Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny przednie do 800zł.

Magnum2806

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić Kolumny przednie pod amplituner z Pioneera 916(7*100W) do 800zł. Najwięcej słucham muzyki ok.90% (techno, trance). Pokój mam ok.16m2. Lubie dobry Bass. Mam jendą propozycję Magnat 880

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Prosze napisać czy te głośniki dobrze grają lub inne propzycje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/29029-jakie-kolumny-przednie-do-800z%C5%82/

Witam

Jezeli lubisz dobry bas to polecam cos takiego (zestawic 2+1) "wymiata" nieziemsko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... wyjdzie Cie troszke drozej ale warto dolozyc -- gwarantuje:)) stan NOWKA

daj znac jak bys byl zainteresowany:)

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Do 16m2 to kup albo dwudrozne podłogówki albo monitory. Basu wystarczy no i w odróznieniu od zestawów subwooferowych , wielkich głośników z boku obudowy w skrzynkach o masie równej masie samego głośnika itp. itd. oprócz ilości basu będziesz mógł sie przekonać, że gitara basowa i kontrabas maja więcej niz 1 strunę :)

Za 800 zł zdecydowanie rynek używek.

Mam jeszcze jedną propozycje Jamo S708

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o tym myślicie??

Ukryta Zawartość

Jamo S708 tez mnie interesowały. Potężny dźwięk. Głośno grają. Nieco kulturalniejsze od innych kolumn tego typu. Oczywiście o sprawach takich jak mikrodynamika, klimat itp. należy raczej zapomnieć. Zdecydowanie do dużych pomieszczeń. Zboku myslę, że 1,5m odstepu to minimum a z tyłu ok. 1m to minimum. Raczej nie do 16m2 chyba, że im więcej tym lepiej a co innego się nie liczy.

zapomnij o tych jamo w twoim pomieszczeniu doprowadził byś niechybnie do bardzo negatywnych zjawisk akustycznych i wcale nie było by przyjemnie. A wogóle to szukasz po prostu kolumn które będa tylko łoić czy też czegoś więcej? do takiej muzyki dobrze się nadają gale 3040 w dodatku do takiego pomieszczenia były by niezłe. Problemu z niedostatkiem basu tam nie ma a w dodatku jest to już coś więcej niż maszyna do robienia dużej ilosci chałasu. W takiej muzyce sprawują się naprawde dobrze.

Majmaj - szyderka - napewno nie z kolumn - sam do niedawna męczyłym się ze starymi tonsilami. Ale zeźliło mnie nieco podejście do tematu i rzucenie hasła które według mnie może sprawić, że ktoś dokona niewłasciwego wyboru. bo idąc tym torem myślenia można koledze i bolero polecić i każdy inny wynalazek... który zawrze się w przedziale od 0 pln do 800 z naciskiem na dolny przedział i udowodnić, że jeś bardzo dobry.

pewnie Mistrale mają swoje zalety w swoim przedziale cenowym... ale jest naprawdę duże bogadztwo używanego sprzętu na allegro i innych giełdach, że można naprawdę sensowne kolumny doradzić. Niedawno były np Revoxy model bodajże mk X... nie było na nie amatorów sepcjalnie a były to kolumienki z pewnością z wyższej półki - z tego co pamietam to 800 nie przeskoczyły. Były radmory ls 30 za ok 1100 pln... (trochę więcej - ale dopłata z pewnością warta skoku jakościowego) i wiele innych rzeczy naprawdę godnych uwagi.

Nie napisałem tego aby krytykować mistrale - twierdzę, że do 800 można dwa razy lepiej.

ale ja na pewno nie chciałem wprowadzic w bład! chciałem tylko powiedziec ze w tej cenie z nowych mozna kupic nie tak złe mistrale.

