Skocz do zawartości
IGNORED

Audionemesis u Krisa_K

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast dobrego transportu wystarczy Genesis Digital Lens. U mnie GDL + DVD Yamaha grał lepiej niz transport Theta Data Basic II solo.

GDL to koszt ok 2000zł. Pożyczcie, posłuchajcie. Nie uwierzycie własnym uszom.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Elberoth - a gdzieś w Polsce można tego posłuchać?

na stronie producenta DGL jest w Archeology :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a same pudełeczko jest bardziej niż stonowane wzorniczo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Na forum ma kilka osób. Można kupic na Audiogonie - zazwyczaj w okolicy 450-500$, choć widziałem ostatnio i za 400$.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

"Zamiast dobrego transportu wystarczy Genesis Digital Lens"

Całkowicie zgadzam się z opinią @ Elberoth. GDL potrafi czynić cuda i warty jest każdej złotówki ze swojej ceny. U mnie gra to najczęsciej z dvd pioneer 696 i przyznam szczerze wcale nie czuję potrzeby słuchania CD z transportem Thule. Szczególnie rewelacyjnie ( choć może nie do końca audiofilsko) brzmią płyty z wykorzystaniem opcji surround w odtwarzaczu dvd w trybie stereo.

O jozef ma ... może pożyczy :-)))

• Redaktorzy

josef - THnX, na razie jestem szczęśliwym posiadaczem Zhaolu i na razie muszę się zająć żródłem oraz kolumnami, które ograniczają pozostałe elementy toru ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...

...i jeszce jedno w tej chwili uzywam koncowki nada c272 steruje nia wyjsciem regolowanym odtwarzaca sony xa20es (gdyz niemam pra ampa)czy kupujac przetwornik bede mogl nadal sterowac koncowka poprzez wejscie regolowane??czy bede zmuszony nabyc pre amp?

>ptx

Będziesz musiał mieć pre. Audionemesis nie ma regulowanego wyjścia, a poza tym ma niski poziom sygnału, więc jeśli pre to koniecznie aktywne.

Dystrybucją AN zajmuje się Voxal, ale coś podobno ostatnio nie mieli tych przetwornikow na stanie. Można kupić bezpośrednio od producenta - cena 495 Euro + transport.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Z tego co się orientuję DC-3 ma być zupełnie inną konstrukcją, dwa poziomy (jakościowo) w górę vs DC-1. Jest więc duża szansa że i poziom wyjściowy będzie inny ;)

Jestem tylko ciekaw ceny ....

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

od kilku tygodni mam pozyczony sony sc777es,oczywiscie od razu podpialem do audionemesisa jako transport.

szczeka mi opadla,audionemesis gra 2 razy lepiej,pojawil sie odddech wiecej szczegolow,wiecej muzyki,dzwiek zawieszony w powietrzu,przestrzeni,rewelacja.

a wiec jeszcze raz powtarzam ze dobry transport to podstawa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja poczekam na dedykowany transport AudioNemesis na CDM-2 Pro.

I tak na razie wzmak idzie do odstrzału.

kris_k

Kris

Obawiam się że jeszcze nigdzie - info na ten temat to ploteczki od dystrybutora i z forum ;)

kris_k

Kris

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.