Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

No pomieszczenia az sie prosi o wieksze :) a jezeli chodzi o cyferki to rzeczywiscie "szóstka" lub "ósemka" wchodzi w gre. swego czasy smigalem E23 ale sie rozbilo :( a to jak juz sie tak milo zrobilo... Życzę Wszystkim Spełnienia Swoich Marzen.... Pozdrawiam :)

Stara "siódema"! Mmmmm...

I tak mi się jakoś skojarzyło, że czego jak czego, ale gustu to miłośnikom starych Infinity nie brakuje!

Twój przykład pasuje do tego twierdzenia jak znalazł!

Teraz tylko - większe pomieszczenie a w nim Bety, a w ostateczności Gammy! ;)

i tu sie pojawia problem :( Autko bylo u nas od poczatku lat 90' wtedy mialem jakos komunie :) doroslem autko tracil ząb czasu i juz nie bylo takie piekne wiec fot praktycznie nie mam... :( I teraz tego bardzo załuje. Dlatego oprócz "Rekinów" Infinity polubilem tez fotografie zeby juz mi nic nie ucieklo :) Ale jak pojawi sie E23 735 w takiej opcji jak mi sie marzy mysle ze stanie ponownie pod blokiem :)

Pozdrawiam Wszystkich z Gustem ;)

post-23424-100004062 1243165611_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Także posiadam Reference 30,wg mnie są troche za ciemne...Może to przez to że przesiadłem się z Focala?Chętnie kupię modele Reference 50 bądź RS5001,jakby ktoś takie posiadał proszę o kontakt na PW.

Witam. Mam pytanie odnośnie kolumn INFINITY SM 120. Zależy mi na mocnym basie...Współpraca ze wzmacniaczem lampowym Y - L84, po modyfikacji. Za kilka miesięcy ( mam nadzieję..3 do 4, sam je muszę przywieżć...a kawałek od naszego pięknego kraju ) głównymi kolumnami będą Audio Note AN-E. Sansui będą jako rozwiązanie tymczasowe...Czy warte są zainteresowania i czy posiadają solidny bas..czy sprawdzą się z lampą..? Pozdro.

Wg wszelkich danych na niebie i ziemi, powinno być BARDZO OK z dobrymi, wydajnymi lampkami.

Z tym, że bas raczej nie będzie schodził do piwnicy.

Niestety nie miałem okazji posłuchać...

12" Woofer(Polypropylene coated paper)4 1/2" Midrange1" Polycell tweeter

Freq. Response:32Hz-27KHz (49Hz-25Khz +/- 3db)

Xover Freq.:750Hz 5500Hz

Power rating:10-200 watts

Efficiency:98db @ 1watt 1meter

Nom.Imp.: 8ohms

Dimensions: 33.25"H x 15.75" W x 12.5"D

Weight: 63 lbs each.

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Z lampą powinny się sprawdzić...to bardzo specyficzna konstrukcja - duża skuteczność kosztem niskiego basu.....Miałem Sm 102.... w środku kompletny brak wytłumienia, sprężynkowe zaciski i zawieszania piankowe niezbyt trwałe....Wysokotonowy polycell jest taki sobie....W sumie jednak dźwięk jest dynamiczny z bardzo dobrą stereofonią.

• 2 tygodnie później...

Polycell przeciętny?To zależy od tego co się do niego podłączy.Dla mnie na początku też się taki wydawał,ale jak do gramofonu doszedł vintage'owy Sansui 8010 to kopara mi opadła do samej ziemi,nie wiedziałem że polycell może z siebie wydostać tyle szczegółów i to jeszcze z taką klasą.Moim zdaniem kopułka polycell może konkurować nawet z tioxidem focala.Ale takie jest tylko moje zdanie.Infinity Reference 30 w tym zestawieniu napewno biją na głowę takie np. Microny pod każdym względem.

• 2 miesiące później...

Witam wszystkich lubiacych dawne Infinity.

Gram Kappa 9a,sprzet leciwy (ponad 20 lat....) jak na razie (po wymianie zawieszen w glosnikach) nie naprawiany.

Gra na moje ucho rewelacyjnie,zadnych problemow technicznych nie stwierdzam.

Pytanie jest nastepujace :

czy z Waszego doswiadczenia nalezaloby poddac renowacji zwrotnice....?

Chcialbym maksymalnie dlugo zachowac aktualne brzmienie i to powstrzymuje mnie przed zabraniem sie do pracy (generalnie mam dobre doswiadczenia z wymiana kondow) - krotko - czy przyszedl czas na wymiane bo moga pojawic sie powazne problemy (np.zniszczenie ktoregos z przetwornikow czy "wysadzenie w powietrze" koncowki mocy)czy tez takie klopoty nie powinny sie przytrafic...?

Zwrotki sa oryginalne,jest troche elektrolitow - zapewne juz podeschnietych,ale jakosc grania mi bardzo odpowiada i ewentualne zmiany (wymiana) chcialbym przeprowadzic tylko jesli jest to konieczne....

Dzieki za kazda porade - ewentualne doswiadczenia posiadaczy modelu Kappa mile widziane.

Przy okazji...

gratululacje dla forumowicza wojt_81 - wspaniale zachowane Polydom'y....

Mozna nieraz w sieci spotkac opinie,ze podgrznie membran(np. suszarka do wlosow) spowoduje ich powrot do pierwotnego wygladu (przezroczyste)....no wyglad jest O.K ale z powodu usztywnienia materialu moga pojawic sie pekniecia....a Polydom'a kupic juz bardzo trudno (oryginalnego,sa glosniki Vify podobne,ale ich aplikacja wymaga ingerencji w zwrotnice

VISTO, 29 Sie 2009, 17:29

>Przy okazji...

