Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.10.2011 o 11:38, zukzukzuk napisał:

Witajcie:)

Korzystając z zaproszenia...

HQ - widzę, że wpadłeś w wir klasycznych Infinity:) Choroba jak widać zakreśla coraz szersze kręgi:)

Porywając się na 9,2i nie możesz zapomnieć o fakcie, że mają dziurę BR z tyłu. W tym układzie, aby bas nie wzbudzał się musiałbyś je ustawić w sporej odległości od tylnej ściany (od boków też - wiadomo). Myślę, że i 1,20 metra może nie starczyć. Dwie trzydziestki odpowiednio rozkręcone tęgo dmuchają!

O ile pamiętam zdjęcie Twego pokoju może być problem. Ale to już Twoja brożka...

Druga sprawa. Kolumny te mimo, że wydają się być "przebasowione", są b.dobrze oceniane na audioreview. Porównywane z topowymi Bowersami, Dali, Legacy(!)

Choć wydaje się, że większość zauroczonych 9,2i używa ich przemiennie do muzyki i kina. Niektórzy wspomagają się dodatkowymi subami... Cóż. Można i tak:)

Ludziska piszą też, że zapinają do nich niesamowicie mocne i wydajne PIECE. W skrócie - im mocniejsze, wydajniejsze - tym lepsze.

B.dobry i stosunkowo tani trop wg jednego z nich to Parasound HCA 2200, który miałem przez ostatnie półtora roku Faktycznie wydaje się nie do zarżnięcia...

"I got the perfect match; Parasound HCA 2200 II. John Curl has made a beast of an amplifier, and it has (by my standards) the best money/performance ratio, besides giving the Kappa back its thundering, yet silky power!".

Uważam, że pomysł zapięcia dodatkowej końcówki na basy, który omawiacie z Grzegorzem może się udać! Co do spraw "zwrotnicowych" - niewiele pomogę. Znam się tylko co nieco na słuchaniu:(

Miej także świadomość, że to jest inny typ brzmienia jak dotychczasowych. Jak dla mnie - sądząc na podstawie 8.2i - mniej romantyczny, "elegancki" i wysublimowany, a bardziej ekspresyjny i otwarty.

Cena?

Ostatnio nie widuję ich na ebay.de.

Zdaje się jednak, że chodziły od 1300 euro wzwyż. Z tym, że trzeba brać pod uwagę iż świat zwariował. I ceny WSZYSTKIEGO, w tym starych "trumien" poszły w górę

?

Jeśli jednak niektórym grają porównywalnie jak równie wiekowe kolumny, które dziś można zdobyć za 2,3,4 x tyle...

Uważam, że 6500 zł za "krajowe" (na allegro), w bardzo dobrym stanie jest wcale niezłą ofertą (oczywiście nie znam i nie mam NIC wspólnego z oferentem).

Co do Kappy 9.2i w jasnej okleinie - nigdy takich nie widziałem w ofercie (ale na infiniy-classics.de jest JEDNA fotka). Choć np. Kappa 9A jasne można spotkać równie często jak czarne. Kappa 8.2i też bywają jasne.

Inne wyjście - może jednak iść "tropem" łukasza? Tu HK powinien sobie poradzić. Wiele zależy od Twoich preferencji i upodobań.

Jeśli zaś chcesz więcej GRACJI, PIĘKNA i MUZYKI to:

http://www.ebay.de/itm/Infinity-Renaissance-80-LE-Standlautsprecher-schwarz-hochglanz-/160660325798?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item25681a05a6#ht_2163wt_1037

Pozdrawiam!

P.S.

Na deser informuję, że w niedzielę, 9 października miałem WIELKĄ przyjemność odwiedzić, tzn. byłem znakomicie UGOSZCZONY przez Jacka (bbking) i Piotra (VISTO) w Krakowie i okolicach. Na początek kilka fotek.

Wrażenia? Podzielę się jak ochłonę...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zukzukzuk.

Dzięki za odpowiedź. Co wiru to niestety masz rację. Ale chyba też to znasz.

Co do ustawienia w sypialni to jedna kolumna stoi idealnie. Ze cztery metry do tyłu ma luz i 1.5 m w bok. Z drugą gorzej. Zaraz za nią jest ściana. Może jakiś panel wygłuszający za nią dał by radę? A może po prostu zatkać BR?

