Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie wątek Sonus Oliwa - coś złego?

Ken Ishiwata

Rekomendowane odpowiedzi

Kłania się Andrzej Witek - firma Sonus Oliva. Witam Szanownych Forumowiczów - jestem pierwszy raz na forum - do dziś czekałem na koniec okresu karencji.

Dopiero teraz mogę wyjaśnić wiele niedomówień, a przedewszystkim zwykłego braku informacji, które to wiele załatwią.

Otóż :

- Cała usługa miała miejsce kilka miesięcy temu - jeśli to bedzie b. ważne znajdę dokument wysyłki przewodów- dopiero kilkanaście dni temu wyszła sprawa reklamacji. Nie wiadomo ile razy i przez kogo przewód był używany, w każdym razie był używany intensywnie , świadczą o tym rysy powstałe przez wyjmowanie z RCA ruchem obrotowym, lub ... celowe zadrapania , by sprawdzić, czy srebro jest lite - a okazało sie, że jest i nie było mowy o żadnym cynowaniu, z resztą na powierzchni czołowej pluga jest napis Ag - srebro. Możliwość sprawdzenia ilustruje zdjęcie załączone przez jednego z forumiczów w tym wątku.

-Natychmiast obiecałem zmienić niebieskie uchwyty na czarne. Było to w rozmowie telef. z Gutekbull-em, Otrzymałem informację, że przewody do mnie dotrą - jednak do tej pory tak sie nie stało.

-Różowa naleciałość na zacisku masy pluga to wynik przechodzenia cząsteczek miedzi z RCA, z którego odpadło złoto - jest to zjawisko znane w fizyce pod nazwą ... korozji, do której dochodzi po pewnym czasie na styku dwóch różnych metali. Daje się to łatwo usunąć mechanicznie np wacikiem z pastą do zebów. Ale nie jest to konieczne, gdy styka się z metalem szlachetnym np, złotem.

-Końcówek niebieskich i czarnych nie pomyliłem, co usilnie mi się zarzuca. Celowo zostawiłem poprzednie, co było jak się okazało błędem, który tyle mnie kosztował, przedewszystkim nerwów. W tym miejscu przepraszam zainteresowaną osobę, której nawet nie znam, gdyż przewody były sprzedane przez pośrednika /sic!/..

Nie skontaktował on się ze mną do tej pory - miał odesłać przewody do zmiany koloru oprawek - tylko na to może liczyć - od razu to napiszę. Przesłąne srebrne plugi były dziewiczo NOWE. No i ten czas reklamacji od zakupu/usługi

-O niezbyt zasobnym portfelu przyszłego właściciela przewodów wiedziałem; dlatego: usługę zmiany plugów wykonałem gratis, a jest to skomplikowana i ryzykowna operacja, nie potrąciłem w rozliczeniu faktu używania miedzianych plugów, przesyłkę wysłałem na swój koszt. Jedyna opłata to 160,- z tytułu różnicy cen.

W tym miejscu dziękuję serdecznie wszystkim Tym, którzy bronili mnie na forum - pomoc była na tyle skuteczna, że niespodziewanie wzrosła sprzedaż i zaintresowanie moimi produktami i usługami. Chętnie udzielę wyjaśnień w jeszcze nie pewnych kwestiach. Przepraszam, że nie odrazu - mam dużo pracy.

- z poważaniem Andrzej Witek

Zydelek => Coś tu k..........a nie gra, sprawa była zamknięta ,tymczasem ;

WATEK TEN ZOSTAŁ ZAŁOŻONY O 3.15 W NOCY !!!

TEJ SAMEJ NOCY JA DOSTAJĘ SMSA O 5.15 O TYM ,ŻE JEST TAKI WĄTEK- obudzono mnie.

Panowie ja w przypadki nie wierzę !!!!

To jest celowa robota i przykro mi ,że zostałem w to wmanewrowany.

Acha i nie napisałem wszystkiego.

Wpis był zamieszczony na prośbę p.Andrzeja. Forma jest w 100% oryginalna napisana przez Sonus Olivę.

Wywalenie wątku a zatem i odpowiedzi napisanej na zarzuty może i ma prawo wprowadzic zamieszanie.

1. Nie wiemy czy strony ustalały czy wtyki mają być nowe czy używane ale sprawne.

2. Nie wiadomo czy p. Andrzej sam sprawdził jakośc wtyków (być może?) były używane a sprzedane jego firmie jako nowe co często w praktyce ma miejsce.

