Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 10 tys - relacje z odsluchow

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

wa-lo-dia >>>

Mam "ciut" mniejsze w 16 metrach i jestem tymczasowo zadowolony.

Jeśli chcesz posłuchać - zapraszam - to tylko 100 km...

Cały czas z nadzieją wypatruję większego salonu...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Skoro powstał już ten wątek, to nie fair jest, że Stempur po kolejnych odsłuchach podłogówek nie zamieścił opisu wrażeń. Skoro żadnych nie wybrał, tzn., że w opisie musiałby je krytykować. A że chłop chce jeszcze z salonów coś pożyczyć, to zamilkł miłosiernie, żeby się nie narażać. Przypomina mi to mieliznę działania prasy audiofilskiej. Jeśli kogoś ten wpis obraża, to... trudno.

Pozdrawiam.

wa-lo-dia, 14 Sty 2007, 20:31

Lepiej byłoby jeszcze przed.

Potem raczej nie przyjedziesz... będziesz ZASŁUCHANY.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Szkoda. Jak już kupisz to będzie "po ptakach".

Myślałem, że może ktoś nowy wpisze się do klubu I.C. ...

Mało nas...

Tiaaaa....

Ja to mysle, ze stempur powinien wszystkich publicznie przeprosic, ze ma czelnosc wybierac tak dlugo kolumny do domu. Przeciez to niedopomyslenia!!!!!!

Napisalem tez juz do Lukara zeby mu zablokowal konto za nieopisywanie na forum swoich wrazen z odsluchow.

Trzeba wywalic tego trolla z NASZEGO forum!

Jestem wrecz przekonany, ze jest w zmowie z wiekszascia dystrybutorow sprzetu i nedznych gazetkowych pismakow. A watek ten to masonski spisek majacy na celu promowanie wiadomych marek! Wszyscy wiemy kto za tym stoi!!! Pancerniki!!!!!!

Brak mi slow moi drodzy i jedynie sluszni forumowicze !!!

Stempur - te bw805 mogą Ci się spodobać i może zgrają się z Twoim pokojem. O bas sie nie mart - za mało nie powinno być. znając Twój poprzedni system sądzę, że może być dla Ciebie OK. z monitorów do 10k, które słuchałem przychodzi mi do głowy tylko to, harbethy 7 (piatki mogą być zbyt kłopotliwe w ustawieniu u Ciebie) oraz jmlab1007 - słuchając Twojego poprzedniego systemu sądzę, że te propozycje mogą Cie zainteresować. przede wszystkim posłuchaj jednak monitorów atc - ja znam model scm12 oraz scm7. siódemki będą dla ciebie za małeje na 100%, ale 12-ki mogą być ciekawą alteratywą. bardzo dobry monitor. a czy Tobie się spodoba... tego nie wiem. z czym bedziesz to docelowo łączyć - masz już wizję docelową również elektroniki? bo sądze, że po kupnie kolumn do 10k pln bedziesz również zmieniać resztę sprzętu. serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam w dalszym Ciągu do siebie. pisz na PW.

adam/parmezan

errata - widzę, ze od mojej wizyty u Ciebie już zmieniłeś elektronikę i sądzę, że jest ona docelowa. zatem traktuj moje propozycje z przymróżeniem oka- może coś spasuje w takim układzie. niestety nie słyszałem dokładnie tych zestawień, a na dodatek masz dość "trudny" pokój. serdecznie pozdrawiam jeszcze raz

"WIECEJ przyjemności mogą zapewnić (teoretycznie) wyższe modele, droższe, wyszukane konstrukcje i.... np. nowa kochanka w łóżku !!!"

Hohoho, robi się z tego bardzo męski wątek ;-)

To pytanie chyba nie jest na miejscu...

Teraz rozumiem - jesteś dziennikarzem.

Chyba również dlatego słuchasz wszystkiego co się da i ciągle szukasz dziury w całym.

To jest typowe zachowanie dla tego fachu...

Ale zdaj sobie sprawę, że tak wszystkiego nie odsłuchasz...

Pozdrawiam.

Raczej kup Reneissance 90 i bądź szczęśliwszy ( nie musisz zatykac BR...bo go nie mają).

Mimo wszystko uważam, że pytań kto i z kim śpi - nie zadaje się na (przynajmniej) tym forum.

Dlatego pozwoliłem sobie na dygresję ... do wykonywanego zawodu.

Nic do Stempura nie mam (oprócz tego, że jawnie olał moje propozycje, a przecież sam o nie prosił... - hehe).

Sorry.

Szukajcie a znajdziecie...

>soso

Nawet nieźle, niestety mój osobisty sampler testowy zostawiłem w radiu a nie wziąłem z domu panela, zatem z płyt miałem tylko Lizz Wright i jakieś inne pitupitu co się walało w schowku.

Pomieszczenie w HiFi Studio (?) w Galerii Mokotów jest dość silnie wytłumione, więc można tam ostro dać czadu bez obawy o odbicia.

Grało z mięskiem, dynamicznie, bas raczej szybki i rytmiczny niż nisko schodzący. Nawet ładne barwy, pewne oznaki ostrości, ogólnie dość analitycznie, chyba za sprawą kolumn, słabości nagrań zostaną bezlitośnie wywleczone na wierzch. Stereo trochę schematyczne lewa-środek-prawa, co mogło jednak wynikać z ustawienia, wrażenie głębi niezłe. Wrażenia ogólnie dobre, również te organoleptyczne.

Nie chcę się wypowiadać jednoznacznie, bo odsłuch w niecałą godzinę, nie miałem odpowiedniego zestawu utworów no i warunki trudne bo pomieszczenie słabo odizolowane od zewnętrznych hałasów i trzeba grać znacznie głośniej niż normalnie żeby coś usłyszeć.

Aha, mam nadzieję że cały efekt nie powstał dzięki temu, że za stolik robiła opasła końcówka mocy Marka Levinsona ;-)

Stempur, w takim razie hmmm...IntradaIII ? Szpiedzy donieśli, ze graja niegorzej(delikatnie powiedziane) od droższych Tritonów...

Na AS Hendrix był z nami w pomieszczeniu kiedy one grały...

Pozdrawiam

stempurze, właśnie specjalnie dla Ciebie bylem na odsluchach...;)

Dzis na ruszt weszly ESA Credo i Sundial Impetus.

Powiem tak:

Kup ESĘ IntradaIII(5Kzł), zatkaj otwor(otwory) B-R i bądź szczęsliwy !:)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.