Skocz do zawartości
IGNORED

Kto tak nam ustawia ceny na Muzykę?

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

DVD Live 8: Merlin - 205 zł, Amazon.com 31 dolarów (czyli 90 kilka złotych). Czy doprawdy to kraj o naszym PKB per capita predestynowany jest do silniejszego zasilania biednej Afryki?

Płyty Tomasza Stańko - tańsze w USA (14 dolarów) niż w Polsce (60 zł, lekka przesada?).

Tak jest bardzo często, szczególnie w przypadku głośnych nowości oraz słynnych płyt z list wszechczasów - u nas chca wyraźnie więcej...

Bo to Barany są. Mniej sprzedać za drożej, a nie wiecej za taniej. Dlatego w Polsce złote płyty niedługo będą dawać za 100 sprzedanych płyt.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Jakew

Jest to rzeczywiscie - GRANDA i nalezaloby sie przeciw temu zbuntowac !

Mysle ze skuteczna bylaby polityka "biernego oporu" (Ghandi) ! :)

ZERO zakupow w sklepach, poki ceny nie spadna do np. 10 zl za CD, 15 za DVD !

(czyli takich jakie byly zapowiadane przez Wielkie Korporacje, ponad 20 lat temu !)

> jacch

Bo nie stygną. Oczywiście w Polsce jest inaczej - pewnie 95 % kupuje oryginały.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bierny opór, piractwo , prywatny import itd. każdy robi co uważa za dobre wyjście dla niego samego. Nie ma się co dziwić. Temat wiele razy poruszany/ kręcony. I nic z tego nie wynika, mam na myśli ceny w naszych sklepach.Tyle nasze co sobie popiszemy / ponarzekamy.

Dlatego ja wogóle od wielu, wielu lat nie kupuję płyt w polskich sklepach. Słucham jazzu , z tego podwórka w naszym pięknym kraju kupiłem tylko 1 (jedną) płytę. Mogę stwierdzić - ograniczam się tylko do polskich wykonawców , ale i to mi dawno już przeszło. I nie dam zdziercom zarobić ... :)

Kto nam tak ustawia ceny ?

ONI ustawiaja !

Kto nanizuje te miliony plyt na dlugie szpindle ?

ONI-NANIZUJA !

A kto za to placi ?

Pan placi, Pani placi ...

Spoleczenstwo !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.