Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich miłośników głośników marki Paradigm!

jestem ogromnym fanem tych głośników i miałem trochę modeli Paradigmów i bardzo chętnie się podzielę zdobytym doświadczeniem. Jeśli chodzi o markę Paradigm moją przygodę zacząłem od Studio 40v.3, Studio ADP, oraz PS 1200. Myślałem, że dokupię Studio 100v.3 jako fronty centralny i będę już miał zestaw moich marzeń. Niestety na te czasy miałem bardzo słabą elektronikę ONKYO TX-SR 804 i DVD tej asmej marki chyba 504. Chciałem to zmienić szybko na coś lepszego i tak się zaczęło. Pewnego zimowego dnia kupiłem SIGNATURE SERVO, następnie S8 i C5 wszystko w wiśni. Narazie co do elektroniki mam ARCAMA DV 137 i ARCAMA RDV 280 jakoś to sobie radzi ale zamierzam to zamienić na ARCAMA FMJ czyli AV9, P7 i lepsze DVD, oczywiście czekam na S4 na tyły. Jeśli chodzi o okablowanie to mam XLO SIGNATURE 2. Zamieszczam kilka zdjęć, jak zmienię elektronikę to też coś zamieszczę. Narazie pozdrawiam Tomka i Snajpera i wszystkich miłośników Paradigmów no i serdecznych kolegów z Polpaku

post-16302-100006323 1187806214_thumb.jpg

post-16302-100006324 1187806214_thumb.jpg

post-16302-100006325 1187806214_thumb.jpg

Jak zakupię ARCAMA FMJ AV9 i P7 to opiszę wrażenia odsłuchowe. Tak naprawdę to narazie Subwoofer robi całą robotę bo fronty trochę śpią przy tym amplitunerze. Ale powiem szczerze Arcam bardzo mi przypadł do gustu szczególnie DV137 naprawdę super gra, zastanawiałemsię wcześniej nad Rotelem RD-V 1092 ale niestety nie małem możliwości porównania z Arcamem więc padło na brytyjczyka DV137. Polecam posłuchać Paradigmów z Arcamem ciekawe doznania. Co do "ciśnienia" to całkiem niezłe generuje SERVO :))

post-16302-100006304 1187813065_thumb.jpg

post-16302-100006305 1187813065_thumb.jpg

Czasami trzeba szybko zmniejszyć głośność w obawie o szklane przedmioty ale to tylko w filmach, najpiękniejszy efekt w "Wojna światów" moment pękania asfaltu (naprawdę ciarki przechodzą po kręgosłupie), no i oparcie od kanapy troszkę wariuje a szyby zaczynają grać swoim rytmem mam szczęście, że to dom a nie bloki :). Ale w muzyce Servo jest spokojny i bardzo poukładany ( pięknie brzmi kontrabas STING - Moon Over Bourbon Street), choć bez niego też nie jest źle, S8 mają bardzo solidną podstawę.

Jeśli chodzi o procesor D2 jest jak dla mnie troszkę za drogi w moim zasięgu natomiast jest ARCAM FMJ AV9 (nie potrzebuję scalerów obrazu które oferuje D2), natomiast co do końcówki mocy stoczy bój ANTHEM P5 z ARCAMEM P7 moc przemawia za ANTHEMEM a ja nie potrzebuję 7 kanałowego dźwięku ( musiałbym dokupić ADP a one mogłyby któregoś dnia spaść podczas jakiegoś seansu :))). Tak poważnie jestem skłonny kupić ANTHEMA P5. Wiem jak to gra i co potrafi, ale to już sprawa odsłuchów. Szkoda że ANTHEM nie ma odtwarzaczy DVD :(

Mam w planach coś lepszego A5 fajnie, ale spada moc przy 5 głośnikach natomiast P5 czy grają fronty czy 5 kanałów ta sama moc ciągła na kanał (każda końcówka mocy ma oddzielny transformator) i to jest to co powoduje dreszczyk :) jeśli chodzi o AVM 40 to myślę, że ARCAM bardziej przypadnie mi do gustu ale jeszcze mam czas. narazie czekam na S4

Panowie, czym Wy się tutaj tak zachwycacie?

Servo 15 nie jest taki genialny, absolutnie nie za tą cenę. On "tylko" ładnie się prezentuje :)

Już mój o wiele tańszy Sony jest od niego lepszy - zarówno jeśli chodzi o potęgę jak i dynamikę.

Proponuję posłuchać Servo 15 ale w wersji 2... Całkowicie nowa konstrukcja no i jakość dzwięku nieporównywalnie lepsza od v1... To jest dopiero sub z prawdziwego zdarzenia...

Narazie pozostanę przy 5.1 i będę obserwował jak się rozwija technika może za jakiś czas kto wie, choć z ADP z serii Studio miałem miłe wspomnienia Twister, czy przelot F-16 z płyty testowej The Big Picture DTS TELRAC. Co do subwoofera to Kolega Seb81 wypowiada się na temat Servo 15 który i tak jest super subwooferem a przecież Servo 15v2 ma parametry jak Signature Servo i naprawdę ma miażdżący bas proszę posłuchać na nim startu Apollo 13 z płyty Big Pictures lub przejazdu autobusu ze Speed lub wiele innych gwarantuję maksymalny masarz wnętrzności :))

Zwracam honor :)

Nie wiem dlaczego ale ten sub ze zdjęcia skojarzyłem ze zwykłym Servo 15v1.

Natomiast Servo 15v2 to zupełnie inna bajka - jak dla mnie gra genialnie...

A ten Signature subsonica gra zapewne tak dobrze jak S15v2 lub nawet trochę lepiej :-)

Witam! Mam pytanie, czy głośniki paradigm studio 60 V.4 dobrze sprawdzą się przy muzyce organowej? Szukam kolumn, które możliwie najlepiej oddadzą brzmienie tego instrumentu, bez konieczności wspomagania subwooferem (pokój 25m2). Paradigm da radę w takim repertuarze, czy szukać raczej gdzieś indziej? Będę wdzięczny za rady. Pozdrawiam

Słuchaj ,to jedyne głośniki w tej cenie , które sobie poradzą z organami .Akurat trafiłeś na mojego konika z muzyką więc znam możliwości wielu głośników w tej dziedzinie ..Reszta to tylko wydajny wzmacniacz który napędzi te głośniki ..

> Hej, oświećcie mnie bo albo ja mam pecha i jakies duchy w pokoju albo ten piękny (bez jaj - naprawdę mi sie podoba) zestaw z wątku nie może dobrze zagrać przy takim pomieszczeniu - gołe ściany, lustro tv, kolumna częściowo zasłonięta - ogólnie - za wielkie te klocki do takiego ustawienia - według mnie poza efektem jebnięcia nic tu nie ma (i poza jakością tej naszej ulubionej firmy)...co myślicie, ?

(nie chcę się czepiać bo tego nie lubię...raczej nauczyć sie czegoś;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.