Skocz do zawartości
IGNORED

Dla czego tak mają ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

=>Vlad, 9 Lis 2006, 22:40

Nie będę cię cytował ale ci prosto odpowiem.Czasy jak nazwałeś esbeckie dobrze pamiętam różnica między tamtymi a dzisiejszymi czasy jest nieduża ,ludzie się niewiele zmienili, mimo że otoczenie się zmieniło na korzyść ale nie świadczy to że tak zawsze musi być ! Warcholstwo i prywata była wtedy tak i teraz,aktualnie jest,nawet może w większym stopniu-wtedy był większy zamordyzm a teraz swoimi działaniami powodujemy, że trafimy znów w to samo gówienko zamordyzmu. Wszystko jak piszesz nie jest tak oczywiste .Pracowałem w dużym zakładzie jak nastałł stan wojenny.Pięknego mrożnego zimowego dnia w niedzielę 13 grudnia naiwnie poszedłem do zakładu żeby protestować że się nie damy i co ? nie było ani jednego działacza (wcześniejszego pyskacza) z Solidarności był w zakładzie tylko dyrektor i straż przemysłowa .Mam już dość pyskówek i pyskaczy silnych w gębie ale słabych moralnie .Może mi przypomnisz które z postulatów robotników z Gdańska (porozumienie Wałęsa Jagielski) zostało zrealizowanych ! Zobacz jak inteligenciki wszystko przekabaciły i spieprzyły .To najlepszy przykład jak 10 milionów ludzi można przerobić w stado baranów grupką warchołów .

Z ostatniej części Twojej wypowiedzi wynika że nawet jakbyś chciał to i tak nie masz pojęcia o co w tym temacie poruszamy lepiej się nie wysilaj i nie nadymaj bo pękniesz jak te postulaty robotników.

Na tym trudnym świecie jak i na tym Forum jestem tylko gościem i zapamiętam tylko to co mnie tu miłego spotkało i za to dziękuję pozostałym

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jozwa maryn, 8 Lis 2006, 14:40

>Jedyną osobą spoza kręgu dziennikarzy hi-fi i kolegów w internecie,

>która zwróciła jakąkolwiek uwagę na mój system stereo, był hydraulik naprawiający zlew w kuchni,

>który zdemaskował się jako użytkownik Mission i Arcama.

Bo masz Józwa, abstrahując od jego zalet brzmieniowych, całkiem niepozornie wyglądające klocki. Gdybyś miał, dajmy na to, jeden ze wzmacniaczy Electronluv i do tego np. Kleinhorny albo chociaż panele-parawany koteczka, to nie tylko hydraulik-audiofil ale i listonosz wykazałby zainteresowanie, że nie wspomne o tym jak by laski na ciebie leciały! Nie tak jak teraz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3966-100003571 1170304270_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O rany!

Zajrzałem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i trochę się zdziwiłem :-)

Ukryta Zawartość

>Rafaell

To moze zostawmy ten PRL i porozmawiajmy po prostu o - wartosciach !

>Zobacz jak inteligenciki wszystko przekabaciły i spieprzyły .To najlepszy przykład

>jak 10 milionów ludzi można przerobić w stado baranów grupką warchołów .

Chyba nie winisz za to samej, czystej inteligencji ?!

Doprowadzil do tego "uklad" jaki sie stworzyl, przy braku pelnej - transparencji !

Dokladnie taki sam, jaki ma miejsce TU - na Audiostereo !

10 000 forumowiczow moze przerobic w stado baranow grupka rozwarcholonych"moderatorow",

kierowana przez Nieomylnego Ukochanego Przywodce !

Powod ten sam - BRAK TRANSPARENCJI !

>Z ostatniej części Twojej wypowiedzi wynika że nawet jakbyś chciał to i tak nie masz pojęcia o co w

>tym temacie poruszamy lepiej się nie wysilaj i nie nadymaj bo pękniesz jak te postulaty robotników.

A to niby na jakiej podstawie doszedles do tak daleko idacych wnioskow ?!

