Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Panowie dziś odprawili Brazylię 3:0.

No i super, teraz liczę na finał po pokonaniu Japończyków.

Ciekawa sytuacja była na koniec pierwszego seta z Brazylią.

W powtórce widać było dość wyraźnie, że tor lotu opadającej (być może nawet na aut) piłki po bloku Śliwki zmienił się o ok. 10-15 stopni po obcierce o ramię Brazylijczyka, i to była dobra decyzja sedziów.

Cóż więc jeszcze raz chcieli sprawdzać (można w ogóle robić w siatkówce czelendź czelendżu?) Brazylijczycy?

Bruno (z "pianą na pysku"), za odepchnięcie sędziego powinien na pysk wylecieć z boiska a nawet z hali.

Edytowane przez iro III

Soundchaser, wakacje są. Nikomu pewnie nie chce się pisać. Nic na siłę. Gdy wczoraj mecz się zaczął, pomyślałam, że teraz Brazylia odrobiła pracę domową w przeciwieństwie do poprzedniego starcia z nami. Ale nie. Byliśmy lepsi, choć i tak wiele pewnie można jeszcze poprawić, nawet w zakresie tego składu. Wódz nam się trochę za szybko dekoncentruje :-). Ale ogólnie idzie ku dobremu. I co teraz? Wprawdzie eliminacje olimpijskie ważniejszym turniejem, ale chciało by się, żeby i ten był wygrany. Co sądzicie o tej ostatniej kontrowersyjnej akcji kończącej pierwszy set, po której Bruno się bardzo zacietrzewił, jak na przedstawiciela rodziny Rezende przystało?

Pzdr. D.

Ł.A. Woman

19 minut temu, negra napisał:

Byliśmy lepsi, choć i tak wiele pewnie można jeszcze poprawić, nawet w zakresie tego składu

O tak. Mimo przekonywującego zwycięstwa wcale nie graliśmy idealnie, ale na słabszą Brazylię wystarczyło.
Mecz z rewelacyjną Japonią będzie chyba lepszym testem, chociaż jestem jakoś dziwnie spokojny i nie wyobrażam sobie abyśmy mogli z nimi przegrać.
Stawiam na finał Polska - Włochy, bo chciałbym aby dowalili Jankesom, co wcale nie będzie takie oczywiste. 😉

22 minuty temu, negra napisał:

Co sądzicie o tej ostatniej kontrowersyjnej akcji kończącej pierwszy set

Punkt dla nas. Było wyraźnie widać w powtórce. Brazylijczycy nie pierwszy raz tak reagują jak przegrywają. Podobna sytuacja była gdy przegrywali z nami finał MŚ, tylko nie pamiętam który.

Nasi się rozkręcają z meczu na mecz. Miło to widzieć. Kurek miał wczoraj gorszy dzień i dobrze, że usiadł na ławce odpocząć. Może podcięły mu skrzydła dwa bloki na nim ustawione przez Brazylijczyków w pierwszym secie. Śliwka za to zagrał ponadprzeciętny mecz. Jego kiwki musiały nieźle namieszać w mózgach siatkarzy z Brazylii. Gotowało się im pod deklem. Mecz im odjeżdżał, a Śliwka robił świetnie swoją robotę. Poz tym bardzo dobrze działało przyjęcie i środek. Serwis Leona i Bienia też działał wyśmienicie.

Rzadko zdarza się w Polskim sporcie żeby to przeciwnik się stresował, że z Polakami musi stawać w szranki. Jakby nie było to przez ostatnie kilkanaście lat mamy dwa mistrzostwa świata i wice mistrzostwo. Mamy tylu dobrych siatkarzy, że spokojnie na takich zawodach możemy wystawiać po dwa zespoły i dalej będziemy zajmować czołowe lokaty. 

Mysle, że w półfinale, po zaciętym boju pokonamy japońcow, a w finale, jeśli spotkamy się z amerykańcami to wygramy, a jeśli spotykamy się z Włochami, to oczywiście też wygramy, ale tu już będzie ciężej. Ostatnio Włosi są w formie, przypomnieli sobie dawne sukcesy. 

4 minuty temu, pawcio napisał:

Pięknie to brzmi 🙂

To fakt. Kilka ostatnich ważnych męczy mieli w plecy. Ale to ich problem. 🇵🇱

Godzinę temu, negra napisał:

Co sądzicie o tej ostatniej kontrowersyjnej akcji kończącej pierwszy set, po której Bruno się bardzo zacietrzewił, jak na przedstawiciela rodziny Rezende przystało?

Tu raczej nie miałem wątpliwości, natomiast odgwizdanego Brazylijczykom net toucha w trzecim secie nijak nie potrafiłem się dopatrzyć. Oni zresztą też, ale chyba już machnęli ręką na "gospodarskie sędziowanie".

Mamy finał, ale lekko nie było. Nie wiem jakby się skończyło gdybyśmy nie wygrali 2 seta. Japończycy mieli jedną piłkę setową... ale na szczęście później uporządkowaliśmy grę i daliśmy radę, chociaż gra nadal nie jest optymalna. Najważniejsze, że jednak mimo to wygrywamy.
W finale musimy zagrać lepiej.

Łypię jednym okiem na drugi półfinał: USA - Italia i jestem zaniepokojony formą Amerykańców. Wrypią italiańcom 3:0 tak myślę, ale to nie problem. Problem będzie gdy taką formę zaprezentują jutro w meczu z naszymi siatkarzami. No to czeka nas jutro ciężka przeprawa. 