Parasound HCA 2200 który proponujesz to na pewno dobry trop. Najlepsza byłaby taka końcówka która ma regulację. Gdzieś takie widziałem.Lub drugi wzmak. Miałbym wtedy możliwość regulacji poszczególnego pasma.

Ostatnio widziałem końcówki Braun PA-4 za 1800zł. Nie wystarczyłyby skoro obsługiwałyby w zasadzie tylko połowę kolumny?

Jasne Kappy 9.2 mogę kupić za 7500zł. Wydają się idealne.

W dniu 12.10.2011 o 19:16, gość napisał:

Zukzukzuk.

Dzięki za odpowiedź. Co wiru to niestety masz rację. Ale chyba też to znasz.

Co do ustawienia w sypialni to jedna kolumna stoi idealnie. Ze cztery metry do tyłu ma luz i 1.5 m w bok. Z drugą gorzej. Zaraz za nią jest ściana. Może jakiś panel wygłuszający za nią dał by radę? A może po prostu zatkać BR?

Parasound HCA 2200 który proponujesz to na pewno dobry trop. Najlepsza byłaby taka końcówka która ma regulację. Gdzieś takie widziałem.Lub drugi wzmak. Miałbym wtedy możliwość regulacji poszczególnego pasma.

Ostatnio widziałem końcówki Braun PA-4 za 1800zł. Nie wystarczyłyby skoro obsługiwałyby w zasadzie tylko połowę kolumny?

Jasne Kappy 9.2 mogę kupić za 7500zł. Wydają się idealne.

Hm. Nie sądzę, żeby skarpety pomogły:(

Widziałem ten "placek" Braun P-4. Ja z tym na basy Kappy bym się nie porywał. Ale jak nie będziesz mocno grał, to kto wie... Lecz może być już od początku "klucha".

Poza wszystkim, to OGROMNE kolumny. Widziałeś na żywo? Masz może fotki? Chętnie obejrzelibyśmy.

Nie wiem, czy żona nie będzie się bać w nocy - choć można je zatrudnić jako strażników:)

Cena za jasne drewno z reguły jest wyższa o 500-1000 zł niż za czerń.

Szczerze odpowiem, że w tej cenie wybrałbym R90 w wersji piano. Ale to kwestia gustów estetycznych i muzycznych:) To kwintesencja piękności. I pasują do nowych pomieszczeń! A jeśli grają lepiej od normalnej wersji (selekcjonowane elementy i głośniki) - to nie mam pytań...

Pozdrawiam!

post-7648-0-51173000-1318507578_thumb.jpg

post-7648-0-40811500-1318507588_thumb.jpg

post-7648-0-63509200-1318507600_thumb.jpg

post-7648-0-67135000-1318507625_thumb.jpg

post-7648-0-53519900-1318507636_thumb.jpg

post-7648-0-67767600-1318507647_thumb.jpg

post-7648-0-34222900-1318507673_thumb.jpg

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 13.10.2011 o 14:10, zukzukzuk napisał:

Hm. Nie sądzę, żeby skarpety pomogły:(

Widziałem ten "placek" Braun P-4. Ja z tym na basy Kappy bym się nie porywał. Ale jak nie będziesz mocno grał, to kto wie... Lecz może być już od początku "klucha".

Poza wszystkim, to OGROMNE kolumny. Widziałeś na żywo? Masz może fotki? Chętnie obejrzelibyśmy.

Nie wiem, czy żona nie będzie się bać w nocy - choć można je zatrudnić jako strażników:)

Cena za jasne drewno z reguły jest wyższa o 500-1000 zł niż za czerń.

Szczerze odpowiem, że w tej cenie wybrałbym R90 w wersji piano. Ale to kwestia gustów estetycznych i muzycznych:) To kwintesencja piękności. I pasują do nowych pomieszczeń! A jeśli grają lepiej od normalnej wersji (selekcjonowane elementy i głośniki) - to nie mam pytań...

Pozdrawiam!

