Skocz do zawartości
IGNORED

odsłuchy w Poznaniu

piotr_lass

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko wskazuję na to że przyjadę z DeTomem i chłopakami. A więc:

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10.tdrozd (16.07)

>11.cyku (16.07)

>12.houek (15.07)

>13.lancaster

>14McGyver (16.07)

Rekin - oczywiście, w pokoju zmieści się i 20 osób. Jednak miejsc siedzących mogę wygospodarować nie więcej niż 10 - 11. Niedziela jak najbardziej mi odpowiada. Pozostaje tylko kwestia godziny.

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior (16.07)

>5. Yogi1

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10.tdrozd (16.07)

>11.cyku (16.07)

>12.houek (15.07)

>13.lancaster

>14McGyver (16.07)

Jeśli w niedzielę,i ja się piszę :)

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10.tdrozd (16.07)

>11.cyku (16.07)

>12.houek (15.07)

>13.lancaster

>14McGyver (16.07)

>15.salmo (16.07)

>Genesis

To mnie pocieszyłeś. Pewnie nie musimy się tłoczyć wszyscy na raz - chodzi tylko o to, żeby chociaż w niektórych momentach posłuchać razem. Ja się deklaruję, że jak będzie tłoczno, to mogę opuścić saloony :)

Co do godziny, to już koledzy, którzy przyjadą z Warszawy muszą się określić na którą są w stanie dotrzeć i jak logistycznie rozplanujemy pobyt. Pewnie jakiś posiłek na mieście będzie wskazany. Myślę, że jeszcze szczegóły dopracujemy.

Ja także się piszę na niedzielne odsłuchy. Oczywiście nie musimy wszyscy naraz słuchać część np może w ogródku posiedzieć porozmawiać.

Pierwsze takie spotkanie traktowałbym bardziej jak poznanie forumowiczów niż konkretne odsłuchy.

Panowie a w niedzielę w grę wchodzi jaka godz. odsłuchów ?

Co do piątkowych odsłuchów to Piotr wraca w piątek to wypowie się jak mu tam najlepiej pasuje. Ja także mieszkam w Suchym Lesie więc w razie czego jak będzie więcej osób to można spotkanie rozbić na dwa pomieszczenia.

Witam wszystkich a w szczególności forumowiczów z Poznania i okolic .

Strasznie chciałbym się z wami spotkać bo widzę że kroją się odsłuchy z elementami poznawczymi i to w kilku miejscach których niestety w Poznaniu dotąd się nie kultywowało . Mam nadzieję że teraz się to ruszy i co więcej przybierze to może charakter cykliczny .

Sam chciałbym was zaprosić do siebie ale stan wykończenia domku jednorodzinnego ( salon 27 m2 ) na tą chwilę jest na tyle niezadawalający że niechciałbym was w takich warunkach przyjmować . Ale prace się toczą i myślę że przyszły rok będzie bardziej optymalny do zoorganizowania odsłuchu .

Mój system ( w o mnie )nie jest na razie w temacie stereo typowo rasowy i czuję pewne niedomagania które będę chciał zmienić . Użyć DVD jako transport do kitu premium dac-a Petera tylko nie wiem jak sie będzie sprawował . Chciałbym zrobić albo kupić końcówki mocy do istniejącego ampli i wykorzystać go jako pre a także ztuningować fronty . Chcę w jakiś sposób "pożenić" KD i stereo . I dlatego chciałbym was prosić o pomoc aby zrobić to najbardziej optymalnie bo nie mam tyle doświadczenia i osłuchania .

Co do przyszłych spotkań jestem zawsze za jak tylko czas pozwoli ale niestety teraz mam 2 letniego syna w szpitalu z zapalenie płuc i każdą wolną chwilę spędzam z nim ( a to pech ) i nie będę mógł być ale widzę że frekfencja dopisuje .

Serdecznie pozdrawiam

Kajo

Rad jestem, że w końcu i w Poznaniu coś się dzieje audiofilkso-ciekawego. W ten weekend niestety nie dam rady, poza tym tylu chętnych się "ujawniło", że nie chciałbym już nadużywać gościnności gospodarza. Gdyby jednak do takich spotkań miało dochodzić częściej to z przyjemnością będę brać w nich udział. Do sprzętu można by również dorzucić wymianę płytami - tyle fajnej, różnej muzyki ludziska słuchają, że pewnie można by znacznie poszeżyć wzajemnie nasze muzyczne horyzonty. Moja płytoteka to niestety w dużej częsci obrazy płyt ściągane z netu... ale tylko w części... ;-).

