Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po audio show 2006

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

kyuss3:

> Najlepsze prezentacje? Co było najgorsze? Jaka atmosfera panowała ?

Jeszcze nie wiadomo - dopiero to ustalimy. Grupowo, dziś wieczorem, przy złocistym napoju. Oficjalny początek obrad już niedługo ;)

W mojej jakże skromnej opinii :) najlepiej grał manley z kolumnami joseph (czy czymś takim - w każdym razie manley..), świetnie wypadły też acapelle z wadią i monoblokami halcro, całkiem dobrze - ancient audio (lektor prime, holography)

Dalej avalony diamond, watt/puppy + audio research (ale dopiero po podłączeniu gramofonu) - choć za te pieniądze..

Fajne były totemy i to co grało w pokoju ansae.

Stosunek jakość/cena - patrz pokój DIY/KAiM (klony totemów z patkiem) - chyba zamówię części u Petera :)

Najlepszą muzykę grał człowiek w pokoju ancient audio - brawo - aż nie chciało się wychodzić. Gdzie indziej zbyt często trafiało się na tzw. audiofilskie brzdąkanie (czasem pierdzenie ;)

Najgorszy dźwięk - BOWERS & WILKINS. Żenada..

• Redaktorzy

byłam dzisiaj tylko w Sobieskim. Wrażenia, hmmm .... Elberoth - jeszcze raz nie oddzielisz Polpaku od innych wystawców przynajmniej jednym piętrem to Ci kuku zrobię. Rozmawiałem z Panem z WLM, też był mocno zdegustowany debilizmem sąsiadów "z dołu" o Harpii nie wspominam, ale Panowie też bardzo pejoratywnie określali swoich sąsiadów. Więcej za chwilę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

->qubix

Czy lepiej, ciężko powiedzieć :-) W paru pokojach jednak grała muzyka. Osobiście uważam, że warto się udać i posłuchać jak gra np. systemik z włoskimi monitorami Paolo-Beduschi Scarlatti.

Pozdrawiam,

• Redaktorzy

Oczywiście byłem, nie byłam (jestem po kilku lampkach wina - 4 urodziny Klona i moje imieniny, więc proszę o wybaczenie). Po drugie, miano najgorszego dźwięku wystawy przypadło zestawowi TACT +JMLAB - i wstawieniu ww w kąt pomieszczenia - sugerowałbym obu markom natychmiastową zmianę dystrybutora. Potm niezawodny AudioKlan z Bowersami - no cószzzzz .......... 801-ki jakoś zagrały (akcent na "jakoś") a i tak było lepiej niż poprzednio. Chociaż podpięcie do nich elektroniki Marantza uważam za mocno dyskusyjne (wali mnie, że były to najwyższe końcówki, skoro i tak nie dawały rady).

Szacunek należy się wystawcy z pokoju Fergusona, który wybiegł za nami ( Harvi, Drackar i ja) z pokoju i przeprosił za koszmarne dudnienie ("Panowie , to dla gawiedzi, przyjdźcie później to posłuchamy muzyki). Również szacunek dla Haria Acoustics - kolumny z nowej serii wyglądają zajebiście, ale za to grają .... do dupy. Soprany OK, ale średnica strasznie osuszona i ktoś ukradł wykop na basie. Czyli w skrócie lepiej wyglądają niż grają. To samo w pokoju SoundArtu - dźwiękowy koszmarek. Kolejna porażka - połączenie Halcro z kolumnami Avantgarde - wytrzymaliśmy ok. 30sekund i było to o 30 sekund za długo. Podobnie zestaw Manleya - nie dość, że nie wyglądał lepiej od posiadanego kiedyś przeze mnie wzmaka Pocahontas to jeszcze grał tak beznamiętnie, że aż mi się smutno zrobiło.

W miarę poprawnie grała elektronika MBL z kolumnami AP (pow 30kzł + ok 100 kzł elektronika) - wystawca serdecznie nas przywitał i biegusiem poleciał otwierać okna ;) Bardzo miło wspominamy odsłuch monitorów WLM - spędziliśmy przy nich ponad pół godziny i było miło. Namacalność dźwięku i kultura przekazu na poziomie nieosiągalnym dla większości wystawców. Jednak to co mi się rzuciło w uszy to zamiana kanałów w jednym z nagrań symfonicznych - talerze i grand cassa były po lewej stronie zamiast po prawej.

