Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel do gitary basowej?

ghost666

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że to nie forum gitarowe, ale w koncu na kablach sie znacie ;). Poszukuje jakiegoś kabelka do gitary basowej i nie wiem o co sie zaczepić. Myślałem o Klotz La Grange, ale o niego cieżko a i słyszałem że jest nienajlepszy. Moje wymagania narzucają sie chyba same:

*dobry dół najważniejszy, przenoszenie góry mniej, scena wogóle nieważna ;)

*wytrzymały mechanicznie, conajmniej 6mm grubości zewn. no i dobrze zeby elastyczny był.

*cena do 15zł/m im mniej tym lepiej

*fajnie jakby to były 2 żyły w ekranie, a nie zwykły koncentryk.

https://www.audiostereo.pl/topic/27712-jaki-kabel-do-gitary-basowej/

Taki po którym można w glanach skakac i nic czyli np. Klotz lub Cordial ze wskazaniem na LaGrande Klotza. I tak nie usłyszysz różnicy bo jej nie ma, a nawet jeśli jest to na scenie wepną Cię do jakiegoś Soundcrafta czy Yamahy i juz masz skopane brzmienie :)

Polecam Klotza LaGrange - do basu jak znalazł, chociaż ja mam go do zwykłej gitarki - niezły dół. Możesz również zakupić gotowego Planetwaves-a - również są niezłe. Obecna cena Klotza w sklepiku w Poznaniu to jakieś 11-12zł/mb.

No to bede musiał pojeżdzić po mieście i poszukać, bo najbliższe żródło LaGrange'a które znam jest w Bydgoszczy, a ja jestem z Torunia ;). Może znajde coś takiego, albo podobnego (no właśnie, co jeszcze można polecic? Cordial?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.