Sprzętowo to raczej u mnie ubogo ale gdyby ktoś miał ochotę posłuchać czegoś z "o mnie" to jestem otwarty na propozycje.

A tak już z innej beczki, skorzystam z okazji, że tu prawie sami dobrze zorientowani poznaniacy. Zachciało mi się ostatnio kolumny wymieniać, tzn ze starych zrobić nowe z wykorzystaniem gienialnie grającego (jak dla mnie), wstęgowego Emita K (taki staroć infinity). Czy ktoś może mi polecić jakiegoś solidnego konstruktora (żeby doświadczenia trochę miał i pomierzyć miał czym... no znaczy kompetentny w temacie ma być... ;-) ) z Poznania lub okolic ? Gdyby ktoś, coś... to do "prywatnych wiadomości" proszę, żeby wątku nie zaśmiecać.

Serdecznie pozdrawiam i z niecierpliwością będę zaglądać do tego wątku wyczekując kolejnych "zlotów" - może następnym razem jakiś ciekawy "bezduszny tranzystor" albo do słuchawk coś fajnego... .

Niedziela odpowiada mi również, aczkolwiek w gre wchodzą raczej godziny popołudniowe (po 15:00).

Pozdrawiam

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10.tdrozd (16.07)

>11.cyku (16.07)

>12.houek (15.07)

>13.lancaster

>14McGyver (16.07)

>15.salmo (16.07)

> 16. amazarak

Bardzo cieszy, że w Poznaniu coś się rusza w temacie odsłuchów. Ilość ludzi na liście wskazuje, że na drugie spotkanie będzie trzeba Arenę wynająć ;)

Ja niestety z kilku powodów odpadam, mam nadzieję, że następnym razem będę mógł przybyć.

Czy sa juz moze jakies konkretne ustalenia co do planowanej godziny rozpoczecia niedzielnych odsluchow ?

>DeTom

Dobrze byloby gdybyscie w niedziele troche wczesniej wstali i dotarli na tyle wczesnie, aby z odsluchow mozna bylo skorzystac juz od przedpoludnia - oczywiscie, jesli Genesis na taka wczesniejsza pore wyraza zgode.

Chetnych wpisalo sie dosc sporo, wiec im wiecej godzin bedzie do dyspozycji na posluchanie, tym mniejszy tlok i lepszy komfort sluchania, bo zapewne koledzy beda przyjezdzac w roznych godzinach.

Jesli mozna, to rowniez zapisuje sie wraz z jedna osoba, choc to jeszcze do konca nie takie pewne.

Pasowaloby nam wlasnie juz na godziny przedpoludniowe, bo na sama jazde w dwie strony potrzebujemy ok. 4 godziny, no i z powrotem musimy byc w domu nieco wczesniej - nie dopiero wieczorem.

Czy ktos dosle dokladny adres miejsca odsluchow ?

>Genesis

Mozesz napisac gdzie najlepiej kolo Ciebie zaparkowac samochod ?

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10. tdrozd (16.07)

>11. cyku (16.07)

>12. houek (15.07)

>13. lancaster

>14. McGyver (16.07)

>15. salmo (16.07)

>16. amazarak

>17. Lutek

>18. Osoba z Lutkiem

Odsłuch moża zacząć od 11.00. Z parkingiem koło domu nie ma żadnego problemu. Jeszcze raz podkreślam, że choć pomieszczenie samo w sobie jest duże, to jako-taki komfort można uzyskać w przypadku jednoczesnej obecności nie więcej niż 10 osób. Mamy przecież słuchać, a nie deptać sobie po palcach (:. Trzeba więc zrobić rozpiskę. Co do adresu, to proszę o maile (o mnie) lub telefon na komórkę. Z wiadomych względów nie chcę podawać otwartym tekstem.

>Genesis

Rozmawiałem przed chwilka z kolegą tdrozd i planowana godzina przybycia kolegów to 13:00-14:00. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć nieco wcześniej - jeśli będzie taka możliwość.

Zeby nie było nieporozumień - proponuję, żeby umówić się w dwóch grupach - przy czym część składu (z gospodarzem na czele) pozostanie przez całość odsłuchu.

Oczywiście jeśli o mnie chodzi, to w każdej chwili mogę zwolnić miejsce :)

Rekin - czy wiesz ile osób będzie przyjezdnych, a ile miejscowych? Co do konkretnych godzin, to wszystko jest do ustalenia. Ja nie mam w niedzielę żadnych ograniczeń czasowych.

