Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIOSHOW - 2007

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _avw_

(Konto usunięte)

On był przy Legionów 13. Z zewnątrz nic tam nie widać.

Słyszałem legendę dawno temu, jakoby Pan Jacek rzucił w swojego psa Monsterem T 1500 (w cenie około 1 tys.PLN), bo tylko taki miał akurat pod ręką. Oczywiscie popsuł ten interconekt.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Sprzedawał Monstery, miał całą ofertę od budżetowych K 300.

Sprzedawał też Bose, Elac, Magnepan, chyba też Electrocompaniety, Haflery i Couterpointy sprowadzał. Jeszcze w czasach istnienia Arts Audio.

Później miał też trochę sprzętu komisowego. Lepsze Pioneery, Rotele, Cambridge, Nady. Działając pod szyldem Elektrycznej Pomarańczy. Z nowego sprzętu sprowadzał wtedy już tylko hi-end.

Jeszcze za swojej bytności przy Legionów 13. Tamten sklep, to naprawdę była mała klitka i spod tego adresu dawno zniknął.

No to jeżeli mówimy o sklepach w Łodzi to jest jeszcze Hi Expert i Digital + na Rzgowskiej praz RTV MAX i powstający Na Kościuszki 101 Audiodesign (1/2 Benefita) co tam jeszcze ...nie pamiętam . Ale wrócmy do tematu ,podoba mi sie wypowiedź senicza (zawsze kontrowersyjnego ,ale tym razem ,popieram , pod warunkiem ze da mi sprawdzić swojego nalesnika na moich Studio 40 ) ponieważ zawsze rozśmieszały mnie te zachwyty nad systemami w których basu trudno by poszukiwać .I zazwyczaj na systemy które potrafią go zaprezentować narzekają PLUMKARZE ...takze na tym forum .

Ja chce prezentacji z pełnego pasma od najnizszych rejestrów tak zeby poczuć je w trzewiach . Tak jak ostatnio Archikatedrze podczas strojenia organów .te niesamowite wrrrrr . Ja chce żeby ktos pokazał ze jego system to potrafi bez użycia subwoofera .Dl;atego na ostatnim Audioshow z przyjemnoscią posłuchałem W Pokoju Polpaku Rammsteina z płyty "reise reise" lub Hoobastank z płyty 'every man for himself"gdzie wiekszośc tych cudownych systemów

sie po prostu nie wyrabia , a bas to porażka . pomijam dynamikę .

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Co masz na myśli pod słowem "grały"?

Grały też w małym komisie przy Niemcewicza, specjalizującym się w sprzedaży kabli. Nie wyszło mu to na fortunę, gdyż szybko zwinął interes.

Ale przez jakiś czas można tam było kupić dwuletnie Magnepany mg 1.5 (podobno właściciel miał do nich za małe pomieszczenie i rozczarowany brzmieniem wstawił je do komisu).

komisy w łodzi miały zwyczaj sprzedawania lekko uszkodzonych klockow więc tam nie chodziłem.

Pisząc grały nie chodziło mi o akustyke tego pomieszczenia.Przyznasz chyba ze 10 lat temu były zjawiskiem niecodziennym

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 23 Sie 2007, 21:42

>kerikavon

>rozumiem co lubisz bas na klate, pomysl o sprzęcie estradowym

Zart ???

System powinień przetwarzać możliwie wiernie pełne pasmo .Jesli uważasz że jest inaczej to jestes zboczonym audiofilem ,który nie słucha muzyki ,

tylko ekstytujesz się wyrwanymi z kontekstu samplami .Jak chcesz posłuchać Bacha na organach jak nie na pełnoprzepustowym systemie ???

Inaczej jest to karykatura ,której by nie zniósł kompozytor ,albo Requiem chcesz obrazić Mozarta ?????

Ludzie, spokojnie. Dyskutujecie obecnie o gustach, o których dyskutowanie jest ogólnie głupim pomysłem. :-)

Kerikawon ma rację, że system idealny powinien wszystkie zakresy dźwięku przetwarzać tak samo dobrze. Tyle, że gusta (i, co bardzo ważne - słuchany repertuar) są różne i idę o zakład, że cała masa ludzi ponad taki system idealny postawiłaby coś innego - szerokopasmowce, bassrefleksy, elektrostaty czy co tam jeszcze innego audiofilski biznes wymyślił.

