Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz Piotr, ja mam chyba kontakt z innymi kobietami, a kilka z nich to prawdziwi faceci! Tak że nie przypisywał bym takich cech płci. Ale dość o Stryjeckim, choć, przyznaję, to wdzięczny obiekt.

Podsumuje może postulaty usprawnienia mechanizmu moderowania:

1. Oznaczenie zarówno moderatorów jak i producentów, aby było wiadomo kto jest kto,

2. Znaczniki 'żólte' i 'czerwone' kartki przy nicku (czerwona oznacza aktywny ban),

3. Opcja 'Wpis jest OK',

4. Znakowanie wątków w spisie, aby było wiadomo, gdzie są zgłaszane/dokonywane moderacje,

5. Stała 'Tablica ogłoszeń', gdzie admin i moderatorzy mogą dopisać komentarze do podjętych akcji,

6. Znikanie z panelu moderacji wpisów już w jakiś sposób 'obsłużonych',

7. Wątek 'Temat tylko dla moderatorów' powinien się wyświetlać niezależnie od oglądanej zakładki,

8. Przedstawianie wpisów w panelu moderacji w odwrotnym porządku chronologicznym.

Coś jeszcze?

>Inżynier wiesz chyba o co mi chodzilo w tym wypadku, a co do kobit ogolnie to racja zupelna, wiesz co prawisz :)

patrzac na watek informujacy o planach wydawniczych mam w tej chwili na wzgledzie inetresy tego forum, skoro zostala przyjeta pewna prosta zasada, do tego usluga jest naprawde tania, to nie widze powodu by ja lamac "po znajomosci", w tym podejsciu nie ma sladu zdenerwowania, zawisci i co tam jeszcze niektorzy by chcieli dostrzec. co innego, gdyby plytki byly przeznaczone nie na sprzedarz, ale ot tak sobie do rozdania gawiedzi audiofilskiej.

postulat Lolo sluszny, byle by sie trzymac forum, nie slac tego info ma maila czy w inny sposob. w panelu PW moze byc osobn zakladka "wiadomosci systemowe" czy jakos tak, albo w tytule wiadomosci "od admina" i tyla.

Nikogo "ważność" w środowisku nie upoważnia do chamskeigo zachowania się i pisania. Trochę powagi.

Moja odpowiedź jest tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję przenieść info do zakładki MUZYKA i po krzyku. Ale tylko niezbędną zajawkę.

Ukryta Zawartość

lolo, 10 Sie 2006, 10:59

Podzielam spojrzenie pal'a55.

* * *

A jak "zasłużył' (stryjecki) to i był - co w tym dziwnego ?

* * *

Przeniósłbym info do zakładki MUZYKA i tylko niezbędną zajawkę.

No to dopisuję:

9. Powiadamianie autora wpisu o fakcie usunięcia.

10. Opcja 'Przenieś do zakładki ...'

A z wątkiem Stryjeckiego to nie histeryzujcie: niech zostanie. Jest informacja, jest pouczenie. Reakcja jakka - wiadomo. Przenieść do zakładki 'Muzyka' i szlus.

A, no i zapomniałem o jednym, do czego zresztą Łukasz już się zobowiązał:

11. Ban dawany przez moderatorów.

Przypomniało mi się, gdy pomyślałem o Qbriku.

A muls się obraził i napisał do mnie, że wynosi się z forum. W odpowiedzi na moja prośbę, żeby powściągnął trochę swój temperament "polemiczny". Powodzenia na nowej drodze życia :) !! Nie trzeba już mu będzie dawać bana.

Jeśli byłaby możliwość edycji swojego tylko co dodanego wpisu, TYLKO i WYŁĄCZNIE zaraz po "dodaj wpis", byłoby dobrze.

- Można o coś takiego prosić ? Na pewno zminimalizowałoby się liczbę chochlików, które mimo autocenzury "się wkradają". (Przynajmniej części z nas zależy na bezbłędności naszych wpisów.) /Jestem "za"./

>andrea29

W tym przypadku chyba lepsza jest opcja jaką oferuje forum HFiM, czyli "Podgląd" przed ostatecznym wysłaniem postu.

Uważam, że forum jest miejscem publicznym. Pomimo, że nicki ukrywają nasze imiona, to jednak nie jesteśmy zupełnie anonimowi. Wypowiedzi powinny być przemyślane. Potem wiszą na serwerach przez lata i są świadectwem jakie sam sobie wystawia użytkownik. Dlatego tak mnie wkurza, że M.Stryjecki sam przeredagował swoje wpisy na HFiM w wiadomym wątku. Nie chciałbym, żeby taka praktyka zawitała na nasze forum. A jak wyegzekwować proponowane "zaraz po dodaniu wpisu"?