Kolejne miłe wspomnienia to pokój Voica z czeskim wzmacniaczem lampowym i rewelacyjnymi kolumnami Triangla z najwyższej serii (przynajmniej 50kzł para) - po prostu było słychać gruba kasę. Aż się nie chciało wychodzić.

Równiez pokój KAiM nie miał się czego wstydzić i zestaw Klony ProACa + CUBE +Brazylijka zagrał na tyle przyjemnie, że spędziliśmy tam kilkanaście minut.

No i niespodzianka tegorocznego AS - kolumny AudioNova - wykonane z okładzin bitumicznych i następnie lakierowane - pomimo mankamentów w wykonaniu grały na tyle dobrze, że nie chciało się wychodzić (pomijam fakt, że producent bardzo bierze sobie do serca uwagi forumowiczów).

Dodatkowo pamiętam pokój QBA - wysokie OK, ale średnica strasznie osuszona, bas znośny,

Dziwna refleksja mnie naszła po tegorocznym AS, skoro mojego zestawu mogę po AS słuchać bez bólu a żaden z dzisiaj słuchanych nawet nie zbliżył się jakością do tego czego słuchaliśmy we wtorek u Pal'a55 to AS można traktować jedynie jako miejsce pogaduszek forumowych i wymiany kurtuazyjnych uścisków (kilka osób szukało Atoposa w celu spuszczenia mu kurtuazyjnego wpierdolu) a jeśli ktoś nastawia się na poznanie ciekawych konstrukcji to lepiej pojeździć po salonach audio i znajomych audiofilach.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

aha - i jeszcze jedno - posłuchałem referencyjnych ( podobno jedyna jubileuszowa para na świecie) słuchawek ultrasone - i powiem jedno - No MORE! Takiej jazgotliwości i kłucia na wysokich dawno nie słyszałem -to tak jakby sprzet Technicsa spiąć Nordostem (tanim) i podłączyć (też tanim nordostem) pod najtańsze i stare Triangle - krew z uszu.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

"najlepiej grał manley z kolumnami joseph (czy czymś takim - w każdym razie manley..), świetnie wypadły też acapelle z wadią i monoblokami halcro"

"Kolejna porażka - połączenie Halcro z kolumnami Avantgarde - wytrzymaliśmy ok. 30sekund i było to o 30 sekund za długo. Podobnie zestaw Manleya - nie dość, że nie wyglądał lepiej od posiadanego kiedyś przeze mnie wzmaka Pocahontas to jeszcze grał tak beznamiętnie, że aż mi się smutno zrobiło."

?

=>Fr@ntz

Proponuje odstaw to wino bo i tak jesteś głuchy jak pień. Wypowiadasz sie na temat urzadzeń referencyjnych które wygrywają na całym świecie w kategorii DŹWIĘK WYSTAWY między innymi Las Vegas USA (a może ludzie odwiedzający się mylą ;) . Poczytaj chłopie sobie jak nie słyszysz zanim cokolwiek powiedsz. Brak słuchu cię nie tłumaczy. Jak masz głupio gadać to lepiej daj sobie spokój.

W reporterskim skrócie:

Najlepszy dźwięk – WLM – już chyba po raz kolejny u mnie numer jeden i to mimo nie za drogiego Cary

Najgorszy dźwięk – Audioklan i B&W – nie wiem co oni zrobili ale to nie grało wcale….az się zastanawiałem mocno co może być przyczyną.

Michał

dd32,

pozwól zeby każdy wypowiedział swoją opinię. Poza tym nie wszystkie "dzwięki wystawy" muszą zagrać dobrze. W zeszłym roku byłem na prezentacji najnowszego odtwarzacza Linna i prezentacja była totalnie skopana - nie tylko przez złą konfigurację systemu - ale również przez jakiegoś przemądrzałego młokosa przysłanego przez firmę. Nie tylko zatem liczy się sprzęt ale przygotowanie konkretnej prezentacji. Na koniec - Fr@nz to kobieta

• Redaktorzy

dd32 - to były moje wrażenia odsłuchowe i lepiej odstosunkuj się ode mnie. Zestaw Halcro to nie było moje (i nie tylko ) brzmienie i pozwoliłem to sobie opisać. Jesli miałes inne wrażenia to wystarczyło je opisać, ale jakoś nie widzę Twojego wpisu ;(

Fr@ntz

"I am an audiophile"

->Fr@ntz

Po drugie, miano najgorszego dźwięku wystawy przypadło zestawowi TACT +JMLAB - i wstawieniu ww w kąt pomieszczenia - sugerowałbym obu markom natychmiastową zmianę dystrybutora.