No właśnie ze względów estetycznych czarny kolor w moim wnętrzu nie przejdzie. RSIIIb które tam teraz stoją też małe nie są. Fotki mam. Tylko coś mam problem żeby je tu zamieścić.

https://horde.iq.pl/webmail/view.php?popup_view=1&index=2086&mailbox=INBOX&actionID=view_attach&id=2&mimecache=6994ad6a7d93e5d2ee9fcc151610e658

https://horde.iq.pl/webmail/view.php?popup_view=1&index=2086&mailbox=INBOX&actionID=view_attach&id=3&mimecache=6994ad6a7d93e5d2ee9fcc151610e658

https://horde.iq.pl/webmail/view.php?popup_view=1&index=2086&mailbox=INBOX&actionID=view_attach&id=4&mimecache=6994ad6a7d93e5d2ee9fcc151610e658

O może teraz się uda.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jeszcze jedna próba. Sorry ale przedtem próbowałem z nie swojego kompa a zdjęcia miałem na swoim koncie mailowym i coś nie teges. A mistrzem w tym nie jestem. Wręcz przeciwnie.

Oczywiście jeśli ktoś z kolegów ma na zbyciu jasne Infinity jeszcze lepsze niż moje RSIIIb to czekam na propozycje.

post-27264-0-65337800-1318524256_thumb.jpg

post-27264-0-94425700-1318524276_thumb.jpg

post-27264-0-60678000-1318524288_thumb.jpg

Dla wszystkich szukajacych pieca do klasycznych infinity... na alledrogo pojawily sie monobloki Denon POA4400 - gralem takimi z Kappa 9a - moge polecic - pradu wystarczylo a same koncowki brzmialy bardzo ladnie, bez wyostrzen, cieplo i dynamicznie.

Denon POA 6600a to jeszcze lepsza (mocowo,pradowo i dzwiekowo) alternatywa, nieco drozsza ale warta ceny....

Jest tez Sony TA n80ES - piekne granie - napedzi kazde infinity a gdyby ktos "upolowal" TA n90ES - to bardzo polecam - to byla najlepsza koncowka przed zakupem Maca...

ma wszystko czego potrzeba dla Infinity... i pewnie wielu innych kolumn..

Witam kolegów, mój kolega kupił właśnie yamahe MX1000 w stanie bdb, 100% sprawną naprawdę ładną, jako wzmak przejściowy przed zakupem docelowego, bo go nie było do kupienia, akurat far fartem kupił docelowy a ten w sumie ma od paru dni ( kupiony na ebayu z 7-10 dni temu mogę dać linka w razie konieczności ), no i będzie chciał go sprzedać, generalnie za tyle ile kupił. Stan jest naprawdę bardzo dobry, wszystko działa, 100% oryginał nie naprawiany, wskaźniki działają, żadnego martwego świecidełka na wyświetlaczu, śmiało wizualnie można ocenić go na 9/10. Potem wkleję fotki, z zewnątrz jak i rozkręcę obudowę i wewnątrz. Wiem że to nie dział kupie sprzedam, ale ktoś tu pytał czy szukał ostatnio MX1000 do Infinity więc zamieszczę tutaj póki co.

Pzdr. Łukasz

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Witam kolegów, mój kolega kupił właśnie yamahe MX1000 w stanie bdb, 100% sprawną naprawdę ładną, jako wzmak przejściowy przed zakupem docelowego, bo go nie było do kupienia, akurat far fartem kupił docelowy a ten w sumie ma od paru dni ( kupiony na ebayu z 7-10 dni temu mogę dać linka w razie konieczności ), no i będzie chciał go sprzedać, generalnie za tyle ile kupił. Stan jest naprawdę bardzo dobry, wszystko działa, 100% oryginał nie naprawiany, wskaźniki działają, żadnego martwego świecidełka na wyświetlaczu, śmiało wizualnie można ocenić go na 9/10. Potem wkleję fotki, z zewnątrz jak i rozkręcę obudowę i wewnątrz. Wiem że to nie dział kupie sprzedam, ale ktoś tu pytał czy szukał ostatnio MX1000 do Infinity więc zamieszczę tutaj póki co.

Pzdr. Łukasz

To jak już podkusiłeś to podaj cenę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 25.10.2011 o 11:16, gość napisał:

Ostatnio w Polsce miałem propozycję Sigmy za 3 tysiące euro.

