Skocz do zawartości
IGNORED

Hotline nowa Polska firma kablarska

JARO 66

Rekomendowane odpowiedzi

:) Kiedyś z Frankiem (dla zabawy) zrpbiliśmy kable na skrętkach komputerowych. Niestety- brzmienie daleko odbiega od gładkości. To klasa techno. Jeśli więc taką prezentację uważać za.... to to samo co wszystkie DAC kable i inne ścierwa. Owszem basu niby nie brakowało, ba było go nawet dużo podobnie jak góry. Tyle że wszystko z brudem, po chamsku prezentowane, pozbawione muzykalności i krzykliwe.

A czy ja napisałem ze uważam kable CAT5 jako kable hajend :) ?Moja opinia o tym kablu jest taka że jest to kabel o neutralnym brzmieniu , na pewno lepszy od Kimbera 4TC w porównaniu z którym ma bardziej detaliczną i przy okazji gładszą górę oraz bardziej wypełniony bas- zupełne przeciweństwo suchego basu 4TC.

Oczywiście jestem swiadom że różne skrętki różnych producentów brzmią różnie.Tak jak różne geometrie kabli.

Większość je zaplata a ja nie zaplatam :P

Zydelek

Kiedyś miałem przyjemność testować Twój IC.Jak myślisz jaki miałem wtedy kabel głośnikowy kiedy ten Twój IC testowałem ?

Jaro66 , dzięki za zaproszenie.Niestety ze względu na lokalizację nie moge z niego skorzystać.A bardzo bym chciał.Moze dryndnę do tej firmy.

Pozdrawiam

faktycznie bez sensu sa takie nasze rozmowy. Wiekszosc popelnia ciagle ten sam blad:

1- jedni zapominaja ze skoro okolo 20% jakosci slyszanego dxwieku zalezy od tego czy nam sie sprzet (rowniez kabelki) podoba, to jakie ma znaczenie ktory kabel gra o 1% jasniej czy ciemniej, pozostaje i tak 19% zadowolenia.

2- zyjemy wspolnie w pewnym konkretnym kraju a ciagle chwalimy byle badziewie aby zachodnie ( a i tak chinskie).

W tej sytuacji najlepsze w tej chwili hiendowe kable na swiecie to przeciez Vinci Alpharda ktore w cenie 300zl za pare prawie 3m bija wszystko i rowniez sa produkowane w Chinach (zaleta !). W kategorii wplywu wygladu na jakodc slyszanego dzwieku podnosza nawet wynik do minimum 30-40%. Te kabelki z fotek wygladaja przy nich jak druty od lampki, a nikt mi nie wmowi ze zagraja lepiej.

Pozdrawiam

PS

Chwalmy najlepiej i jedne i drugie, chocby tylko dlatego ze to nasz produkt. To przynajmniej ma sens.

Leszek B, 5 Paź 2006, 11:37

Kiedyś miałem przyjemność testować Twój IC.Jak myślisz jaki miałem wtedy kabel głośnikowy kiedy ten

>Twój IC testowałem ?

Z pewnością lepszy lub lepiej zrobiony niz nam z Frankiem sie udało "ukręcić", dlatego moje zdanie było takie a nie inne. Oczywiście to wszystko w ocenie absolutnej. Dzwiek był szybki, konturowy, przejrzysty. Niby wszystko O.K ale brakowało tego czaru i magii. Wiem że różnica ta to może być 20% np. ale daje ona przyjemność ze słuchania. Moim skromnym zdaniem to co posiadać powinien dobry kabel do audio to właśnie muzykalność, plastyczność i czar, czasem kosztem odstępstw od przejrzystości czy 100% kontroli. Osobiście wolę lekkie podbarwienie na basie (bardziej trawię) niż brak basu kosztem kontroli. Po prostu słucha się tego przyjemniej:)

Pozdr.

Leszek podaj mi adres na PW- chcę wysłać Ci prezent- Z-Zta bez konfekcji. Dołożysz wtyki i będziesz miał I.C

Jaro, na razie do Wrocławia sie nie wybieram ale bede pamiętał.Dziekuję jeszcze raz za zaproszenie.

Co do CAT5 więcej już pisac nie będę.Czytałem sporo wpisów ludzi którzy z niego są bardzo niezadowoleni.

Ale tez sposobów na sporządzenie z niego kabla jest mnóstwo tak jak mnóstwo jest systemów (o własnych charakterach;) i nie karzdemu z różnych powodów przejrzysty kabel będzie odpowiadał.

Zydelku

Miło mnie zaskoczyłeś i choć IC ci u mnie dostatek ale i ten przyjmę , bo ...bardzo podobał mi sie brzmieniowo Twój drucik za co bardzo dziekuję i juz piszę na PW.

Pozdrawiam

Co do C5 to kabel bardzo kontrowersyjny ..mam kolege nie audiofila tylko informatyka...który sam z siebie z braku laku i innych pomysłów wykonał sobie kabelek z CAT5...zaszłem kiedys do niego...nie znam sie wogóle na kompach ..dla mnie zrobic cokolwiek w kompie graniczy z cudem..zaszłem..widze dwa technicsy CD770A i wzmak SU808...do tego kolumny Polaris 180..słucham..gra genialnie..patrze na kable skretka komputerowa po 12 zył..

Jutro jestem w Krakowie,jeśli mi się uda to wypożyczę z ciekawości White Spiral cena ok.30pln/m oraz z tańszej lini silicon ok.20pln/m i za parę dni podzielę się wrażeniami.White Spiral myślę zastosować do podłączenia bi-wire na wysokie tony,za parę dni skrobnę opinię.

• 1 miesiąc później...

