Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz stereo do okolo 600zl

sambudyń

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i licze na wasza pomoc, chce kupic wzmacniacz stereo(jak w tytule) z sumy jaka chce na niego przeznaczyc wynikaloby ze bedzie on uzywany ostatnio glownie chodzily mi po glowie konstrucje marantza rotela i luxmana bo w sumie to slyszalem wzmacniacze tych firm i bylem z nich bardzo zadowolony ostatni byl luxman lv-105u z kolumnami infinity jak dla mnie gral wysmienicie, nie wiem co mam robic i dla tego prosze o jakies propozycje na pewno je przemysle, dziekuje i prosze o jakies propozycje pozdr...

https://www.audiostereo.pl/topic/27812-wzmacniacz-stereo-do-okolo-600zl/

Rotel RA-840BX3 -- miałem go dosc dlugo i naprawde byłem w szoku jak potrafi zagrac tak mały i tani wzmak :)

Cambridge Audio A500 (dobry w miare uniwersalny wzmacniacz)

NADy ze starszych serii ale wysokie modele (unikaj niskich modeli NADa)

Marantz PM-80 (ale polecałbym odsłuch bo to nie jest uniwersalny wzmacniacz)

Pionieer A-705R (jak chcesz spory piec z dużą mocą)

Yamahy AX-890 (wyższe z serii 892, 1070 i 1090 będą o wiele lepsze ale i droższe)

Denony z serii x60 (860,1060....ale tez wartało by posłuchac)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zdecydowanie lepsze od wymienonych przez Noru sa piece Yamahy: A 1000, A 1020 i AX 900. Poczytaj i posluchaj Luxmanow z lat 80-tych - seria LV a zwlaszcza pseudo hybrydy sa zdecydowanie gorsze (moim zdaniem). Do 600zl moze Ci sie udac kupic np L 430. Musisz jednak liczyc sie z wymiana kondow - na poczatek w zasilaniu. W tej sprawie radze kontakt z Piotrkiem608. Wszystko zalezy od tego jaka jest reszta zestawu. Pozdrawiam. Rafal

dzieki, wlasnie sie zastanawialem nad tym rotelem ra840bx3 jego cena tez jest zachecajaca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie wiem moze mozna za cos zaplacic wiecej i bedzie gralo lepiej o denonach tez myslalem ze wzgledu na cd ktore mam juz dlugo i bardzo ladnie gra yamahy faktycznie maja sympatyczny dzwiek mialem z 3 lata temu a560ale cos sie z nia porobilo i przestala grac a co do nad-ów to tez myslalem tylko wlasnie nie rozumiem ich numeracji- ktore starsze ktore lepsze i ogolnie to jak mogli byscie podac mi jakies ich numery byl bym wdzieczny co do luxmanow tez wlasnie sie zastalawialem seria L czy LV dwa dni temu sluchalem tego lv105u przez jakies 8dni i na prawde brzmial dobrze z tym ze nic o nim nigdzie nie moge znalezc i puki co myslalem o LV-113, nie wiem czy dobrze celuje a co do serii L to widzialem same dobre opinie pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TO SIE NIE ZASTANAWIAJ TYLKO BIERZ TEGO ROTELA !!!!

To swietny wzmak....zadzwon do goscia i utarguj cos jeszcze i bierz bez zastanowienia - na bank będziesz zadowolony i mocno zaskoczony jak ładnie on gra :)

co z tym filtrem, bo chyba mam ochote go wziac, wczoraj caly dzien mnie nosilo i sie zastanawialem co zrobic szczegolnie ze sprzedajacy jest z wroclawia... zaraz bede do niego dzwonil

Tak mozna bo to tylko filtr na zasilanie, drobna ingerencja poprawiająca ilolacje od zakłuceń z sieci zasilajacej.

Spokojnie mozesz go kupic nawet za te 450zl....ja sprzedałem swojego za 600zl godzine po wystawieniu na aukcje :)

Gosc nie podal numeru telefonu ale moze pojawi sie na gadu-gadu bo widze ze ma status "zaraz wracam".

Poczekaj bo warto....a jak kupisz i posłuchaj to koniecznie napisz jak ci sie podoba dźwięk tego rotela.

Kazik

to dwa najwyzsze modele z serii Hi-Fi i zarazem bardzo dobre wzmacniacze z ogromną mocą

miałem i jednego i drugiego - grały całkiem niezle ale raczej ciepło ze słabą sceną - typowe mocne japończyki :)

warto brać pod uwagę Reelop HA200 około 750zł nowy z gwarancją. Sprawdźw necie kto dystryubuuje i z kim współpracuje. JA w ten sposób namierzyłem sklep w okolicach ... między placem dominikańskim a szpitalem Bonifratów tak w połowie. Może siędogadasz by ściągneli ci do odsłuchu.

kupilem rotela za 460zl niestety padl mi w nie wyjasnionych okolicznosciach moj denonik wiec leci z dvd philipsa i jestem pod wazeniem na prawde bez zadnego krecenia jest idealnie piekny dzwiek nie myslalem ze moje kolumny tak zagraja... boje sie tego co bedzie jak kupie cd... cos wspanialego swietny wzmacniacz pieknie gra ideal w przystepnej cenie!

Ciesze się ze jestes zadowolony...według mnie to jeden z najlepszych wzmacniaczy Rotela i porownywałem go bezposrednio z Rotelem 02 i według mnie 840-tka BX3 gra od niego o niebo lepiej :)

Rotel jest dosc jasny wiec teraz mozesz bezpiecznie eksperymentowac z Cd-kiem....możesz spróbowac Yamahe CDX-880, NAD 512, Denon 1560, Pionieera 8700 lub 901 (uwaga drogi laser).....wszystko jest zalezne od tego ile bedziesz chciał wydac :)

Najwazniejsze czyli dobry wzmak, juz masz wiec teraz mozna pomału bawic sie w reszte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.