Skocz do zawartości
IGNORED

Jak ukrócić gówniarzy…?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Leszek B, 19 Lip 2006, 11:38

>No właśnie.Przeciwko rodzicom..<

Leszek Brunatny - masz już tak nasrane czy tylko kłopoty z czytaniem? Przeczytaj jeszcze raz powoli o czym napisał Foxbat… To raczej tumanowaci rodzice stawiają się za swoimi bachorami w szkole i na ulicy… Kultura klanowa, którą tak bardzo tu propagujesz wychowuje mętów o wybujałym poczuciu własnej ważności.

deep, 19 Lip 2006, 11:50

>Młodzi ludzie od 16 lat wychowywani są według zasad liberalnego światopoglądu.<

Zwłaszcza od wprowadzenia przymusowej religii do szkół i wywalania milionów społecznych pieniędzy na coraz więcej kościołów :)))

buhaha - tak, tak... nie ogladaj TV bo widac juz że masz sieczkę z mózgu :)))

No chyba wiem do czego mozna wykorzystac te audiofilskie pytony zasilajace :D W reke i wychowywac ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Największy wpływ na to, kim i jakie staną się dzieci, mają rodzice. Częściowo nie mają czasu na wychowanie dzieci, bo robią kariery i.t.d. jak już np. Leszek B opisał. Ale też im się po prostu nie chce, nie mają motywacji. Po co się wysilać, lepiej wygonić gówniarza na podwórko i będzie spokój.

Dlaczego kiedyś mieli tej motywacji więcej? Bo nie było systemu ubezpieczeń społecznych - ZUSu. Nie było emerytur i większość rodziców wiedziała, że na starość będzie zdana na pomoc swoich dzieci. A to, na ile dzieci będą wywiązywać się ze swoich zobowiązań, zależało w dużej mierze od tego, jak zostaną wychowane.

Dzieci były inwestycją na starość i na wszelki wypadek dobrze było mieć więcej niż jedno. Taki układ działał dużo skuteczniej niż poronione pomysły, żebym np. ja łożył na cudze dzieci przez becikowe.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Qubric, 19 Lip 2006, 12:01

>Zwłaszcza od wprowadzenia przymusowej religii do szkół i wywalania milionów społecznych pieniędzy na

>coraz więcej kościołów :)))

Ile tej religii jest ? Godzina, dwie tygodniowo ? Pytam, bo nie mam pojęcia. Czymże to jest

morza czasu podczas którego Duża Łapa lepi plastelinowego ludzika ? W dodatku ta nieszczęsna

religia w szkole dzięki Qubricom jest postrzegana mniej więcej tak samo jak obowiązkowy "ruski"

za komuny. Chyba nie zaprzeczysz że gdyby owe 98% społeczeństwa było prawdziwiymi, gorliwymi katolikami a nie malowanymi to patologii o której tu mowa praktycznie by nie było ?

A co by było gdyby 98% było wyznawcami kultu Che ?

Qubric:

"Ktoś kto cię atakuje zawsze ma przewagę, bo jej celowo szuka. Może cię rąbnąć w łeb z tyłu i nawet możesz sobie nosić bombę atomową w kieszeni a ona ci nie pomoże. "

Nie zawsze. sytuacja w poście tytułowym wyglądała tak - facet wyszedł zwrócić gnojom uwagę, a ci - wyciągnęli batona i... wiadomo niestety co sie stało. W takiej sytuacji czasu na wyciągnięcie broni jest aż za dużo. I w bardzo wielu innych sytuacjach broń się przydaje - choćby ćpun ze strzykawką o którym była mowa w innym wątku - mówię wtedy strachliwym tonem "już, już wyciągam portfel" :-)

Wybory samorządowe się zbliżają więc kosmiczne jaja już atakują :)

Leszki B i Lessy - jakby nie mogli podyskutować na tej swojej kanapie tylko przez Internet :)))

Less nasz dobroczyńca zabierze nam ubezpieczenie żebyśmy zajmowali się dziećmi, bo wiadomo że jak nie będzie ZUS to już nie będzie potrzeba robić kariery tylko z nudów robić dzieci, które na starość będą nas utrzymywały dzięki robieniu swoich dzieci (LOL).