Obawiam się, że taka opcja jeszcze bardziej poluzowałaby autocenzurę użytkowników.

Pozdrawiam :)

Papamek

Zgadzam się z Papamkiem. Napisać, popatrzeć, przeczytać ze dwa razy, pomyśleć, czy na pewno to chcemy powiedzieć i wysłać, a potem ziuuuu... i jest to już własność publiczna. Nie ma maszyny czasu!

Popatrzcie na BOCZNICĘ, na wątek 'Przepisy ruchu drog na drodze osiedlowej'. Para Teo+jacch znów zamula. Teo ma bez wątpienia wiedzę, ale nie może się powstrzymać od pouczania, a jacch to juz typowy pieniacz.

>Fr@ntz, 10 Sie 2006, 23:14

>andrea29 - no to kliknij temat do usunięcia, brakuje tylko jednego głosu.

W sumie 6 osób chciało usunąć tylko że 4 kliknęły na usunięcie wątku a dwie na usunięcie wpisu. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nic nie usuniemy, bo potrzeba będzie 9 kliknięc aby coś zniknęło ;-) dobiłem ten wątek bo nie mogłem patrzeć jak z nim się męczycie ;-) I nie dziękujcie mi - nie ma za co :-)))

A tak na marginesie sądzę że moderatorzy nie powinni się angażować w pyskówki ani dolewać oliwy do ognia nie zależnie od tego po czyje stronie jest racja i jak bardzo ich palce świeżbią.

-> inżynier

Na takie sytuacje najlepsze są ostrzeżenia dla uczestników dyskusji żeby ochłonęli. Takie ostrzeżenia umieszczane są jako widoczne dla wszystkich w wątku, tak aby także nikogo z postronnych nie kusiło. Można oczywiście zamiast tego wysyłać je mailem jedynie do pyskujących.

Narzędzie jest przydatne w sytuacjach kiedy jeszcze trudno coś usunąć, ale wszyscy mają dość kłótni i istnieje ryzyko że awantura będzie sie rozkrecać. Po pewnym czasie na forum nie trzeba nic usuwać bo wystarcza jedynie danie ostrzeżenia.

lolo, zgadzam się z Tobą. Dlatego jestem za 1. oznaczaniem moderatorów, 2. dawaniem kartek żółtych i czerwonych, widocznych dla wszystkich, 3. tablicą ogłoszeń, gdzie napiszemy kto i za co dostał bana, dostał ostrzeżenie itp. Twój postulat wpisuje się w ten tok rozumowania i jestem za tym.

Co do punktu 1. - jeśli wiadomo, że pisze do Ciebie (na PW np.) jeden z moderatorów, to wiadomo też, że nie jest to tylko czcze gadanie i pouczanie, ale że stoi za tym pewien autorytet, a także - powiedzmy wprost - siła i przymus. Trudniej delikwentowi zignorować takie ostrzeżenie czy prośbę.

lolo, a widzisz tu wśród nas moderatorów jakichś kandydatów na pyskaczy? :))

Jest różnica między pyskówką a nawet najgorętszą polemiką, a moderator też człowiek i ma prawo podyskutować czy wbić komuś szpilę. Ale czy pisząc to masz kogoś lub konkretny wpis na myśli?

tak, trza zachowac poziom i swiecic przykladem. kiedys, daawno temu w poczatkach swojej forumowej "kariery" jako greenhorn kilka razy wpadlem w pyskowi z q, jednak teraz mamy tutaj grono osob przede wszystkim obytych z tym medium jakim jest forum, spokojnych raczej i nie skorych do zasmiecania forum :)

w moim "panelu do moderacji" nie dziala tzw. odklikniecie jak kiedys, klikalem i dany text znikal czy tez bylo widac, ze kliknalem na niego, teraz nic...

Czysto informacyjnie - od dzisiejszego wieczoru przez tydzien sie urlopuje bez dostepu do neta - wiec radzcie sobie sami ;)) A po powrocie mam nadzieje, ze wszystkie postulowane zmiany juz zaistnieją. pozdrawiam

Dobra strona bycia moderatorem to to że usunięte wątki można dalej czytać :-))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz Paweł, nie zgodzę się z Tobą! Z wiekiem człowiek traci cierpliwość dla pieniaczy, idiotów, matołów, bezmózgowców, bijących piankę z gówna itp. Mówię Ci to z doświadczenia. Też myślałem kiedyś tak jak Ty, ale teraz wiem, że to nie jest prawda. Wymiana poglądów ze znajomymi w moim wieku potwierdza te obserwację.

Natomiast z wiekiem nabiera się pewnej samokontroli oraz dystansu. Zmniejszający się poziom testosteronu ma tu pewnie znaczenie :))

Pozdrawiam

K.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.