Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie wątek Sonus Oliwa - coś złego?

Ken Ishiwata

Rekomendowane odpowiedzi

Seba78 => uznam to za prowokacje ;-) CAŁY TEN WĄTEK JEST JEDNĄ WIELKĄ PROWOKACJĄ

KTOŚ MA INTERES ABY GO CIĄGNĄĆ !

Mogę jeszcze raz wkleić zdjęcia, które juz raz wkleilem i wszystko będzie jasne - tylko po co ???

Ja już z panem Witkiem sie dogadałem i po uzgodnieniach z nim wycofałem wątek.

Coś chyba nie na czasie jesteś.

ja interes trzymam schowany w spodniach. innego nie mam:))) moja wypowiedź to po prostu komentarz do sytuacji którą zobaczyłem - podszyty czarnym chumorem:) cóż... jestem miłośnikiem czarnego chumoru:)

Obejrzałem killa stron internetowych w tym Eichmanna i Akkusa - chyba po kolorze "obudowy" jak również materiale (plastyk czy metal) nie można jednoznacznie ocenić jaki w istocie jest to konkretnie typ wtyku - miedż czy srebro.

śmiej się śmiej zyzio - to prawdziwa dysgrafia, nie taka udawana jak teraz w szkołach:) czy wiesz ile razy w podstawówce pisałem humor?:P Muszę chyba popełnić jakiś wzmacniacz jak senicz to wybaczy mi się błędy:)

Dysgrafia (agrafia) - częściowa lub całkowita utrata umiejętności pisania, spowodowana mikrouszkodzeniami ośrodkowego układu nerwowego lub zaburzeniami ośrodkowych funkcji wzrokowych i słuchowych. Występuje w przypadkach uszkodzenia tylnych części drugiego lub trzeciego zakrętu czołowego półkuli lewej lub zakrętu nadbrzeżnego.

Pismo dysgrafika jest nieestetyczne i nieczytelne.

Dysgrafia jest powiązana z afazją motoryczną, czyli utratą zdolności produkowania mowy zrozumiałej dla innych. Może występować jako tzw. dysgrafia głęboka, w której osoba dotknięta tym zaburzeniem ma kłopoty z zapisywaniem słów nieistniejących lub nieznanych, a także może popełniać błędy semantyczne. Specyficzną formą dysgrafii jest dysgrafia leksykalna. Osoba na nią cierpiąca potrafi zapisywać słowa, ale czyni to w sposób zbliżony do zapisu fonetycznego, np. wyraz 'chleb' może zostać zapisany jako 'hlep', co skutkuje popełnianiem wielu błędów ortograficznych. Ze względu na to, że niektóre języki, np. angielski, charakteryzują się dużą rozbieżnością pomiędzy formą pisaną danego słowa a jego wymową, sytuacja osób z dysgrafią funkcjonujących w kręgach kulturowych, gdzie takie języki są powszechnie używane, jest zwykle dużo bardziej dokuczliwa.

[edytuj] Objawy dysgrafii

niedokładności w odtwarzaniu liter, ich połączeń, niekształtność liter,

niewłaściwe proporcje liter w obrębie wyrazów (zróżnicowanie wielkości),

nierównomierne zagęszczenie pisma,

niejednolite położenie pisma (nachylenie liter),

litery "drżące" o niepewnej linii.

Krysias

Siur!

Przy okazji jednak napomknę ,że kiedyś złamałem ten cieniutki trzpień i Mr Witek do modelu Cu zaaplikował mi nowy - srebrny !

gutekbull, 14 Lis 2006, 09:11

>Nie mogę pojąc tylko jednego. - przez cały okres trwania afery ,ani razu nie zaproponował usunięcia

>- naprawy usterki co mnie utwierdza w przekonaniu ,że nie ma co dzwonić do producenta bo to nic nie

>daje, dopiero poparte wątkiem na forum można coś uzyskać - wykłócić się !

>No i jak to się ma do profesjonalizmu i szeroko pojętej kultury kolego neverland ?

