Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

foxbał, 9 Sty 2008, 15:56

>Chodzą słuchy że Polpak ma stracić dystrybucję Paradigma, jestem ciekaw czy też będzie taki mniód

>wtedy.

hehehe... dawno sie tak nie usmialem! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

rafskix a ja słyszałem przechwałki od dystrybutora hiszpańskiego że co to nie oni i w ogóle ,więc dlaczego nie mozesz u siebie posłuchac Paradigma ????

http://www.paradigm.com/en/dealer_locator/international_city.php

Dzwoń do nich i umów sie na odsłuch ....

McGywer napisał:

Rafskix, IMHO jest śliczny. Kwestia indywidualnego gustu.

A Tobie jakie klocki się podobają z wyglądu?

Mnie podobaja sie np:

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=300813

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=305951

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=219443

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=395356

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=395356

To kilka przykladow ale zgadzam sie ze to rzecz gustu.Acha-te wzmacniacze zamiescilem TYLKO ze wzgledu na wyglad.

kerikawon napisał:

rafskix a ja słyszałem przechwałki od dystrybutora hiszpańskiego że co to nie oni i w ogóle ,więc dlaczego nie mozesz u siebie posłuchac Paradigma ????

Przechwałki i wywyzszanie sie to cecha narodowa Hiszpanow.A prawda jest taka ze dystrybutor tycz kolumn nie ma nawet swojej strony internetowej.Tzn ma ale odsyla ona tylko z powrotem na paradigm.com.Pytałem o nie w kilku sklepach branzowych to nawet nie słyszeli o takiej firmie.

kerikawon, 9 Sty 2008, 17:07

>Gustaw, kogo moje piekne oczy widzą , napisałbys coś budującego tak żeby ucieszyć nasze serca w tym

>nowym roku 2008 .Cos byś zapodał fajnego jakis fajny temat coby popolemizowac ......

Nie ma sprawy. Jeżeli mamy popolemizować to zapodaję następujący temat:

"Dlaczego PARADIGMY są do d...y ?"

Moje argumenty.

1. Są brzydkie

2. Koślawe

3. Mają głupie głośniki

4. Grają dobrze tylko hip-hop i Dodę

5. Mają fatalny stosunek jakości do ceny

6. Skandaliczny serwis

8. Ogólna wartość postrzegana tych kolumn jest porównywalna z tanim winem z Biedronki.

Nie bój się. Tylko żartuję :-)

pozdrawiam

>Jestem zdecydowanym przeciwnikiem mocowań naściennych dla tego typu głośników .Lepiej zainwestowac

>w kamieniarza

Tia, tylko czy wiesz ile siły ma w rączkach dwuletni (a nawet dwuipółletni) chłopiec? Obecnie stoją na szafce AV i są zbyt blisko siebie, i zbyt blisko centralnego, ale za to bezpiecznie pod kątem dzieci. Chciałbym je rostawić szerzej (ta witrynka najbliżej prawego za ok. godzinkę zniknie i się przeniesie na lewą stronę, dając miejsce na prawy, a jednocześnie nie blokując lewej strony. Myślałem o ściennych, bo tych się wywrócić nie da ;-)

post-3219-100003643 1200138088_thumb.jpg

macpiciu,Widzę to tak .zdubluj tę szafkę rtv .Ja miałem identyczny problem i poszedłem na takie rozwiązanie .

Oczywiście rodzi on wiele problemów , np wzajemne rezonanse mebel / głośniki ale są one do ujarzmienia .

Gustaw co do wyglądu głośników Paradigm to się muszę zgodzic .Gdyby wyglądały jak chociażby Kef były by inaczej postrzegane .Pomijam serie Signature która jest nieźle ale nie najlepiej zaprojektowana pod tym względem .Za to dźwięk wynagradza wszytko ....

