Skocz do zawartości
IGNORED

Używane CD do mojego systemu

miron3333

Rekomendowane odpowiedzi

Przesłuchaj sobie mojego Denona 700 AE, gwarantuję, że będziesz zaskoczony

Porównaj z Marantzem 7001, może ta jego wysunięta i plastyczna śrenica będzie Ci odpowiadała.

>Zyzio

Zgoda, jak napisałem, jedne przetworniki są wrażliwe na transport, a drugie grają pięknie nawet podłączone do kołowrotka prząśniczki :-)

Z drugiej strony nie ma się co spierać - lepiej mieć CD od początku zaprojektowany jako transport, z kompletem wyjść, stabilizacją zasilania, dobrym zegarem etc. - nawet dla poprawy samopoczucia.

zwolennik łagodności

=> lenam

Zhaolu na normalne tranpsorty z tego co widzę nie jest czuły, być moze Akai CD 79 - 2 trafa separowane zmieniłby sprawę czułośći :))) Różnica coaxial - optyk jest na granicy percepcji - bardziej wyczuwalna na słuchawkach, aczkolwiek minimalna, DAC natomiast lubi dobre sieciówki, najlepiej spośród sieciówek Vincent-Neel-Bartek1 wypada niewiadomo czemu, ale tak jest Neel 7 ES :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio daruj sobie ironie - nie ja wpadlem na pomysl zeby zrobic z tego cdeka dedykowany transport ale producent

swego czasu wysmiewales sie z niego nie majac zielonego pojecia o brzmieniu - ciekaw bylbym starcia z Twoim Rotelem bo wynik moglby byc bardzo zaskakujacy

O, to jest ciekawa propozycja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchaliśmy jej (Thety) w Krakowie, świetna. Jeśli się nie mylę, mało wrażliwa na walory transportu. Ale to już niech więcej napisze josef.

Ponadto sprzedawca godny zaufania, co też jest nie bez znaczenia.

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

To też zresztą grzechu warte:

Ukryta Zawartość

Choć pewnie nie tak wyborne jak Zhaoulu ;-))

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

tak jak wcześniej pisałem odnośnie wpływu transportu - ze zwykłym CD gra na pewno lepiej niż CD w porównywalnej cenie - wpływ reclockingu słychać ale musi być na naprawde wysokim poziomie (np. dedykowany transport i/lub GDL) - wtedy można liczyć na poprawę detali, sceny i basu

Ja nie wątpię :-))

Zyzio, bądź kolegą i namów mada na kolejne zamówienie, skoro pierwsze okazało się takim sukcesem, że nawet na antypodach o tym już głośno!

zwolennik łagodności

Piotrek608

A który z Denonów poleciłbyś uwzględniając potencjał tuningowy i wartość włożonych w upgrade pieniędzy do uzyskanych efektów (opłacalność)?

Jeśli dobrze zrozumiałem to 2700 jest lepszy od 3000?

qrkczak, oba praktycznie są jednakowe. 3000 ma kilka funkcji wiecej, moze byc uzyty jako sam dac, znakomity DAC!, ma xlr, ale wydaje się mieć trochę oszczędnosci na elementach, 2700 jest pod wzgledem znowu funkcji ubozszy, mysle ze kwota potrzebna to tuningu tych obu bedzie podobna, efekt ten sam. Nie wiem jak nowa theta josef-a, ale starej sporo brakowalo do 2700. Zresztą jest watek ze zdjeciami i recenzjami z naszego spotkania.

Ukryta Zawartość

Biorąc pod uwagę koszt jednego i drugiego, lepiej kupić DCD3000

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Panowie!

W zasadzie to już prawie jestem zdecydowny. Pozostała jedna wątpliwość:

Czy mój dcd 655 z przetwornikiem Pana Stelmacha czy dcd 3000 (do modyfiakcji)?

Co polecacie? Co zagra lepiej?

>Czy mój dcd 655 z przetwornikiem Pana Stelmacha czy dcd 3000 (do modyfiakcji)?

>

>Co polecacie? Co zagra lepiej?

miron, przeczytaj wątek ze zrozumieniem i sam sobie odpowiedz co Ci bardziej pasuje, zamiast zadawać te same pytania w kółko.

Możliwość bezpośredniego podłączenia CD do końcówki mocy jest bardzo cenna, wiadomo, im krótszy i prostszy tor, im mniej połączeń, wtyczek i kabli tym dla dźwięku lepiej.

zwolennik łagodności

lenam

>Możliwość bezpośredniego podłączenia CD do końcówki mocy jest bardzo cenna, wiadomo, im krótszy i

>prostszy tor, im mniej połączeń, wtyczek i kabli tym dla dźwięku lepiej.

Bardzo trafna uwaga - jak najmniej komplikacji

miron3333,

żadna rada nie zastąpi Twoich uszu - nic nie rób w ciemno

Bijecie piane :-)

Preamp jest najczęściej dodatkowym elementem w torze, a często poprawia dźwięk, czy to przypadkiem nie kłóci się z Waszym audiofilskim rozumowaniem?

BTW DCD3000 przecież ma też wyjście regulowane, w dodatku nawet z pilota, w czym problem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.