Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

natomiast jesli jeden nienormalny dewiant z drugim zaczyna juz plwac przeklenstwami na lewo i prawo nie zamierzam klasc po sobie uszu, nie dajmy sie zwariowac, siec jest duza niech gdzie indziej szuka swego chorego szczescia.

ktos mi kiedys mawial, ze AL i Q to jedno i to samo... hehe, cholera wie

• Redaktorzy

pozostawienie bocznicy samopas - OK, ale cofanie banów i żółtych kartek to juz przegięcie. To tak jakbyśmy od razu podnieśli ręce do góry. A przynajmniej ja nie chcę aby z audiostereo zrobiło się take bagno jak na pl.rec.audio a póżniej na alt.pl.audiofil. Każdy z Nas włożył w to forum cząstkę Siebie, więc nie pozwólmy kilku trollom rozwalić tego w drobny mak.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Usuniecie zoltych kartek to mial byc przejaw dobrej woli, swego rodzaju amnestia na okres 2 tygodni. Nie odczuwam tego jako okazywanie slabosci lub poddania sie. Raczej jako chec osiagniecia rezultatow.

Ja tez nie spodziewalbym sie po tych ludziach zrozumienia gestow dobrej woli. Poza tym zolta kartka obowiazuje ledwie przez tydzien i nie jest calkowitym zakazem, a jedynie ograniczeniem czestotliwosci i ilosci wpisow.

Pozostaje wiec zwolennikiem wczesniejszej propozycji - na bocznicy wycinamy jedynie ewidentne przypadki, poza tym niech robia co chca, w reszcie zakladek pilnujemy jako takiego porzadku - watki dryfujace w kierunku bagienka wywalamy na Bocznice.

OK, może być eksperyment. Jednak ewidentne, ekstremalne chamstwo trzeba jakoś piętnować. Można jednak zwrócić uwagę reszty M tu, w tym wątku i podjąć decyzję, czy interweniować.

Korespondowałem z saczkiem na PW. Potrafi jednak pisać sensownie, wyłożyć myśl, a na dodatek nie być grubiańskim. Obiecał poprawę. Widać więc, że spokojne tłumaczenie odnosi jednak skutek, czasami. Przedtem pavulen, teraz saczek... Ciekawe, czy na długo wystarczy im determinacji.

• Redaktorzy

nie zamykajcie ani nie usuwajcie tych wątków gdzie jest już kilkaset wpisów - nie ma sensu bo zaraz powstanie nowy o tym samym - lepiej pilnowac zeby trzymali sie tych watkow ktore sa a nie tworzyli nowych

Taaak, też się troche zdziwiłem dziś rano. Może trzeba się samemu wpisać? Jak tak dalej pójdzie, to propozycja Petera, aby się nie wtrącać, a tylko przyglądać, będzie najsensowniejsza.

Na razie wygląda na to, że zostawienie im bocznicy działa - może jednak faktycznie w jakiś sposób to ogłosić na forum? Również po to, żeby ci którzy nie chcą się w tym babrać wiedzieli, ze bocznicy nalezy unikać.

Decyzje, decyzje, decyzje... no to co? Jak rozumiem Peter, Fr@ntz i ja jesteśmy za zaniechaniem moderacji na bocznicy, inżynier i pal się zastanawiają, a reszta jest przeciwko? A co na to admin zanim zniknie z horyzontu?

Mam wrażenie że ta dyskusja się wogóle nie posuwa.

Ja sie nie zastanawiam - wydawalo mi sie, ze wyrazalem sie jasno - powinna byc moderacja ale ograniczajaca sie jedynie do drastycznych przypadkow, a poza tym niech sie bawią. Nasz udział na Bocznicy powinien sie raczej skupic na ewentualnych dyskusjach na privie a osobami, które wchodzą tam tylko po to żeby sie nieco podrażnic z chłopakami - jak choćby dzis graaf (swoja drogą obiecał sie stamtąd wycofać)

Ja już się deklarowałem: na bocznicy w zasadzie wszystko wolno, poza *drastycznym* chamstwem, obscenami i wulgaryzmem.

Plus to, co Łukasz obiecał kiedyś zrobić, czyli oddzielenie całkowitego śmietnika od tematów organizacyjnych i innych istotnych, ale nie pasujących do innych zakładek.

jedno mnie zastanawia: gdy sie oddaje glos na rozne ankiety czesto jest mechanizm nie pozwalajacy ponownie glosowac z tego samego ip lub tego samego kompa (lepiej), nie mozna czegos takiego tutaj zrobic? by z jednego kompa ktos nie zakladal 20 nickow...

inżynier, 24 Sie 2006, 13:08

"OK, to na bocznicy moderujemy minimalnie, ale nie mówimy o tym głośno." -E, tam. I tak się zorientują.

* * *

Byłbym za moderowaniem wykwintnym, tzn. brzydkie słowo, zastępowałbym wyrafinowanym, b. grzecznym - tak, by było śmiesznie :) (Piszącego, jak będzie czytał potem "swoje" wpisy, szlag może trafić ;) Niech i my coś mamy z naszej roboty, a nie tylko praca i praca,. i zmartwienia :)

Już raz to zaproponowałem ale cisza jakaś taka...

Co, zły pomył ?

Najbardziej bliskie mi poglądy ad. forum, prezentuje pitdog. Muszę to jasno powiedzieć.

* * *

Ad. BOCZNICY - usuwajmy tylko grubiaństwa, przekleństwa i ewidentne przeginanie pały. Resztę - ok. -zostawmy.

Martwi mnie, że robi się zakładka BOCZNICA-CYRK ale skoro nie umiemy sobie poradzić z kilkoma upierdliwcami - niech będzie tylko delikatna moderacja.

Nie jestem pewien czy to właściwa droga. Żeby było czyściej radykalne posunięcia byłyby chyba jednak lepsze.

Ale pożyjemy, zobaczymy.

Andrezj, to co proponujesz jest nierealne, gdyż oznacza, że większość z nas musiała by siedzieć godzinami na forum i moderować. Po pierwsze brak czasu, po drugie to żadna przyjemność.

Co do zamiany słów: to oznacza, że musiał by być dostepny mechanizm edycji cudzych wpisów. Wydaje mi się to zbyt daleko posuniętą ingerencją. A jakim wdzięcznym powodem do podniesienia larum na forum! To już nie moderacja ale cenzura.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.