Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana autka

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn, 31 Sie 2006, 14:05

>Jeśli chcecie, mogę was raczyć teraz wyjątkami z dziennika podróży

Najpierw się wyspowiadaj ze szwindelskiego usuwania wątków niewygodnych dla konkurencji.

gutten

albo dobra,podkreslam DOBRA Honde,

albo Megane III 1,5dCI zuzywajaca od 3,8 w trasie do 5,5l w miescie ON,

bije na glowe corolle,focusa,

za 2003r zaplacisz w zaleznosci od wersji i stanu od 30 do 36tys zl.

>inzynier

No, to chyba uwaga - NIEGODNA Moderatora !

Ty sobie tam, ze swoimi kolesiami Manipulatorami - JAJA robisz, czy wykonujesz powierzona Ci FUNKCJE !!!

Zamierzacie tak do Waszego KONCA - strugac pajacow, czy zaczniecie wreszcie POWAZNIE odpowiadac na pytania ?

Ja nie musze byc powazny, ja jestem tylko zwylkym forumowiczem, ale Wasz TYTUL, jesli juz go przyjeliscie,

DO CZEGOS CHYBA ZOBOWIAZUJE ?!

>lancaster

Czy i Ty lancaster zes Totalnie ZGLUPIAL !!!

A od kiedy to watki - NIE MOGA byc nudne !!!

Pokaz mi k.... taki punkt w Regulaminie !

Czy naprawde to Gabczaste Zmiekczenie Muzgu przeszlo z Manipulatorow i na Was ?!

PS. A tak przy okazji, moglbys cos napisac o Klasycznym Rachunku Zdan lub Logice Wielowartosciowej,

zanim sie juz tak do konca ZNUDZISZ ( wrath'a i mnie z pewnoscia by to b. ZAINTERESOWALO !)

• Redaktorzy

"Cześć józwa, miło Cie słyszeć. Z ta klima to pewno nie najlepiej było, co?

PS. A nie wiesz dlaczego zginął mój watek o "dupie" ??? :-))))))"

Odpowiadam hurtem wszystkim pytającym o moderację - przez ostatni miesiąc moderacji z Tirany nie dokonywałem (mimo że kiedyś siedział tam nasz znany moderator, tow. Mijal), proszę zatem o danie mi nieco czasu na zorientowanie się, jak teraz działa system. Osobno, specjalnie dla electro wyjaśniam, że moderatorem tego forum jestem od dawna, a nie tylko od chwili, gdy on raczył to zauważyć. Nie ma się on jednak czego obawiać, wszystkie jego wpisy traktuję z ojcowską troską, i na pewno biedaka nie ukrzywdzę.

A teraz obiecane wyjątki z dziennika podróży:

05.08.

Start. Jazda przez Słowację i Węgry. Serbia wreszcie dorobiła się przejścia granicznego z prawdziwego zdarzenia, czego nie da się powiedzieć o Polsce (Dukla). Nocleg na ponurym zadupiu nad rzeką, wódka Soplica.

06.08.

Serbia, Macedonia. Drugie tankowanie, bardzo tanio. 55 l za 35 Eur. Od dziś tylko tu tankuję. Odłowy nad rzeką no name. Myotis mystacinus/aurascens, o dziwo z czerwonym fiutem. Nagrania nietoperzy, liczne karliki. Przybłąkał się zagłodzony kundel w typie albańskim.

07.08.

Poranne żganije (na oko to były gołąbki). Pies się ucieszył i wszystko zeżarł. Wyraźnie się zadomowił, broni obozowiska. Żre też obierki z ogórków. Omyłkowy wjazd do Kosowa. Dobrze że tam już nie strzelają, bo ładnie byśmy wyglądali. Rychło - Albania, przez nowe przejście koło Prespy. Świat kończy się jak od noża. 12 km kamienistegio szlaku do najbliższej wsi. Wieczorem odłowy w Golomboczi, około 20 zwierząt. Udany, choć męczący dzień.