>Po wycofaniu wątku i na moje wyraźne pytanie , - co pan zrobi ,aby naprawić usterkę pan Witek

>stwierdził ,że to straszny problem !! ;-) no musiałem się wykłócać o wymianę końcówek !!! ;-)

>gutekbull,

Nikt nie ma najmniejszego zamiaru robić ci przykrości, mnie tylko zastanawia czemu to na Ciebie wszystko miało by sie skupić :-O?? Pisałeś ze miałeś wątpliwości, pomimo kontaktu z Sonus Olivą i te wątpliwości nie zostały jednoznacznie wyjaśnione.

Sam byłem zainteresowany interkonektami Sonus Oliva, ale po takich przygodach wolę omijać takie firmy szerokim łukiem. To jakies pokrętne jest strasznie i aż prosi sie aby wyjaślił to Sonus Oliva.

Jeżeli Sonus Oliva nabija klientów w butelke, lub zarabia w taki sposób, to faktycznie może juz zacząć się zwijać, ale jeśli tak nie jest to wypadałoby dać jakieś jednoznaczne wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, tymbardziej publicznie tu na forum, aby zając stanowisko, a nie chować głowy w piasek.

I to jest świetym obowiązkiem ich a nie Twoim, bo ty tak czy siak jesteś klientem, a zarzut Pana Witka, że działasz na czyjeś zlecenie to już jakies otwracanie kota ogonem, a nie rzeczowe wyjaśnienie, ba... nawet przeprosiny powinny pasć w Twoją stronę, że kulturalnie nie otrzymałeś propozycji naprawy całej afery z wręczeniem dodatkowego kabelka gratis :-).

W USA pewnie ktoś juz by założył i wygrał sprawę sądową.

Ech szkoda gadać, na szczęście kabli i wtyków ci u nas na rynku dostatek, a oferta nie konczy sie na Sonus Oliwie. Fakt faktem sprawa w dalszym ciągu jest niejasna i rzuca jakiś cień co, bez wyjaśnien dystrybutora w dalszym ciągu tylko pogarsza sytuacje :-(. Szkoda..

=>gutekbull - jeżeli cała sprawa została załatwiona z Panem Witkiem, a wcześniej tak dokładnie został opisany problem, to może forumowicze powinni zostac poinformowani na czym konkretnie stanęło i zakończyłoby to sprawę - uważam przykrego tematu , pozdrawiam neverland

A ja jestem pewien, że to wszystko to jest kwestia jakiegoś nieporozumienia, zwykłej ludzkiej pomyłki. Ludzie, żeby ryzykować reputacją na dość gęsto zaludnionym forum dla jakichś nędznych 160 PLN? Ktoś musiałby się z koniem na głowy zamienić...

Mimo to uważam, że usunięcie wątku było błędem. Tak robią gazety - najpierw obsmarują kogoś wielkimi literami na pierwszej stronie, a kilka wydań później na stronie numer 17 drobnym druczkiem piszą sprostowanie. To jest żałosne.

Jak już się powiedziało "A", trzeba powiedzieć "B". Opisać, jak to się skończyło, czy wszyscy są happy. Bierność firmy też dziwi - przy naprawdę niewielkim wysiłku taką wpadkę można było przekuć na sukces marketingowy.

No, ale cóż... Najwidoczniej nie wszyscy studiowali (jak ja) bezużyteczne dzisiaj "zarządzanie i marketing"... ;-)

zyzio, 14 Lis 2006, 13:45

> PAL studiował i teraz nie może odpędzić się od zamówień :)))

Nie wiem, ile zamówień ma PAL, ale zapewniam, że jest cała masa firm, która osiągnęła sukces nie dzięki swoim super-wyrobom, a dzięki umiejętnemu marketingowi, PR'owi i podejściu do klienta.

No, ale się OFF zrobił, więc już się zamykam. :)

gutek

Wydaje mi się, ze lepiej bedzie jak napiszesz DUZYMI LITERAMI, zwłaszcza jezeli cała sprawa zakończyła sie pozytywnie o rozwiazaniu i koncu tego nieporozumienia...

Jesli tego nie zrobisz pozostanie tylko zamieszanie... (wyszukiwarka wyświetli tylko negatywy...)

Akurat Pan A.W. wydaje sie być solidny i szkoda bedzie go pogrązać...

Ken Ishiwata, 14 Lis 2006, 13:34

ale jeśli tak nie jest to wypadałoby dać jakieś jednoznaczne wyjaśnienie

>zaistniałej sytuacji, tymbardziej publicznie tu na forum, aby zając stanowisko, a nie chować głowy w

>piasek.

