Skocz do zawartości
IGNORED

Jungson Ja-88d

nookie736

Rekomendowane odpowiedzi

hmm... na aukcji alll..egro jest wysyp Jungsonów, a mówicie ze po 2500zł chodza, a ja widze ponad 3tys heh.. W miare możliwosci i z ciekawosci jak juz znudzi mi sie jako integra, ciekaw jestem jak by zagrał jako koncowka mocy...

hmm... zarzuty ze w tym wzmacniaczu ze są podróbki kondensatorów są nie na miejscu gdyż mi żadna folia itp. nie schodzą z Wimy i innych tzw. komponentów audio.....

a TAK na marginesie to ze w Polsce nie ma dystrybutora Jungsona to sie nie dziwie..... poznałem pewną osobę z Audio Lazur w Warszawie która miała zająć się dystrybucją tylko nic z tego nie wyszło gdyż jak zwykle chodzi o pieniążki. Zeby sie oplacalo taki Jungson sprzedawac nie kosztował by około 5tys tylko bardzo blisko 10tys co z rozsądnego punktu widzenia przestaje byc tzw. konkurencyjny, a wiem to gdyz sam kupilem od tej osoby Jungsona JD88D ver09 jako model pokazowy nówka funkiel nie śmigany.

qbaccu,

To że Tobie nie wyłazi folia z kondów nie oznacza że w 10tyś. innych egzemplarzy jest to samo a chińczycy mają tendecję do używania tego co po prostu mają pod ręką,

:)czyli mam farta heh... dla mnie to dobrze że Jungson jest czasem ponizany gdyz ceny nie pójda w górę

Witam i jak obiecałem fotki i stwierdzenie ze nie zaobserwowałem żadnych schodzących folii z komponentów Audio. Sam blok końcówki mocy jest taki sam jak w Jungson Hedo/Duro miałem trochę czasu i porównywałem z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . .. Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niby jest wersja z 2009roku lecz jak zaobserwujemy na jednym ze zdjęć płytki przedwzmacniacza na zdjęciu jest wyraźnie JA-88D-1403-01 ,a umnie JA-88D-1403-02. Na chłopski rozum ostatnie dwie cyfry oznaczają wersje. Nie zgodzę się też z osobami które twierdzą że płytki są kiepskiej jakości. Ja nie bronie tzw. Chinczyka tylko denerwuje mnie czasem co ludziska wypisują nie mając pojęcia tylko paplają chyba z głupoty. Jedynie co bym zmienił to inne kondensatory na płycie z 16nastoma bateriami kondów koszt w sumie nie był by duży... fajny jest transformator, a jak się przyjrzeć to jest nawinięty grubym drutem a nie nicią... im bardziej się przyglądam stwierdzam że jest cały wzmak jest porządny odbiegający od opinni taniej chińszczyzny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Mam jungsona grubo ponad 4 lata i już troszeczkę mogę o nim powiedzieć.

Wszelkiego typu sugestie, że jungson źle brzmi albo jest źle zbudowany są bezpodstawne.

Jest wiele opinii w internecie i jakoś nie widzę negatywnych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale pewnie niektórzy forumowicze słyszą inaczej :)

Jak wiadomo sam wzmacniacz nie gra. Gra cały system. Jak to mówią każda potwora ma swojego amatora.

JA-88D nie jest wyjątkiem i trzeba starannie dobierać do niego elementy towarzyszące a odwdzięczy się po stokroć.

Jak ktoś ma problem z basem to proponuję wzmacniacz i głośniki połączyć zwykłym drutem miedzianym 1,5mm - taki kabel elektryczny :)

i posłuchać sobie tej płytki: Audiophile from FOCAL JMlab CD No 1 (1996)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jungson nie gra źle. Nie gra też wybitnie jak sugerowali niektórzy recenzenci. Obecna cena jest dość wygórowana. Za te pieniądze można już kupić używkę, która będzie znacznie lepsza. To tyle.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, a które konkretnie wzmacniacze używane (i w cenie do 3k) zagrają lepiej od Jungsona? Co prawda piszesz, że 2-3 tys. to za dużo za ten wzmacniacz, ale nie podajesz alternatyw (lepszych alternatyw).

Miałem na myśli, że za nowego Jungsona można kupić inny używany wzmacniacz, który będzie lepszy.

Za 3k zł mało co zagra lepiej od Jungsona. Jungson (starszy model) jest warty ok 2k zł. Nowszy może być lekko droższy.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja bym trochę jednak "podwyższył" rekomendację dla cen używanych Jungsonów - model 2008: od 2500 w górę, model 2009: ok. 3000 zł i więcej.

Jak widzę, taniej i tak nikt nie sprzedaje, więc za 2k wersja 2008 jest nie do kupienia (przynajmniej w PL).

W praktyce nie ma brzmieniowo alternatywy w tych cenach.

Tu poszła najnowsza wersja (2009 z phono) za 3800 -

Ukryta Zawartość

Nad nowym Jungsonem to grubo bym się zastanawiał, ale używki w tych cenach - bardzo dobry wybór, a wręcz okazja.

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...
  • 9 miesięcy później...

Odkopuje

Myślę o zakupie tego wzmacniacza

Ukryta Zawartość

cena trochę wygórowana a używek nie ma.

Polecacie jakieś zaufane giełdy gdzie można ten wzmacniacz wyrwać za ludzkie pieniądze

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.