Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ masz racje ten system na razie nie jest skonfigurowany ,jak sam właściciel pisał (brak efektowych głośników) a poza tym te klocki nie maja prawa rozbujać tych głośników .Więc na razie sprzęt stanowi bazę do rozmyślań ,co z nim zrobić .Mnie tam same głośniki przednie by wystarczyły a resztę wydanej kasy wsadziłbym w elektronikę ich godną .

Kerikawon, Twoja opinia, bardzo mocno zawęziła moje poszukiwania, kto wie czy wkrótce nie wejdę do klubu paradigma ;) Jaki wzmak polecacie podpiąć do tych studio 60, żeby najlepiej wykorzystać ich możliwości? (Oczywiście w rozsądnych granicach cenowych 3-4tys. zł). Zależałoby mi na dzwięku cieplejszym, niż agresywnym i suchym, z dużą ilością powietrza, no i kontrolowanym basie, który potrafi zejść b.nisko. Jak tak patrzę na powyższe fotki, gdzie w dość małych pomieszczeniach "upchane" są największe zestawy SIGNATURE z subem Servo :) to zastanawiam się czy te paradigm studio 60, posiadające zaledwie 18cm basowiec zapewnią mi odpowiedni "podmuch" w muzyce organowej. Może też powinienem celować w studio 100, ale nie wiem czy to nie będzie gruba przesada w 25m2 :)?

GT, 24 Sie 2007, 10:22

>Kerikawon, Twoja opinia, bardzo mocno zawęziła moje poszukiwania

Z całym szacunkiem dla opinii Kerikawona - Ty tak za bardzo swoich poszukiwań nie zawężaj. Opinia jest tylko opinią, czyimś subiektywnym zdaniem wypracowanym na podstawie mniejszej lub większej liczby odsłuchów prowadzonych w lepszych lub gorszych systemach i pomieszczeniach odsłuchowych.

Zawężając w taki sposób swoje wybory można sobie trochę przysłowiowego "kuku" zrobić...

Snajper z wielkim szacunkiem dla ciebie i twoich przekonań ,te głośniki czyli studio 60 naprawdę potrafią zagrać organy ,lepiej od konkurencji . Oczywiście opinia opinią i nie jest wiążąca ale daje 50 zł brutto temu kto mi za podobną kwotę wskaże ciekawszy głośnik dla GT.Słowo harcerza .

Oczywiście mówię o głośnikach produkowanych przez porządne firmy, a nie rękodzieło ( z całym szacunkiem dla DIY).

kerikawon, 24 Sie 2007, 14:23

> te głośniki czyli studio 60 naprawdę potrafią zagrać organy ,lepiej od konkurencji

Nie twierdzę, że tak nie jest. Twierdzę tylko, że gdybym bazował na czyichś opiniach, a nie na własnych uszach, wtopiłbym nieźle i to nie raz. :)

Pytanie tylko, czy to ja jestem przeciętny inaczej, czy jednak warto nie polegać na opiniach... :)

Co do wzmaka to osobiście widziałbym Xindak XA-6200 ,gra z moimi studio 40 v4 i sobie radzi a głośniki Studio 60 różnią sie tylko obudowa i implementacją .Oczywiście Snajper poleci ci Xindaka XA-6950 a jaro444 Xindaka XA-6950V , lecz każdy z nas lubi co innego ))))Pozdrawiam wymienionych w poście Panów .

Acha szkoda GT że jesteś z Wrocławia tam faktycznie nie lubią Paradigma a o Xindaku nawet nie słyszeli .Najblizej masz do Poznania lub Krakowa coby sobie posłuchać .......

kerikawon, 24 Sie 2007, 14:29

> Co do wzmaka to osobiście widziałbym Xindak XA-6200

> (...)

