Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic DMP-BD10 Blue-Ray

Pixeel

Rekomendowane odpowiedzi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na Polskim rynku, jeszcze w ciepłym kartonie pojawił się "pierwszy" odtwarzacz Blue-Ray w Polsce.. znanę są już pierwsze wrażenia

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odtwarzacz było można podziwiać na zakończonych w ubiegły weekend targach Warszawskich Audio-Show 2006

Specyfikacja techniczna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krótka charakterystyka:

Ukryta Zawartość

I tu ciekawy kąsek: Na "sąsiednim" portalu

Ukryta Zawartość

pojawiły się pierwsze wrażenia z "przetestowanego" odtwarzacza.

W teście udział wzieli:

Odtwarzacz Blue-Ray Panasonic - DMP-BD10

65" TV Plazmowy Panasonic - FullHD 65TH-PV600

8-kanałowy amplituner Pnasonic - SA-XR700

oraz zestaw głosników Panasonic - SB-TP1000

Cena samego odtwarzacza wacha się w granicach od 5 000,00 do 6 000,00 zł - zatem kredki świecowe w dłonie i "rysować" list do Mikołaja :-)

Pragnę przypomnieć, iż jeszcze w tym miesiącu ukarze się nowy projektor PANASONIC PT-AE 1000U chrakteryzujący się m.in. pełną rozdzielczością HD 1080p (1920x1080), który może stanowić wraz z w/w odtwarzaczem ciekawą propozycję.

Pozdrawiam

Pixeel

post-5989-100003290 1170304643_thumb.jpg

post-5989-100003291 1170304642_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29525-panasonic-dmp-bd10-blue-ray/
  • 1 rok później...

>Cena samego odtwarzacza wacha się w granicach od 5 000,00 do 6 000,00 zł...

Podobno czas leczy rany i dzisiaj ta cena się waha dużo mniej boleśnie ;) w porywach do 1.400 za nowy i tutaj mam pytanie, bo temat ledwo liznąłem, tyle o ile jestem w stanie przyswoić za jednym razem :) a pili mnie z zakupem takiego cacka i na Allegro na przykład stoją obok siebie BD-10 i BD-30 w tej samej cenie... Czytam i czytam specyfikacje obu już siódmy raz chyba albo i dziesiąty... no i różnic żadnych dopatrzeć się nie mogę... poza kolorem na fotkach? Czy o co tu kamon?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

O, na przykład tu:

Ukryta Zawartość

i tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

wiesz,tez mam podobny dylemat,z kupnem BD.

i raczej jednak po glebokich przemysleniach kupie konsole PS3,do 1200zl mozna kupic bez problemu,z twardym dyskiem.

jakoscia obrazu dorownuje jej obecnie tylko pioneer za 6tys zl,wiec decyzja jest jednoznaczna.

martwi mnie jednak znikoma dostepnosc plyt BD,dlatego jeszcze wstrzymuje sie z zakupem.

aha,jesli to ma byc uniwersalny odtwarzacz,czyli BD i DVD,to musze cie zmartwic,ze odtwarzacze BD,odtwarzaja DVD z bardzo przecietna jakoscia na poziomie DVD za 200zl.

Miałem podobne dylematy : Panasonic DMP-BD10, DMP-BD3O , SONY BDP-S300 i BDP-S500 to były moje typy Zrobiłem kilka wycieczek do sklepów zwracałem uwagę glównie na jakośc odtwarzania zwykłych płyt DVD(spora kolekcja) tutaj wygrał Sony BDP -S500 jednak cena na dziś powyzej 2tys stanowi pewna zapore.

Pozostałe modele nie zachwyciły mnie ,testowałem wszystkie odtwarzacze w salonie Panasa i salonie Sony.Mój stary Denon DVD 3800 po Komponencie wcale gorzej nie świeci.Sprzedawca w Sony doradził mi wypróbowanie PS 3 z oporami ale sie zgodziłem (zabawkowy wygląd,świecący wiecznie brudny fortepianowy lakier).............i od 3 tygodni jestem włascicielem PS 3 i mowie wam wcale nie żałuję doskonały obraz z BR,świetny obraz z DVD (po HDMI),dżwięk też ok(SONY BDP-S500 jest w tym temacie nie do pobicia) ,automatyczne aktualizacje oprogramowania z netu,bezprzewodowy internet możliwość surfowania i pogrania w gry(to syn ja nie złapałem bakcyla ale kto wie?)Podłaczone to jest na razie pod amli Yamahy RXV 1300 i plazme Panasa i sprawuje sie wybornie.Podobno Pioneer 70 jest bardzo dobry ale ile to kosztuje w przedziale do 3 tys PS 3 jest the best.

Pozdrawiam

No to mina mi zrzedła nieco :(

Właściwie to ma być kombajn do wszystkiego (poza audio, netem i grami, bo to już mam) ale w jakości obrazu przynajmniej AKCEPTOWALNEJ na plazmie 42" o czym w tej chwili mogę sobie tylko pomarzyć i przekładanie płyt z tym samym filmem w DVD (Terminator III) i w diwiksie ;) z odtwarzacza za 140 PLN do odtwarzacza za 999 Euro... w zasadzie niczego nie zmienia, bo tak czy siak jest do dupy. Samopoczucia mi nie poprawia ani komfortu oglądania też jakoś nie podnosi świadomość tego, kiedy co gra, bo w stereo można sobie przynajmniej podregulować jakość dźwięku wysokością wydanej kwoty na kabel sieciowy na przykład czy pozłacane gniazdko ;) a z obrazem video przed oczami już tak łatwo nie ma niestety i nie da się mózgu ogłupić nawet ucząc się na pamięć tych wszystkich bajerów i cudów z opisu urządzenia w katalogu, które miały na zawsze odmienić moje życie :) No chyba że jego nagły koniec spowodowany atakiem serca, to taka odmiana miał być czy nie wiem co... bo na pewno nie ten szajs na furę siana, który dużo efektowniej wygląda kiedy jest wyłączony, a konkretnie mam na myśli mój nowy nabytek pod tytułem Panasonic TH-42PV700P z którym się męczę od soboty, nerwowo zerkając na starego i wysłużonego Finluxa 25" którego jeszcze nie wyniosłem na śmietnik i zaczynam się poważnie zastanawiać, który z nich powinien tam wylądować...

marcin1982, 28 Maj 2008, 19:24

>masz bardzo dobrą plazme...

Czy ona taka dobra... nie wiem, nie znam się :) Wpadła mi w oko, to wziąłem, ale nie o telewizor tutaj się rozchodzi, tylko o odtwarzacz jaki mam kupić, żeby szlag mnie przestał trafiać przy oglądaniu zwykłego DVD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.