Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Audiozakupy a zrób eksperyment;

Podłącz Naima na trzy sposoby ;

1 kablem głośnikowym 14 AWG

2 Kablem głośnikowym 12 AWG

3 W podwójnym Drutowaniu minimum 4x14 AWG

Ciekawym czy coś się zmieni. Sam osobiście jestem zwolennikiem podłączania Paradigm w podwójnym drutowaniu, wtedy dopiero Paradigmy zaczynają grać.

Witam szanownych forumowiczów czy ktoś z Was posiada kolumny Studio 20v5 oczywiście Paradigma Teraz na allegro jest dosyć korzystna oferta i zastanawiam się czy się nie skusić. Tylko trochę dziwi mnie to że kolumny które normalnie kosztują 4.5 tyś zł tak długo nie mogą znalezć nabywcy bo cena jest chyba atrakcyjna. A może akurat ten model nie jest udany? http://www.allegro.pl/item963769525_paradigm_reference_studio_20_v_5_czarny_fornir.html

Kolumienki rewelacja, słuchałem ich na 40m i grały wyśmienicie aż niechciało się ich wyłączać. Cena więcej niż atrakcyjna. Na allegro wiszą już jakiś czas pewnie nie każdego stać na podstawki za 3000 zł.

Pieniądze nie grają !

kerikawon, 26 Mar 2010, 13:50

>o proszę cena się zmieniła na 3699 już nie jest tak atrakcyjnie ???

z zakupem sprzętu ze sklepów w formie licytacji ( nie jako kup teraz) należy bardzo uważać, gdyż kupuje się wtedy na dużo gorszych warunkach. Normalnie są w sklepie po 4500zł

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

może jak ktoś jest zainteresowany to warto do nich zadzwonić czy maila napisać i pogadać co do ceny, zawsze można ominąć prowizje allego i jescze wytargować pare zł. Ponadto fajną mają też oferte na Studio 60.

Pieniądze nie grają !

kerikawon, 2 Kwi 2010, 12:29

źle mnie zrozumiałeś. nie chodziło mi o niemarkowy sprzęt a warunki rękojmi w związku z zakupem przez internet. Opcja KUP TERAZ jest bardziej korzystna dla kupującego nic LICYTACJA, gdyż wiąże się to ewentualnymi komplikacjami przy zwrocie towaru z powodu niezadowolenia klienta z produktu . W przypadku KUP TERAZ nie ma żadnego problemu.

A dokładniej:

....... Zgodnie z art. 10 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny Kupujący ma prawo zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od dnia dostarczenia produktu bez podania przyczyny, pod warunkiem, że towar nie był używany, ma oryginalne opakowanie, w tym metki.

2. Możliwość zwrotu NIE DOTYCZY przedmiotów zakupionych na aukcjach z LICYTACJĄ (Art. 16.1 pkt. 10 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny)........

sittek masz wielką racje nie załapałem.

Z tym że jeśli znamy produkt, i chcemy go kupić to może być niezła opcja. Zwłaszcza jeśli odbierzemy produkt osobiście.

A ja z innej beczki...

Mam na surroundach kolumny Studio 40v4 kolor czarny - idealne. Może ktoś z Was chciałby się zamienić? W zamian chciałbym kolumny typowo efektowe z serii ADP....

Ze sprzętu jestem bardo zadowolony, lecz jeżeli znajdzie się ktoś chętny - zrobię sobie rewolucję na tyłach :)

tu wyjaśnienie:

SZYBA 4 Mar 2010, 17:56

Muszę powiedzieć że te Paradigmy grają świetnie.

Wysokie tony są bardzo ostre ale nawet przy większej głośności nie drażnią w uszu.

Średnie wycofane ale wyraźne nie krzyczą.

Basy to miód w 100V5 tak samo w 20V5 bez zastrzeżeń.

Subwoofer 15v5 to potęga mięsistego basu kontrolowanego w muzyce a w kinie bajeczka.

Moje byłe trzy ES250 wymiękają przy tym subie.

Z przykrością też muszę powiedzieć że długo nie pogram na tym zestawie bo za kilka miesięcy zostanę tatusiem wczoraj się dowiedziałem, lekko się spiłem i na dodatek delikatnie obiłem 100V5.

Gdyby ktoś chciał zakupić te głośniczki albo coś z mojego sprzętu opisanego w "O mnie" proszę o kontakt na PW.

pokaż cały temat Klipsch vs Paradigm

• 2 tygodnie później...

Witam

Zapisuje sie do klubu z Monitor 7v5.

Strasznie lubie te glosniki - jestem swiadom ich wad i zalet...

Z obecna elektronika napewno mozna lepiej, ale... Albo zostana obecne paczki, albo pojde w strone serii Signature (S2 naprzyklad) - wiec zdecydowanie Paradigm mi odpowiada.

Primodium. Medium. Finis.

>Witam wszystkich postanowiłem się ujawnić z moim STEREO

>Oto moje dwa zestawy głośnikowe :)

>PARADIGM STUDIO 40v4 -zakupione grudzień 2008

>PARADIGM STUDIO 60v5 -zakupione kwiecień 2010 to znaczy wczoraj :)

>wzmacniacz NAD C355BEE

>cd NAD C542

>to na razie tyle z mojej strony

post-25528-100006076 1272471034_thumb.jpg

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Vincent SV-236MK jest lepszy od Xindaka 6950V pod względem szczegółowości góry i przestrzeni, ale jest też jaśniejszy i zaczyna się robić niebezpiecznie ostro. Do niezbyt głośnego słuchania Vincent super, ale głośny odsłuch może męczyć. Bas z obu wzmacniaczy na dobrym poziomie. Średnica hmm tutaj może lekko w stronę Vincenta, trochę wygładzona przyjemniejsza. Myślę, że Xindak lepiej pasuje do serii Studio i jest naprawdę dobrym wzmacniaczem. 226 nie podpinałem do serii Studio więc nie wiem. Możesz jeszcze pomyśleć nad Advance Acoustic MAA406 + MPP206. Razem około 5000zł. Brzmienie o łagodnej przyjemnej górze i jednocześnie dużej dynamice i świetnym basie.

Właśnie PARAnienormalny szalenie mnie ciekawi, jak wygląda porównanie w twoim systemie. Sam też posiadam S-40v4 i nie jestem jakoś przekonany do zmiany na inne, no chyba że totolotek i wtedy Signatury czemu nie ...

kerikawon

A mnie interesuje ile powinny sie wygrzewać ?

jako sklepowy wyjadacz mógłbyś napisać

a co do porównania na razie jeszcze nic nie napisze

jeśli już to tak

po posłuchaniu pierwszej płyt od razu zapomniałem ile za nie zapłaciłem

i nie żałuje tej kasy

"pieniądze to nie wszystko"

jak to powiedział pewien mądry człowiek :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.