2 minuty temu, krzysiekj23 napisał:

No to czeka nas jutro ciężka przeprawa. 

Jak w dziewięćdziesięciu pięciu procentach naszych meczów z USA :-). Rzadko kiedy mamy z nimi łatwo.

A tak na marginesie, to jestem pod wrażeniem sardonicznego poczucia humoru operatorów kamer ;-). 

Ł.A. Woman

12 minut temu, Ajothe napisał:

Imponujący 1 set Japończyków, trochę to szokujące....brawa ze die nasi obudzili. 

Tak to wyglądało wizualnie. Polacy byli słabi w przyjęciu i w obronie.

13 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Łypię jednym okiem na drugi półfinał: USA - Italia i jestem zaniepokojony formą Amerykańców. Wrypią italiańcom 3:0 tak myślę, ale to nie problem. Problem będzie gdy taką formę zaprezentują jutro w meczu z naszymi siatkarzami. No to czeka nas jutro ciężka przeprawa. 

Spokojnie. Każdy mecz i dzień jest inny. Poza tym nie skreślałbym Włochów.

10 minut temu, negra napisał:

jestem pod wrażeniem sardonicznego poczucia humoru operatorów kamer ;-). 

Ja to lubię. Świetnie wyłapują wszystkie ciekawe momenty...nie tylko grymasy na twarzach siatkarzy, ale też śmieszne sytuacje oraz - co cenię najbardziej - piękne kobiety na trybunach. 😆

53 minuty temu, krzysiekj23 napisał:

Wrypią italiańcom 3:0

Miałeś rację. Włosi dziś grali słabo.
Może to i dobrze, że zagramy z USA - rewanż za baty w meczu grupowym - mile widziany. 😉

Zauważcie, że w półfinałach grały drużyny, które zajęły 4 pierwsze miejsca w grupie.

10 minut temu, soundchaser napisał:

Miałeś rację. Włosi dziś grali słabo.
Może to i dobrze, że zagramy z USA - rewanż za baty w meczu grupowym - mile widziany. 😉

Zauważcie, że w półfinałach grały drużyny, które zajęły 4 pierwsze miejsca w grupie.

Czyli grają najlepsze drużyny turnieju. 

Amerykanie świetnie grają w obronie, wiekszisc piłek podbijali. Świetni są też w kątrze, są w niej skuteczni. Oby byli jutro zmęczeni, a nasi w wyjątkowej formie. 

Bądźmy dobrej myśli.

Zobaczymy czy Amerykanie zdołają utrzymać świetną dyspozycje dnia.
Polacy dwa ostatnie mecze wygrali, chociaż dyspozycji nie mieli optymalnej.
Może w finale zagrają tak jak w najlepszych swoich meczach w ostatniej historii.

Zastanawiam się nad tymi zmianami Grbica, które nic nie wnoszą, a mogą powodować niepotrzebne rozregulowanie gry. Dziś parę razy robił tzw. zmiany zadaniowe. 
Semeniuk, Łomacz i Fornal mogą się czuć trochę niekomfortowo, skoro wchodzą na parkiet i natychmiast po nieudanej zagrywce schodzą. 
Rozumiem - zmiany zadaniowe, ale zawodnicy nawet nie dotknęli piłki. Wchodzą i schodzą. Jak to wpłynie na ich psychikę, kiedy wejdą jako zmiennicy po tych, którzy nie mają dnia i będą musieli poprawić jakość gry.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mamy to!

🇵🇱   :   🇺🇲

3    :     1

W końcu forma przyszła w punkt. Kaczmarek przeszedł sam siebie. Reszta Świata może nam skoczyć.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fantastyczny mecz Polaków! 2 ostatnie sety to był nokaut.
Kaczmarek show! Śliwka też świetny. I wygraliśmy bez Kurka, Leona i Bieńka.
Fornal wreszcie wpuszczony i nie zawiódł.
W ogóle to powinno być 3:0. W setach 2-4 zawsze prowadziliśmy 16:11.

Jest złoto! Tylko zwycięstwa liczą się. Brawo Polacy!

Dla mnie to był przede wszystkim wielki mecz Janusza. Dzisiaj okazał się lepszy od Christensona.

To dzięki niemu Kaczmarek tak dobrze wszedł w mecz, że zostało mu do końca. I dzięki jego rozprowadzaniu atakujący mogli łatwiej kończyć.

Poza tym świetny dzisiaj serwis i dobre przyjęcie. W dwóch ostatnich setach prawie przecierałem oczy z radosnego zdziwienia.

5 minut temu, dong napisał:

Dla mnie to był przede wszystkim wielki mecz Janusza. Dzisiaj okazał się lepszy od Christensona.

Zgadzam się. Świetnie rozgrywał.

5 minut temu, dong napisał:

Poza tym świetny dzisiaj serwis i dobre przyjęcie

Serwis to on ma bardzo różny. Potrafi zaskoczyć kąśliwym flopem, albo nawet mocno i skutecznie zaserwować, ale te jego baloniki a'la Zagumny są tylko okazją do odbudowania się rywala.

Grbic też jest wielkim zwycięzcą tego turnieju. Szukał, zmieniał, przebierał w fazie grupowej.
5 wygranych meczów 3:2. Wybrał skład, który ten turniej wygrał. Dokonywał dobrych zmian.
Jednak mamy tylu świetnych siatkarzy, że gdyby postawił na innych - być może też byłoby złoto.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.