To na razie na tyle, reszta innym razem.

>Poranne żganije (na oko to były gołąbki). Pies się ucieszył i wszystko zeżarł.

Jak bede duzy i bede moderatorem to tez bede mial takie przygody?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Była zasadnicza. Józwa się pochorował, natomiast pieskowi się z tego powodu poszczęściło. Z tego wnioskuję, że może ci chodzić o psa, ale wolałem się upewnić, a ty mi - pytaniem na pytanie...

jozwa

>a ty mi - pytaniem na pytanie...

No to trzeba dokladniej czytac moje wpierwsze pytanie, no chyba, ze pies tez jest moderatorem tego forum... ehhh... az sie chce wkleic link do jednego watku tu na bocznicy...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric

>>no chyba, ze pies tez jest moderatorem tego forum...

>No wiesz... Psy to całkiem mądre stowrzenia...

No chyba, ze chodzi o madrego psa mulsa ;)

w d... mam Twoja troske, zawsze uwazalem Cie za w miare lojalnego pracownika p.Stryjeckiego dlatego zdziwilem sie ze dostales taka role m na niby niezaleznym forum...

czesc moich wpisow o waszej niewatpliwie zapladniajacej umyslowo roli na forum jest jednak wycinanych, za dowcipne?:)))))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Nerwy, nerwy... Zamiast chamić wyluzuj, znajdź sobie bogatą narzeczoną, poproś żeby ci zafundowała fajny sprzęt, chandra przejdzie jak ręką odjął. Świat jest piękny!

>jozwa maryn

>Świat jest piękny!

To akurat - prawda ! :)

Prawie tak piekny, jak sam Jozwa ! ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

A kuku, niespodzianka. Aż tyle mózgu pod tą czapeczką się nie kryło. Ale zaraz, czy ty aby nie chciałeś mi w ten sposób zrobić przykrości? Jeżeli tak, to to raczej nieładnie.

>jozwa maryn

Oh !

Pardonnez-moi !

Porwalem Cie z Hi Fi Muzyka tak gwaltownie,

iz istotnie, gdzies musialo Ci zwiac czapeczke !

To pewnie Wiatr Historii ! :)

Obiecuje poszukac !

Z pewnoscia sie - znajdzie ! :)

>jozwa maryn

>Aż tyle mózgu pod tą czapeczką się nie kryło.

Ja tam widze tylko rozowy, obly ksztalt przypominajacy ...przypominajacy...no ..tego..ten..kopule ! :)

Czy WEWNATRZ jest - mozg ?!

To dosc SMIALE stwierdzenie, ktorego jednak arbitralnie kwestionowac nie zamierzam ! :))

• 2 tygodnie później...