Najblizsza osoba z mojej rodziny byla skrzypaczka u Rachonia. Instrumentow klasy o jakiej mowicie

posiada kilka. Jedne ze skrzypiec podarowala jej, zachwycona jej gra - Wanda Wilkomirska.

Wychowywalem sie w otoczeniu : skrzypiec, fortepianu, stroicieli, lutnikow, ludzi obdarzonych

sluchem absolutnym itd. itp. Do znudzenia wysluchiwalem o rozmaitych Stradivariusach, smyczkach,

kalafoniach itp. duperelach ! Nie przypominam sobie abysmy kiedykolwiek rozmawiali o czyms podobnym !

To tak jakby wymagac od szewca aby rozmawial o robieniu butow ! Maniakalnie moga o tym rozprawiac,

chyba tylko rzeczywiscie ludzie - niespelnieni, albo tacy co dopiero - aspiruja !

To samo dotyczy tematu audio-filii ! Kiedy wiekszosc z Was "polowala" na - "Radmora", ja mialem Luxmana

Laboratory Series i M 6000. Kiedy marzyliscie o Altusach, ja mialem jako jeden z pierwszych w Polsce B&W 801.

W domach moich znajomych stoja sprzety po 100 000 i wiecej $, a sa to ludzie ktorzy sie NAPRAWDE znaja,

sa obdarzeni znakomitym sluchem i potrafia w dodatku stuningowac klocek za 15 000 zeby gral jak za 30 000 ! :)

Wielokrotnie Ich namawialem, aby pojawili sie Tu na Forum, ale najczesciej odpowiadali :

"a O CZYM niby mielibysmy, i Z KIM - rozmawiac ?!"

I Wy mowicie, ze ja sie nie znam, bo nie prowadze z Wami gowniarskich rozmow o kalafoni i "tuningu" Arcama ?!

Zmiencie dzieciaki sobie pieluche, albo niech was najpierw klos "przewinie", a POTEM - porozmawiamy !

A co do "wysilania sie", "nadymania", "pękania" i jakichs "postulatów robotników", to :

napisz jasniej co masz na mysli, bo nic nie rozumiem !

Pozdrawiam

dudivan>

to po prawej wygląda jak połaczenie kominka z zsypem na brudną odzież

to po lewej jak maszyna do pędzenia bimbru

a zatem nie wszystko jest takie na jakie wygląda...

kiedy błem małym chłopcem to wszystko było proste/tata wieszął mi na szyji pół kilo krakowskiej/ dlatego gdyż byłem tak brzydki że dziecie nie chciały sie ze mną bawić (jarosławie elekcie znam twój ból-z tym że ja mam to czego nie masz ty a zaczyna sie na dy.....stans-w twoim państwie na marantza już mnie nie stać) to chociaż pieski lubiły przy czym zabawa była wprost proporcjonalna do ilości psów i kiełbasy czyli krótko jak rosły włosy na głowie ministra Kołodko/było sielsko i słodko do puki nie zdechł mój pies Bobik łańcóch do dziś pływa a buda już 10 lat szczeka/zdechł bo gdy zobaczył moje piękne lico tak sie zlękł że obude się zabił wtedy ulung klękł jak Kwaśniewski w Harkowie/ z tym że nie miał w głowie alko jak Olek który w polityce poległ i przyczynił sie do tego goleń/a ulung zbiera teraz motylki jak Jola zbiera na motylkowe szpitale podbierając z kasy stale sumy niemałe....

w spokoju idzmy ludzie prości przed nami jądro nicości...........

Moim skromnym zdaniem dla człowieka najlepszym wyjściem było by ''nie istnieć'', bowiem jest istotą nienasyconą jak kwas omega 3.....

ulung, 10 Lis 2006, 13:14

>Moim skromnym zdaniem dla człowieka najlepszym wyjściem było by ''nie istnieć''

Czy masz jakieś poważne plany w tej materii? Jeśli tak - trzymam kciuki!

-> dudivan

"co takiego jest w smyczku że kosztuje prawie tyle co skrzypce?"

Odpowiedź jest prosta - dobry smyczek trudno znaleźć.

