Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś z Australią spacerek. Skład ciekawy, chociaż też odbiegający mocno od tego teoretycznie najsilniejszego.
Zastanawiam się jak Heynen dokona selekcji na IO, skoro niektórzy podobno mają już udział zapewniony, a grą nie błyszczą (np. Kubiak, Nowakowski), bo podobno teraz pakują bardziej na siłowni, a inni, tzw. pretendenci robią wszystko by pokazać się z jak najlepszej strony w tym turnieju.
Efekt może być taki, że "święte krowy" - te nie do ruszenia - na igrzyskach będą w gorszej formie, niż niektórzy młodzi, którzy teraz się starają o awans, a nie załapią się do składu.
Dziś widziałem 2 razy scenkę jak Nowakowski psuje prosty serw, a Heynen poklepuje go za to po pleckach, jakby roztoczył nad nim parasol ochronny.
Dla odmiany Bednorza opierdala przy każdej okazji (w meczu z Włochami), wcześniej też widziałem podobne sceny. To nie jest dobre jeśli trener kieruje się osobistą sympatią i antypatią w stosunku do siatkarzy.

Oglądam mecz Rosja - USA. Wygląda na to, że obydwie drużyny traktują ten mecz poważnie i poziom siatkarski jest często naprawdę kosmiczny.
Ciekaw jestem składu naszych na mecze przeciwko tym drużynom. Myślę, że to nie może być team tak "miętki", jak przeciwko Słowenii.

Edytowane przez soundchaser
8 godzin temu, soundchaser napisał:

Myślę, że będą jutro mocno podrażnieni i Heynen powinien pod tym kątem dobrać optymalny skład.

Heynen wyraźnie stwierdził ,że składy na 9 meczów są ustalone z góry , służą tylko selekcji i nic nie będzie zmieniał.To tak jak ze Słowenią

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

bardzo ciekawie się zrobiło.

Heynen pierwszy raz coś zrobił by wygrać mecz

Niedoceniany Semeniuk mocno puka do 12 na Tokio

I szykuje się wielka wojna na libero , fantastyczny Wojtaszek dzisiaj

I co dalej z Bednorzem?

Edytowane przez artw

2 godziny temu, artw napisał:

Heynen pierwszy raz coś zrobił by wygrać mecz

Co takiego zrobił?

Niedoceniany Semeniuk mocno puka do 12 na Tokio

Poleci do Tokio.

I co dalej z Bednorzem?

Nie poleci.

12 minut temu, artw napisał:

ciekawe, przy Słowenii wynik był mu całkowicie obojętny, w pozostałych meczach w sumie też , a tu nagle ......

Rozwiń tę myśl, bo nie rozumiem.

Niedoceniany Semeniuk

Semeniuk gra w klasie wyżej niż pozostali przyjmujący. Leon jest tylko lepszy od niego zagrywką.

Ściągnięcie Bednorza to sygnał, że jest już skreślony. Bednorz miał dobre przyjęcie. Myślę, że wprowadzenie Semeniuka z kwadratu miało go zaskoczyć. Żadna tam chęć wygrania, tylko pozbycie się dwóch przyjmujących. Semeniuk obronił się. 

Śliwka grał dzisiaj za to jak ciota. Te jego odbicia oburącz i kiwki są dobre na grę na trzepaku z dziewczynkami....

4 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Bednorz miał dobre przyjęcie.

E tam... widziałem asa po jego odbiorze. Poza tym słaby jest w ataku...ma problem ze skutecznym skończeniem.

6 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Śliwka grał dzisiaj za to jak ciota. Te jego odbicia oburącz i kiwki są dobre na grę na trzepaku z dziewczynkami....

To prawda. Śliwka jest dobry na kelnerów. Nie sprawdził się też w meczu ze Słowenią.
Ciężko mu będzie załapać się do składu na IO.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Co takiego zrobił?

cokolwiek ( zmienił słabego zawodnika , dał Leona na zagrywkę ) , we wcześ niejszych meczach nie robił NIC

11 godzin temu, Grzegorz7 napisał:
14 godzin temu, artw napisał:

Niedoceniany Semeniuk

do momentu wejścia Semeniuka

52 minuty temu, artw napisał:

cokolwiek ( zmienił słabego zawodnika , dał Leona na zagrywkę )

Leona dał na zagrywkę przy setbolu dla naszych.
Posunięcie obliczone na prawdopodobnego asa i zakończenie seta.

Myślę że przeciwko Rosjanom Leon już zagra.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Leona dał na zagrywkę przy setbolu dla naszych.
Posunięcie obliczone na prawdopodobnego asa i zakończenie seta.

Oczywiście ,że masz rację , było dokładnie tak jak piszesz , Heynen wpuścił Leona by wygrać seta.

W poprzednich meczach zupełnie nic nie robił w kierunku wygrania seta czy meczu.Jak zawodnicy wygrali bez roszad to chwała im , jak przegrywali to nie pomagał.

przykre , jeśli tak grający Kubiak pojedzie na IO

komentatorzy w TVP1 najgorsi , jakich słyszałem od lat.Nie lubie Drzyzgi ale to w porównaniu z tvp niebo a ziemia

No i Rosjanie dostali lekcję siatkówki!
Nokaut w setach 2-4. Tak naprawdę Polacy powinni to wygrać w 3 setach...niestety przydarzył się przykry przestój w 1 secie: od stanu 20:17 do 20:24.