3. OSOBIŚCIE NIE WIERZĘ W JAKIEKOLWIEK ZŁE INTENCJE p.Andrzeja, natomiast wierzę i jestem PEWNY podłych intencji autora tego wątku.

gutekbull, 14 Lis 2006, 16:04

>Zydelek => Coś tu k......a nie gra, sprawa była zamknięta ,tymczasem ;

>

>WATEK TEN ZOSTAŁ ZAŁOŻONY O 3.15 W NOCY !!!

>TEJ SAMEJ NOCY JA DOSTAJĘ SMSA O 5.15 O TYM ,ŻE JEST TAKI WĄTEK- obudzono mnie.

>Panowie ja w przypadki nie wierzę !!!!

Nie przesadzaj :) Wiele osób zna Twój telefon ;) więc nie ma się czemu dziwić :)

Nie budujmy tu z niechlujstwa jednego Pana spiskowej teorii dziejów !!!

Ciągle czekan na konkluzję i wyjasnienia producenta !!!

zdezi

Frank, 14 Lis 2006, 16:18

Ślepy jesteś, przed chwilą Andrzej odpowiedział.

:-)

Długo pisałem te kilka linijek bo mi ktoś ciągle przeszkadzał i stąd moja ślepota ;)

Oczywiście poprzedni post pisałem kiedy w między czasie p. Andrzej sam osobiście udzielił wyjąśniającego wpisu.

Gutek - czuje podstęp konkurencji :):)

K.I- czy ty produkujesz coś ??? Czy posiadasz coś z produktów marki S.O? Jeśli nie to w jakim celu..... ?

gutekbull, 14 Lis 2006, 09:11

>Ja wycofałem wątek bo posypały się gromy na mnie, że chce zniszczyć dobrą firmę i że działam na

>czyjeś zlecenie.

>Jednym słowem rozpoczął się atak na mnie, a ponieważ po niedawnym ukróceniu samowoli moderatorów mam

>nieco wrogów na forum no to ....... ;-) ;-)

A nie dlatego że kilka osób z tego forum handlowało tymi kablami?

gutekbull, 14 Lis 2006, 11:41

>Seba78 => uznam to za prowokacje ;-) CAŁY TEN WĄTEK JEST JEDNĄ WIELKĄ PROWOKACJĄ

>KTOŚ MA INTERES ABY GO CIĄGNĄĆ !

>Mogę jeszcze raz wkleić zdjęcia, które juz raz wkleilem i wszystko będzie jasne - tylko po co ???

>

>Ja już z panem Witkiem sie dogadałem i po uzgodnieniach z nim wycofałem wątek.

>Coś chyba nie na czasie jesteś.

Bez jaj. Założyłeś wątek, podstawiłeś pod scianą właściciela a jak uzyskałeś to co chcesz to już Ci wątek niepotrzebny? Kiedy on już nie jest Twoją własnością. W końcu o to chodziło w całej tej awanturze o moderację. Wątek stał się własnością publiczną a Ty wcześniej winieneś się zastanowić nad tym czy go zakładać czy nie.

Zydelek, 14 Lis 2006, 16:16

>Wpis był zamieszczony na prośbę p.Andrzeja. Forma jest w 100% oryginalna napisana przez Sonus

>Olivę.

>Wywalenie wątku a zatem i odpowiedzi napisanej na zarzuty może i ma prawo wprowadzic zamieszanie.

Nie rozumiem. Postujesz pod nikiem p.Andrzeja?

lolo => ja już w ogóle nie wiem o co chodzi , zapewniam cię niczym nie handluje - moje S.O tkwią w sprzęcie i chyba długo tam będą.

Wątek mi nie przeszkadzał tylko S.O !!! i to na jego proźbę go "usunełem" ,jak cytujesz to całość.

l

"Ja wycofałem wątek bo posypały się gromy na mnie, że chce zniszczyć dobrą firmę i że działam na czyjeś zlecenie.

Jednym słowem rozpoczął się atak na mnie, a ponieważ po niedawnym ukróceniu samowoli moderatorów mam nieco wrogów na forum no to ....... ;-) ;-)

Pan Witek dzwonił do mnie i zarzekał się, że wtyki są srebrne i tylko pomylił końcówki,

a te naleciałości widoczne na zdjęciu to wynik wsadzania kabla w złote gniazda ???

Głupio mi się zrobiło bo ponoć po tym wątku to może interes zwijać .

Nie mogę pojąc tylko jednego. - przez cały okres trwania afery ,ani razu nie zaproponował usunięcia - naprawy usterki co mnie utwierdza w przekonaniu ,że nie ma co dzwonić do producenta bo to nic nie daje, dopiero poparte wątkiem na forum można coś uzyskać - wykłócić się !

No i jak to się ma do profesjonalizmu i szeroko pojętej kultury kolego neverland ?

