Skocz do zawartości
IGNORED

Srajan Ebajen z 6moons na Audio Show

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z podziękowaniami dla niezawodnego Petera Daniela !

Będzie również Andrew Harrison z HiFi News.

Mam nadzieję, że polscy producenci (ostatecznie to dla polskich produktów ci ludzie odwiedzaja AS) staną na wysokości zadania i wstydu nie będzie ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/29231-srajan-ebajen-z-6moons-na-audio-show/

Miejmy nadzieję, że spodoba się to co zobaczą. Za oceanem Polska to jednak nadal egzotyka, a wyobrażenia o naszym kraju mają dużo wspólnego z obrazem wozu z sianem i woźnicy w dziurawych kapciach na zydelku.

Fakt - dużo lepiej nie jest ;-)

A teraz proszę żeby wszyscy którzy udają się na AS wypalili sobie płytkę z ulubionymi utworami. Srajan już to zrobił.

A my się tak przejmujemy. Przynosimy jakieś audiofilskie wydania :-)

josef, 31 Paź 2006, 22:51

>no i pamiętajcie koniecznie - dezodorant!!! ;-)

>żeby wiochy nie było, hłe hłe

don't make a village :))))

mydło,mydło i jeszcze raz mydło dla wszystkich

mam nadzieje, ze dostojni goscie zostana jakos specjalnie oznaczeni. szkoda byloby przegapic wizyte tak zacnych osobistosci. proponuje, zeby kazdy z nich nosil tabliczke z napisem: kocham polske. wreszcie to zrozumialem. przepraszam. kazdy gosc audioshow bedzie mial wtedy okazje poklepac takiego goscia po plecach. po pierwsze - wypada. po drugie - z szacunku. mogl pojechac koles do doniecka, przyjechal do warszawy. wielkie dzieki i moze nawet darmowa wodka, a na pewno szluga for fri.

Jedyne co mnie w tym roku martwi to słaba frekwencja polskich producentów. Mimo, że wystawa jest sporo większa niż rok temu, to polskich firm nie wiedzieć czemu ubyło. Nie ma PALa, Baltlaba, Amplifona, Sundiala, Amplifikatora - trochę szkoda, bo była by to dla nich szansa na recenzje w zachonim pismie. Recenzje AA lektor Grand czy Eryk S Concept w HiFi News powstały własnie jako owoc wizyty na Audio Show ... jedyne co trzeba zrobić to zagadnąć recenzenta, pogadać a potem wysłać mu na swój koszt sprzet do UK.

A ze Srajanem będzie jeszcze łatwiej, bo po pierwsze - on lubi egzotykę, a po drugie - nie tworzy barier zwiazanych z posiadaniem dystrybutora w danym kraju (choć w HFN udało się nam to już 2x obejść dzieki sympatii Andrew Harrisona).

No ale trudno - jezeli ktoś nie widzi w tym szansy na rozwój swojej firmy ... przecież nie będę im jeszcze płacił za pojawienie się na AS.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a może polscy producenci widząc, że nie ma rynku w tym kraju po prostu odbili się na zachód a ci którzy wystawiają się, czynią to być może tylko przez szacunek dla nielicznej grupy swoich i tak już zadowolnych klientów ?

Jeżeli ktoś mysli o eksporcie, to recenzja w HFN czy 6moons będzie dla niego jak znalazł. Oczywiście nie nie stanie sie tak, że następnego dnia zadzwoni do niego 100 klientów z całego świata (nie te czasy), ale będzie świetną forma promocji i kartą przetargową w negocjacjach z ewentualnym dystrybutorem z zagranicy.

Andrew Harrison i Srajan Ebajen przyjeżdżąją tu aby pisać właśnie o polskich produktach, a nie o Halcro, B&W czy Avalonie (to maja wszędzie na świecie).

Moim zdaniem 900zł za wspólne pokazanie się na AS to naprawdę śmieszne pienądze, szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę koszty pokazania się na imprezach zagranicznych, gdzie koszt uczestnictwa to KILKANAŚCIE tysięcy złotych (w Londynie pokój kosztuje 2700 GBP ~ 16.000zł).

no cóż, pojawienie się na AS to jeden z testów czy firma się rozwija i próbuje dotrzeć do potencjalnych odbiorców. Jeśli nie ma nowych produktów to może też nie być motywacji do pokazania się. Pomimo płytkiego polskiego rynku z pewnością są odbiorcy zainteresowani dobrymi polskimi produktami - trzeba tylko do nich dotrzeć. Generalnie jednak jest tak, że najpierw trzeba wypromować sie na zachodzie aby zdobyć zainteresowanie w Polsce. Stąd próby p. Smólskiego czy p. Waszczyszyna, które już przynoszą wymierne korzyści

>Moim zdaniem 900zł za wspólne pokazanie się na AS to naprawdę śmieszne pienądze

Bardzo słusznie. Nie bądę się pokazywał, nawet wspólnie, za jakieś nędzne 900 zł. W dodatku z jakimś Srajanem. Fuj.