Smyczki mają szereg cech, od których to zależy w głównej mierze ich jakość. Ważne są: masa, wyważenie, rozłożenie ciężaru, sprężystość, twardość, kontrola, przyleganie itp. Odpowiednia kombinacja tych cech skutkuje wygodą grania i pięknym brzmieniem.

W sumie budowa smyczka nie jest wcale skomplikowana, ale bardzo trudno o powtarzalność. Czyli często wynik końcowy zależy od szczęścia lutnika i jest trudny do przewidzenia. Dlatego jak już smyczek "się udał", to osiąga wysoką cenę.

Jako ciekawostke zamieszczam zdjęcie smyczka, który był warty w momencie zakupu 11 tys. euro. Niestety, pech chciał, że "się złamał" w miejscy widocznym na trzecim zdjęciu. Naprawa kosztowała by ok. 2 tys. euro, a i tak smyczek najprawdopodobniej nigdy nie zagrałby jak na początku. Na dzień dzisiejszy jest wart może z 1000 euro...

Aha, jedna bardzo ważna rzecz: nigdy nie sugeruję się ceną smyczka czy też instrumentu w momencie jego testowania (po prostu nigdy nie znam ceny). Nie pytam też o markę lub nazwisko lutnika...

Ukryta Zawartość

post-2580-100003563 1170304281_thumb.jpg

post-2580-100003564 1170304280_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Rafaell> tu dochodzi do głosu Ulung historyk:

Jesteś ograniczonym ignorantem nie wypowiadaj sie na tematy o których masz mętne pojęcie.

''Czasy jak nazwałeś esbeckie dobrze pamiętam różnica

>między tamtymi a dzisiejszymi czasy jest nieduża''

Warcholstwo i prywata była

>wtedy tak i teraz,aktualnie jest,nawet może w większym stopniu-wtedy był większy zamordyzm a teraz

>swoimi działaniami powodujemy, że trafimy znów w to samo gówienko zamordyzmu

Może mi przypomnisz które z postulatów robotników z Gdańska (porozumienie Wałęsa Jagielski) zostało

>zrealizowanych ! Zobacz jak inteligenciki wszystko przekabaciły i spieprzyły

Jeżeli dla ciebie róznica jest nieduża to ok-zamilcz swoją niewiedzę.Jeśli za Prlu mordowanie ,torturowanie kilkutysiecy niewinnych ludzi nie robi na tobie wrażenia to znaczy że albo o tym nie wiesz albo jesteś egoistą.

PRL -Polska republika Ludowa to nie była niepodległa Polska-kontynuacja tej miedzywojennej niepodległości, to było państwo pod okupacja sowiecką-państwo komunistyczne(ISTNIAŁ WTEDY RZĄD EMIGRACYJNY POLSKI W LONDYNIE)

KOMUNIZM JEST KŁAMSTWEM PODNIESIONYM DO NAJWYŻSZEJ POTĘGI!!!

To że zyłeś w tamtych czasach nie znaczy że masz najlepszy ogląd sytuacji, parwda o tychże czasach jest w materiałach ,żródłach historycznych-tkwi w szczegółach nie w uogólnieniach.Jeśli zapoznasz sie z tymi materiałami i w dalszym ciągu nie bedziesz widział róznicy to przeprowadz sie na Kubę!!

Ulung protestuje przeciw wygładzaniu, upiększaniu PRL-KOMUNIZMU!!!!To był zbrodniczy system!!Polacy którzy wspominaja z nostalgia te czasy są robactwem!!!Programy tele prele albo moda na użadzanie domów w stylu Prlu jest ochydna!!!To tak jakby Żydzi miło wspominali Hitleryzm nazizm faszyzm i obozy zagłady!!!

Społeczeństwo wini za tempo przemian jakos życia dzisiaj, inteligencję , polityków -ci ludzie nie przylatuja z Marsa tlyko pochodzą z tego społeczeństwa, kóre jest zepsute do szpiku kości właśnie przez Komunizm dlatego wymiana pokoleń jest nieodzowna, a przemiany gospodarzcze są dłuuuugo trwałym procesem który i tak nieżle nam wychodzi (5% wzrostu g. rocznie).

