Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprawdzony piecyk do JBL E90

Paweł S.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do JBL E90 planuję dostawić dobry dopasowany piecyk,

więc naturalnie szukam w Harmanie, myślę o:

HK6800 - ok 1k PLN - ma już swoje lata (kiedy go robiono ?)

HK970 - ok. 1,7k PLN - nówka

i jeszcze jedno jak zagra z tymi kolumnami Amplituer HK 3480 - 1,7KPLN nówka,

czy słyszalne będą "straty" w stosunku do wyżej wymienionych wzmaków,

Oczywiście muzyka różniasta, lecz najważniejsze ma być soczysta,

Proszę o radę znajacych w/w modele i kombinacje...

A może inne sugestie?

https://www.audiostereo.pl/topic/27164-jaki-sprawdzony-piecyk-do-jbl-e90/

a czemu tylko hk bierzesz pod uwage ?? ja bym spróbował Denona 1500AE do tych JBL e90 ale jak chcesz peicyk do 2kzł no to hk970..co do ampa HK 3480 według mnie nigdy nie bedzie brzmiał jak wzmak poniewaz wzmak to wzmak a amp to amp.... a co do HK-6800 widze ze interesuje cie on z allegro wstrzymał bym sie z tym i poszukał czegoś innego niz 6800 np tego denona lub 970...

Pozdrawiam maxus

przychylam sie do opinii maxusa co do wzmak-ampli, tylko wzmak, ale uwazam ze denon 1500ae nie pasi, norwidos mial 1500ae i jbl tyle ze 100 i pisal na forum ze to katastrofa. do jbl najlepszy harman.

Ten kto poleca PMA 1500AE nie wie co wypisuje i nie życzę nikomu takiego eksperymentu...miałem wcześniej też E90 i brzmieniem E100 i E90 prawie się nie różnią więc wszystko tylko nie Denon.

OK, jak do tej pory widzę, że nikt nie słuchał takiej kombinacji.

Do Norwidosa pytanie:

Denon do tych kolumn generalnie nie !!! - łącznie z takimi integrami jak np.1560, 1080R,

czy też ta uwaga odnosiła się tylko do wspomnianego modelu DENONA 1500AE

pozdro

Paweł

tylko i wyłącznie 1500AE bo tylko tego testowałem, chociaż muszę zmartwić bo miałem swojego czasu kolumny E90 z amplitunerem Denon 3802 i grało to BARDZO podobnie do zestawienia PMA 1500AE + JBL E100...a może to kolumny tak grają?

Nie chcę nikomu zrobić krzywdy moją opinią, ale ja uciekam z daleka od takiego zestawu....

natomiast Denon 2106 z E100 grał całkiem całkiem, choć bas nadal trochę dunił...

problem w tym, ze u mnie tylko 26m2 więc te kolumny mogą dudnić w takim metrażu...

dlatego je sprzedaję:)

u mojego ojca w salonie 48m2 nic nie dudni i tylko śmigają, ale on jest niezaprzeczalnym fanem Tannoy M5:)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.