Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy proponuję aby wycinać wpisy które są: a) atakiem personalnym na kogoś (z wyzwiskami, ponizaniem itd) b) są off topic i powodują że wątek dryfuje.

Sądzę że to narazie wystarczy, a byc może wogóle wystarczy.

Zbig, 22 Sie 2006, 23:29

Niby tak - rada jest, faktycznie. Tylko zupełnie nie wiem co miałbym wtedy myśleć o człowieku.

A jakby później dalej nie był zadowolony ad. swojej twórczości na forum to nick nr 3., itd., taak ? ;)) Hehe ;)

* * *

Mam coraz silniejszą motywację by zaproponować poprawiony regulamin forum. /Jeszcze trochę i zaproponuję./

A jeden z punków brzmiałby na pewno: "nie pisz, czego byś później nie żałował", a zilustrowany byłby rys. Mleczki: "Nie pieprz bez sensu". albo moje ulubione: "Pomyśl czy głos chęć zabrać masz, czy masz chęć zabrać tylko czas." /Też dobre./

* * *

No i powiało AL'em ;)) ("Kto z kim przestaje, ...")

Qubric jest rozżalony i moim zdaniem ma rację. W kłótni brał udział także muls i nie dostał żółtej kartki choć powinien. Teraz już nie ma co poprawiać bo z kolei muls nie będzie wiedział za co. Ale tak na przyszłość to proszę traktujmy wszystkich tak samo.

• Redaktorzy

Dlatego trzeba się sprężyć i dawać żółte kartki jak tylko coś takiego widać, to musi być w ciągu kilku godzin.

Druga sprawa to można mulsowi dać kartkę i teraz, potem na PW napisać za co.

• Redaktorzy

>ode mnie muls dostal 5 zoltych kartek wczoraj - nie pomogło :)

nie no bez przesady, ma być 5 kartek od 5 moderatorów, nie ma co klikac wiecej razy

Za pomocą przeglądarki sprawdziłem widoczne w tej chwili wpisy mulsa: kultura i wiedza, rzeczowość itp. Nie ma się (teraz) do czego przyczepić. Wtedy, gdy wątek mławski był na topie pisałem do niego. Zarobił wtedy bana, a od tamtej chwili zachowuje się poprawnie (jak na to forum), więc uważam sprawę za zamkniętą. Poza tym wątek mławski zniknął, więc nie ma na co wskazać palcem.

Dawanie bana czy żółtej kartki wstecz nie jest dobrym rozwiązaniem. Przypomina mi ciut praktyki miłościwie nam obecnie panujących.

jeno, ze muls szalal w tym samym watku co Q (Fadeovera) - wpisy wyleciały wiec niby nie widac - ale ja pamietam za co kartke dostał. Wniosek na przyszłosc - moderowac i wlepiac kartke w tym samym momencie (mowie o przypadkach takich "konwersacji" jak mulsa z Q)

OK, masz rację. Klikać trzeba równocześnie. Choć przydał by się jakiś panel, w którym widać użytkowników i ich aktualny status i z którego można wydawać dyspozycje 'ban', 'żółty', ostrzeżenie itp.

Nalezałoby moze ustalic kto wlasciwie wysyla PW do wykartkowanego - gdyby bylo w jakis sposob widac, ze ktos ma 4 zgloszenia, to ten dajacy 5te moglby wysylac PW - a w tej chwili to wlasciwie kto wysyła??

pal

PW idzie do wykartkowanego. Problem w tym że nie ma wyjaśnienia ZA CO jest żółta kartka. A kto powinien wysyłać wyjasnienie? Nie wiem. Jak powiemy że ostatni to nigdy nie będzie piątego głosu ;-) Napewno jeden z pięciu którzy oddali głos.

• Redaktorzy

Lukar - a może dla tej "feralnej 10-ki" wprowadzić miesięczny okres karencji - żółtą kartkę. Wiem, że to bardzo drastyczne posunięcie, ale może zaowocować uspokojeniem na forum. Oczywiście stosowny komunikat powinien pojawić się z kilkoma danymi ststystycznymi : kto, ile wpisów, relacja na temat/bocznica, itp. Żeby każdy wiedział jake są reguły gry.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Lolo -> Jesli PW idzie z automatu i bez wyjasnienia to moze i lepiej - taki delikwent musi zrobic rachunek sumienia... :)

Fr@ntz -> mozemy miec chlopakow na sumieniu - juz widze jak beda sleczec przed kompem 24 na dobe, zeby nie przegapic zadnej z 24 okazji dokonania wpisu, i w kazdym popsioczyc na regulamin, admina i M-ów

Raczej będą tworzyć nowe byty - po kilka dziennie. Oczywiście specjalnie po to aby ich banować. To bez sensu.

Qubric zwrócił uwagę na regulamin na audiomanii. Spojrzałem tam. Moim zdaniem jest bardziej restrykcyjny - poza słynnym już punktem 13. Ale jest dobrze napisany i można by się nim posłużyć przy pisaniu nowego regulaminu - co nas tak czy inaczej czeka.

Skoro nie jest, to nalezałoby ustalic jakies zasady - moze po 5tej zoltej dla delikwenta bedzie automatycznie powiadamiany jeden z M, ktorzy te kartki dali (wybierany np losowo :) ) i jego obowiazkiem bedzie wyslać PW do ukaranego.

• Redaktorzy

>Jeśli Q jest rozżalony, to:

Q jest rozżalony? jak widać nie przestał:

"Zobaczymy ile czasu teraz zajmie Morderatorom usunięcie wpisu tego gównojada

Osobiście uwazam ze nawet taki niedorozwinięty muminek ma tutaj miejsce"

za takie teksty kartkować bez zastanowienia

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie działa wam ten link? tam jest cala historia akcji moderatorów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.