Skocz do zawartości
IGNORED

Creek końcówka A43 czy A52?

tomek11

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie.

Czy w przypadku końcówki A52 (ewentualnie A52SE) jest duży postęp (oprócz danych na papierze) w stosunku do A43? Pytam przede wszytkim o A52, ale głosy osób mających jakiekolwiek doświadczenia z A52SE też mile widziane.

Pozdrawiam

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

https://www.audiostereo.pl/topic/28691-creek-ko%C5%84c%C3%B3wka-a43-czy-a52/

Patrząc na bebechy i parametry to A43 jest podobny do 5250, A52 do 5250SE. 4330 to mniejsza moc i zasilanie, choć nie twierdzę, że gorszy dźwięk. Była też chyba wersja 4330SE - z tego co pamiętam bardzo zblizona do 5250.

Rozumiem, że chcesz zastosować nowy zakup jako końcówka mocy do amplitunera, czy się mylę?

U mnie jest właśnie tak. Tylko nie końcówka, a normalna integra 4330 "wspomaga" kino domowe. Oczywiście gra też całkiem samodzielnie w połączeniu z CD przy słuchaniu stereo.

Jeśli jest tak jak przypuszczam, to nie usłyszysz różnicy między tymi końcówkami, jeśli jako preamp będzie robił amplituner, chyba że docelowo dokupisz właściwy preamp.

A43 gra z pre P43 - właśnie odświeżyłem "o mnie". Onkyo na sprzedaż. Chociaż moja połowinka zapytała "a gdzie radio?".

Sorki... nie doczytałem o Tobie w "o mnie", że masz już preamp A43.

W takim wypadku ampa nie biorę już pod uwagę. Jeśli masz większe pomieszczenie i zależy Ci na większej mocy, to ten A52 powinien się bardziej spodobać. Nie sadzę aby była duża różnica między tymi klockami, jeśli chodzi o wartości brzmieniowe.

• 6 lat później...

witam, jako, że mój Creek 4330 ma trochę mało mocy, żeby odpowiednio napędzić kolumny Epos M15.2 to poszukuję końcówki mocy. Pod Creeka pewnie tej samej marki, ale mogą być także inne propozycje. Chcę wydać jak najmniej, powiedzmy, że 1500 to już max. Czy po podpięciu końcówki mogę spodziewać się więcej basu z kolumn? Końcówka w bi-wiringu sprawdzi się lepiej przy tego typu sprzęcie? Jest to dodatkowy koszt tylko pytanie czy warto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.