Skocz do zawartości
IGNORED

Wniosek o samorozwiązanie audiostereo.pl

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

panowie jak w maglu jest- ale w maglu najlepiej się rozmawia.Jako dwugwiazdkowiec coś chyba mogę powiedzieć-trzeba czyśćić.Ale u nas jak się dorwą to czyszczą na całego.Nawet przepisy mamy lepsze od unijnych znaczy bardziej upierdliwe -bo tak lubimy.Ale jak jest bocznica- to co tam robią te Móższczki.Won z bocznicy albo niech sobie założą własną.A generalnie trzeba czyśćić bo Swiat taki jest.Pełny pakiet PIS (packet instal.serwice) tzn wiadro ,szmata i szczota.

jar1

>Skasowali mi parę wątków :-))

Te o "dupie" czy jakos tak? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar no samokrytycyzmu to ci nie brakuje :O)

cytat:To nie ta masa przyczyniła sie do takiego wizerunku tego forum. Sam włożyłem w nie

>sporo własnego wysiłku. Całe diy, jest właściwie moim dzieckiem(!!!-wykrzykniki moje czili Leszek) - a jest to najsensowniejsza (oprócz

>muzyki) zakładka tutaj. Więc tez nie jest mi wszystko jedno, co będzie z tym forum.

A kolegi Darkula nie wspominaj bo zniknął samoistnie(po kilku aferkach,w jedną z nich sam byłem zamieszany,oczywiscie jako ofiara,nie losu ma się rozumieć)

jar1 -> a kto Ci cos zniszczył z wpisów na tematy audio?? - podaj przykłady - zawsze to mozna odkrecic.

Obecnie wkladasz swoj wysiłek w watki takie jak ten - a nie lepiej byloby go wkladac jednak dalej w DIY, albo jakiekolwiek tematy zwiazane z Audio? - wiedze posiadasz spora wiec wszyscy by na tym skorzystali.

graaf, 24 Sie 2006, 13:27

>generalnie popieram moderację i moderatorów

>pomysł jest dobry, tylko musi się dotrzeć, cierpliwości Panie i Panowie forumowicze :-)

>

>pomysł typu "samorozwiązanie" szkoda komentować

Graaf jak zawsze poważny i zasadniczy!!!

Obudź się koleś ... to była prowokacja?

Kiedyś już głosowano w przypadku pewnej Partii o jej samorozwiązaniu ba nawet sztandar wynosili :)

zdezintegrowany_3PO

jar1, 24 Sie 2006, 13:18

Przyczyną jest brak tolerancji i chęć postawienia na swoim za wszelką cenę. Przyczana tkwi w tym, że chce sie mieć wyłączność na rację i na dodatek próbuje się ją wyegzekwować 'na siłę".

Oczywiście się z tobą zgadzam. Brak tolerancji leży jednak po obu stronach konfliktu.

Sądzę, jednak, że reakcja Atoposa była jednak niewspółmierna i wręcz (i nie piszę tego w przenośni) chorobliwa. Tak nie reaguje dorosły i zrównoważony człowiek. Druga strona nie wiedząc jak się bronić niestety popełniała błędy które bardziej są upierdliwe dla innych forumowiczów niż dla Atoposa.

Moim zdaniem

Bocznica zupełnie bez moderacji nie jest możliwa. Ale... ;-) jest możliwa z minimalna moderacją. tzn usuwanie tylko ordynarnych ataków personalnych a reszta to wolna amerykanka. Natomiast cała reszta forum (inne zakładki) byłyby normalnie moderowane. Co do jakości moderowania to niestety trzeba nam (moderatorom) dać czas. Powoli się wszystko dociera.

Re: jar1, 24 Sie 2006, 13:31

>ależ graafciu oczywiście. Skasowali mi parę wątków :-))

merytorycznych - na tematy audio - czy "filozoficznych" o onanizmie itp.?

>Sądzę, jednak, że reakcja Atoposa była jednak niewspółmierna i wręcz (i nie piszę tego w przenośni)

>chorobliwa. Tak nie reaguje dorosły i zrównoważony człowiek. Druga strona nie wiedząc jak się bronić

>niestety popełniała błędy które bardziej są upierdliwe dla innych forumowiczów niż dla Atoposa.

Ja tam myślę, że moja ocena czyjeś reakcji jest moją sprawą i nie mam zamiaru jej narzucać innym w sposób wymuszający.

Jak nie mam ochoty kogoś słuchac, to nie słucham.

Błędy zawsze będą po obu stronach - a próby cenzurowania te błędy eskalują.