Godzinę temu, artw napisał:

komentatorzy w TVP1 najgorsi , jakich słyszałem od lat

Zgoda. Na Polsacie komentarz sportowy jest dużo bardziej profesjonalny.
Ale ja i tak rzadko słucham komentatorów, bo wolę słuchać w tym czasie muzyki, a mecz oglądam bez fonii.

18 minut temu, iro III napisał:

W Polsacie od lat są najlepsi.

Nie lubie Wojciecha Drzyzgi , bo przy całym swoim profesjonalizmie jest zupełnie nieobiektywny przy grze Fabiana.Dziś dokładnie było widać skąd się brały problemy Leona ( podobnie jak z Wlochami 🙂 ) a komentarz Papy - powinien lepiej kiwać?

Nie przesadzaj z tymi problemami Leona. On zawsze gra na granicy ryzyka, zdobywa regularnie ponad 20 punktów w meczu, w tym wiele asów serwisowych.
Wszyscy boją się go. Jak przyjdzie super forma to dopiero będzie wymiatał.

A Drzyzga jest bardzo przydatny.

Tata Drzyzga stara się jednak być obiektywny.

Jedyne czego nie lubię w duecie POLSAT`owskim to przy wysokim wyniku dla naszych, naigrywanie się z przeciwnika; "zostali ośmieszeni", itp...

A co mają mówić? Jak Polska prowadzi z Rosją 24:11 to rzeczywiście jest okazja do drwin.
Na TVP dziś było to samo, akurat trochę wcześniej włączyłem dźwięk z TV.

Po meczu z Rosją mam małą traumę. Przed Londynem też na Lidze Światowej moc była z nami. A co się działo na Igrzyskach, to szkoda wspominać. Z komentarzy TVP najbardziej podoba mi się zażenowanie panów komentatorów przy różnych nieparlamentarnych tekstach zawodników, które niezagłuszane przez publiczność wyraźnie słychać 😉.

Edytowane przez negra

Ł.A. Woman

8 godzin temu, negra napisał:

Po meczu z Rosją mam małą traumę. Przed Londynem też na Lidze Światowej moc była z nami. A co się działo na Igrzyskach, to szkoda wspominać.

Bądźmy zatem ostrożni w osądach i ekscytacji.

Natomiast wówczas skład był węższy.

Obecnie można śmiało rotować.

Ale wiemy jak to jest. Trener nie robi zmian, liczy na odbudowanie.... czas leci... zmiennicy spalają się w blokach...

Oglądam mecz "do jednej bramki" naszych z odmłodzoną Bułgarią.
Jest 2:0, ale tu innego wyniku niż gładkie 3:0 nie przewiduję, patrząc na różnicę w poziomie gry.
Trener wystawił Leona z Bednorzem i Kaczmarkiem, co mnie trochę zdziwiło. Stąd chyba wniosek, że na mecz z Brazylią w piątek wejdzie Kurek i Muzaj (?).

A kibiców siatkówki jak zwykle znów tu nie ma. Za to w wątkach o naszych miernych kopaczach, czy o tenisie ruch jak w ulu.

Dziś znów nasi rozgromili Holandię. Zastanawiam się czy nie za łatwo nam przychodzą tak wyraźne zwycięstwa nad słabymi drużynami, z którymi inne lepsze drużyny aż tak łatwo nie wygrywają. Czy my jesteśmy tak mocni, czy oni odpuszczają mecz z Polską.
Dziś zagrał Muzaj, więc jutro z Brazylią na pewno nie zagra. Czyżby Heynen szykował na ten szlagierowy mecz duet Kurka z Leonem? 

W dniu 5.06.2021 o 21:14, Grzegorz7 napisał:

Tata Drzyzga stara się jednak być obiektywny.

oglądam studio po meczu z Holandią , oglądałem mecz.Bardzo dobry mecz Łomacza i spora jego krytyka przez Papę.Ja dziękuję za taki obiektywizm 😞

25 minut temu, artw napisał:

oglądam studio po meczu z Holandią , oglądałem mecz.Bardzo dobry mecz Łomacza i spora jego krytyka przez Papę.Ja dziękuję za taki obiektywizm 😞

A co konkretnie krytykował w grze Łomacza?

(nie oglądałem studia)

8 godzin temu, soundchaser napisał:

A co konkretnie krytykował w grze Łomacza?

(nie oglądałem studia)

stwierdził ,że słaba gra Muzaja to wina złych wystaw Łomacza .No sorry , chyba inny mecz oglądaliśmy.

Krytykowanie synalka jakoś mu tak łatwo nie przychodzi ( kiwki Leona z Bułgarią po wystawach Drzyzgi np pierwsza akcja meczu ) ale do przyłożenia konkurencji zawsze pierwszy.

Ja też rzadko oglądam studio , bo w telewizji wypowiedzi są wygładzone i prawdy trzeba szukać między wierszami, ale jakoś wczoraj czekałem na coś i słuchałem.Źle się słucha jak mądrzy ludzie leją wodę by dużo mówić a nic nie powiedzieć 😞

Edytowane przez artw

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.