Ciekawe, czy łaskawcy zrobią wyjątek w ubezpieczeniach dla bezdzietnych :)

Dudivan - tak, tak, lekcji religii jest stanowczo za mało! Jak już mają zabijać, to niech się przynajmniej przy tym modlą!

>Qubric

>>Młodzi ludzie od 16 lat wychowywani są według zasad liberalnego światopoglądu.<

>Zwłaszcza od wprowadzenia przymusowej religii do szkół i wywalania milionów społecznych pieniędzy na

>coraz więcej kościołów :)))

Facet wyluzuj, bo mi zaraz szwy ze śmiechu popękają. ;) Chcesz powiedzieć że to na tych "znienawidzonych" lekcjach religii uczy się młodych ludzi jak kombinować, kraść i zabijać. ;) Agrument z posiedzenia młodzieżówki SLD. hihi ;)

>buhaha - tak, tak... nie ogladaj TV bo widac juz że masz sieczkę z mózgu :)))

Hihi ;))) Różnica między nami jest taka, że ja owej sieczki z mózgu mogę się co najwyżej nabawić, natomiast Ty masz ją od urodzenia. ;)

deep

deep, 19 Lip 2006, 11:50

>Polskie społeczeństwo przekonano że Bóg jest mitem, religia katolicka to ciemnogród, zakłamanie i

>chore ograniczenia. Młodzi ludzie od 16 lat wychowywani są według zasad liberalnego światopoglądu.

>Skoro to wszystko jest takie dobre to dlaczego u licha zupełnie nie sprawdza się w praktyce ?

Zasadniczo się zgadzam z Twoją wypowiedzią, ale na pewno nie z zacytowanym fragmentem. Katolicy bardzo lubią określać wszelkie dewiacje i patologie mianem "liberalizm", nie bardzo zdaje się rozumiejąc znaczenie tego słowa. Po pierwsze traktujmy liberalizm jak doktrynę polityczno-gospodarczą, a nie jak model życia wypranego z norm etycznych, chociaż wielu katolikom pasuje raczej to drugie określenie (konstatuje ze smutkiem). Jak pokazuje praktyka religia wcale nie musi iść w parze z cnotą - ilu morderców było wzorowymi chrześcijanami?

Cóż to u licha jest "liberalny światopogląd"? Może raczej chodzi o anarchię, a może nawet nihilizm? Czy liberałowie stoją w bramach oklepując przechodniów? Czy oni w ogóle znają to słowo?

I tak wszystkiemu winna PO.

misiomor, 19 Lip 2006, 12:40

No taaak Misiomor - najpierw należy wszystkich zabić z pistoletu z bezpiecznej odległości a następnie możesz wejść bezpiecznie w martwy tłum mając pewność ze nikt cię z tyłu nie uderzy batonem, nie przyłoży noża do szyi albo i jakiejś strzykawki :)

Tyle ze w takim wypadku będziesz miał przekroczenie granic obrony koniecznej. A w ogóle zapisz się na jakiś kurs sztuk walki dowiesz się ze obrona polega tez na ucieczce. Ale cóż - mężny Misiomor przecież nie ucieka, on wchodzi w nieuzbrojony tłum z minigunem pod pachą - sie chłopak na terminatora zapatrzył :)

Deep - na tak a twoje argumenty sa z posiedzeń kółka różańcowego :)

Znowu jest kolejna afera o molestowanie dzieci przez księży - teraz wiadomo dlaczego masz ksywę ”deep”.

A nie trzeba się było dawać brać proboszczowi na kolanka, może jeszcze miałbyś coś z czego można zrobić ci sieczkę (LOL)

tak to prawda :)))

najlepsze sa wnioski najprostrze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Qubric, 19 Lip 2006, 12:42

>Ciekawe, czy łaskawcy zrobią wyjątek w ubezpieczeniach dla bezdzietnych :)

Każdy powinien robić co mu się żywnie podoba - pod warunkiem, że jest dorosły, czyni to własny rachunek i nie szkodzi bliźnim. Może nawet się ubezpieczać - byle mnie do tego nie zmuszał.