Przypomnij sobie,że zanim można dokonać wpisu na Forum istnieje okres karencji.Sonus nie miał możliwości wypowiedzi.

Snajper, 14 Lis 2006, 13:43

A ja jestem pewien, że to wszystko to jest kwestia jakiegoś nieporozumienia, zwykłej ludzkiej

pomyłki. Ludzie, żeby ryzykować reputacją na dość gęsto zaludnionym forum dla jakichś nędznych 160

PLN? Ktoś musiałby się z koniem na głowy zamienić...

... albo być potwornym skąpcem !!!

Jest nawet takie powiedzenie "skąpy, że aż by z gówna nie zlazł" ;)

zdezi

annawroc - czytając twoje wpisy można dojść do wniosku, że jesteś strasznie nieszczęśliwy i cholernie sfrustrowanym ponurakiem. Proponował bym Ci abyś poprosił administratora o kopię zapasową forum - może Ci się uda - wyedytujesz je sobie, zrobisz w nim taki porządek jak lubisz. Wymażesz wszystkie wpisy, które sprawiają, że odczuwasz ten cholerny dyskomfort życiowy. Wtedy nie będziesz musiał jak mantry powtarzać w kółko tego samego o porządku, o zasadach, o porządku, o zasadach, o porządku.... w twoim świętym ulubionym miejscu na ziemi... To może mieć terapeutyczny wpływ na Ciebie. A i twoje otocznie najbliższe (czyli w tym przypadku tylko jedna osoba ;P bo nie uwierzę, że ktoś Cię jeszcze lubi oprócz twojej Ani=Gosi*:)) będzie szczęśliwsze:)))

*Jeśli pomyliłem się w konfiguracjach to przepraszam, być może pisała to Gosia=wroc lub może Ania=Michał czy jak wy się tam łączycie i parujecie.

a tak na marginesie może sprostuję -

chodziło o dysortografię - annawroc - pokaż jeszcze raz, że potrafisz przeklejać tekst i przytocz jakąś fajną definicję.

a gdzie w moich wpisach powtarzam o zasadach i porządku? nieszczęsliwy to raczej Ty musisz być, skoro mieszkając w Polsce, języka polskiego nie znasz. dyskomfortu nijakiego nie czuję, może poza takim, że czytając forum, widzę, że sporo ludzi pisze nie mając pojęcia o czym, a Ty nawet nie wiesz co Ci dolega. Chyba powinieneś zainteresować się swoją przypadłością, spróbować się jej pozbyć, a nawet jej nazwać nie potrafisz. To smutne. O moje otoczenie się nie martw, ma się bardzo dobrze.

Tak wyglądają oryginalne Eichmann Silver Bullet RCA Plug;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pan Witek twierdzi ,że kabel jest ok. tylko pomylił wtyki - kolory,

Ja zasugerowałem się kolorem wtyku i żółtymi naleciałościami - proszę spojrzeć na mały pin na zdjęciu i czoło pinu są żółte,

W kontekście niebieskiego pinu nie wyglądało to dobrze,

zdjęcia nie są zbyt czytelne - niestety, w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej,

ustaliliśmy wymianę i całą sprawę uznałem za zamkniętą, reszta jest w pierwszym moim wpisie w wątku.

A te przyjechały do "mnie";

post-870-100003285 1170304649_thumb.jpg

post-870-100003286 1170304647_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie sugeruj się czy niebieski czy czarny, plastyk lub metal. Eichmann oferuje jakie chcesz niezależnie od użytego metalu. Podstawa to materiał przewodzący.

Panie/Pani annawroc*

Po pierwsze moja przypadłość nie ma wpływu na stan mojego zadowolenia, umiejętności adaptacji i nie ma nic wspólnego ze znajomością języka polskiego. Jak jesteś taki skrupulatny to może byś się przyłożył Panie Ważniak i spróbował zrozumieć co przekleiłeś i co powinieneś przekleić.

Po drugie jak się już kogoś czepiasz to wiedz, że walczysz bronią obosieczną. Akurat dokładnie pamiętam twoje wpisy w których do znudzenia powtarzałeś się trując o porządku o formowych zasadach w sposób niezwykle drażniący – ale to jesteś w stanie zweryfikować używając wyszukiwarki.