Po wycofaniu wątku i na moje wyraźne pytanie , - co pan zrobi ,aby naprawić usterkę pan Witek stwierdził ,że to straszny problem !! ;-) no musiałem się wykłócać o wymianę końcówek !!! ;-)

Proszę nie ciągnąć tematu bo jest on niemiły dla jednej jak i drugiej strony.

P.S

To ja bardzo się przyczyniłem do reklamy jego kabli na forum, jestem jednym z pierwszych klientów, a już na pewno ja o nich pisałem w samych superlatywach i najwięcej - to fakt (wystarczy sprawdzić) no i używam dwóch XLR do dziś i jestem z nich zadowolony."

Nie nie postuję. Zamnieściłem tekst wpisu p.Andrzeja do forumowiczów z powodu, że musiał odczekać kadencję tygodniowa nie mogąc osobiście wpisem ustosunkować się do oskarźeń. A moje wpisy są zwykłym odruchem ludzkim- nie mogę patrzeć spokojnie na szkalowanie uczciwego bogu ducha winnego człowieka.

Generalnie trzymam się z daleka od tego typu "akcji", ale tym razem zabiorę głos w obronie Pana Andrzeja Witka.

Korzystam z kompletu kabli Sonus Oliwa, jestem z nich zadowolony, a kiedy miałem wątpliwości co do interkonektu, czy aby nie uległ uszkodzeniu (problem z wyrównaniem kanałów stereo) Pan Andrzej bez chwili zawahania poprosił o dostarczenie mu wątpliwego przewodu. Po wykonaniu testów okazało się, że kabel jest ok, odebrałem go i gra nadal w moim systemie, bez żadnych zastrzeżeń. Postawa Pana Andrzeja bardzo mi się podobała - żadnej spychologii ani kombinowania jak uniknąć odpowiedzialności za problem nie odczułem. A do tego sympatyczny z niego człowiek :)

Pozdrawiam,

Olo

ja rowniez musze stanac w obronie S.O,jak jeden z pierwszych uzytkownikow,obok Zydelka okablowania tej firmy.

to co napisal gutekbull,jest dla mnie calkowicie niezrozumiale!!!!!!!!

takie historie wyjasnia sie z producentem,a nie na forum!!!

czy p. Witek odmowil dokonania poprawki?

czy odeslales mu te interkonekty?

z tego co pisze p.Witek,to raczej wierze producentowi.

po co wiec byl ten szkalujacy watek?

Ja także moge powiedzieć o S. O. same dobre rzeczy. W dotychczasowych kontaktach nie miałem żadnych zastrzeżeń co rzetelności pana Witka i jego podejsćia do mnie jako klienta.

wiesz dlaczego????????

bo to aktywny audiofil -praktyk,z ogromnym doswiadczeniem,duza wiedza,aktywny uczestnik tego forum.

w przeciwienstwie do pewnej grupy na tym forum,szukajacej sensacji,niezdrowej sensacji.

bardzo sie dziwie autorowi tego calego zamieszania,lubilem czytac jego opinie,uwagi,spostrzezenia.

a tu takie rozczarowanie.

pp, 14 Lis 2006, 19:28

>Jedno jest w tym zastanawiające wszędzie gdzie coś się dzieje jest no kto....Zydelek.

>To chyba nie jest zbieg okoliczności?

>:)))

:):):) czyżbyć był kolejną osobą szukającą wszędzie i zawsze sensacji????

Skoro jestem proszony to zdaje sie że któraś ze stron lub obie mają do mnie zaufanie. Nie sądzisz?

Dziwny to zwyczaj szczucia uczciwego a wychwalanie złodziei na forum :) ale widac taka już tradycja.

Zydelek, 14 Lis 2006, 20:58

>

>Skoro jestem proszony to zdaje sie że któraś ze stron lub obie mają do mnie zaufanie. Nie sądzisz?

>

>Dziwny to zwyczaj szczucia uczciwego a wychwalanie złodziei na forum :) ale widac taka już tradycja.

A kto ich wychwala?:-)))

Zenujacy temat i tak malostkowy z kazdej strony.

Mialem przyjemnosc z AW, kiedy przysylal mi kable do odsluchu, posluchalem, zwrocilem, bez problemu. Mialem kontakt na temat preampu lampowego, rowniez porozmawialismy, wymienilismy maile, bez zadnych zastrzezen, kontakt, profesjonalizm i rozmowe oceniam na 5.