Ja akurat preferuję bas taki monitorowy, nieco wycofany. Bo póki co nie spotkałem systemu opartego na podłogówkach, w którym ten zakres nie rozłaziłby się na moim ulubionym repertuarze.

A jak ktoś lubi bas na klatę - ma do tego takie samo prawo, jak ja do preferowania mniejszego basu.

Acha, uwaga do cir'a - ze sprzętem estradowym to faktycznie musiał być żart. Taki trochę kiepski... ;-)

Nie podniecajcie sie tak tą Łodzią pociąg do Krakowa z Warszawy jedzie trylko 2godziny 15 minut a z Warszawy do łodzi aż

4 godziny 15 minut torowisko może zostanie zrobione aż po 2013 roku

Z Krakowa do Łodzi jedzie się jeszcze dłużej dla odwiedzajacych Audioshow takie skomunikowanie to koszmar.

Jeszcze raz podkreślam Hotel Forum (dawna nazwa) w Krakowie idealnie się nadaje gdyż jest cały pusty i dojazd z dworca kolejowego to ok 15 minut

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, Bierz kredyt i organizuj jak koszta będą niższe niż u Adasia to na pewno sukces ekonomiczny masz zapewniony .Jestem w stanie wejść w ten interes finansując pół promila kosztów .

kerikawon, 24 Sie 2007, 10:02

Czy ja Tobie mówię co masz robić ??? Zabezpieczałem większe imprezy targowe (byłem zastępcą kierownika obiektu Klubu sportowego Wisła w Krakowie 18 hektarów kompleksu sportowego do nadzorowania i 50 osób bezpośrednio mi podlegających) ale teraz mam swój własny biznes i święty spokój z użeraniem z ludżmi.

Kraków ma tzw powera i jest na fali, jest drugim miastem pod względem inwestycji komunalnych w Polsce (pare miejsc przed Warszawą !) i stadion na Mistrzostwa Europy będzie szybciej przygotowany niż w pozostałych miastach tam nawet nie ma wykupionych działek !!! wszystko jest wirtualne na papierze a u nas się po prostu cały czas coś robi,buduje. Kluby sportowe sa oczkiem u miłościwie nam panującego Jacka Majchrowskiego nic dodać nic ująć Warszawa lubi mieć polityków a my wolimy turystów i biznesmenów.

Po nocnej wichurze w Krakowie wszystkio jest szybko usuwane i nie czekamy na pomoc i środki z zewnątrz-miasto sprawnie działa.

>>>Rafaell

>>> ... Warszawa lubi mieć polityków a my wolimy turystów i biznesmenów.

Nie lubi.

Weźcie sobie polityków razem ze wszyskimi marszami protestacyjnymi i innymi tego typu atrakcjami.

Wtedy AS gratis.

-> cir

przecież kerikawon już napisał co jest dla niego referencją:

"Polpakowcy wiedzą co robią , tu na forum ludziska sie zachwycają plumkaniem itp ,a gawiedź wychodzi i na ustach ma uśmiech , a rozmawia jaki to super sprzęt w Polpaku słyszeli. Będziesz na Audio Show to poobserwuj .Ja sie już do tego przyzwyczaiłem .Liczy sie efekt wywołany i ze mówią ludzie o czymś . W zwojach się wyryło Polpak . Patrz ile razy ktoś na tym forum pisał ze w tamtych pokojach to zakłócali reszcie odbiór .I co każdy pamięta te łup i BUM .O reszcie już zapomniano."

Ma być mocne jebut, i resztą się nie przejmuj - ważne żeby każdy amator basowego malucha wiedział gdzie ma kupować sprzęt, ot co...

:D

rafaell - jak ja Wam zazdroszcze... W Lodzi nawet place nie rosna. No i na rzecz Krakowa stracilismy ostatnio drugie miejsce co do liczby mieszkancow.