• Redaktorzy

w ciagu ostatnich 2 tygodni 9 uzytkowników:

R.u.s.t, Teo, jar1, netboy, Qubric, jacch, saczek_XTRM, foxbat, Arsen Lupin

napisali połowę z 3000 wpisów na Bocznicy

w tym czasie poza Bocznicą napisali niecałe 500 z 6000 wpisów jakie powstały, co istotne, z 500 wpisów 180 należy do Qubrica a 134 do saczek_XTRM

o czym to świadczy?

>merytorycznych - na tematy audio - czy "filozoficznych" o onanizmie itp.?

A co jest 'merytoryczne' na bocznicy?

PS graafciu, czyżbyś był przeciwnikiem filozofii i onanizmowi? A co robisz wklejając te swoje internetowe dyrdymały!! Toż to ewidentny przejaw filozofii onanistycznej :-))

>R.u.s.t, Teo, jar1, netboy, Qubric, jacch, saczek_XTRM, foxbat, Arsen Lupin

No i mamy winnych, BANY IM! I bedzie spokoj, bo np. ja w porownaniu do pewnego znanego forumowego producenta kolumn mam tylko jednego nick'a.... Wiec przez jakis czas nic nie napisze...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

, co istotne, z 500

>wpisów 180 należy do Qubrica a 134 do saczek_XTRM

>

>o czym to świadczy?

Że Qubric jest niezmiernie O.K.

Czy to 180 wpisów obejmuje również dyskusję z Dogonem na Stereo?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Re: jar1, 24 Sie 2006, 13:46

>PS graafciu, czyżbyś był przeciwnikiem filozofii i onanizmowi?

ależ skąd :-))

ale myślałem, że pisząc swoje dramatyczne wyznanie o "twoim dziecku" "DIY" i jak Ci je odbieraja a także że >>nie mogę patrzeć obojętnie na to, jak sie niszczy i mój wysiłek

kto Ci kasuje cokolwiek na zakładce DIY?!

nota bene - czy ktoś Ci skasował "onanizm"? wybacz, że nie wiem, ale nie interesowałem się losami tego sympatycznego watku. Jeśli został skasowany to moje szczere wyrazy współczucia :-)

Mi się wydaje, że w tym kraju kochanym nad Wisłą, cokolwiek ktokolwiek zrobi dobrze, od razu znajdzie się ktoś, kto chce mu to rozwalić.

Dobrze obrazuje to pewien dowcip: Trzech facetów miało po jednym życzeniu.

Francuz: - mój sąsiad ma wspaniałą winnicę, chcę mieć taką samą

Niemiec: - mój sąsiad ma piękne konie, chcę mieć taką stadninę jak on

Polak: - mój sąsiad ma znakomite stado krów, chcę, żeby mu wszystkie wyzdychały...

Audiostereo stało się istną skarbnicą wiedzy, tutaj zawsze mogę liczyć na pomoc bardziej doświadczonych i ich cenne rady. A jak ktoś bruździ - "ignoruj" i tyle.

Treść Audiostereo jest co prawda naszym wspólnym dobrem, ale podstawą jest serwer - a on nie należy do nas. Dlatego cokolwiek Lukar wprowadzi - Jego wola. Moderatorzy, według mnie, może nie są najlepszym wyjściem, ale ja postrzegam moderację jako mniejsze zło (bez urazy proszę). Jeśli się pojawili, znaczy, że sytuacja tego wymagała.

Na koniec prośba/apel:

Jeśli według Ciebie forum jest kiepskie lub z jakiegoś powodu uważasz, że dzieje Ci się na nim krzywda - nie ma przymusu, droga wolna. W cudzym domu nie jesteś panem, ale gościem - zawsze właściciel może Cię wywalić albo sam możesz wyjść i więcej nie wracać.

>>Lukar

odpowiem na Twoje pytanie o czym to świadczy. Świadczy to o tym, że w innych zakładkach się NIC NIE DZIEJE. A może nie? Tu porusza się problemy forum, bo brak zrozumienia między Moderatorami a użytkownikami forum. A w innych zakładkach? Tematy które mnie wciągnęły to dywagacje z misiomorem n/t 3-drożnych kolumn + zjebany temat na STEREO io grających stolikach!! zajebiście. W następnym odcinku w STEREO będzie o grających parkietach. BRAWO!!

Teraz jeszcze mi podlicz ile wpisów na ile było na temat prtzez ostatnie 2 tygodnie. Czemu tego nie zrobisz? Pokaże to od innej strony?

Pzdr

PS. Piperzę tę całą BOCZNICĘ, dokładnie tak samo jak AL, jar1 i kilku innych! Pieprzę te Wasze dywagacje. Zgłosiłem kilka pomysłów, m.in w wątku o propozycjach do forum. Przez jakiś czas będę skutecznie omijał tę zakładkę.

