Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

NSK, ja tylko tak biadolę - nie oglądałem niestety.

Ale jeśli Rosja zagrała słabo to niedobrze, bo mógł być to jej kryzysowy mecz... A to oznacza, że prawodopodobieństwo jego wystąpienia w dalszych rozgrywkach jest niewielkie.

Mnie zaskoczyło co innego wczoraj - dyskwalifikacja 8 zawodniczek w badmingtonie !. I tu można pochwalić MKOL za decyzję o dyskwalifikacji. Na wszystkich turniejach (oglądaliśmy to często w siatkówkę), zawodnicy poddają swoje mecze żeby zagrać w finałach ze słabszymi drużynami, a pierwszy raz się spotykam żeby tyle zawodniczek wywalili.

Dobrze zrobili, bo widziałem fragmenty i była to żenada. Szkoda tylko, że niektórych sędziów nie dyskwalifikują podobnie...

Poza tym nie wiem czemu w siatce nie wprowadzą systemu tenisowego, że można 3 razy na set sprawdzać decyzję sędziego na kamerze. Byłoby dobrze, bo niektóre mecze są naprawdę słabo sędziowane.

Powrót po dłuższej przerwie...

Po prostu nasi zrobili to co do nich należało. Niestety kluczowy mecz dla wyników w naszej grupie Włochy-Bułgaria będzie rozegrany 06.08 a wtedy w grupie B będzie już pozamiatane. Obawiam się kombinowania szczególnie przez cwanych makaroniarzy. Musimy się przygotować na trudny ćwierćfinał.

Edytowane przez wakutoma

Grzesiek, Ruscy kaleczyli tą zagrywkę niemiłosiernie, co z tego, że u nich większość serwowała mocno i z wyskoku jak większość w siatkę leciała. A u Brazylijczyków to też kilku puszcza plażówkę ala Zagumny, a Dante, który się wyróżniał pod względem tego elementu w tym meczu to moim zdaniem serwuje na poziomie Kurka.

Bułgarzy też jak tu Koledzy pisali wcześniej, zeszli z pastwiska, a wsadzili nam przekonywująco. Rosjanie również potrafią mieć swój dzień…

Kurek? Kurek nigdy nie będzie wybitnym siatkarzem jak nie będzie miał regularnej trudnej zagrywki. To jego słabiutki element.

Ale fajnie, że nasi wygrali.

Oglądam Brazylia:USA 1:2

Ciekawy zacięty mecz.

Amerykanie grają nieco lepiej niż w LŚ za to Brazylijczycy zdecydowanie gorzej. Rosja zresztą wcześniej rewelacji też nie pokazała. Wygląda na to, że układ sił z LŚ jest zachowany. I powtórzę jeszcze raz Bułgaria wg mnie to murowany kandydat do czwórki.

Edytowane przez wakutoma

Po prostu nasi zrobili to co do nich należało. Niestety kluczowy mecz dla wyników w naszej grupie Włochy-Bułgaria będzie rozegrany 06.08 a wtedy w grupie B będzie już pozamiatane. Obawiam się kombinowania szczególnie przez cwanych makaroniarzy. Musimy się przygotować na trudny ćwierćfinał.

To może i ich sędziowie wywalą :)

A co do amerykanów to leją brazylię niemiłosiernie. I pokazali sposób na brazylię. Brazylijczycy jak przegrywają to popełniają masę błędów. Już nawet trenera szlag trafił bo Giba na boisku.

A gdyby tak w finale Polska Bułgaria 3:0…?

W czwartym secie 16:10 dla Amerykanów.

Brazylia coraz gorzej…

W grupie B bez niespodzianek prawdopodobna kolejność to: USA, Brazylia, Rosja, Niemcy ( to może jedyne zaskoczenie )

W naszej grupie jestem pewien, że Bułgarzy ograją Włochów ( wbrew ich kombinacjom ) w końcu w ćwierćfinale najsłabiej wyglądają Niemcy więc kolejność prawdopodobna to : Bułgaria, Polska, Włochy, Argentyna.

Wygląda na to, że w ćwierćfinale zagramy z Rosją.

Po tym co do tej pory widzieliśmy walka o tytuł powinna się rozegrać między nami, Amerykanami i Bułgarami. Dużo będzie zależało od dyspozycji dnia.

Zobaczymy ...