Less is more

>Piterson, 19 Lip 2006, 12:50

>Po pierwsze traktujmy liberalizm jak doktrynę polityczno-gospodarczą

Błąd w samym założeniu. Polityka danego państwa oddziaływuje na wszystkie sfery życia danej społeczności. Nie da rady tego rozgraniczyć, odtąd dotąd. Doktryna o której wspominasz wymusza określone rozwiązania wyłącznie za pomocą prawa, co jak widać nie przynosi wymiernych efektów.

Przykładowo w liberalnej Francji szczycącej się maksymalną wolnością w imię tejże wolności ZABRANIA SIĘ dzieciom nosić symboli religijnych w szkole, bo to (sic !) może kogoś urazić. Pomieszanie z poplątaniem. Pełna wolność, ale w specyficznym wydaniu.

>Cóż to u licha jest "liberalny światopogląd"?

To bardzo proste. Jest to życie w przekonaniu, że przy pomocy samego prawa rozwiązesz wszystkie problemy, zmienisz mentalność ludzi itp. Krótko mówiąc iluzja.

>I tak wszystkiemu winna PO.

Czy PO jest dobre czy złe, to się zapewne za jakiś czas okaże. Dla mnie PO nie róźni się niczym od Unii Wolności.

deep

>>Cóż to u licha jest "liberalny światopogląd"?

>

>To bardzo proste. Jest to życie w przekonaniu, że przy pomocy samego prawa rozwiązesz wszystkie

>problemy, zmienisz mentalność ludzi itp.

Deep, chyba Ci upał szkodzi. Charakteryzujesz antyliberalizm.

Less is more

siła wychowania i dzielność - broń boze zadna tam wstrętnie lyberalna albo tfu! tfu! czerwona!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Qubric 19 Lip 2006, 12:51

Gdyby ucieczka była niezawodną metodą radzenia sobie w sytuacjach "kryzysowych" to wystarczyłoby trenować przedłużone sprinty i parcour (jeżeli dobrze pamięam pisownię). A na sztukach walki jednak uczą bardzo wielu technik szkodzących przeciwnikowi (to i owo ćwiczyłem, z krav-magą włącznie). Niestety - niewiele z nich dorównuje skutecznością 40-tce S&W w starciu z amstaffem, trzema żulami uzbrojonymi w kije czy też ćpunem ze strzykawką.

Twoje pozostałe stwierdzenia to czyste fantazje z którymi dyskutować nie mam zamiaru.

Qubric przeraża mnie to co piszesz... Wypowiadając sie weź jednak pod uwagę, że jest na tym forum kilku katolików włącznie ze mną, których razi Twoja ironia pod adresem wiary katolickiej. Jeśli jej nie akceptujesz to lepiej przemilcz aniżeli obrażaj. I żeby nie było... nie jestem zwolennikiem ojca Tadeusza, nie słucham Radia Maryja, nie oglądam TV Trwam, jestem poprostu wierzącym katolikiem ktróry znajduje w wierze jakiś "drogowskaz" w życiu.

Pojmujesz w ogóle o czym mówię??

Luxmany i winyle 

Qubric, 19 Lip 2006, 12:57

>Znowu jest kolejna afera o molestowanie dzieci przez księży - teraz wiadomo dlaczego masz ksywę

>"deep".

Uhahahah... Masz wyjątkowe skojarzenia. Pomyliłem się. Nie zrobiono Ci sieczki z mózgu, Ty poprostu jesteś chory.

deep oznacza nic innego jak głębię. Jeśli głebia kojarzy Ci się bezpośrednio z molestowaniem dzieci to cóż... powinieneś czym prędzej udać się do dobrego psychiatry.

Można się spierać, ale polemika z człowiekiem o pedofilskich skojarzeniach mnie nie bawi.

deep

Viniu, 19 Lip 2006, 13:20

To sie nie wypowiadaj nie będziesz obrazany. A jak się nie podoba to całuj psa pod ogon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.