To kapitalizm czegoś sie spodziewał ktoś cie przewali przewał goni przewał/dosyć mam diagnoz bez recept bagno...populizmem nie lece....bagno rajem sie staje a raj piekłem wymieszane to wszystko przez przekręt/ktoś chwyta powietrze i jest lepsze..a coś nie jest dobre jak przedtem../wszystko to dzieje sie obok staram sie bardzo by pozostać soba/ nie mó mi że to żłe co robię ja nie zmienię systemu mogę go tylko obiec...

Ile naświetlać problem można nie proponując rzadnych rozwiązań??

prezydent: ff ffff mfff w nieskończoność!!

premier: fff ff ff mfff no bardzo długo

lepper:dopóki mi wyroku nie odwieszą!!!majątek rozkradli prywatyzacja złodziejska,biedi rolnicy...

jan rokita:dopóki doputy ja stanowczo protestuję przciwko takim..!!!

tusk:dziś polska znalazła się w.....

senator niesiołowski:no więc można no no, pan pozwoli że skończę..

kwaśniewski:nie p........l polej pan!!!

miller: dotąd aż śmigłowiec nie spadnie!!!

rywin: iiiiit wasn me!!!

Naprawdę nie interesuje mnie co ty masz lub miałeś ,masz w każdym razie tupet wejść z buciorami i z pieluchą, którą chcesz się z innymi podzielić .Co z tego że mój ojciec był artystą rzeżbiarzem, dziadek majorem,pradziadek inżynierem dróg i mostów, które do dziś stoją,pra pra dziadek zarzadcą majątku Lubomirskich na kresach, że mój ród ma herb jasieńczyk wiesz gdzie go sobie można teraz wsadzić.Winię inteligencję i to mocno za to ,że się temu wszystkiemu przyglądała zarówno za PRL jak i teraz i nic nie robiła.Popatrz jak ludzie inteligentni-nauczyciele dają sobą pomiatać ,pracują za psie grosze co to za inteligencja, która nie potrafi wywalczyć nawet coś dla siebie.

Co z tego że masz taki sprzęt ,ja wolę Mische Miskyego za 80 zł w filharmonii na żywo i nie interesuje mnie totalnie za ile ma smyczek interesuje mnie to co cały czas było przy Tobie a nie korzystasz z tego.To tak jak z moim wujkiem ,od 6 roku męczył fortepian ale jak skończył 18 lat i zaczynał mieć wyniki na konkursach wolał kopać szmaciankę,ty wolisz robić zamęt i warcholstwo.Z tego co się wynurzyłeś wynika, że przesuwałeś te instrumenty po pokojach,a teraz odkurzasz kolumny .Ja chciałbym żeby ludzie na tym wątku nawet nieprofesjonalnie powiedzieli co takiego jest w muzyce dżwiękach że nas słuchaczy i muzyków razem spaja .A Ty zachowujesz się jak ci strajkujący w stanie wojennym studenci strajk był póki wódka była jak się wódka skończyła to się strajk też skończył-nie wszystko było wtedy takie różowe i chwalebne.Zobacz ilu muzyków się przenosi do Krakowa ,bo mimo poaustryjackiej zaściankowości jest tu atmosfera dla muzyki,dżwięku.Nawet ta nieinteligencka z pozoru Nowa Huta robi bardzo dużo żeby się tą muzyką nacieszyć.Tak dresy na koncercie VooVoo były ,bo wstęp był za darmo ich muzyka pociąga a jak widzę Ty lubisz tylko mieć muzykę-ale cię to kręci

Ja jestem jak akupunktura poprostu wiem gdzie ukuć !!!

Widze że cie to poruszło....to dobrze bo nie wychodzę z formy...

Przyznając sie do takich korzeni udowadniasz że jesteś zakałą rodziny...co jak co ale szlacheckie korzenie zobowiązują do zaznajomienia sie z historią zwłąszcza tą najnowszą...Pozatym czego oczekujesz w związku z twym pochodzeniem??...Może mam złożyć ci hołd lenny ?? Mieszasz fakty.... Mackiewicza Gombrowicza Giedroycia radze poczytać...