>gratululacje dla forumowicza wojt_81 - wspaniale zachowane Polydom'y....

>

>Mozna nieraz w sieci spotkac opinie,ze podgrznie membran(np. suszarka do wlosow) spowoduje ich

>powrot do pierwotnego wygladu (przezroczyste)....no wyglad jest O.K ale z powodu usztywnienia

>materialu moga pojawic sie pekniecia....a Polydom'a kupic juz bardzo trudno (oryginalnego,sa

>glosniki Vify podobne,ale ich aplikacja wymaga ingerencji w zwrotnice

Raczej nie będę ryzykował uszkodzenia głośnika dla walorów wzrokowych, tym bardziej, że większość czasu polydomy schowane są za maskownicami. Chyba, że źle zrozumiałem Twój post i "metoda suszarkowa" zapobiega sztywnieniu membrany.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Wojt81,wysyłaj polydomy do mnie,wyglancuje ci je ze będa przezroczyste jak szkło.A i jak karkas odklejony w niektórych miejscach to na nowo wkleje.

Cztery polydomu wyglansowałem a dwa z nich skleiłem na nowo.

P.S.,w zadnym wypadku nie podgrzewac,to polipropylen i może sie odkształcić.

Ostatnio nabyłem cos takiego, brzydkie, niepozorne, bardzo małe :) Jak włączyłem to moje Dynaudio Contur 1,1 odeszły szybko w zapomnienie. Ktoś takie widział, słuchał miał ?? :)

post-17850-100006274 1252618148_thumb.jpg

Witam! Po wielu dniach nieobecności...

Gdzieś widziałem te głośniki, przegladając świtowe aukcje. Chyba za Odrą. Co to za model?

Widzę, że jest oparty na Emicie i niewielkim niskośredniotonowcu. Kolumny są zamknięte?

Ciekawym, jak wypada rówowaga tonalna?

Bo o przestrzeń, detal, separację dźwięków, czy stereofonię nie pytam...

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Konstrukcja zamknięta. Równowaga totalna :) heh ... :) Powiem tak: słuchając muzyki rozrywkowej brakuje głębi basu poruszającego powietrzem ale jak usłyszałem na tych kolumnach gitary klasyczne to na tym poziomie cenowym skończyłem wszelkie dyskusje NARESZCIE !! !! Dźwięk strun basowych zabrzmiał tak jak brzmi rzeczywiście gitara i tu moim zdanie kończy się pole do dyskusji, zazwyczaj jak słucham kawałków na gitarach klasycznych mam wrażenie, ze słyszę napompowany kontrabas :)(szczególnie u kogoś kto Infinity Kappy 9 słucha w pomieszczeniu 20m2 :)) Scena: Scena i jej głębia to istny majstersztyk w tej kwestii nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Kolumny obecnie grają w pomieszczeniu ok 11m2 napędzane wzmacniaczem Musical Fiedelity A1, źródło Rotel 991AE Odsłuchiwałem tez kolumn na wzmaku ML 27 + preamp ML 23 źródło Accuphase DP65 w tym zestawieniu kolumienki pokazały, zę mogą jeszcze o wiele więcej. Wady to przede wszystkim gniazda głośnikowe, ktore nie akceptują niczego, musiałem zakupic dziwne koncówki do kabli tzw szpilki :) No i wygląd !! - myślę, ze jak bym je postawił poziomo na tylną półkę do Poloneza to nikt by ich nie ukradł :PKonstrukcja zamknięta.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

po około 2 latach słuchania stwierdziłem, że jednak Infinity Kappa 7 RS to za duża konstrukcja do mojego 20 metrowego pokoju. Jestem fanem brzmienia Kappy, dlatego postanowiłem zamienić te "siódemki" na trochę mniejsze Infinty Kappa 6 RS (oczywiście + dopłata). Zamieściłem już ogłoszenie, ale pewnie tutaj jest znacznie większa szansa na spotkanie właściciela "szóstek". Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Kolego Mariuszdab!

Warto!

Nie tak dawno do swojej kolekcji przygarnął RS 2000 kolega Zukzukzuk. I właśnie u niego z doborową elektroniką (pre+power Metaxas, cd - Audio Aero) miałem okazję krótko ich posłuchać! Chyba w wątku "Lubuskie odsłuchy" znajdziesz zdjęcia i krótką recenzję, która brzmiała w przybliżeniu zdaje się, że tak "Jeżeli za tak niewielkie pieniądze można uzyskać taki dźwięk, to zabawa w hi-end jest małą aberracją" ;)

W każdym razie - z mocnym wzmacniaczem masz czysty Infinitysound.

Jedynie w porównaniu z kolumienkami ze wstęgami na górze - brakuje nieco jakości, rozdzielczości, wyrafinowania.

Jak masz możliwość - próbuj znaleźć RS 5000. One mają już wstęgowy tweeter!

No i pisz na PW do Zukzukzuka - miał oba modele - jego recenzja będzie dłuższa.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

do znawcow tematu - ile moga kosztowac, albo inaczej za ile oplaca sie nabyc Infinity Rennaissance 90 ??

zakladajac ze sa w bdb stanie. szukam czegos co zastapi moje Jamo D590 i ostatnio pojawily sie wlasnie Infinity Rennaissance 90. kolo chce 5000pln z tym tylko ze nie mam mozliwosci odsluchu - do przejechania sporo km w jedna strone. jak kupie i sie nie sprawdza tak jak ostatnio B&W CDM 9NT to nie chialbym miec problemu z dalszym puszczeniem tego w obieg...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.