Można też zrobić w ten sposób, że umawiamy się wszyscy razem (uścisk dłoni, prezentacja ...), po czym ustalamy która część idzie pogadać do ogródka, a ktora część zostaje. Po ustalonym czasie robimy zmianę warty.

Opcja ta zakłada, że każdy będzie mógł poświęcić tyle czasu ile trwać będzie cały odsłuch.

Jeśli nie będzie sprzeciwów, to zakładam taką opcję. Niech wypowiedzą się przyjezdni jak Oni to widzą, oraz gospodarz spotkania.

Zastrzegam się, że z każdym z osobna nie mam możliwości ustalania tego - mam zbyt wiele pracy do końca tygodnia.

>Genesis

Przyjezdni to niewątpliwie:

tdrozd, DeTom, McGyver, Cyku, Lutek i jego kolega. Pozostałe osoby o ile się nie mylę są z Poznania.

>tdrozd

Co na to poradzę, że jesteś taka gaduła ;)

Hej, ja się tu nie odzywałem bo zrobiłem sobie kilka dni wolnego i zaszyłem się w lesie :) Oczywiście odsłuch u mnie piątkowy aktualny. Pomieszczenie nie jest duże, ale damy radę jakoś :) Będę na sieci popłudniu, to poczytam co tu się dzieje w tym wątku, teraz jestem w przelocie przy komputerze (ja oczywiście jestem też chętny na ten drugi odsłuch, jeśli można) i przekaże później dzisiaj szczegóły adresowe wszystkim zainteresowanym, będzie fajna okazja się spotkać a przy okazji coś tam posłuchać, pozdrawiam - Piotr

rekin, 12 Lip 2006, 23:30 napisal:

" Rozmawiałem przed chwilka z kolegą tdrozd i planowana godzina przybycia kolegów to 13:00-14:00."

Oj.., pozno..., niedobrze. A jeszcze trzeba wziac pod uwage opoznienie w dotarciu na miejsce, zanim wniosa, zainstaluja itp., to sie moze zrobic naprawde pozno no i zapewne popoludniu mozna spodziewac sie najwiekszego tloku.

> tdrozd

>DeTom

O ile sie orientuje, przyjedziecie z Warszawy. Do Poznania bedziecie mieli okolo 300 km, jednak najprawdopodobniej nawet 5 godzin moze nie wystarczyc Wam na dojechanie. Trasa ta jest bardzo zatloczona.

Nie wiem jak to bedzie wygladac w sobote, ale niedawno szwagier jechal do Wa-wy przez Poznan w dzien roboczy. Do pokonania mial 400 km. Wyjechal o godz. 11.00, a do Wa-wy dotarl po godzinie 19.00 (8 godzin !!! ) Do Poznania bylo jeszcze wszystko ok. i srednia predkosc na tym odcinku niezla. Jak opowiadal: makabrycznie zaczello sie wlasnie od Poznania (ciezarowka za ciezarowka) i to do tego stopnia, ze w koncu zboczyl z glownej trasy i jechal bocznymi drozkami. Stwierdzil, ze gdyby nadal jechal glowna trasa, to na miejsce dotarlby jeszcze pozniej. Nadrobil troche dzieki tym drugorzednym drogom.

Stad prosba do Was:

Czy nie moglibyscie w sobote polozyc sie troche wczesniej spac, a wstac na tyle wczesnie aby - powiedzmy - okolo godz. 4.00..., najpozniej o 5.00 wyjechac ? Moze wowczas udaloby sie Wam dotrzec gdzies na godz. ok 11.00.

trzeba pamietac ze to sa wakacje i niedziela rano

wydaje mi sie ze chyba jest zakaz poruszania sie ciezarowek do wieczora

jako ze ja bede kirowca raczej napewnoo pojedziemmy przez konin autostrada chyba zejest jakas inna spokojniejsza trasa

Panowie jako że odsłuchy w KAiM zaczną się dość wcześnie jest opcja żeby jeszcze w sobotę późnym popołudniem wyruszyć do was. Prześpimy się pod Poznaniem i będziemy naprawdę wcześnie. Lutek nic się nie martw damy radę :-))

Na alternatywnej trasie stoi radar za radarem, jeżeli już to opłaca się zjechać z autostrady we Wrześnito nie trzeba się będzie ciągnąć przez cały Poznań do Suchego Lasu, a trasa od Wrześnie nie jest wcale tak wolna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.