Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mistrzostwa, mistrzostwa i już po (dla nas)

wiecie co mnie najbardziej wqrwia - że z meczów naszej reprezentacji obejrzałem sobie 1,3 seta (w sobotę końcówkę 3 seta, w niedzielę cały 3 set), wczorajszego meczu na próżno wyczekiwałem w TV, nasz opalony prezesik sprzedając prawa do transmisji nie zagwarantował w umowie z polsatem, aby mecze reprezentacji były ogólnodostępne, szkoda ...

A wiecie co mnie wkurza? Że aby obejrzeć sobie mecz siatki (mieszkam zagranicą) muszę korzystać z półlegalnych stronek, bo jeśli jest transmisja na jakiejś oficjalnej stronie netowej, to dostępna jest tylko w PL. To jest chore.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 2 tygodnie później...

A Jastrzębie zaczęło bez kompleksów a kończy na kolanach ;(.

Ale i tak sukces polskiej siatkówki.

Przeciętna drużyna polskiej ligi drugą drużyną świata...

Edytowane przez Grzegorz7
  • 5 miesięcy później...

Bardzo dobry mecz.

Myślałem, że po sobotnim półfinale Włosko-Rosyjskim będzie obciach w finale naszej Skry.

Nic z tego. Fajny mecz.

Jedynie frajerstwo w końcówce 4 seta (Wlazły spalił się psychicznie) nie pozwoliło wygrać 3:1...

Niestety nie widziałem :( Polskiej Ligii za granicą nie można obejrzeć na żadnej platformie netowej... Tylko z polsatu. Idiotyzm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Enjoy!

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To niesamowite, ale takie piłki jak Wlazłego wrzucona w siatę zagrywka to są prawdziwe piłki meczowe. W siatkówce niesamowite jest to, że czasem jedna akcja w kluczowym momencie może odwrócić losy spotkania. Może to być siata, może to być błąd sędziego, może to być dluga ważna wymiana piłek. I pozamiatane. Niesamowity sport jak dla mnie.

Bardzo dobry mecz.

Myślałem, że po sobotnim półfinale Włosko-Rosyjskim będzie obciach w finale naszej Skry.

Nic z tego. Fajny mecz.

Jedynie frajerstwo w końcówce 4 seta (Wlazły spalił się psychicznie) nie pozwoliło wygrać 3:1...

To niesamowite, ale takie piłki jak Wlazłego wrzucona w siatę zagrywka to są prawdziwe piłki meczowe. W siatkówce niesamowite jest to, że czasem jedna akcja w kluczowym momencie może odwrócić losy spotkania. Może to być siata, może to być błąd sędziego, może to być dluga ważna wymiana piłek. I pozamiatane. Niesamowity sport jak dla mnie.

Ukryta Zawartość

Enjoy!

Dzięki! sprawdzę w wolnej chwili.

Ukryta Zawartość

Panowie, czy ktoś ma doświadczenia z butami siatkarskimi. Nadszedł czas wymiany i poszukuję porad. Dotychczas grałem 5 lat w Asicsach do piłki ręcznej: doskonała sztywność i stabilność, kosztem odrobinę większej wagi. Ale buty mega. Gdyby były dostępne nadal chętnie bym kupił.

W tej chwili zastanawiam się nad Asics Tactic (gra w nich kadra włoska podobno) lub nad Sensei 3. Zalezy mi na sztywności. Wysokość pod kostkę. Do intesywnego grania amatorskiego (amatorska liga).

Ktokolwiek mógłby coś podpowiedzieć?

Mogę podpowiedzieć że tylko asicsy :) Spróbuj przymierzyć za kostkę, nie odczuwa się tak wtedy ich wagi. Wiem bo mam już parę lat blocki, ale poganiałem kiedyś chwilę w embrance za kostkę i wrażenie wygody i lekkości jak w pluszowych kapciach :)

Edytowane przez konankombo

Mogę podpowiedzieć że tylko asicsy :) Spróbuj przymierzyć za kostkę, nie odczuwa się tak wtedy ich wagi. Wiem bo mam już parę lat blocki, ale poganiałem kiedyś chwilę w embrance za kostkę i wrażenie wygody i lekkości jak w pluszowych kapciach :)

Konankombo, że asicsy to wiem - nie chcę nic innego. Żeby 5 lat wytrzymały i bez utraty przyczepności to naprawdę nic więcej nie oczekuję.

Co do butów za kostkę, to mam opory bo podobno działają tak jak stabilizatory - odciążając staw skokowy osłabiają ścięgna i mięśnie (bo część obciążeń przenoszona jest za pomocą wysokiej cholewy buta). Od dawna nie miałem żadnego urazu, więc myślę, że mi za kostkę niepotrzebne. Swego czasu grałem w stabilizatorach, ale silnie mi to odradzano.