To chyba cena rynkowa za ten sprzet... zuk bedzie mogl dokladniej temat przedstawic....

A swoja droga niezbyt czesto mozna IRS'y na aukcjach ogladac.... a tu - prosze, prawie cala seria....

To chyba cena rynkowa za ten sprzet... zuk bedzie mogl dokladniej temat przedstawic....

A swoja droga niezbyt czesto mozna IRS'y na aukcjach ogladac.... a tu - prosze, prawie cala seria....

Witajcie!

Ostatnio nie mam ni krzty czasu:(

Więc na szybko...

Sigmy, jeśli technicznie są OK i wizualnie (bo to śliczny, piękny mebel!), brałbym za 12 kzł bez zastanowienia. Nowe kiedyś prawie 50 kzł!

Powalający wielkością i rozdzielczością dźwięk. MEGA BAS. Lecz bardzo swobodny, miękki i przyjemny. Znajomy, który kupił je ode mnie do KD (:() twierdzi, że NIGDY ich nie wymieni!

A ja chlipam sobie po cichutku, jak widzę te cudne klasyki za Oceanem:( Ceny? śmieszne! Nawet z transportem.

Ale jak to bezpiecznie sprowadzić do kraju? I cło...

http://www.ebay.com/itm/Infinity-Gamma-Delta-Reference-Standard-Speakers-Pair-/190591891753?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D3770477990855630578

http://www.ebay.com/itm/Original-INFINITY-RS-1bs-NO-MODIFICATIONS-STOCK-/280720453708?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item415c3e304c

http://www.ebay.com/itm/Infinity-RS-111a-Stereo-Speakers-/260875079649?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item3cbd5dcfe1

Sigmy już droższe (4200 $). Więc 4 keuro, to na prawdę nie tak wiele!

Pozdrawiam!

Witajcie!

Ostatnio nie mam ni krzty czasu:(

Więc na szybko...

Sigmy, jeśli technicznie są OK i wizualnie (bo to śliczny, piękny mebel!), brałbym za 12 kzł bez zastanowienia. Nowe kiedyś prawie 50 kzł!

Powalający wielkością i rozdzielczością dźwięk. MEGA BAS. Lecz bardzo swobodny, miękki i przyjemny. Znajomy, który kupił je ode mnie do KD (:() twierdzi, że NIGDY ich nie wymieni!

A ja chlipam sobie po cichutku, jak widzę te cudne klasyki za Oceanem:( Ceny? śmieszne! Nawet z transportem.

Ale jak to bezpiecznie sprowadzić do kraju? I cło...

http://www.ebay.com/itm/Infinity-Gamma-Delta-Reference-Standard-Speakers-Pair-/190591891753?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D3770477990855630578

http://www.ebay.com/itm/Original-INFINITY-RS-1bs-NO-MODIFICATIONS-STOCK-/280720453708?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item415c3e304c

http://www.ebay.com/itm/Infinity-RS-111a-Stereo-Speakers-/260875079649?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item3cbd5dcfe1

Sigmy już droższe (4200 $). Więc 4 keuro, to na prawdę nie tak wiele!

Pozdrawiam!

no tu gosc z wooferami zaszalal... :-) :-) :-)

Kolejne Bety...nieco po "przejsciach"... nastepne IRS'y w ofercie eBay.....

http://www.ebay.de/itm/Infinity-IRS-Beta-Modell-G-Version-Santos-Rosenholz-/130593463971?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1e67fa1ea3

Edytowane przez VISTO

witajcie,

po przerwie.

mnie tez dopadlo:). zmienilem amplifijkacje moich R80 dotychczas napedzanych tranzystorem; w moim przypadku zestaw parasound na lampe integre VTL IT80. jezeli ktos bylby zainteresowany zakupem zestawu parasounda: koncowka mocy 1200II+pre 1100 w b.dobrym stanie (bez zadnych napraw, przerobek, wersja europejska), prosze o kontakt. chetnie przesle zdjecia.

pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)

witajcie,

po przerwie.

mnie tez dopadlo:). zmienilem amplifijkacje moich R80 dotychczas napedzanych tranzystorem; w moim przypadku zestaw parasound na lampe integre VTL IT80. jezeli ktos bylby zainteresowany zakupem zestawu parasounda: koncowka mocy 1200II+pre 1100 w b.dobrym stanie (bez zadnych napraw, przerobek, wersja europejska), prosze o kontakt. chetnie przesle zdjecia.

pozdrawiam

Cześć.