Po trzecie pisząc o zasadach (kiedyś tam) może byś się przyłożył i przedstawił (masz od tego taką rubryczkę gdzie możesz napisac kim jesteś albo sie podpisz), ponieważ jak na razie nie różnisz się w odbiorze od bezosobowego bota – wirtualnego tworu bezpłciowego, bo zasadzie to nie wiemy do kogo się zwracamy a to już raczej zdecydowanie łamie zwykłe, podstawowe zasady w kontaktach międzyludzkich o znaczeniu nadrzędnym nad tymi panującymi tu na forum, a dopiero potem pouczaj innych.

Po czwarte zajmując się czyimiś przypadłościami może byś pomyślał o swoich bo widzę u Ciebie konkretny problem z pamięcią – jeśli nie wiesz o czym mówię to wróć do punktu pierwszego.

Po piąte jeśli czepiasz się kogoś za pomyłkę merytoryczna oraz błędy to może wykazał byś chociaż minimum staranności i sam pisał bez błędów? A jeśli nie wiesz to powiem Ci, że zdanie w języku polskim zaczynamy wielką literą. Od dzisiaj bezpłciowy ważniaku będziesz wiedział o tym?

I jak się czujesz? Chcesz jeszcze coś dodać?

* dla uproszczenia w dalszej części będę zwracał się jak do osobnika płci męskiej. Będzie przejrzyściej.

Wtyki bez wątpienia są oryginalne!!! I jest to wersja srebrna z tą różnicą, że nie są to wtyki nowe. Wykazują spory stopień zadrapań jaki jest wynikiem: długotrwałego użytkowania lub manipulowania wtykiem w imadle. Obudowy wtyków pochodzą od wersji miedzianej stąd ich charakterystyczny kolor niebieski.

Dla przypomnienia jeszcze raz załączę odpowiedź p.AW (Sonus Oliva)

..."Witam! Odpowiada Andrzej Witek-Sonus Oliva- za pośrednictwem innego uzytkownika, któremu serdecznie dziekuję za zaufanie i pośrednictwo (p.Andrzej- ma kadencję 7-mio dniową zaieszoną na wpisy) w tej przykrej i jakiej jeszcze póxniej okaże sprawie.

Nie zdadza się tylko kolor plugów, co może utrudnić dalszą ewentualną odsprzedaz przewodów- tu się zgadzam- kolorów nie pomyliłem- po prostu poprzednie oprawki zostawiłem bez zastanowienia nie spodziewając sie takich komplikacji... . Co do miedzi pod srebrną cyną wykluczam absolutnie, gdyby tak było musiałbym przedłożyć reklamację do producenta w Australii p. Eichmana. Wykonałem usługę wymiany miedzianych końcówek plugów na srebrne z czystego litego srebra. Czy jako firma mógłbym narazic sie na taką wpadkę z cynowaniem miedzi, wiedząc że istnieje forum gdzie zaraz moze nastapić riposta rozkładająca firmę?

Wszystkich użytkowników moich okablowań zapewniam że nie zmieniłem konstrukcji ani przekroju srebra w żyle, każdy ma obiecane 1mm2 w licy srebrnej. Niech nikogo nie myli wersja budżetowa, którą wprowadziłem jako tańszą do kina domowego, caraudio i mniej zaawansowanych systemów. Tam rzeczywiście przekrój srebra jest mniejszy o 35% a wyróżnikiem zewnętrznym są zakonczenia rca neutrik. Sprawę będę wyjaśniał dokładniej, tylko dlaczego trafiła od razu na forum z całkowitym pominięciem mojej osoby?!

Andrzej Witek

Zydelek, 14 Lis 2006, 15:52

> Dla przypomnienia jeszcze raz załączę odpowiedź p.AW (Sonus Oliva)

Ten wpis był w wywalonym wątku? Bo ja już zgłupiałem... :-0

Jeśli był, to wywalenie spowodowało, że ileś-tam osób nie miało możliwości przeczytania odpowiedzi, a tym samym spojrzenia na problem z drugiej strony.

Dziwnie mi to wszystko pachnie... :-/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.