Wyszukiwanie, czy wręcz wymyślanie afer zrobiło sie ostatnio bardzo popularne. Czy nie za duzo polityki w tym wątku? ;-)

Nie wiem kto zawinił w sprawie końcówek, ale tak jak wiele osób napisało wcześniej zakładanie wątku "S.O. coś złego?" delikatnie mówiąc było nieeleganckie. Jeśli już powstał to nie powinien być likwidowany - do czasu wyjaśnienia sprawy.

BTW - czy każdy może wystąpić z wnioskiem (+znaczki skarbowe) o likwidację założonego przez siebie wątku i zostanie on rozpatrzony pozytywnie? Czy do likwidacji wątku jest potrzebna zgoda wszystkich udzielających się? A jeśli nie to dlaczego?

Bawcie się dobrze - ale nie kasujcie tego wątku: tu przynajmniej obie strony mialy szansę się wypowiedzieć.

dezintegrowany_3PO, 14 Lis 2006, 07:43

>Slav -->

>

>Zanim zabierzesz głos postaraj się w przyszłości skontaktować z gutekbullem a dopiero później

>wypisuj swoje komentarze.

>Na prośbę gutekbulla nie będę pisał co się stało ale klientem Sonus Oliva to raczej nie zostanę i

>będę odradzał kontakt z jej produktami wszystkim moim znajomym.

>Z prostej przyczyny ... nie cierpię braku profesjonalizmu !!!!

>

>zdezi

Zanim cokolwiek zaczniesz mi zarzucac w przyszlosci skontaktuj sie z gutekbullem. ;) Czy wyrazilem sie jasno?

Gutekbull napisal mi maila wyjasniajac co jak i dlaczego.

Wierze w jego dobre intencje, ale nie musze sie z tym zgadzac i dlatego pisze co o tym mysle. Wydaje mi sie, ze zbyt pochopnie wyciaga wnioski i musi ponosic z tego tytulu konsekwencje.

Ponizej dales jasno do zrozumienia co myslisz o SO i ze wszyscy Twoi znajomi sie o tym dowiedza. Tyle, ze zanim zacznie sie o czyms wyrazac warto poznac zdanie drugiej strony? Dla mnie jest to oczywiste. Wiec gdziez tu brak profesjonalizmu?!? I dlaczego jeszcze w tym samym watku dolewasz oliwy do ognia?

Slav -->

Brakiem profesjonalizmu jest dla mnie zamontowanie nie tej co trzeba nakładki na wtyk.

Co jest faktem i tego chyba nie zaprzeczysz.

Głupkowatym natomiast (przynajmniej dla mnie) wydaje się tłumaczenie że zrobiło się to celowo gdyż ?

.... no właśnie? dlaczego?

Może Pan Witek wytłumaczy to racjonalnie? Bo ja nie znajduję uzasadnienia !!!

Zresztą co mnie obchodzi jakaś Sonus Oliva i durny kawałek kabla ;)

Pozdrawiam,

Zdezi

ps. Również przed napisaniem postów rozmawiałem z Gutekbullem i pozwolisz że będę miał swoje zdanie na ten temat.

"....Zresztą co mnie obchodzi jakaś Sonus Oliva i durny kawałek kabla ;)...... "

=> Zdezi - to po co zabierasz głos w tej sprawie i ciagniesz nikomu niepotrzebny i NICZYM nieuzasadniony wątek

neverland -->

sam zabierasz głos w tym jak piszesz "niepotrzebnym" wątku !!!

... koleś od Maranzta - Ishiwata przywołał mój wpis ze skasowanego przez Gutekbulla wątku ... później ktoś inny zaczął odnosić się nie wiadomo czemu do mojej teoretycznie już nie istniejącej wypowiedzi (z usuniętego wątku) więc ... zresztą temat jest już skończony !!!

zdezi

zdezintegrowany_3PO, 15 Lis 2006, 07:47

>Brakiem profesjonalizmu jest dla mnie zamontowanie nie tej co trzeba nakładki na wtyk.

>Co jest faktem i tego chyba nie zaprzeczysz.

Po raz kolejny odsyłam do strony Eichmanna,gdzie w zakładce CONNECTORS napisane stoi: "Standard in black or blue polymer.Black or gold metal housings available by special order".

Nie robiłem "special order" a dostałem srebrne wtyki w czarnym metalu (nb nie podoba mi się). Poza tym,spójrzcie na stronę ,gdzie na zdjęciu są bullety ze wtykami miedzianymi - i proszę, nakładki plastykowe,metalowe, niebieskie,czarne a nawet biało-czerwone ! A na srebrnych - jeszcze zupełnie inny !

Czy Eichmann też jest nieprofesjonalny?

Gwoli ścisłości, bywały między mną a P.Witkiem kontrowersje. Ale załatwiałem to jak dotąd w kontakcie bezpośrednim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.