Przede wszystkim podziel się wrażeniami z odsłuchu. Co się zmieniło?

W dniu 6.11.2011 o 19:40, gość napisał:

Cześć.

Przede wszystkim podziel się wrażeniami z odsłuchu. Co się zmieniło?

czesc,

wrazenia odsluchowe sa subtelne ale odczuwalne; jest wiecej zycia, przestrzeni, muzyka plynie, wypelnia caly salon (ok. 30m2). scena bardzej rozciagnieta, troche rozsunalem i zwrocilem katem do srodka R80. dzwiek jest badziej stonowany,spokojny, lagodny, miekie. jednoczesnie cale pasmo zostalo zociagniete rozciagniete w gore i odczuwalnie w dol. w calosci w poroownaniu do parasounda odczuwa sie mniej intensywnosci,udzialu basu ale dla jest chyba bardziej rownomiernie, zdecydowanie pojawilo sie wiecej środka. mysle, ze moze troche wiecej basu nie zaszkodziloby. sluchjac klasyki, jazu muzyka stala sie "relaksujaca, kojaca i wciagajaca". z dotychczasowych doswiadczen lampa jest blizsza. padlo na VTL, ktory mialem okazje wczesniej przesluchac z moimi R80.

dodam ze zestaw parasound tez brzmi poprawnie. ma potezny dzwiek. szczegolnie jezeli ktos lubi nieco wiecej basu. to solidny ciezki klocek o duzej mocy z duza rezerwa (nigdy nie sluchalem wiecej jak na godz.1).

chetnie odpowiem na Wasze pytania.

pozdrawiam

czesc,

wrazenia odsluchowe sa subtelne ale odczuwalne; jest wiecej zycia, przestrzeni, muzyka plynie, wypelnia caly salon (ok. 30m2). scena bardzej rozciagnieta, troche rozsunalem i zwrocilem katem do srodka R80. dzwiek jest badziej stonowany,spokojny, lagodny, miekie. jednoczesnie cale pasmo zostalo zociagniete rozciagniete w gore i odczuwalnie w dol. w calosci w poroownaniu do parasounda odczuwa sie mniej intensywnosci,udzialu basu ale dla jest chyba bardziej rownomiernie, zdecydowanie pojawilo sie wiecej środka. mysle, ze moze troche wiecej basu nie zaszkodziloby. sluchjac klasyki, jazu muzyka stala sie "relaksujaca, kojaca i wciagajaca". z dotychczasowych doswiadczen lampa jest blizsza. padlo na VTL, ktory mialem okazje wczesniej przesluchac z moimi R80.

dodam ze zestaw parasound tez brzmi poprawnie. ma potezny dzwiek. szczegolnie jezeli ktos lubi nieco wiecej basu. to solidny ciezki klocek o duzej mocy z duza rezerwa (nigdy nie sluchalem wiecej jak na godz.1).

pozdrawiam

Byc moze parasound na basie i lampa na gorze byloby ciekawym rozwiazaniem....?

Jesli masz obydwa wzmacniacze do dyspozycji - warto sprobowac..

Gość Gosc

(Konto usunięte)

czesc,

pozdrawiam

No właśnie nad czymś takim ja pisze Visto się zastanawiam. Tylko na razie mam RSIIIb i tam jedne zaciski więc odpada. Ile chcesz za zestaw Parasound?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Już Was w tym temacie męczyłem ale zapytam raz jeszcze. Mam możliwość zakupu kolumn Kappa 8.2i. Czy to jest krok w przód w zamian za moje RSIIIb? Co się zmieni? Pytanie pilne bo mi mogą Kappy zniknąć.

W dniu 11.11.2011 o 19:33, gość napisał:

Już Was w tym temacie męczyłem ale zapytam raz jeszcze. Mam możliwość zakupu kolumn Kappa 8.2i. Czy to jest krok w przód w zamian za moje RSIIIb? Co się zmieni? Pytanie pilne bo mi mogą Kappy zniknąć.

