Skocz do zawartości
IGNORED

Padł wyświetlacz w CD - kto pomoże ?

italus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam pomocy na Forum , otóż padł mi wyświetlacz w CD podczas normalnego użytkowania , poprostu przestał działać , czy ktoś z forumowiczów zechce ewentualnie pomóc ? moje CD to odpowiednik Vincenta CD-S6 II mianowicie posiadam Sheng Ya CD-S10CS , gwarancja niestety poza Europą dlatego też chciałbym naprawić w kraju

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wyświetlacz sam z siebie raczej nie powinien się z dnia na dzień zepsuć. Stawiam że stało się coś z jego zasilaniem, często w odtwarzaczach z powiedzmy to entry level stosuje się już autonomiczne zasilanie wyświetlacza który ostro sieje.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

operton

Być może masz racje z tym zasilaniem , jestem laikiem jeśli chodzi o naprawy elektroniczne dlatego też szukam pomocy w naprawie na Forum

Sprawdzałem wszystkie połączenia w środku które są na zasadzie kostek lub złączek i nic , nie widać żadnych śladów uszkodzonych elementów (brak okopcenia czy innych sladów zużycia elementów ) wyświetlacz ma mozliwość przyciemnienia lub całkowitego wygaszenia , teraz niestety nie świeci wgóle a reszta działa normalnie

>italus

1. Rozkręć CD jeszcze raz,

2. Włącz,

3. Weź do ręki wkrętak z dobrze izolowanym uchwytem

4. Obstukaj (TYLKO DELIKATNIE !) tym plaskikowym uchwytem (BROŃ BOŻE NIE METALOWĄ KOŃCÓWKĄ !) płytki drukowane

Jeśli gdzieś jest tzw. "zimny lut" tzn. brak styku na druku wyświetlacz powinien "zaskoczyć" na chwilę lub trwale.

W takim układzie to miejsce, które jest wrażliwe na dotknięcie (puknięcie) trzeba w koło "przelutować" po wcześniejszym dokładnym obejrzeniu "pod lupą".

W przeciwnym wypadku pozostaje serwis.

p. deep

deep

zrobiłem tak jak zalecałeś i niestety nie ma rezultatu , powtórzyłem czynność dwukrotnie i niestety nic , nadal nie świeci , gram w ciemno jeśli tak mogę się wyrazić

Pozostaje niezawodny Marek Michalczyk.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nadal poszukuje kogoś kto jest w stanie pomóc w naprawie mego CD , byłbym wdzięczny jeśli ktoś się podejmie naprawy za rozsądne pieniądze w okolicach Poznań - Wrocław , ja osobiście mieszkam w Lesznie WLkp.

Niektore wyswietlacze LCD maja pod matryca żarówki badz jakies inne źródło swiatła ktore podswietla matryce w radiach samochodowych tak jest i te zarowki sie wypalaja po czym nie widac nic na wyswietlaczu. Byc moze w twoim CD tak jest ze wyswietlacz jest podswietlany i to podswietlenie po prostu siadlo.

stawiam zdecydowanie na to ze padł jakis scalak, lub tak jak poprzedni wpis-padła zaróweczka podswietlająca wyswietlacz. co do tych smiesznych zarówek, to taki dowcip często stosowała yamaha, np na białą zaróweczke "naciągali" pomarańczową gumke (bez skojarzeń) i stąd taki kolor wyswietlacza. ale to tak na marginesie.

italus -> Moze serwis Vincenta pomoze? Ten wyswietlacz w Vincencie wyglada jak typowy Sony, takie przynajmniej mam wrazenie. Twoj ma troche inny kolor, ale za to szybka lub "zarowka w gumce" moze byc odpowiedzialna. Moze pojsc tropem tego iz jest to byc moze wyswietlacz Sony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.