"szyderka" odnosiła sie ze kpia ze mnie :P bo sporo tu ludzi o wesołym podejsciu do sprawy :)

Dlaczego te Mistrale ważą tylko 10kg szt. to np. Monitory 880 waży 12kg szt. Słyszałem że lepiej jak kolumna jest cięższa to lepiej gra bo jest robiona z lepszego drewna. Czekam na odp.

a tu fotka niskotonowego w mistralkach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masz kilka linków do pozycji które bym przeanalizował...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te chyba by było zoabczyć czy są aby napewno w w przywoitym stanie technicznym:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceny niektórych wyższe, ale może warto co nieco dopłącić a pozatym można przecież się targowac i o te 10 - 15 procent cenę zbić. Są to tylko propozycje. Poszukaj sobie w wyszukiwarce nieco opisów tych modeli lub podobnych... konkretnych modeli wskazać nie mogę bo nie znam twoich preferencji. każdy słyszy inaczej. Starałem się jednak wrzucić tu rzeczy które raczej będę solidnymi propozycjami od najtańszych propozycji typu qadral czy wafle po te trochę bardzie wysublimowane;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i może jeszcze z naszej giełdy...

Ukryta Zawartość

ewentualnie.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Simonello, 23 Paź 2006, 17:18

>-> miska

>Nie wiesz, więc nie pierdziel.

W tej cenie (do 700zł) jest maaasa innych dobrych kolumn-używanych-które `mistralki` zostawiają daleko z tyłu..choćby proponowane przez sebę dali blue-jak dla mnie najlepsza(pewna) opcja z wszystkich wcześniej wymienionych..

Pozdrawiam

miska2, 24 Paź 2006, 10:04

>Simonello, 23 Paź 2006, 17:18

>

>>-> miska

>>Nie wiesz, więc nie pierdziel.

>

>W tej cenie (do 700zł) jest maaasa innych dobrych kolumn-używanych-które `mistralki` zostawiają

>daleko z tyłu..choćby proponowane przez sebę dali blue-jak dla mnie najlepsza(pewna) opcja z

>wszystkich wcześniej wymienionych..

>Pozdrawiam

no za pene z uzywanych bedze cos o wiele lepszego :) myslałem ze Kolega chce nowe wiec wspomniałem o mistralkach

Ja ze swojej strony polecilbym paradigm titan, cenowo cos kolo 800 za nowe , uzywane duuuuzo taniej, ale ciezko trafic.

Nie sa to estradowki i nie wiem jak mocno kolega ma zamiar loic, ale do tzw. domowego sluchania poziom "lomocenia" jest zadowalajacy

~II~, 24 Paź 2006, 15:08

>Ja ze swojej strony polecilbym paradigm titan, cenowo cos kolo 800 za nowe , uzywane duuuuzo

>taniej, ale ciezko trafic.

>Nie sa to estradowki i nie wiem jak mocno kolega ma zamiar loic, ale do tzw. domowego sluchania

>poziom "lomocenia" jest zadowalajacy

dlaczego napisałes "lomocenia" sugerowałes sie tym ze słucha trance?? trance to nie łomocenie!! a jesli tak myslisz tzn ze nie slyszałes nigdy dobrego trance :(

pozdrawiam :)

Tak, ale lomocenie to nic zlego przeciez :) Ja lubie czasami poloic, no kto nie lubi ;)

Nie jestem szczegolnym milosnikiem trancu, choc czasami lubie posluchac np. Paul van Dyka

Niemniej w muzyce tej przydaje sie szybki bas i ladna gora, ja polecam paradigmy

pozdrawiam :)

no to fajnie :) myslalem ze kolejna osoba co myli trance z jakas siekanka :/

ja osobisice polecam np:

trancmaster (te nowe)

system f

albo cos podam :)

powracajac do tematu...

moze rzeczywiscie warto sie zastanowic nad kolumnamy "z 2 reki" :) bo mozna kupic cos na prawde wartosciowego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NIE TA FOTA!!!! pomylka :(

mialy byc utworki trance :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.