Zagladnij tutaj :

http://www.infinity-classics.de/models/Kappa-x.1i-x.2i-series1993/index-Kappa-x.1i-x.2i.htm

http://www.infinity-classics.de/models/Reference-series-1+b-2-10+A+B-1981-86/index-Reference.htm

Kappy wydaja sie lepszym wyborem - niestety nie mialem okazji posluchac obydwu modeli - 8.2i jest poprostu nowsza konstrukcja z lepszymi przetwornikami.... zbieraja dobre recenzje - jesli dobrze przegladniesz watek to na pewno pare slow w tym temacie znajdziesz..

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zagladnij tutaj :

http://www.infinity-classics.de/models/Kappa-x.1i-x.2i-series1993/index-Kappa-x.1i-x.2i.htm

http://www.infinity-classics.de/models/Reference-series-1+b-2-10+A+B-1981-86/index-Reference.htm

Kappy wydaja sie lepszym wyborem - niestety nie mialem okazji posluchac obydwu modeli - 8.2i jest poprostu nowsza konstrukcja z lepszymi przetwornikami.... zbieraja dobre recenzje - jesli dobrze przegladniesz watek to na pewno pare slow w tym temacie znajdziesz..

Visto.

Dzięki ale to znam. Miałem nadzieję że ktoś miał już możliwość porównać te dwie konstrukcje. Też właśnie wychodzę z założenia że te dziesięć lat różnicy powinno swoje zrobić i liczę na to że Kappa 8.2i zagra lepiej niż moje RSIIIb. Ale czy na pewno? A nie mam ich jak posłuchać. Muszę kupić w ciemno.

W dniu 12.11.2011 o 09:57, gość napisał:

Visto.

Dzięki ale to znam. Miałem nadzieję że ktoś miał już możliwość porównać te dwie konstrukcje. Też właśnie wychodzę z założenia że te dziesięć lat różnicy powinno swoje zrobić i liczę na to że Kappa 8.2i zagra lepiej niż moje RSIIIb. Ale czy na pewno? A nie mam ich jak posłuchać. Muszę kupić w ciemno.

No to looknij tutaj (jak jeszcze tego nie zrobiles..) .. :

http://www.hifi-forum.de/viewthread-30-2661.html

http://www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/infinity-systems/kappa-8-1/prd_119594_1594crx.aspx

http://www.audiokarma.org/forums/archive/index.php/t-106024.html

gosc na niemieckim forum porownuje 8.2i do IR90....(jesli bylaby to prawda to moglbym polecic 8.2i - bo brzmienie IR90 akurat znam) na tym samym forum wklejony anglojezyczny opis paru modeli klasycznych Infinity....

O kogos kto mial okazje porownac te 2 konkretne modele raczej latwo nie bedzie... moze zuk...??

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to looknij tutaj (jak jeszcze tego nie zrobiles..) .. :

http://www.hifi-forum.de/viewthread-30-2661.html

http://www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/infinity-systems/kappa-8-1/prd_119594_1594crx.aspx

http://www.audiokarma.org/forums/archive/index.php/t-106024.html

gosc na niemieckim forum porownuje 8.2i do IR90....(jesli bylaby to prawda to moglbym polecic 8.2i - bo brzmienie IR90 akurat znam) na tym samym forum wklejony anglojezyczny opis paru modeli klasycznych Infinity....

O kogos kto mial okazje porownac te 2 konkretne modele raczej latwo nie bedzie... moze zuk...??

Wyglada na to ze pierwszą osobą która porówna te dwa modele będę ja. Kappy 8.2i zamówione. RSIIIb pójdą jako fronty do kina domowego a do sypialni i stereo 8.2i. Zobaczymy czy to krok w dobrą stronę. Obawiam się o amplituner Onkyo 905 w kinie domowym. Czy da radę RSIIIb. Tam co prawda jest sub więc bardziej o ich przestrzeń mi chodzi. Do tej pory miałem tam Aelite 3. Jak będzie kiepsko to dokupię do amplitunera jakąś końcówkę mocy żeby go odciążyć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.