Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy - jak podłączyć wkładkę?

y2k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Są dobrzy ludzie na świecie. Miałem wyrwaną igłę w Ortofonie OMB 5e, a dostałem PJ6. Nie jest nowy, ale ktoś, kto mi ją podarował powiedział, że grała niedługo, bo nie był zadowolony z dźwięku. Dzięki mu wielkie.

Mam jednak mały problem:

w moim gramofonie są 4 kabelki, które należy podłączyć do wkładki - standard. Jest biały, zielony, czerwony i niebieski. Natomiast na wkładce są następujące oznaczenia: L, G, R, H. Co i gdzie podłączyć? Jeśli G, to green, a R to red, to co znaczą H i L? A może mój tok rozumowania jes błędny?

Pomóżcie proszę.

Radzę poczytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

> y2k

Zwykle na wkładce są też oznaczenia kolorów - takie same, jak kolory kabelków. Czyżby na tej wkładce nie było?

U mnie te kolory nie są nazbyt jaskrawe (te na wkładce). Obejrzyj wkładkę w dobrym świetle. Może są tam te oznaczenia.

Janusz z Torunia

Ortofon, ktorego oryginalnie posiadalem przy moim gramofonie podlaczony byl tak jak na ponizszym rysunku. Czyli rozni sie nieco od tego na schemacie. No i na wkladce Ortofona sa zaznaczone kolory. Ale na PJ K6 nie ma oznaczen kolorystycznych. A sie stanie jesli zle polacze? Spale wkladke, albo cos wiecej? A moze ktos ma te wkladke i zdradzi jak ma podlaczona?

Licze na Was!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.