..dla mnie takie wpisy jak Gustawa są gówno warte... miałem u siebie trochę kolumn do 5000 i poza eposami m22 tylko paradigmy studio 20v.4 zadowoliły mnie w dość rozbieżnym repertuarze - od jazzu i klasyki aż po niekoniecznie dobrze nagrany ciężki rock i metal .... z czasem nawet bardziej podoba mi się bas studio niż eposów.. owszem - niektóre bardziej "audiofilskie" (choć to słowo zaczyna mi wybrzmiewać w głowie powoli jak coś obrzydliwego i zboczonego... ) były lepsze w jazzie, klasyce i super nagranych płytach - a najlepiej testowych...szkoda tylko, że rocka i metalu słuchać się na nich nie dało - ot. - super audifilskie kolumny;)

W przyszłości jestem otwarty na różne zmiany i nie twierdzę, że coś jest do dupy itp. ..owszem jednemu sie podoba - innemu nie... a takie pisanie , że coś jest do dupy kojarzy mi się z zaśmierdziałym dziadem co nic nie robi tylko klepie przy tym swoim komputerku i krytykuje bez sensu wszystko wokół.. (albo z działalnością konkurencji ;) ) ... pozdr.

..choć z drugiej strony to może być kwestia stażu na forum a co za tym idzie długim okresem tej zabawy w stereo itd.

ja już też z tego trochę "wyrosłem" i nie chce mi się czytać tego forum, wytrwale jeździć, słuchać , wypożyczać i przeżywać.... a może audifilstwo jest tak męczące, że prze to człowiek robi się zgryźliwy ...;) nie wiem .. ja jestem zdania, że póki to radocha i odprężenie a nie męczarnia dążenia do "swojego" brzmienia to jest ot hobby jak wszystkie inne...

Nie uznaję jednak stwierdzeń, że coś jest do dupy a coś innego super ... albo że tylko DIY za 5500 jest super i bije resztę na głowę....

radek862, 15 Sty 2008, 14:03

Słonko !

Udostępnili Tobie internet w przedszkolu ?

Jesteś w starszakach czy w maluchach ?

Zapytaj panią wychowawczynię co oznacza słowo "ironia".

Gustaw proszę cię ....

radek862 po częsci masz racje , do póki jestesmy młodzi duchem , chce nam sie jeszcze szukać i i zmieniać .

Potem no cóż rutyna i zmęczenie tamatem . Od czasu do czasu nowa dobra płyta wyzwoli jakąś tam cześ emocji , i przypominamy sobie o tym że kiedyś mielismy gorsze brzmienie w domu i co to by była za kupa ,gdyby nie nasze hobby i szukanie dziury w całym ......

kerikawon, 15 Sty 2008, 16:32

>Gustaw proszę cię ....

Jak wół jest napisane w moim poście "Nie bój się. Tylko żartuję".

Czy koniecznie muszę komuś malować kolorowe obrazki aby zrozumiał sens wpisu ?

kerikawon, 15 Sty 2008, 17:45

>....niestety albo stety bo jest juz grupa wielbicieli tego typu

>rozwiazań

Nie wiem czemu ale podejrzewam że właściciele płaskich ekranów z bardzo despotycznymi żonami ;-) Wybacz ale im dłużej słucham tym bardziej wierzę że waga i objętość kolumny im większa, tym większa szansa na jej dobre brzmienie

A mi się podobają :-) ale jestem nieobiektywny, bo Paradigm mnie urzekł właśnie wyglądem i czystością wykonania :-) Łączy w sobie tradycję formy z nowoczesną techniką i jej aplikacjami.

Witam, ostatnio zastanawiam się nad zmianą brzmienia i zamianą moich kefów na coś z bardziej "estradowym brzmieniem" ale baaardzo się waham bo wiem (a raczj domyślam się) co mogę stracić - jak to zwykle w życiu "coś za coś". Zainteresowałem się Paradigm Studio20-40 v3 ew.v4 ale po przeczytaniu tego wątku jestem strasznie zdegustowany postawą firmy Polpak reprezentującej Paradigm w Polsce a konkretnie Pana o nicku kerikawon - moim skromnym zdaniem takie postępowanie powinno być systematycznie przypominane i piętnowane ku przestrodze nieświadomych forumowiczów a wątek przeniesiony wiadomo do jakiej zakładki :).

