Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki głośnikowe do 15zł/m.

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, że Procab ma bardzo dobry bas i nie sieje górą, raczej ją uspokaja, poza tym nie można powiedzieć, że muli, ma solidną izolację i super cenę - z nadrukiem znanej audiofilskiej firmy kosztowałby znacznie więcej :-)

No ja lubie tego Real Cable za to ze jest w miare neutralny i naturalnie oddaje dźwiek bez podbarwień....no moze troszeczke go rożjasnia ale nie wysusza...dźwięk jest jasny i przy tym ciepły - taki jak lubie :) ....a cena to 22zł za metr czyli stosunkowo tanio jak za taka jakosc.

noru, a gdzie można kupić tego RC?

simonello, spoko, jak posłuchasz i obejrzysz to sam stwierdzisz, że za taką kase to megaokazja.

Może jeżeli masz system jakos bardzo rozjaśniony, to sie nie spisze...chociaż nie tnie za dużo barw, wiec kto wie.

Jak kupisz w Polinku, zakonfekcjonujesz w banany i Ci sie nie spodoba, to jak go sprzedasz na allegro jeszcze zarobisz.

Pozdrawiam

W trakcie przetrząsania piwnicy znalazłem stare druty nawojowe. Średnica 1,4 i 0,4. Postanowiłem sprawdzić (z nudów) c z tego wyjdzie. Dałem po 3x1,4 i 4x0, 4 na biegun. Nie skręcałem tylko razem zaizolowałem taśmą izolacyjną. Szczeka mi opadła. Bas szybki zwarty i wcale go nie za mało, srednica naturalna i wysokie bez szorstkości. Ten drut ma z 10-15 lat i miedź w nim jakaś taka szlachetna. Mam odniesienie do Flatlina Golda. Z tym, że należy zrozumiec układ kabli w mim systemie. Zwrotnica jest wyrzucona z kolumny na podłoge i przykręcona do granitowej podstawy. Ze zwrotnicy do przetworników (kolumna Dunaudio dwudrożny monitor 9l) lecą Flatliny Goldy. Do zwrotnicy docelowo miałem kupić też Goldy, ale jakos mi kasy brakowało. Popełniłem więc ta nawojowce. Gra to już ok 5 dni. Coraz lepiej gra. Średnice drutów sa zupełnie przypadkowe. W takiej sytuacji zaleca sie jednak nie przekraczać 0,8. No cóż dałem co miałem. Przypomina to DNM-a bo solid core. Niewiele kosztuje taki eksperyment. W każdej nawijalni powinni sprzedać trochę takiego drutu. Jak mii się sprawdzi to może pomyślę o innych przekrojach. Może coś odlukam z Audioquesta. Po ewentualnym podłączeniu takiego przewodu należy uzbroić się w cierpliwość i pograć trochę. Pamiętam Cable talka Concert 2.1. Ten mi się rozgrywał miesiąc, a potem opadła z nigo "mgiełka" i koledzy nie wierzyli, że Cable talk. No ale spróbójcie. Może komus ten pomysł przypadnie do gustu.

zyzio ma racje i Procab w swojej cenie to prawdziwa rewelacja.

Za moja namowa juz kilku znajomych ma wpiete Procaby i wszyscy je chwala.

Drugi swietny produkt w relacji brzmienie/cena to AntiCables by Paul Speltz.

Kolega burza pisze o drucie nawojowym i to tez jest drut nawojowy, tylko o wybitym brzmieniu.

Porownanie z naszym polskim drutem nie pozostawilo watpliwosci, ze ten od Palua jest wybitny.

Próbował ktoś z was Sinuslive , właśnie wymieniłem przewody na te bo są w przystępnej cenie , a i nie powiem narazie nic złego na nie bo kolumny się w dole orzywiły , wymieniłem do tego wszystkie kondensatory w zwrotnicy na MKP i zbudowałem ją całkiem na nowo , teraz jest szok po moim odsłuchu, regulację tonów wysokich przekręcić muszę na minus, a kiedyś gałką kręciło się grubo na plus :)

Pozdrawiam

Ta sama jakość co ProCab to Cordial i Klotz.

To wszystko są profesjonalne estradowe i studyjne kable.

Np Stonesi grają na Klotzach.

Anticables sa dwukrotnie poza budżetem. Pomysł wykonania (zakonfekcjonowania) ich samodzielnie jest OK.

Pytanie tylko jaką średnicę stosuje Speltz?

Wyglądają tan na 3-4 mm.

kubedes, 25 Lip 2006, 10:28

>Ta sama jakość co ProCab to Cordial i Klotz.

>To wszystko są profesjonalne estradowe i studyjne kable.

>Np Stonesi grają na Klotzach.

Zgodzę się z tym stwierdzeniem tylko częściowo. Owszem, w wypadku tej trójki JAKOŚĆ WYKONANIA prezentuje się tak samo, ale walory brzmieniowo już nie. Najlepszy jest ProCab, najgorszy Cordial (o czym kilkakrotnie już wspominałem na forum). Miałem wszystkie te kable, teraz używam Cardasa, ale ProCab przetrwał próbę czasu i służy jako kabelek rezerwowy. Klotz niemal nie ustępuje ProCabowi, to kwestia niuansów.

coz, ja moge tylko potwierdzic zdanie zyzia i mcgyvera- procab, szczegolnie ls25 bije duzo innych kabelkow i to z wyzszych pulapow cenowych. ja tam ls25/ls40 zmienilem dopiero na aq midnighta+... sluchalem roznych cable talkow i prawde mowiac- przy duzo wyzszej cenie- nie udalo im sie wygonic procaba z systemu :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.