Obiecałem że napiszę coś na temat kabli Hotline i od tego czasu upłynął miesiąc,jednak nic straconego.Przez ten czas miałem u siebie red spiral,white spiral oraz blue spiral w wersji bi-wire.Wszystkie kabelki spisują się Swietnie natomiast blue spiral w wersji bi-wire rewelacyjnie,myślę że cciężko będzie znależć coś lepszego do mojego systemu.Tańsze kabelki (white i red)myślę że są doskonałą alternatywą dla tańszych kabli na rynku. Red będzie idealnym kablem do systemów które potrzebują lekkiego złagodzenia dźwięku i bardzo ładnego rozciągnięcia basu, idealnie może się sprawdzić jako kabelek na bas w połączeniach bi-wire. White natomiast jest bardzo szybki i szczegółowy w porównaniu do najdroższego kabla w serii spiral (blue) daje mniej wypełnienia i głębi na średnicy i basie. Gorąco polecam i podkreślam że kontakt z firmą Hotline jest bardzo dobry i jak widać nie robią problemów z wypożyczaniem kabli na testy.

• 2 miesiące później...

Już dawno obiecałem coś napisać o kabelkach hotline, miałem nawet napisane, tylko przy dodawaniu, wiadomość

mi zniknęła, a nie miałem już sił pisać po raz drugi. Tym razem skopiuję sobie na wszelki wypadek.

Ale od początku.

Najpierw gościł u mnie model red spiral. Wrażenia miałem zbliżone do opisywanych przez innych użytkowników, mianowicie: ładna średnica, wysokie wygładzone, leciutka dominacja średniego i wyższego basu przy minimalnym niedostatku tego najniższego. Później miałem blue. Ten zagrał perfekcyjnym basem, który miał odpowiednią masę i bardzo dobrą kontrolę. Wysokie bardzo szczegółowe, lepsze niż u reda. Średnica w moim systemie była jakby lekko wycofana (szczególnie ta wyższa) co spowodowało, że kabel nie pozostał mimo iż bardzo mi się podobał wizualnie. Muszę tu dodać, że równocześnie z odsłuchiwaniem tych kabli modyfikowałem CD, co nie było najlepszym pomysłem. Moje odczucia co do blue nie pokrywają się do końca z tymi, które widziałem w różnych źródłach, ale tak ten kabel odebrałem i nic na to nie poradzę. Może to efekt braku osłuchania lub niezgrania klocków?

Ostatecznie w moim systemie wylądował red na basie i silver na wysokich, ale zanim do tego doszło sluchałem samego silvera. Silver solo miał jędrny dobrze kontrolowany bas, ale troszkę szczuplejszy niż blue. Średnica rozjaśniona i wysokie bardzo dobre, rozdzielcze, tej klasy co u blue. Ogólnie troszkę za jasno jak dla mnie.

W tym zestawieniu jak obecnie (red i silver bi-wire) jest bardzo dobrze. Przekaz zyskał na dynamice, której przy samym redzie w połączeniu z moimi monitorami trochę brakowało. Basu w sam raz, jest ładny zróżnicowany, średnica barwna i wysokie szczegółowe.

Wszystkie kabelki, które miałem są bardzo dobre, ale wszelkie niedostatki w systemie obnażają bezlitośnie.

Myślę, że jedynie red jest trochę "łaskawszy". Ja po wymianie kabli zmuszony byłem dorobić bufor lampowy na wyjściu odtwarzacza, ale teraz jestem bardzo zadowolony.

• 3 miesiące później...

Witam,

pozwalam sobie odnowić wątek, ponieważ właśnie testuje(przesłuchuję) kabel głosnikowy powyższej firmy model blue spiral i mam pytanie do użytkowników,a mianowicie, kabel gra rewelacyjnie ale wokal bardzo ucieka na lewą stronę wręcz chowa się do głośnika, czy zauważyliście takie zjawisko u siebie? może jest to jakaś wada tego kabla? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.

Dzięki za podpowiedź ale mam tylko jeden głośnik :-) a tak naprawdę to problem sam zniknał po przespanej nocy(pewnie coś z aparatem słuchu). porównuję ten kabelek z monitor black&white 1200 i szczerze mówiąc nie wiem na który się zdecydować. Spiral blue ma super ładną barwę, bardzo przyjemnie wygładza dźwiek, ale za to konkurent tworzy fantastyczną scenę i muzyka gra z każdego miejsca tylko nie z głosników(zniknęły całkowicie) nawet moja żona która obchodzi moje stereo szerokim łukiem zauważyła, że muzyka gra "ze ściany":-)Pozdrawiam

• 1 rok później...

czy ktoś może miał przyjemność przetestować HOTLINE Blue Line z serii SILICON LINE TECH?

czy jest to kabelek o ciepłej charakterystyce do ostrych systemów?

pozdr

Focal + Naim

a red silicon jest bardziej ciepłym od blue?

szukam przyzwoitego niedrogiego kabelka który nie będzie mocno eksponował góry ładnie i poprawnie przekaże średnicę i nie zamuli mocno basu bo super kontroli się nie spodziewam,

czy seria silicon jest warta uwagi? czy lepszy polski kabelek jest np audionova lunacita mk2?

Focal + Naim

• 7 miesięcy później...

Witam

Kupiłem konfekcjonowany Blue Spiral, ale mam pewne wątpliwości odnośnie oryginalności samej konfekcji. Końcówki mojego egzemplarza wyglądają trochę inaczej niż w teście Pacuły w High Fidelity - trochę inne bananki, koszulki termokurczliwe i żyła niebieska zakonfekcjonowana jest na czerwono (w teście na niebiesko).

Jak powinny wyglądać oryginalnie zakonfekcjonowane przez producenta kable?

• 3 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coś nowego wprowadzili biwi?

czy ktoś miał przyjemność posłuchać white HOTLINE White Spiral?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

blue biwi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.