Są jeszcze Mizuno, mają taką zaletę że są lżejsze od asików. Jak dla mnie słabiej trzymają nogę więc ja kupiłem Asicsy Sensej 3, oczywiście powyżej kostki. Ostatnio wszyscy moi znajomi ( też gramy w Lidze Amatorskiej) kupili wysokie buty i łącznie ze mną sobie chwalą.

Są jeszcze Mizuno, mają taką zaletę że są lżejsze od asików. Jak dla mnie słabiej trzymają nogę więc ja kupiłem Asicsy Sensej 3, oczywiście powyżej kostki. Ostatnio wszyscy moi znajomi ( też gramy w Lidze Amatorskiej) kupili wysokie buty i łącznie ze mną sobie chwalą.

Hmm, no dzięki za poradę. Kurcze, już sam nie wiem. Najgorsze jest to, że nie mogę przymierzyć asicsów za kostkę. Może jakieś innej firmy jeszcze zobaczę żeby zobaczyć jakie to uczucie, choć to i tak bedzie tylko namiastka.

A jak jest ze sztywnością Sensei 3? Trzymanie boczne, itd. Bo jak pisałem dotąd grałem w sztywnych butach do p. ręcznej i b. mi takie trzymanie nogi odpowiada (choć nie mówię, że lżejsze typowo siatkarskie będzie gorsze).

W ogóle buty do ręcznej wydają mi się trwalsze, solidniejsze (może dlatego, że mniej się skacze). Np. te

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez romekjagoda

Hmm, no dzięki za poradę. Kurcze, już sam nie wiem. Najgorsze jest to, że nie mogę przymierzyć asicsów za kostkę. Może jakieś innej firmy jeszcze zobaczę żeby zobaczyć jakie to uczucie, choć to i tak bedzie tylko namiastka.

A jak jest ze sztywnością Sensei 3? Trzymanie boczne, itd. Bo jak pisałem dotąd grałem w sztywnych butach do p. ręcznej i b. mi takie trzymanie nogi odpowiada (choć nie mówię, że lżejsze typowo siatkarskie będzie gorsze).

W ogóle buty do ręcznej wydają mi się trwalsze, solidniejsze (może dlatego, że mniej się skacze). Np. te

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja grałem w butach do ręcznej adidasa stabil. Faktycznie szersza podstawa daje lepszą boczną stabilność ale ogólnie to kwestia przyzwyczajenia. Asicsy dużo lepiej amortyzują, jest dużo lepszy komfort gry a wyższy stan buta lepiej zapobiega skręceniu kostki. Już kilka razy miałem taką kontuzję dlatego wyższe buty. Po kilku graniach zobaczysz że w niczym to nie przeszkadza. Natomiast dobrze byłoby sprawdzić jak Ty się czujesz w bucie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Brawo brawo, szkoda tylko że mecze można oglądać tylko na Polsacie Sport

No właśnie! :((((((( Kurcze, takie zwycięstwo, taki mecz i żadna z większych stacji tego nie transmituje... Porażka. Za to w piłce nożnej lokalne mecze z drugiej ligi albo ligi tureckiej idą...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Brawo brawo, szkoda tylko że mecze można oglądać tylko na Polsacie Sport

... a abonament płacić TV - tzw. publicznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez dziadekwłodek

... a abonament płacić TV - tzw. publicznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na szczęście nie muszę. Mieszkam za granicą. I powiem tyle: tylko polska TV jest taka wsteczna, że blokuje wyświetlanie większości materiałów w sieci dla użytkowników z zagranicznym IP. Po prostu porażka i szczyt głupoty.

• 4 tygodnie później...

Widzieliście już grupy na Olimpiadę?

Londyn 2012: polscy siatkarze poznali rywali w grupie

Znamy już wszystkich uczestników olimpijskiego turnieju mężczyzn w siatkówce. Polska reprezentacja najprawdopodobniej trafi do grupy A wraz z gospodarzami imprezy.

Poza Wielką Brytanią przyjdzie nam grać w fazie grupowej z: Włochami, Argentyńczykami, Bułgarami i Australijczykami.

W grupie B wystąpią zaś: Brazylia, Rosja, USA, Serbia, Niemcy, Tunezja.

Chyba mieliśmy szczęście w losowaniu :)

za to w ćwierćfinale będzie trudno, trzeba wygrać swoją grupę żeby mieć za przeciwnika drużynę z 4 miejsca grupy B, czyli teoretycznie najsłabszego z możliwych, no ale skoro nauczyliśmy się wygrywać z Brazylią, to trzeba być dobrej myśli

za to w ćwierćfinale będzie trudno, trzeba wygrać swoją grupę żeby mieć za przeciwnika drużynę z 4 miejsca grupy B, czyli teoretycznie najsłabszego z możliwych, no ale skoro nauczyliśmy się wygrywać z Brazylią, to trzeba być dobrej myśli

Na pewno, choć to olimpiada i ani z Włochami ani z Bułgarami łatwo nie będzie. Nie wiem w jakiej formie jest Argentyna, ale na olimpiadzie zdażają się niespodzianki więc... będzie ciekawie :)

• 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.