Edytowane przez wakutoma

ja jednak w meczu Bułgaria-Włochy stawiam na Włochów. Bułgarzy dziś z Australią mocno się męczyli. Mam nadzieję że uda się naszym wyjść z 1 miejsca z grupy

Edytowane przez Kubek

naprawdę wierzycie że zajmiemy 1 miejsce w grupie, bo ja nie wierzę, a zakładając że Włosi wygrają z Bułgarią za 3 punkty to będziemy mieć po tyle samo punktów my, Włosi i Bułgaria (zakładam że cała trójka pozostałe mecze wygra za 3 punkty) to co dalej, jaki jest system ustalania kolejności w grupie: stosunek setów wygranych do przegranych czy też może bilans małych punktów - wie ktoś może?

Edytowane przez bobaj

W grupie B bez niespodzianek prawdopodobna kolejność to: USA, Brazylia, Rosja, Niemcy ( to może jedyne zaskoczenie )

No wygrana USA jest jedank zaskoczeniem. Ale wczoraj grali fenomenalnie: zagrywka i blok. Brazylijski trener mało jaja nie zniósł. Komentatorzy mówili jużotwarcie: USA jest pretendentem do medalu. Będzie dla nas ciężko jeśli z nimi zagramy.

ja jednak w meczu Bułgaria-Włochy stawiam na Włochów. Bułgarzy dziś z Australią mocno się męczyli. Mam nadzieję że uda się naszym wyjść z 1 miejsca z grupy

Ja też myślę, że jednak Włochy nie pozwolą się ograć Bułgarom. To by była dla makaronów porażka i plask w pysk ;)

W niedzielę 4 będzie kilka ładnych meczysów!

Powrót po dłuższej przerwie...

A widziałeś jak dzisiaj męczyli się Włosi ?

No muszę jednak cofnąć to co poprzednio napisałem. Wygląda na to, że jednak wygramy grupę ( po porażce Bułgarii z Argentyną ) i całe szczęście bo dzisiaj Rosja grała ze Stanami już momentami zdecydowanie lepiej niż z Brazylią.

Obyśmy nie przeklinali tego 1 miejsca.

Oto jest 1:40. Przed tie-break`iem Brazylii i Serbii.

Jak wygra Serbia to będziemy mieć się z pyszna…

;)

Wygląda na to, że z grupy B nikt nie chce z nami grać w ćwierćfinale. Brazylia wygrała 3:2, ale w tej sytuacji mogą awansować Serbowie zamiast Niemców. W każdym razie czeka nas trudny mecz w poniedziałek z Australią ale przyda się przetarcie przed ćwierćfinałem.

Edytowane przez wakutoma

Nasi z Australią grają w 1 secie jak cioty.

I jak cioty przegrali.

Żenujące...

Cioty dają dalszy popis gry...

Anastasi zaraz zawału dostanie ;)

w drugim secie 10:16.

A najlepsze jest to, że ten beznadziejny sprawozdawca z jego pomocnikiem, nawołują:

„bądź mężczyzną! Uderz…!”

Jaja jak berety.

nasze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) j**ane bagienko

zaraz ja też zawału dostanę, koszmary z dawnych lat powracająąąąąąą!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zagrywka: dno jak zwykle.

Atak: jak cioty, w przeciwnika. Nie dziwota, że przeciwnik wszystko podbija.

Odbiór: tragedia.

Obrona: tragedia. Przeciwnik utrzymuje piłkę w grze po obronie. Od naszych piłka odbija się jak od manekina.

Po wielu błędach jednak Australijczycy wygrali.

Już w setach 0:2, 22:25.

Trzeci set. 2:1.

No i dodajmy, że blok nie istnieje.

I to pier**lone czekanie; czy oby piłka nie wyjdzie na aut po zagrywce przeciwnika.

To już chyba z 5 punkt dla przeciwnika.

Ignaczak i Winiarski kompromitują się!

4:4

8:6

Jarosz trochę gra.

A co się tak dziwicie. Australia nie jest taka słaba. Włosi z nimi ledwo wygrali. Bułgaria też się męczyła. Nasi ich zlekceważyli i za karę będą się męczyć w ćwierćfinale z Rosją lub z Brazylią.

jeden kubeł już był w meczu z Bułgarią, teraz następny, może jak im błony pławne od tej wody urosną między palcami to zaczną lepiej grać

ale się zmierzły zrobiłem, nie wiem jak żona ze mną wytrzyma, a mówią, że jaki poniedziałek taki cały tydzień ;(

25:18 po serii naszych bloków.

W setach 1:2 dla Australii.

ale się zmierzły zrobiłem, nie wiem jak żona ze mną wytrzyma, a mówią, że jaki poniedziałek taki cały tydzień ;(

Dasz radę;). Dzisiaj nasz sztangista złoto zdobędzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.