Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do wzmacniacza Technics

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie byscie polecili kolumny do wzmacniacza Technicsa (taki jak w "o mnie") zalezy mi na dobrym basie i zeby byly podstawkowe pokoj okolo 18m2 tak do 1000zl. Muzyki slucham roznej Dire Straits,Pink Floyd,Jean Michel Jarre,Depeche Mode,Miles Davis. Z góry dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/27860-jakie-kolumny-do-wzmacniacza-technics/

słucham zawzięcie DM, i wierz mi, że słucham ich na nowo kiedy pozbyłem się Technicsa.... Wydawało mi się kiedyś, że jak Technics, to "musi grać". NIEPRAWDA. Zmieniłem sprzęt (budżet dostał dwa zawały) na Harman/Kardon serii 970 i kolumny JBL E60plus niezłe kabelki (kabelki mają znaczenie!!!!!) i.... i jazda. E60 mają nieco "estradowe" brzmienie i ciutkę wysunięte basy i soprany, co w przypadku DM sprawdza się wyśmienicie. Violator na tym sprzęcie to poezja. Moja rada, nie inwestuj w Technicsa, poczekaj, pozbieraj kasy i zmień wszystko, a życie stanie się lepsze (chociaż w przypadku muzyki). PZDR

rsz ja Cie doskonale rozumiem zmienil bym Technicsa od razu ,ale aktualnie mam inne wydatki niz modernizacja sprzetu wiec sie musze cieszyc tym co mam :) Czy kolumny Avance Omega 503 lub Jamo S 708 dobrze zagraja zalezy mi glownie na basie, bo z podstawkowych duzo sie nie wyciagnie z kwota 1000zl.

Jestem za Raidenem. Paradigmy (nawet te podstawkowe) mają bardzo mocny bas, metaliczną górę i lekko wycofaną średnicę - do rocka idealne.

JBL to też może być dobry wybór.

Ale do pokoju 18m2 to tannoye M5 będą chyba troche za duże. Ja bym się bardziej zainteresował np. M4 - tańsze a mogą o wiele lepiej zagrać. Ale to są tylko dywagacje - najlepiej sam porównaj.

No i zakupiłem kolumny Avance Omega 503 od forumowicza TheOne2005. Nie stwierdzilem wad jak niektorzy opisywali ze okleina sie odkleja i marna jakosc,wszystko zalezy jak kto dba o takie rzeczy. Jakosc dzwieku faktycznie zmiazdzyla moje poprzednie PRL-owskie Altusy, ale to chyba nikogo nie dziwi. Bas pomimo niewielkich glosnikow wcale nie jest mały, a ten z Altusow bije na glowe jest bardziej luzny nie puka jak w Tonsilach. Wzmacniacz to tylko Technics ale jestem bardzo zadowolony kolumny graja w pomieszczeniu 18m2 i spisuja sie rewelacyjnie. Dzieki wszystkim za wpisy.

JarlBjorn

buahaha gdybys byl z poznania to bym zaprosil na posluchanie iq3 maja dobry bas

mam iq3 w 24m^2 i basu jest gudi w pokoju ktory ma gole sciany narazie a kolumny postawione na stole z czasow prl (brak standow narazie)

mam wrazenie ze te iq3 musza miec odpowiedniego wzmaka i zrodlo aby dobry bas byl, slyszalem je podlaczone do jakiegos amplitunera i bylo plasko

Canti, to gratuluje. Bron Boze nic nie mam przeciw KEF-om ale byly na forum watki gdzie na niedostatki w basie (zwlaszcza serii 5) skarzylo sie o ile pamietam pare osob. Pozdrawiam!

luzik :) jak ma sie kiepskie zrodlo to poprostu lepiej jest wziasc kolumny mocniejsze basem :) ale jestem zadowolony a porownanie mam z b&w dm309 na CA500A oraz z altusami ;D i jest naprawde fajnie :)

najsmieszniejsze jest to ze kefy iq3 wzialem wlasnie ze wzgledu na bas

porownywalem z monitor audio brozne b2(uciety malo niskiego)/acoustic energy evo 1(uciety malo niskiego, krotki punktowy)/paradigm jakis monitor(lepszy ale nadal malo nizszych rejestrow)/koda jakis monitor za 800/szt(rozmyty kluchowaty i malo) wszystkie mialy gorszy bas od tego kefa

jak zapuscilem pink floyd to poprostu wlosy mi sie zjerzyly z wrazenia

wszystkie testowane tego samego dnia pod rzad (kef ostatni) na azurze 640a i 640c w tym samym pokoju/kablach/standach

chcialem kupic kolumny za 1000zl i posluchac lepszych, wyszlo tak ze wydalem 1600 ;D tak mnie zniewolil ten bas

jedyne co mu brakuej to moglby byc bardziej punktowy ale to raczej wina technicsa, jak sie pod jakiegos harmana podlaczy (mysle o 970) lub denonka albo marantza to dopiero bedzie nice ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.