Czemu jesteście niemili, kolega organizator stara się podtrzymać imprezę

Niektórzy udają, że hifi jest na fali, gdy tymczasem papka dla mas wytyczy trendy - muzyka w sralniach, korytarzach, sypialniach, dworcach. Bezprzewodowo, laptokowo, serwerowo.

To jest przyszłość czyli wielkie g ó w n o.

Kable przestaną być potrzebne.

Coś mi się wydaje, że najwięcej z Polskich producentów na obecności Srajana skorzysta RCM, który od dłuższego czasu stara się dotrzeć do "zachdnich" magazynów. Z tego co wiem prowadzome były rozmowy z TAS i 6moon. Może teraz będzie łatwiej.

Tak czy inaczej Bonasus ma już swoich klientów w USA, Niemczech, Australii i Szwecji.

Firma zaliczyła także udział na wystawie w Monachium, co oznacza, że jest nastawiona na lansowanie swojego produktu.

Powodzenia

Podobnie jest też z Ancient Audio, aczkolwiek osobiście uważam, że jest u nas więcej firm, których produktów nie musimy się wstydzić (tak brzmieniowo, jak i od strony wykonawczej).

Ancient Audio już od dawna jest obecne na rynku skandynawskim i to z sukcesami, a ostatnio słyszałem o jakiś próbach z rynkiem amerykańskim. Przydałoby sie wiecej polskich firm z taką odwagą i determinacją

audiofil123 -->

Miarą sukcesu jest wysokość sprzedaży ... więc jak to się ma w tej Skandynawii?

Bo Lector Grand i szczytowe lampowe monobloki już po raz kolejny będą wycierały salony warszawskich hoteli ;)

zdezintegrowany_3PO

Mój RCM Bonasus ma numer EU008. Ostatnio sprzedany miał numer 12 lub 13 (no chyba, że klient był przesądny i chciał od razu 14;-)).

Premiera wzmacniacza miała miejsce na AS w 2004 roku.

Czy to dużo?

• Redaktorzy

no to trzeba będzie forumową koszulę porządnie wyprasować. A z chłopakiem z HiFi News w zeszłym roku zamieniłem kilka słów - wystawa mu się podobała, ale najbardziej ciekawiły go lukarowe T-shirty z poprzedniej edycji. Dopytywał się czy jesteśmy "ludźmi organizatora", czy jakąś sektą ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

zintegrowany_3PO

AA to jest jednoosobowa manufaktura a nie fabryka jak z Chaplina. Wiem tylko ze w Skandynawii sprzedało się dużo wiecej wyrobów niż w Polsce, a trwa to już od kilku lat - ilości nie znam. A znasz ten dowcip o piekle i o jedynym kotle nie pilnowanym? To oczywiście był polski kocioł i jak który próbował się wychylić to współziomkowie go solidarnie wciagali - to apopos wycierania - nie chcesz to nie słuchasz

audiofil123 -->

Dużo więcej .. dużo mniej .. bądźmy konkretni!

Bo jeśli w Polsce sprzedało się 9 sztuk a w Skandynawii 15 to już można powiedzieć że to dużo więcej !!!

Produkty AA znam dosyć dobrze i tym razem odpuszczę sobie pokój AA ...

ps. do produktów Waszczyszyna nic nie mam a w zasadzie uważam je za bardzo dobre tyle że znacznie przeszacowane jeśli chodzi o ceny :( No ale cóż manufaktura manufakturą a żyć trzeba :)

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO,

Nie jestem skarbnikiem p. Waszczyszyna a zatem nie potafię podać ilości. Jestem tylko zadowolonym posiadaczem jego wyrobów, ale cieszę się z każdej sztuki sprzedanej przez każdego polskiego wytwórcę zarówno w Polsce jak i zagranicą. Tacy bowiem ludzie jak kropelki wody mogą zmienić obraz Polski jako technicznego skansenu. Jeśli ktoś sprzeda nawet kilka sztuk to znaczy, że kupiono je ze względu na walory dzwiękowe bo kraj pochodzenia jest balastem a nie zachętą

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.