Co z tego że mój ojciec był artystą rzeżbiarzem,

>dziadek majorem,pradziadek inżynierem dróg i mostów, które do dziś stoją,pra pra dziadek zarzadcą

>majątku Lubomirskich na kresach, że mój ród ma herb jasieńczyk wiesz gdzie go sobie można teraz

>wsadzić. JEST TO POWÓD ABY PADAĆ CI DO STÓP NAJJAŚNIEJSZY PANIE!!!!

Pozdrawia Ciemnowielmożny Ulung!

Piękne exemplum fazy wzbudzenia w chorobie dwubiegunowej. Jak się nie zna etiologii tego stanu, to może się to wydać nawet zgoła intrygujące. A Tobie mówię, Ulung, Ty się nie męcz, Ty weź lepiej jakiś chlorprotixen lub coś w tym rodzaju.

zwolennik łagodności

>Rafaell

>... a jak widzę Ty lubisz tylko mieć muzykę-ale cię to kręci

Oj, chyba Ci sie bracie Jasienczyk cos pokrecilo !

Wyciagasz wnioski, jak wól do karety !

O czym ty wogole bredzisz ?

Nauczyciele nie sa wcale inteligentni !

To najwieksze koltunstwo jakie mozna sobie wyobrazic !

Dobrze wiem, bo sam bylem nauczycielem (z nudow) przez 17 lat !

Skad wiesz, ze nie obcuje z zywa muzyka i nie chodze na koncerty ?!

Caly czas wyciagasz wnioski jak wróbel na dachu !

Wlasnie ciekaw bylem np. wrazen z koncertu Abdullaha Ibrahima

w Sali Kongresowej z przedwczoraj i okazalo sie , ze na te tysiace

melomanow i audiofili, bylo na Nim oprocz mnie moze 3-4 osoby ! !!!

> ...mój ród ma herb jasieńczyk wiesz gdzie go sobie można teraz wsadzić.

Nie, nie wiem gdzie go sobie chcesz wsadzic, ale jesli tam, gdzie sie domyslam,

to widocznie na niego nie zaslugujesz, albo z tymi Twoimi urodzinami nie bylo

tak jak przekazala Ci to rodzinna tradycja.

> Winię inteligencję i to mocno za to ,że się temu wszystkiemu przyglądała zarówno za PRL ....

JAKA inteligencje ?! Nazwiska ! Adresy ! Kontakty !

Moj Ojciec np. strzelal sie z UB-kami do 1956 r., a do "amnestii "za Gomulki", przebywal w celi smierci.

O skrzypaczce w rodzinie, wspomnialem tylko z uwagi na Twoje stwierdzenia, ze z pewnoscia nie wiem

o czym Wy tu wogole mowicie.

>chciałbym żeby ludzie na tym wątku nawet nieprofesjonalnie powiedzieli co takiego jest w muzyce

>dżwiękach że nas słuchaczy i muzyków razem spaja...

To juz powiedzial, dosc dawno temu - Eric Satie : INTELIGENCJA !

Muzyka, to - inteligencja zawarta w dzwiekach.

I jesli nasze inteligencje nie sa porownywalne, to nic nas SPAJAC nie bedzie, chocby 10 000 muzykow,

powiesilo sie na wlosiu z wlasnych smyczkow po 400 000 Eurasow za sztukie !

Nota bene Twoje zdanie przypomina to z Ferdydurke : co takiego w tym Mickiewiczu jest, ze nasz zachwyt wzbudza ?

Nie wzbudza - wszystkich nudzi !

>...wynika, że przesuwałeś te instrumenty po pokojach,a teraz odkurzasz kolumny

Nie wiem co Ci i skad wynika, ale zadnych instrumentow nie przesuwalem, a co do kolumn - dzieki,

zes mi przypomnial, bo strasznie dawno ich nie odkurzalem i zaraz to zrobie !

> A Ty zachowujesz się jak ci strajkujący w stanie wojennym studenci strajk był póki wódka była

>jak się wódka skończyła to się strajk też skończył...