Wczoraj nie tyle zmienilem samochod, co odebralem nastepny. Kupilem trocha kota w worku, poniewaz nie mialem mozliwosci obejrzenia osobiscie przed zlozeniem zamowienia. Niemcy troche krecili z odbiorej, jako, ze model wchodzi oficjalnie do sprzedazy w Niemczech 23 wrzesnia, ale ktos madry postanowli jednak nieco oproznic magazyn i wydac auto. Na miejscu tez mialem nieco malo czasu, poniewaz harmonogram popchnal mnie do jednodnego dnia na odbior i powrot do Polski. Poniewaz jestesmy w audio, zaczne od audio. Nie ma niestety montowanych fabrycznie iPod interface'u i trzeba juz go zamawiac osobno w serwisie, ale jest pod oparciem na lokiec w schowku aux oraz zasilanie na wtyczke "zapalniczka". Bylem mile zaskoczony, jako, ze w zeszlorocznym kombi do dzisiejszego dnia mam problem z niska glosnoscia, a tutaj jest wspaniale. Jest wbudowanych kilka "setups" hall, theatre i cos tam jeszcze, dzwiek jest jak na maly system do rozrywki samej jazdy wrecz fenomenalny i nie ma tutaj wlasciwie sensu zmian czegokolwiek, byc kilku z 13 przetwornikow, ale to tez juz bylaby zabawa dla mlodszych, tych, ktorzy lubia sobie "pogrzebac". Bas jest dobry, nic nie dudni, wysokich tonow az za duzo, ale wszystko mozna dostroic do swoich wymogow i zaprogramowac automatycznie w swoim kluczu. Nie opanowalem jeszcze podzielenia ekranu na czesc kontroli CD i systemu nawigacyjnego, zreszta nie jestem pewien czy jest taka mozliwosc. Sprawdze to za kilka dni, jako ze Polska jest nawigacyjna pustynia w swiecie bmw. To sa takie male roznice pomiedzy sasiadami i naszym krajem. Autostrady sa w Niemczech darmowe, poprzez system nav podawane sa w roznych jezykach (finicznie z milym kobiecym glosem) informacje o wypadkach, budowach, korkach na wybranej trasie, natomiast w Polsce nie ma ani mapy, ani milego glosu, a za autostrade trzeba zaplacic. Pojechalem przez Swiecko i wlecialem po jakiejs godzinie, poltorej na a-2 i przyznam, ze ten odcinek, liczacy okolo 300km jest naprawdy wspanialy. Dla tych, ktorzy nie wiedza, placi sie 3x11zl za okolo 200+km, ostatni odcinek liczacy okolo 120km jest bezplatny, ale wynika to chyba glownie z obecnego braku miejsca "poboru" oplaty. Podejrzewam, ze juz niedlugo bedzie nastepne 11 zlociszy. Sam samochod ma idiotyczne przyspieszenie, ale nadal sadze, ze w Polsce wykorzystywanie takiej mocy do samego mijania jest bezsensowne. W kraju wybieram opcje jazdy za 100km/h TIR'em. Z prostego powodu, ze to cale wariatkowo w swoich bolidach po godzinie zapoznawania sie coraz blizej z efektem czolowego zderzenia jest mi widoczne przy jakims rondzie, swiatlach kilkanascie samochodow przede mna. Po wjezdzie do Warszawy postanowilem jeszcze zatankowac i juz mamy podobna sytuacje na Statiolu w centrum. Jakis podrasowany bolek z blednym wyrazem twarzy po prostu musial zapalic sobie gumy odjezdzajac ze stacji. Nie wiem na czym to polega i skad to sie biezrze (?). Pod koniec trasy sluchalem elokwentnych wypowiedzi Leppera i innych naszych przywodcow, mialem juz troche dosyc muzyki przez 11 godzin jazdy. Wyszlo 11.2 litra na calej trasie przy sredniej predkosci nieco ponad 100km/h. Ogolnie pierwsze wrazenie z zakupu jest bardzo pozytywne, jestem przemile zaskoczony nawet nowym wzornictwem coupe, szczegolnie elegancki jest tyl. Dziwne jest ze w tylnich swiatlach nie zastowona calkowicie LED, oraz szkoda, ze juz teraz nie mozna elektrycznie otwierac na stale zamontowanych tylnich bocznych szyb. Wszystko jest ergonomicznie pod reka, ale nie moglem sie za bardzo polapac gdzie jest sciemniac do tablicy rozdzielczej. Oparcie na lokiec w znakomitym miejscu, podobnie jak pozycja bocznych okien, na ktorych krawedzi mozna polozyc lewa reke trzymajac kierownice, co jest ogromna zaleta przy dlugich trasach. Tanim kosztem kilku plastikowych listw oraz pod nimi zamontowanych pomaranczowych diod stworzono bardzo efektowne i latwe dla oka nocne dyskretne oswietlenie. To na tyle.

Ukryta Zawartość

post-961-100006165 1170300438_thumb.jpg

post-961-100006166 1170300436_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.