Skocz do zawartości
IGNORED

Problemy z aktywacja windowsa xp

Wajman

Rekomendowane odpowiedzi

witam. uh, troche mnie nie bylo na forum :P ostatnio zainstalowalem sobie wina xp home edition. za kazdym razem gdy loguje sie wyskakuje mi okienko ze musze aktywowac system. jesli wcisne OK, to mam komunikat ze system aktywowano pomyslnie i na tym sie konczy. jesli wcisne NIE, to pisze ze systemu nie aktywowano itp. w obu przypadkach po restarcie systemu znowu wyskakuje to samo okienko, pytajace o aktywacje. co z tym zrobic? da sie to aktywowac normalnie (mam klucz oryginalny), ew jakos na lewo obejsc? podmienic jakis plik czy cos.... z gory dzieki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/29452-problemy-z-aktywacja-windowsa-xp/

dodzwonilem sie. niestety toshiba (mam kompa toshiby) wykupila iles tam wersji windows'a i microsoft umywa od tego rece.... ma ktos jakis pomysl? w miedzy czasie sprobuje sie dodzwonic do toshib'y....

Witam ,nierozumie jak microsoft może umywać ręce od rejestracji windowsa ,jeżeli masz legalnego tzn.dostałeś fakture na windowsa masz naklejke z kluczem i orginalną płyte to niemają prawa odmówić rejestracji , powiedz że laptop służy do prowadzenia firmy i jeżeli ci nieaktywują winowsa to w przypadku jego zablokowania podasz microsoft o odszkodowanie za straty (może poskutkuje) .Jeżeli będą to mieli głęboko w poważaniu to idz tam gdzie ci sprzedali laptopa i niech ci wymienią windowsa (poprzednia wersja niedziała - niezgodność towaru z umową-rękojmia).Często sie zdaża ze markety sprzedawały pirackiego windowsa w komputerach wtedy jeżeli pisze ze komputer jest z zainstalownym windowsem to zrób młyn na cały sklep i żądaj certyfikatu , naklejki i faktury na windowsa(oczywiscie w cenie komputera

).Pozdrawiam

Wajman

Rozumiem, że masz system zakupiony razem z komputerem a więc Toshiba daje Ci wsparcie pełne. Win jest z pewnością dla nich preparowany.

mariusz05

Przykrosoft dawno wypiął się na użytkowników – support zapewniają sprzedawcy – jak kupisz wersję OEM to po przyznaniu się że pudełko jest otwarte usłyszysz odpowiedź że naklejkę należy nanieść na sprzęt którego stajesz się twórcą a więc umywamy ręce.

A ja powiem cos innego, sprawdz kompa programem antywirusowym (dobrym) !!! Robilem juz kilka kompow z takimi objawami! Powinno pomoc! A jesli nie to daj znac na priva, podesle ci aplikacje ktora "zabije " chec aktywacji Winka.

pozdrawiam

Przerabialem to przy okazji IBM-a.

Instalka Windowsa znajdujaca sie w komplecie z firmowym komputerem nie jest ta sama płytą co sprzedawana na licencji OEM wraz ze składakami. Ma ona specjalny podpis sprawiający, ze numer seryjny jaki masz z komputerem dzialac bedzie tylko i wylacznie z instalką przygotowana przez Toshibe.

Tak wiec jezeli jej nie masz, albo obszar ukryty na jakim znajduje sie czesto obraz do przywrocenia komputera zostal zamazany, musisz sie zwrocic do serwisu Toshiby o płytki Recovery. W IBM-ie te nosniki kosztują 60 zł netto.

komp siadl..... uruchamia sie tylko w trybie awaryjnym. co z tym zrobic? plyte Toshiby do przywracania systemu powinienem miec (dali mi chyba z 5 plyt roznych i mowili ze jest tam tez wspominiana plytka). jak odwrocic kota ogonem? tzn moge teraz jakos jeszcze aktywowac ten system tak jak to powinienem wlasciwie zrobic, 'leganie' ? ew w jakis inny sposob, jaki?

Żeby pozbyć się problemów zainstaluj system z płytki, którą dostałeś z Toshibą (podejrzewam, że użyłeś innej płytki z Win XP home). Niestety w Microsofcie mają rację - wsparcie w tym przypadku świadczy producent komputera, powinno być to wyraźnie napisane na licencji lub płytce.

system zainstalowal mi domyslnie serwis, i podejrzewam ze zrobiono to z tejze wlasnie plytki.... no nic, obawiam sie ze bede musial im odwiezc kompa i niech naprawia 'usterke'.

• 1 rok później...

Wznawiam wątek.

Mam taki problem ; nie otwierają mi sie niektóre strony np .Allegro i to obojetnie jaka przegladarka ?

Co moze być przyczyną ?? Kerio odpada , NOD tez - sprawdziłem.

Grzebalem w opcjach internetowych - "ciasteczkach " ale nie pomoglo ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

(łaty aktywująca win xp- daje kilka jakby któras nie działa)

a jelsi bedzie potrzebny Twoj CD_KEY- to tym porgamikiem go odczytasz (jelsi nie pamiętasz)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.