Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

To bys w takim razie sie przeliczyl, bo do 22 m2 100 bylyby za duze. Z umiarem bracie, z umiarem ;) Ja 30m plus duzy przedpokoj naglasniam 60 i to w zupelnosci wystarcza :)

Wiem ze z umiarem ale to ja chce pierwszy skapitulowac a nie sprzet, slucham normalnie na 9 zazwyczaj ale czasem mam ochote na to zeby moja watroba wibrowala w rytm muzyki takie 5 minut raz na ruski rok, wiesz poza tym fajnie miec taki zapas mocy, jezdzac w miescie nie mozesz miec auta ktore ma troche wiecej kucykow? Tak na wszelki wypadek. Poza tym widok opadajacej sczeki po tym jak ktos troche szyderczo nazywa moje hi fi "kinem domowym" jest bezcenny. W chwili obecnej mam tanie kolumny(cena sklepowa jakies 1200zl) 2x17cm bassowe nie robia wrazenia wiec jakos tak z jedna czulbym niedosyt. Wiem ze suchanie powyzej 9 jest takie "nieaudiofilskie" no ale skoro sprzet budzetowy to moge sobie pozwolic na doze szalenstwa;)

Tench, 30 Lis 2008, 01:08

>Wiem ze z umiarem ale to ja chce pierwszy skapitulowac a nie sprzet

Przy 60-tkach pierwszy się poddasz. A jak masz ograniczony budżet to monitor &-ka wystarczy :->

Budzet do 4,5k zl co do monitorow to jakos w nie nie wierze a co do 60 to jakos mi sie kojaza z monitorami w duzej obudowie;) mysle o 11v5 ale pozyjemy zobaczymy, mam jeszcze czas, swieta sylwester za pasem gotowki nie bedzie za duzo.

ja mam 9v5 w 15m i wg mnie to o wiele za mały pokój na nie (minimum 25m wg mnie), basu było za dużo i średniej jakości, dopiero po wykorzystaniu patentu ze słomkami do napojów (zatkanie obu BR) jest całkiem nieźle, tzn basu nadal jest może ciut za dużo ale już przyjemnej jego jakość jest dobra

ten HK to raczej mocny egzemplarz jak na amplituner kinowy, powinien w miarę dać sobie radę, bo ja pod mój amplituner Denon 2106 nawet nie próbowałem podłączać tych kolumn

@ Tench

9v6 z tego co widzę po opisie to dokładnie to samo co 9v5 (te same przetworniki, obudowa, podział zwrotnicy)

widzę tylko inne śruby na froncie i jeden nowy kolor wenge :P

no chyba że coś pokombinowali z jakością zwrotnicy

don111

jasna sprawa że dla PM9 to za małe pomieszczenie i dzięki za podpowiedź z "patentem" na pewno wypróbuję, mam je już 8lat :) i od przeprowadzki czyli 3lat stoją nie używane dopiero przy teraz przy okazji remontu postanowiłem jednak wygospodarować miejsce dla nich, AVR 635 faktycznie ma "zapas" mocy ale i tak będą podłączone do dodatkowej końcówki, podobno one potrafią obciążone schodzić poniżej 4ohm i Ampli może mieć z nimi problem. Miałem zamiar kupić do KD osobny zestaw kolumn a PM9 z dodatkową końcówką zostawić tylko do STEREO ale okazuje się że w Ampli nie mam możliwości wyłączenia Frontów podpiętych do niego!! Stąd plan awaryjny aby wykorzystać PM9 na Front i darować sobie Woofer.

Pisaliście wcześniej o Bi-Ampingu, czy jest sens podłączyć PM9 pod wyjście A i B z jednej końcówki?? (Technics SU-A800 - na razie :))

Jeszcze jedno, mam jeszcze STUDIO20 czy one nadają się do Surroudu?? Pytam bo zastanawiam się czy je sprzedać albo zostawić na przyszłość do rozbudowy KD??

Czy jeżeli głośniki stały przez trzy lata czy jest to możliwe żeby "zleniwiały"? Albo to za sprawą innego wzmacniacza albo mam takie wrażenie. Dzisiaj odebrałem tego AVR635 i podłączyłem pod niego właśnie te STUDIO20 (po trzy letnim leżakowaniu) i na początku ich nie poznałem, dopiero po 2h grania jakby lepiej, czyżby to ich druga młodość :) spotkał się ktoś z czymś takim?

myślałem że piszesz o 9v5 , tymczasem masz starą wersję 9tek, tamte to miały taki bas że połowa subów się chowa... raczej nie koniecznie musisz zatykać te BR, te stare miały BR z przodu i w dodatku bardzo nisko strojony więc tak nie rezonują z pomieszczeniem, chociaż spróbować zawsze można (w razie czego)

nie za bardzo rozumiem dlaczego nie możesz odłączyć frontów od tego Harmana ? odłączasz i podpinasz pod końcówkę a amplituner łączysz (pre-out) z końcówką (main in) i ma grać ;)

chociaż w tym przypadku mam wątpliwości czy ten Technics zagra lepiej od tego Harmana

...SU-A800...błąd SE-A800S, to jest sama końcówka, tak jak pisałem z czasem do wymiany, przy okazji co proponujecie?

don111...sposób podłączenia końcówki prosta sprawa tak jak napisałeś i gra ale w przypadku jak chciałem mieć pod HK podłączony zestaw do KD a do STEREO osobną końcówkę + PM9 jest problem, odpalam STEREO i grają mi dwa FRONTY z HK i z końcówki PM9, nie ma możliwości wyłączenia "satelit" podpiętych pod HK, jedynie odpinać od nich kable :) ale to partyzanckie rozwiązanie. Stąd pomysł aby wykorzystać PM9 na FRONT i darować sobie Woofer, tylko gdzie teraz skompletować do nich Centralny i Mini od tej serii :))

Czy taki Technics zagra lepiej od AVR635? Pierwsze wrażenie jest na + dla Technicsa ale na razie testowałem na STUDIO20. Czytałem że AVR635 + PM9 może być to problem: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=25750&all=1 oczywiście sprawdzę to sam ale jeżeli faktycznie schodzą poniżej 4ohm to chyba każdy Ampli będzie miał z nimi kłopot.

Mam pytanko. Ostatnio postanowilem troche poszalec z volume i przygrzmocilem z Mettalica "Death Magnetic", i przy poziomie -5 db (max na h/k avr435 to +10) zaczelo juz charczec. Jak to jest, czy studio 60 mogly niewyrabiac, czy tak moze sie tez robic przy slabym wzmacniaczu (tu amplitunerze) ?

No to sie uspokoilem :) Dzieki! Szukam na razie jakiejs koncowki z drugiej reki, w miare taniej a dobrej. Stare sprzety Rotela chodza po rynku widze - np RB 960-980. Na razie kasa nie bede smierdzial, stad takie rozwiazanie. Taki Rotelek wprowadzi cos ciekawego?

Witam. Miał ktoś możliwość posłuchania Paradigm Signature S2 v.2 lub może ktoś jest właścicielem tych zestawów? Prośił bym o mały komętaż odnośnie dzwięku lub porównanie jak sie mają te kolumny do USHER BE-718 BERYLLIUM

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Chociaż z drugiej strony... Może ktoś coś podpowie. Naszło mnie na doświadczenia badawczo-poznawcze:) Chcę sobie sprawić Dynaudio 52SE albo ProAc Studio 100 i posłuchać innej prezentacji dźwięku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.