> Oczywiście Snajper poleci ci Xindaka XA-6950 a jaro444 Xindaka XA-6950V , lecz każdy z nas lubi co innego

Ja niczego polecać nie będę z prostego powodu - nigdy nie słuchałem 60'tek. Niby przetworniki mają takie same, jak 40'tki, ale to nie przesądza o tym, jak grają. :)

Ale poza tym masz rację - Xindaki warto by obadać. Najlepiej wszystkie trzy wymienione przez Ciebie. I wybrać ten, który będzie odpowiadał najbardziej. :)

Witam

Drogi Radku już się tłumaczę :) co do elektroniki faktycznie nie jest to coś co sprawi, że głośniki zagrają jestem w trakie zbierania funduszy na końcówkę mocy Anthema i procesor tu będę odsłuchiwał Anthem AVM -50 lub Arcam FMJ AV9 lub kupię na raty Anthema D2. Narazie to co mam jakoś gra choć lepiej wygląda :) co do pokoju ma on 57m2 i jest w kształcie wagonu i jest to wynajęty domek. Mam już projekt domu który będzie miał salę kinową i tam ściany będą wytłumione a pokój będzie przystosowany do tylko do kina (projektor paradigmy Anthem itp.) i gdzieniegdzie ustroje akustyczne. Reasumując to narazie wstęp do mojej przygody z Paradigmami.

Gorąco pozdrawim Panie Radku i wszystkich zwolenników mojej ukochanej marki Paradigm

..za późno by przeczytac teraz raz jeszcze ..ale ja chyba jeden o wzmaku nie wspomniałem (czy wspomniałem;) ) ...

pisałem o pomieszczeniu i ustawieniu widocznym na zdjęciu ....

a "wytłumaczenie" się jest - jak dla mnie - całkowicie wystarczające hehe;)) mnie pozostaje cinema-city (na szczęście mam do niego 5 minut autem;) pozdr.

GT akurat nie musi pędzić do PoznaniA czy Krakowa bo w Legnicy we wrześniu bedzie najprawdopodobniej mógł posłuchać rzeczonych. wątek

http://www.audiostereo.pl/jelenia_gora_legnica_walbrzych_cisza_34916.html

sam ma zamiar podjechac i może posłucham wreszcie tych sprzętów

kerikawon, 22 Sie 2007, 20:05

>Nawet Anthem AVM 40 ma te możliwości ......według tego co mówia w Polpaku ,więc może warto

>sprawdzić....

Dekodować surowy sygnał SACD i DVDAudio?

pozdr

Powiem tak zestaw gra teraz jak nigdy przestrzen,przejrzystosc,kultura,scena, a bas głeboki i zdyscyplinowany,byc moze niedługo zamienie na serie signature s2 ale to jeszcze daleka droga, jest jeden mankament zle zrealizowane płyty ktorych mam sporo poprostu nieda sie słuchac.

Mam zamiar nabyć Paradigm studio 40 v.4 . Porównałem ceny i wyszło mi że w Polpaku jest o prawie 500 zł drożej niż np. w sklepie w Katowicach.... O co to chodzi? O gwarancję ?

Przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję o jakości brzmienia ale kto jak nie szczęśliwi nabywcy Paradigmów potrafi mi odpowiedzieć na moje wątpliwości....

Recepta jest niby prosta .

Idziesz do sklepu który handluje Paradigmem .-Pierwszy problem mało ich , może to taki syf że nikt nie chcehandlowac ???

Następnie związujesz przyjazne stosunki ze sprzedawcą - uwaga może byc niebezpieczne ,kto wie czy nie homo...

Wyświadczasz mu więlką przysługę ,lub ratujesz życie .

Po pewnym czasie sprzedawca w ramach rewanżu sam wdzięczny zaproponuje zakup w super cenie ....

Dzisiaj byłem w Polpaku i cena to o ile pamiętam 4199 za 40. Pewnie coś da się urwać.

P.S.

Jeśli można to również z chęcią dołączę do zwoleników kanadyjskiej firmy, dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem studio 20.

Witamy (choć to nie ja powinienem pierwszy witać bo też jestem tu nowy ;)) ) ... jeśli słuchasz rocka i czasami(lub często) łojenia to lepiej na tym wyjdziesz niż z 40 ...takie jest moje odczucie ! pozdrowionka!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.