Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry zestaw kina domowego?

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam na imię Krzysiek, mam następujący dylemat : chciałem kupić dobry zestaw kina domowego, który w zdecydowanej większości będzie przeznaczone do słuchania muzyki. Dlatego swoją uwagę skupiłem głownie na kolumnach mam kilka pomysłów zakupów, na sprzęcik chciałem przeznaczyć ok.4000 tyś. złotych, mój pokój jest dosyć duży, ma około 25m2.

1. Pierwsza opcja to kupienie kolumn Paradigm monitor 7 (same fronty, potem dokupienie pozostałych) oraz DENON AVR-1706 DVD-1720 cena ok.4000zł

2. Następny pomysł to zakup:amplituner onkyo TX-SR 603

odtwarzacz onkyo DVD DV-SP 403 oraz5 kolumn Grand High,GRANDHIGH FS 2000 - frontowe cena: 3800zł

3. Następny zestaw to:amplituner onkyo TX-SR504E

odtwarzacz onkyo DVD DV-SP403E

6 kolumn M-Audio PIANO SP 2000 cena:3900zł

4. Ostatnia opcjaDENON AVR-1706 DVD-1720 + KOLUMNY WHARFEDALE Diamond 8.4 cena: 3900zł

Proszę o opinię który z tych zestawów jest najlepszy, ewentualnie jakieś inne opcje

Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/27912-dobry-zestaw-kina-domowego/

Witam...nie wiem, który jest najlepszy, ale słyszałem u znajomego nr4 i...nie polecam...katastrofa...fronty gubią się poniżej 80Hz, brak dynamizmu, jedynie wysokie w miarę fajne, ale tez bez rewelacji, osobiscie...nie polecam...

Myślę, że powinieneś zacząć od dobrych frontów...

Pozdrawiam

A próbowałes posłuchać Wharfedale 9.5 ? Z twoim zestawem Denona + same fronty 9.5 (na początek) powinno Ci sie spodobać. 9-ki graja bardzo fajnie - mają taki "głeboki" dzwięk. Wszystko zależy od odsłuchu (i kasy - off course).

Jeżeli zestaw będzie w zdecydowanej wiekszości do słuchania muzyki to skupienie sie na kolumnach nic ci nie pomoże. Na dzień dzisiejszy nie ma amplitunera do kwoty ok. 5000zł, który zagrał by poprawnie w stereo. Krótko mówiąc nie napędzi on poprawnie żadnych kolumn, przy założeniu że będziemy słuchali muzyki liniowo.

Za 4000zł spokojnie kupisz sobie wzmacniacz, kolumny i DVD. System taki będzie na pewno przewyższał kino domowe za wieksze pieniądze. Rezygnujesz tylko z głosników satelitarnych bo centralny robi ci sie przeciez z przodów. Suba możesz podłączyc sobie pod DVD lub wzmacniacz.

chris77, 31 Sie 2006, 21:18

>Mógłbyś zaproponować jakiś konkretny zestawik i ewentualnie podać przybliżoną cene? Słucham rocka,

>metalu.

Ja bym Ci zaproponował posłychanie H/K AVR 335 z kolomnami JBL Northridge E. Czasami na promocji można "wyrwać" ten sprzęt nieco taniej. Tydzień temy "upolowałem"w MM AVR 435 za 2699, więc nie zrażaj się, jeżeli przy pierwszym podejściu usłyszysz ponad 3000 za sam amplituner. Ja szukałem dobrej ceny ponad pół roku, ale znalazłem.

A Harman + JBL Northridge są stworzone do rocka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.