobnikami tobie podobnymi

graaf, 6 Lip 2006, 12:25

>Re:zdezintegrowany_3PO, 6 Lip 2006, 12:22

>

>sądzisz, że będę z tobą się wdawał w rozmówki po tym co o mnie piszesz na forum?

>nie mam przyjemności rozmawiać z osobnikami tobie podobnymi

... to w takim razie do kogo teraz piszesz? ... czyżby małe rozdwojenie jaźni ;)

Re: zdezintegrowany_3PO, 6 Lip 2006, 12:30

>graaf, 6 Lip 2006, 12:25

>

>>Re:zdezintegrowany_3PO, 6 Lip 2006, 12:22

>>

>>sądzisz, że będę z tobą się wdawał w rozmówki po tym co o mnie piszesz na forum?

>>nie mam przyjemności rozmawiać z osobnikami tobie podobnymi

>

>... to w takim razie do kogo teraz piszesz? ... czyżby małe rozdwojenie jaźni ;)

nie wdaję się z Tobą w rozmówki, to co napisałem to tylko elegencka formuła zastępująca bardziej dosadne, acz spotykane na forum krótkie zwroty

Łeeee - a myslałem że Zdezintegrowany_3PO dostanie honorowego ignora od Graafa :)))

A tu kicha - Graaf przestał ignorować... Widać że tak walczył z trolami aż został sam i nie było mu z kim dyskutować :)))

raczej uznałem, po doświadczeniach z totalnie zespamowanymi wątkami, m.in. przez kubrysia, że jednak lepiej jest nazywać rzeczy po imieniu niż "ignorować", ta funkcja w praktyce się nie sprawdza kiedy chmary trolli wypisują inwestywy pod twoim adresem a ty nawet o tym nie wiesz

Qubric -->

A niby za co ten ignor od graafa? .... za prawdę o nim samym?

Przecież ja do kolegi graafa nic nie mam i nie przypominam sobie bym kiedykolwiek ubliżył mu publicznie poprzez mijanie się z prawdą :)

zdezintegrowany_3PO

Oczywiście że wyłacznie za prawdę o nim samym... Zwłaszcza, za prawdę! Oraz za podważanie jedynie słusznych spostrzeszeń wielkiego Graafa :)))

(gdyby się tak nie nadymał to byłby nawet zabawny, a tak - to musi uważać żeby się nie udusił :)))

foxbat, 6 Lip 2006, 14:41

>Powracając do wątku, słyszał ktoś jak gra ta komoda?<

Suburban legend jak zwykle - ale Graaf słyszał że ktoś słyszał, no i jeszcze napisali że gra świetnie :))) I po tym wszystkim Graaf już się uważa za audiofila prawdziwego to znaczy niesprzętowego - bo dla odróżniania ci którzy słuchają dźwięku ze sprzętu to są audiofile sprzętowi, a on tylko o nim rzewnie pisze :)))

Zachęcony twoim wpisem skopałem komodę - zagrała słabo, dźwięk jakiś taki stłumiony... Może na suba by się nadawała.

ja mam jedno (ale zlozone) pytanie do kol. graafa:

kiedy i z jaka aparaura towarzyszaca szanowny kolega sluchal Paragonow? jak moze kolega opisac charakter brzmienia tych zestawow w porownaniu do innych zblizonych cenowo konstrukcji o podobnej budowie? czy preferuja jakis konkretny gatunek muzyki, a moze sa uniwersalne? jaki zdaniem kolegi rodzaj amplifikacji najlepiej sprawdzil sie w tym zestawieniu?

mysle ze wiele osob bedzie bardzo zainteresowanych tymi odpowiedziami.

pozdrawiam i licze na rzeczowa wypowiedz, najlepiej nie zawierajaca zadnych odnosnikow hipertekstowych...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.