Zero zrozumienia = zero tolerancji

>kto Ci kasuje cokolwiek na zakładce DIY?!

Potrafie sam rozróżnić co się mieści w temacie DIY (choć może rzeczywiście, temat o onanizmie powienien sie tam znaleźć) :-)

Natomiast ciagle nie mogę trafić co z tą bocznicą? Zdjęcia gołych bab można wklejać a o książce o onanizmie nie można dyskutować? O INTELIGENCJI też? Choćby nawet o tej najzajadlejszej? :-)

• Redaktorzy

Nigdy ale to nigdy nie usunąłem wpisu o audio (z wyjątkiem powtarzanych watków czy na uzasadnione życzenie autora), z tego co wiem usuwane zostały TLKO wątki z Bocznicy w których zawartość audio wynosiła ~1-2%

cała burza nie jest o audio, burza jest o możliwość pisania na Bocznicy o byle czym byle pisać

>cała burza nie jest o audio, burza jest o możliwość pisania na Bocznicy o byle czym byle pisać

Burza jest o to, że to o czym mozna a czego nie mozna decyduje się 'po uważaniu' samozwańczych autorytetów moralnych.

saczek, potrafisz czytać? Czy tylko pisać?

We wpisie z 24 Sie 2006, 13:46 Lukar napisał ile wpisów było na BOXZNICY, a ile w pozostałych. Nawet odejmując Twoje i Q wpisy z tych innych, to jest prawie dwa razy wpisów w wątkach pozabocznicowych. Ale, rozumiem, to dla Ciebie za mało, więc "nic sie nie dzieje"? Jesteś po prostu śmieszny i żałosny z tą Twoją krucjatą.

jeszcze jedna kalkulacja bo brzmi strasznie dumnie...

134/14=10wpisów/dzień

dużo nie? biorąc pod uwagę że jak jest ciekawy wątek do zrobienie 10 wpisów w ciągu godziny nie jest problemem..

Idę sobie. Udanej moderacji i zadowolenia z jej wykonywania. Narta.

>>inżynier

zmuszasz mnie do kolejnych 10 wpisów jednego dnia na bocznicy czego nie chcę robić...

Ale odpowiem na to jedno pytanie, potem już choćby niewiem co zamilknę...

134 wpisy nie na temat były? ile wpisów nie było zgodnych z tematem? Pytam się, chociaż odpowiedzi nie chcę bo ją znam. Za to polecam innym to do rozważenia.

NIE POZDRAWIAM

Re: jar1, 24 Sie 2006, 14:06

>>cała burza nie jest o audio, burza jest o możliwość pisania na Bocznicy o byle czym byle pisać

>

>Burza jest o to, że to o czym mozna a czego nie mozna decyduje się 'po uważaniu' samozwańczych

>autorytetów moralnych.

ależ Jar1 - to jest forum o AUDIO i to jest forum LUKARA

to zupełnie naturalne, że to On decyduje o czym tu można pisac poza ściśle tematyką audio i zupełnie naturalne, że posiłkuje się w moderacji pomocą zaufanych kolegów

to nie jest żadna cenzura :-)

Lukar, 24 Sie 2006, 14:03

>Nigdy ale to nigdy nie usunąłem wpisu o audio (z wyjątkiem powtarzanych watków czy na uzasadnione

>życzenie autora), z tego co wiem usuwane zostały TLKO wątki z Bocznicy w których zawartość audio

>wynosiła ~1-2%

>

>cała burza nie jest o audio, burza jest o możliwość pisania na Bocznicy o byle czym byle pisać

Lukar -->

A czy nie można całkowicie zrezygnować z moderacji na bocznicy?

My Polacy uwielbiamy się taplać w błocie, kłocić, gnoić się nawzajem!!!

Lukar odpuść!!!

Jeśli zbraknie cennych bitów... stwórzmy wolny rynek i handlujmy bitami ;)

Póki co bocznica żyje ... reszta zakładek to marazm !!!

niech bocznica się rozwija ... ALLELUJA i do przodu!!!

zdezintegrowany_3PO

Re: Saczek_xtrm, 24 Sie 2006, 14:12

>134 wpisy nie na temat były? ile wpisów nie było zgodnych z tematem? Pytam się, chociaż odpowiedzi

>nie chcę bo ją znam. Za to polecam innym to do rozważenia.

ale czy ktoś Ci skasował choćby jeden z tych 134 wpisów? w czym problem? że Lukar nie chce mieć na SWOIM bądź co bądź serwerze błazeńskiego Hyde Parku??

Jego ŚWIĘTE PRAWO!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.