Skocz do zawartości
IGNORED

DylematZdobraniemOdpowiednichPodłogówek

joolo

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmak ROTEL RA-1070 i Vienna Acoustics Bach. Jednak nie są to kolumny zbyt uniwersalne, a słucham wielu gatunków muzyki. Zastanawiam się nad DALI Concept 10 lub (raczej) Monitor Audio RS8. Co do muzyki to głównie hip-hop, ambient, ale też trochę jazzu i również muzyki rozrywkowej (szybkiej) itd. Jakieś sugestie ? Słyszał ktoś MA ? Na wstępie napiszę, że Paradigm mnie nie interesuje ..... Sam nie wiem ;/ Aha! Pokój ma 25 m. kw. i jest (nie wiem czy to dobre okreslenie) średnio umeblowany. Pozdrawiam .

Rzeczywiście, VA raczej nie należą do uniwersalnych i moim zdaniem tez nie nadają się do muzyki jakiej słuchasz (wyłączając jazz).

IMHO zwróć uwagę na konstrukcje ELACa serii 200 (np 208.2) i Cantona (np Karat lub Vento - 809 mi się podobały - lub tańsze ERGO). Jeśli masz gdzie to posłuchaj też Avance Dana 670 i Audiophysic (np Yara). Może jeszcze Dali Ikon (6 lub 7).

pozdrawiam,

Posluchaj Eposow M15.2 lub M22.

W swojej cenie dzwiek wyborny.

Do Twojego pokoju i typu muzyki, ktory preferujesz odpowiedniejszy bedzie M22.

Wedlug mnie nawet jezeli ich nie kupisz, to w odsluchu jest to jazda obowiazkowa.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kurcza paka! Tego się nie spodziewałem. Podłączyłem QED SA XT i dzwięk się diametralnie zmienił. Góra stała się słodsza i wyraźniejsza, a bas zyskał sprężystości w porownaniu z poprzednikiem (DNM reson). Jestem mile zaskoczony, ale to jeszcze nie do końca to, czego bym oczekiwał. Narazie słucham na "odnowionym" zestawie :)

Dzis zastanawiam się czy jednak w takim wypadku nie zostawić Bachów. I może zmiana odtwarzacza by tu mogła dać dobry efekt ? Teraz odtwarzam jeszcze na Pioneerze PDR-W 839 i jest to mój najlepszy odtwarzacz jaki miałem. Ten model też nagrywa. Dzięki nowemu klockowi chciałbym uzyskać nieco więcej szczegulów w górze pasma i trochę jeszcze, ewentualnie ożywić basik. Czy tak, to tylko w erze ?

Pzdr.

Nie wiem czy dzięki odpowiedniemu odtwarzaczowi uzyskam taki efekt, ale niestety nie stać mnie na zmiane równocześnie i kolumn i odtwarzacza. Narazie musze wybrać pomiedzy tymi 2-ma opcjami :/

Pochodzisz z Krakowa gdzie mieszka sporo fajnych forumowiczów. Znam wielu osobiście, bo bywałem często na organizowanych przez nich cyklicznych odsłuchach. Skontaktuj się z nimi, będziesz mógł odsłuchać trochę posiadanych przez nich sprzętów, co powinno Ci pomóc znależć jakieś rozwiązanie. Po wakacjach krakowskie odsłuchy zapewne zostaną wznowione, a ja się pewnie też wybiorę bo nie mam daleko.

• 2 miesiące później...

Odtwarzacz aktualnie to 1072. Mam kupca na swoje stare Bachy i teraz jest jedno pytanie: VA Mozart ?? Nie mam za bardzo gdzie odsłuchać (jeszcze tyrknę do Studio Pro i Nautilusa jak już bedzie kasza), a moge mieć nowe za cenę nowych Bachów ..... ?? (czemu polecacie DA 72 zamiast VA Bach, tak przy okazji) ?

Pozdrawiam !

OK, w takim razie sprawę zamknę sam: Albo Silver RS6 z Monster Z1 (żeby trochę zciemnić), albo M35i z SA XT na dół i Solaris góra. Spox jes to forum i dzięki za wasze głosy, chyba najnardziej by mi pasowały M22, ale kiepsko z niskim basem. Nie zmieniałbym Bachów gdyby nie dudniły mi przy niektórych nagraniach hip-hop i rap, które są różnie nagrane. Rozumiem, że temat został wyczerpany :( cYa!

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.