Lodz prawie zawsze byla w cieniu Warszawki, nie liczac jej poczatkow kiedy to rozwijala sie dzieki przemyslowi wlokienniczemu szybciej niz jakiekolwiek miasto w Europie. Teraz zostaly po tym tylko wspomnienia w postaci zrujnowanych fabryk i paru (czesto nawet odrestaurowanych) palacow fabrykantow. Nie da sie ukryc - Lodz to miasto umierajace:/

Sory za lekki offtop ale musialem gdzies to napisac:)

pozdr

wojciechb01, 24 Sie 2007, 12:19

Bereza Kartuska i Żuławy to właściwe miejsce dla nich.Z ekologicznego punktu widzenia to stwór papierotwórczy który produkuje tony papieru z ustawami których nikt nie jest w stanie przeczytać a co dopiero znać i przestrzegać.Tylko proste prawo, zrozumiałe dla wszystkich jest w stanie przywrócić porzadek,komfort życia i prawidłowe funkcjonowanie naszego państrwa-które jest dla obywatela a nie dla polityków !!! Cały czas trzeba to różnym typom przypominać, w mętnej wodzie grube ryby się łowi-czytaj łatwe robienie machlojek,łapówkarstwo i.t.d. ,i.t.p.

jak ja Was tam miśki rozpoznam, jak widoku nie znam nikogo...znów samiusieńki taki będę chodził po tych piętrach, przepychał się przez tłumy w pokojach, w których nie koniecznie chciałbym być...

będą koszulki audiostereo na AUDIOSHOW? :D

cold fire, 24 Sie 2007, 12:39

Ty się ciesz że nie mieszkasz w Radomiu-miasto do dziś skazane za protesty robotników w 1957 na zapomnienie.Może jakaś nowa władza centralna zdejmie z tego miasta klątwę żal mi tych ludzi. Łódż faktycznie po upadku włókiennictwa nie może się pozbierać do kupy i panuje tam dziki kapitalizm.Te firmy co tam inwestują chciały by żeby ludziska pracowali prawie za friko.Tak się cieszycie tymi inwestycjami a nie tędy droga, tylko zaawansowane technologie mogą Wam pomóc żadne tam składacze i monterzy pralek,maszynek do golenia-prędzej czy póżniej pracę tą przejmą coraz bardziej tanie roboty a wtedy dupa.Musicie sobie wybierać mądrych radnych a nie populistów Ci wam tylko naobiecuję i czas na szansę stracą.Kraków na szczęście tym razem się obronił sądzę że następnym razem też nie zgłupieje i Radni zaczną się zajmować przyszłością miasta a nie będą rozpamiętywać przeszłość i wykopywać żołnierzy radzieckich w kolejne miejsca.Na szczęście jest dużo młodych napływowych ludzi i te gierki mają głęboko, dla nich liczy się ich najbliższe otoczenie,jak będą pracować gdzie mieszkać czy będzie ich stać na rozrywkę i czy na stare lata mają szanse godnie żyć w czystym i zdrowym mieście

cold fire - łodz zaorał kropidło i jego ekipa moze ktos to wreszcie powie -od klku lat jedyna impreza to festiwal 4 kultur i nic więcej sie nie liczy

jedyne inwestycje to jeszcze po sld

jakis nowy hotel ? chyba Cubus i to tez niezła komedia bo zmusili ich do zrobienia fasady pasującej do starej fabryki stojacej obok a potem własciciel fabryki ja wyburzył ---hit swiatowy tylko w łodzi

npl

mam kolege ktory złozył system oparty na 6 parach duzych kolumn

,jak siadziesz na kanapie i jak mocno j......e to przestajesz oddychac i trzymasz sie kurczowo kanapy. Nawet on nie wytrzymuje tego dłuzej niz poł godziny

pozdrawiam

sam lubię mocne uderzenie ale nie ma ono dominować nad resztą pasma, ma być muzykalnie.

tylko niektórzy uważają kinowe eksplozje za jedyną radość w życiu - czyżby kompleks małego ekhm...

pomysł na audioshow w krakowie, o ile faktycznie jest gdzie - popieram. może coś nowego tym razem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.