Pije wylacznie koniak, a jak sie konczy to ide i kupuje nowa butelke (nie przerywajac strajku ! :)

Pozdrawiam

Zastępczo można zjeść beczkę soli (Natrium Chloratum). W przypadku chwilowego braku w szufladzie zastepczo mozna najeść się śledzi albo wypić flakon płyn do soczewek kontaktowych. A jak ktoś ma czas - wybrać się do lasu gdzie mysliwi wystawiają tzw. lizawki i sobie polizać razem z sarenką albo knurkiem dzika (jesli ktoś jest pechowy).

=>ulung, 10 Lis 2006, 15:14

Koniec i bomba kto czytał ten trąba

Ulung to nie było do Ciebie nie popadaj w kompleksy

hołdy lenne przyjmuję w piąty piątek co piątego miesiąca o 5 55 po wcześniejszym umówieniu

Specjalnie dla Ciebie z wielkopańskim pozdrowieniem

=Vlad, 10 Lis 2006, 16:14

>Nauczyciele nie sa wcale inteligentni !

Inteligencja jest pojęciem względnym,Doda też uważa że jest inteligentna.

>To najwieksze koltunstwo jakie mozna sobie wyobrazic !

To masz słabą wyobrażnię, być może dlatego tak chętnie posługujesz się cytatami (dostałeś od Mikołaja "Wielką księgę cytatów"???). Cytować może każdy, ja prosiłem o własne przmyślenia-jeżeli masz z tym kłopoty-trudno.

generalizujesz, kołtun też może być inteligentny-17 lat w towarzystwie kołtunów?Toż teraz jesteś jak Felicjan Dulski.Pewnie w domu cichutko chodzisz dookoła kolumny a wyżywasz się na forum.

W Fredydurke chodziło o Słowackiego nie o Mickiewicza.

A wracając do cytatu Muzyka, to - inteligencja zawarta w dzwiekach- czy to też Twoja opinia? Ja posunąłbym się o krok dalej Dobra muzyka to absolut zawarty w dżwiękach.

>Wlasnie ciekaw bylem np. wrazen z koncertu Abdullaha Ibrahima

>w Sali Kongresowej z przedwczoraj i okazalo sie , ze na te tysiace

>melomanow i audiofili, bylo na Nim oprocz mnie moze 3-4 osoby ! !!!

Wnioski:to co mówią o Warszawce to prawda - i co przy takiej frekwencji koncert się odbył/

To ilu było tych słuchaczy trzech czy czterech? dla ułatwienia dodam,że jak się liczy na palcach to przy trzech zostają dwa wolne, a przy czterech jeden.

>Pije wylacznie koniak, a jak sie konczy to ide i kupuje nowa butelke (nie przerywajac strajku ! :)

Wracając do ineligencji-ktoś kto zna swoje upodobania kupiłby sobie ze dwie butelki na zapas, a nie tak co chwila do monopolowego.Chyba,że walczysz o kartę stałego klienta.

=>ulung, 10 Lis 2006, 14:06

Ilu ludzi tyle historii

Nigdzie nie jest napisane że moja albo Twoja jest tą prawdziwą

Vlad> własnie sie nawaliłem i jak zwykle mysle o tobie- myśle że musisz sie strasznie męczyc trzymając poziom Ulunga.To tak jakby chirurgowi miekkiemu kazać zszywac gacie. Ale w dół jest mimo wszystko łatwiej-czy nie?

Vlad> chociaz jak tak pije ,to naszła mnie straszna mysl- a moze ja sie mylę .A może ulung to nowy pojeb........To straszne.Ale musimy to jakos przezyć.Przeciez taki stan nie trwa wiecznie-sam to wiesz.Ciekawe kiedy sie zorientują ze to nie boczny tor fermentacyji.Dla zmylenia tych od kolorów pieprznij cos o odwracaniu wtyczek.

>Rafaell

Sala Kongresowa byla w sporej czesci zapelniona,

ale na apel o podzielenie sie wrazeniami odpowiedzily

na Audiostereo zaledwie 2 osoby i nikt poza mna

o tym koncercie nawet nie wspomnial ! :(

Wielkiej Ksiegi Cytatow nie posiadam !