Nic nowego co roku tak samo ale czy to kogos obchdzi.......:((((

bylem dzisiaj tylko w sobieskim i powtorze, co napisalem u stryjeckiego - wlm i dlugo, dlugo nic. oraz sie zastanawiam, co sklania wystawcow do puszczania hotelu kalifornia?!

poza tym: nie bylo brzydkich zapachow (w jednym tylko pokoju bylo nieciekawie), nie bylo dobrej muzyki, nie bylo profesjonalnych prezentacji (poza panny), nie bylo prezentow dla zwiedzajacych, nie bylo darmowych samplerow, nie bylo tlumow... moze to jest najciekawsze: nie bylo tlumow. byl za to redaktor stryjecki, ktory pasl konia.

puenta: bylem tylko w sobieskim. poza wlm i dijowcami, tak naprawde chcialbym jeszcze tylko wspomniec o audio academy oraz foto pubie. cala reszta - porazka. zwlaszcza biorac pod uwage stosunek dzwieku do ceny. a juz zenada byla tam, gdzie ktos probowal zademonstrowac hdtv.

dd32, 11 Lis 2006, 20:45

>=>Fr@ntz

>

>Proponuje odstaw to wino bo i tak jesteś głuchy jak pień. Wypowiadasz sie na temat urzadzeń

>referencyjnych które wygrywają na całym świecie w kategorii DŹWIĘK WYSTAWY między innymi Las Vegas

>USA (a może ludzie odwiedzający się mylą ;) . Poczytaj chłopie sobie jak nie słyszysz zanim

>cokolwiek powiedsz. Brak słuchu cię nie tłumaczy. Jak masz głupio gadać to lepiej daj sobie spokój.

No i co z tego ze tam wygrywały?

Napisz co Ty słyszałeś zamiast krytykowć tego co podzielił sie swoimi wrażeniami.

Audio Note !!! Jak nikt z was moze nie wspominac o audio note ? Jeszcze nigdy w zyciu nie slyszalem czegos brzmiacego tak pieknie i naturalnie. Spedzilem tam dzis pol dnia, po wizycie w Bristolu wrocilem jeszcze spedzic wieczor ... To jest pierwszy raz kiedy slyszalem cos co zasluguje na miano high-end. W momencie kiedy mnie zachwycilo nie znalem jeszcze ceny ... nawet odrobine nie zdziwilem sie kiedy uslyszalem ze 1.5mln. Goraco polecam. Pokoj 716 w sobieskim :)

gLiNa, 11 Lis 2006, 21:18

>Audio Note !!! Jak nikt z was moze nie wspominac o audio note ? Jeszcze nigdy w zyciu nie slyszalem

>czegos brzmiacego tak pieknie i naturalnie. Spedzilem tam dzis pol dnia, po wizycie w Bristolu

>wrocilem jeszcze spedzic wieczor ... To jest pierwszy raz kiedy slyszalem cos co zasluguje na miano

>high-end. W momencie kiedy mnie zachwycilo nie znalem jeszcze ceny ... nawet odrobine nie zdziwilem

>sie kiedy uslyszalem ze 1.5mln. Goraco polecam. Pokoj 716 w sobieskim :)

A co tam podłączyli AN w tym 716?

• Redaktorzy

gLiNa - o AudioNote nie wspominałem, bo i po co ...kopać leżącego, ten dźwięk był rówież daleki od mojego ulubionego, i to bardzo. NAjdziwniejsze jest to, że razem z Harvim odsłuchiwaliśmy te same "pokoje ",i chociaz mamy mocno odmienne zestawy i preferencje brzmieniowe(przykładowo On ma Krella a ja Densena) to obaj z niektórych pomieszczeń wychodziliśmy równie szybko jak w do nich wchodziliśmy. Oprócz tego serdecznie pozdrawiam sympatycznego Pana z Audio Systemu, któru czujnie pilnował otwierania okien w salach sobie podległych. Widać rowniez dystrybutorzy czytuja Nasze forum.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.