A wyjaśnienia że występuje się tu prywatnie to dobre są ale dla naiwnych dzieci. Oczywiście nikt nie broni kerikawonowi mieć swojej opinii o tych głośnikach ale prezentowanie go w taki sposób na tym forum jest nie etyczne. Ale trudno jest jak jest - i nie zmienia to faktu że to na pewno bardzo dobre kolumny więc doradźcie mi prosze bo nie jestem doświadczonym userem: w specyfikacji 20 schodzą niżej od 40 ale przecież 40 mają dedykowany głośnik niskotonowy więc jak to jest? Przecież 40 muszą chyba dawać więcej niżej schodzącego basu? Czy cyferki cyferkami a odsłuch odsłuchem? Mógłby ktoś porównać i napisać mi pokrótce jaką różnice w basie dostane w tych dwóch typach? Szukam mocnego nisko schodzącego basu którego można "poczuć" - oczywiście o żadnym dudnieniu nie może być mowy. Pokój ok 17m2. słabo umeblowany niestety, muzyka bardzo różna oprócz ale np. klasycznej i hip popu nie słucham

pozdrawiam

No coż wycieczek pod moim adresem nie będe komentował .

Paradigm i estradowe brzmienie - nieporozumienie ,chcesz estradowe brzmienie kup Cervin Vega .Zresztą po Kefach prawie wszytko moze zagrać estradowo )))

Oczywistym jest że zastosowanie specjalizowanego średniotonowca poprawi dokładnośc średnicy i tak jest w istocie .Więcej powiem subiektywnie całośc pasma przesuwa sie w górę .Co do basu to wiecej odczuwalnego bedziesz miał w S-20 kosztem szczegółów . Zawsze zresztą polecam słuchanie . 17 metrów nie stanowi problemu dla Paradigm ,raczej zasilanie i okablowanie )))

Intencją ,tego wątku jest aby użytkownicy Paradigm wymieniali swoje doświadczenia oraz doradzali ,chwalili się, a także pokazywali nowości oraz ciekawostki związane z firmą .

Ech! Ludzie, jak już czytacie ten wątek, to litości!!!... CZYTAJCIE GO ZE ZROZUMIENIEM! :)

> A wyjaśnienia że występuje się tu prywatnie to dobre są ale dla naiwnych dzieci.

A czy uwierzysz, że nie znając kerikawona osobiście ani per procura można mieć dobre zdanie o Paradigmach?? Czy choć przez chwilę przemknęła Ci taka myśl przez głowicę? ;)

> Oczywiście nikt

>nie broni kerikawonowi mieć swojej opinii o tych głośnikach ale prezentowanie go w taki sposób na

>tym forum jest nie etyczne.

Kurna, etykiem jesteś, że uzurpujesz sobie prawo do oceniania, co etyczne, a co nie?... No jak już się czepiamy, to pamiętaj, że bezpodstawne oskarżenia to broń obosieczna :P

Każda sroka swój ogonek chwali, czy jakoś tak ;) Faktem jest, że ten ogonek wydaje kapitalne, dynamiczne, poruszające dźwięki.

> Ale trudno jest jak jest - i nie zmienia to faktu że to na pewno bardzo

>dobre kolumny.

No, i tego się trzymajmy! :) Co właśnie z dumą i przytupem potwierdza "Violator" DM :P

Witam, chciałbym oficjalnie przystąpić do tego zacnego klubu:)

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Studio 20 i poszukuję do nich jakiegoś wzmaka w granicach 2-2.5 kz. Pan Irek polecił mi w innym wątku MT3. Chyba jednak za wcześnie dla mnie na przesiadkę na lampę. Wolę jednak póki co tranzystor. Poza tym wzmacniacz jest podpięty do komputera i tunera sat.

Co polecilibyście Panowie w tej cenie do szerokiego spektrum muzyki? Od elektroniki przez jazz po klasykę.

Może Primare I20, może Arcam FMJ A22, a może dozbierać do Roksana Caspiana?

Jeżeli spodobało ci się brzmienie ,Primare to nie eksperymentuj tylko bierz .Oczywiście po wcześniejszym odsłuchu i upewnieniu się że o taka prezentacje ci chodziło .Pamiętaj aby taki test przeprowadzić na jak najlepszych kablach w rozsądnych granicach cenowych )))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.