Jak cos cytuje to z przeczytanych lektur !

Z wlasnymi przemysleniami nie mam klopotow !

Mickiewicz, Slowacki, wsio ryba ! Nie jestem drobiazgowy !

Wszyscy w koncu jestesmy - Jedna Kosmiczna Swiadomoscia !

Co do Twojej opini, ze koltun moze byc inteligentny, a inteligencja

jest wzgledna, to bym polemizowal, chyba ze uznasz, ze wartosc Twojej

wypowiedzi, rowniez jest wzgledna, to osagnelibysmy - rozsadny kompromis ! :)

Z opinia, ze Muzyka to inteligencja zawarta w dzwiekach, absolutnie sie utozsamiam !

Ja bym sie na Twoim miejscu, nie posuwal juz, ani o krok dalej !

Zeby rozpoznawac Absolut, musialbys byc - Bogiem !

A to nie jest mozliwe, bo Bogiem poki co, jestem - Ja !

O tzw. Warszawce tez nie mam zbyt dobrego zdania i prawde mowiac wolalbym Krakow !

Rzeczywiscie jest mocno zasciankowy, ale duzo bardziej sympatyczny i ludzie jeszcze jacys "ludzcy" !

Mialbym kupowac 2 butelki Martella XO na zapas ?! Zeby mnie wzieli za jakiegos - menela i wyprosili ze sklepu ?!

Pozdrawiam

>muls

A wracajac do wlasciwej polaryzacji wtyczek gniazd glosnikowych,

to mysle, ze najtrudniejsze jest utrzymanie meta-poziomu w pojedynke,

nie majac zadnego partnera ktory by przejrzal moj projekt i stanowil

stabilizujaca przeciwwage.

Atopos, ulung, wernen, Qubrick, awas czy Vlad - wsio ryba,

mniej wiecej ten sam poziom komplikacji !

Ale sterowac Tym Wszystkim z meta-pozycji, zachowac odpowiednia polaryzacje,

separacje i nachylenie stokow mentalnych, bez zadnego oparcia w rownowaznym

i spolaryzowanym systemie stanowiacym korekcyjne zwierciadlo, to problemy

z jakim musi mierzyc sie Boska Istota - ktora jestem !

Pozdrawiam Cie muls z wyzyn - Absolutu !

Atopos Wszechmogący

Vlad> absolutu nie ogarniam, co najwyżej absynt w dużej ilośći.Absolut ,bardzo ,ale to bardzo jak jest zamkniety w szkle-czy o to chodzi?Jesli to to -to ogarniam.Pozdrowienia z butelki.,ale dwóch się już nie zmieści.

=>Vlad, 10 Lis 2006, 22:11

>A to nie jest mozliwe, bo Bogiem poki co, jestem - Ja !

Odkąd posiadam tę wiedzę łatwiej mi być ateistą !

>Sala Kongresowa byla w sporej czesci zapelniona,

>ale na apel o podzielenie sie wrazeniami odpowiedzily

>na Audiostereo zaledwie 2 osoby i nikt poza mna

>o tym koncercie nawet nie wspomnial ! :(

Dziwisz się przecież z Bogiem się nie dyskutuje

>O tzw. Warszawce tez nie mam zbyt dobrego zdania i prawde mowiac wolalbym Krakow !

>Rzeczywiscie jest mocno zasciankowy, ale duzo bardziej sympatyczny i ludzie jeszcze jacys "ludzcy"

Jeżeli przez zaściankowość rozumiesz ciągłość tradycji to zgadzam się z Tobą

>Mialbym kupowac 2 butelki Martella XO na zapas ?! Zeby mnie wzieli za jakiegos - menela i wyprosili

>ze sklepu ?!

W końcu jakiś wspólny punkt Martell ja lubię go dla smaku a ty dla efektu. I nie narzekaj na Warszawę ,bo w Krakowie menel nie mógłby pozwolić sobie na dwie butelki Martella tylko na wino marki wino.

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.