Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o radę przy zmianie zestawu

Skibus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i proszę o odrobinkę wyrozumiałości.

Posiadam obecnie:

CA 640A v2

CA 640C v2

Audio Academy Mimas II

Wireworld Atlantis 5 ( interkonekt ), Nordost Flat Line Gold ( kable głośnikowe )

Postanowiłem zmienić kolumny na trochę wyższą półkę a mianowicie na mini Amstaffy. I w związku z tym mam pytanie, co byście zmienili w zestawie ( do ok 6 tyś za klocek ( w bardzo uzasadnionych przypadkach więcej ). Myślałem o CA 840A i CA 840C. Preferował bym raczej urządzenia tego samego producenta ( wygoda obsługi jednym pilotem ), do tego koniecznie czarne i o ascetycznym designie.

Pokój akustycznie dopasowany ( jak tylko dałem radę ), a "klocki" stoją na stoliku Ostoja T-1.

Preferuję dźwięk analityczny z ładną sceną, jak najbardziej naturalny. Oczywiście wiem, ze za te pieniądze nie mam co się spodziewać ideału, ale któż z nas do ideału nie dąży ? Prosze skierujcie mnie co warto przesłuchać i czemu się przyjrzeć.

Dziękuję za odpowiedzi

Jeżeli twój wzmak ma wyjście z przedwzmacniacza to jednym z najbardziej uzasadnionych byłoby przesłuchanie końcówki mocy Usher r 1.5.Kosztuje 8000 pln,ma srebrny panel czołowy ale reszta jest czarna no i brzmieniowo i niemalże dosłownie wymiata całą konkurencję.A w przyszłości gdy uzbierasz więcej kasy będziesz mógł wymienić Cambridga na lepszy preamp.Pozdr.

Skibus,

z opisu Twoich preferencji brzmieniowych wynika że powinieneś spróbować z brzmieniem dobrej lampy. Do tego Harpie graja doskonale z lampami co było słychać na ostatnim AS

Pozdrawiam

Jakie zestawienie primare byście sugerowali ? Zestaw dzielony czy integrę ? Jakie modele ?

A jaką lampę ? Bo w lampach jestem dość zielony przyznam. troszkę sie obawiam, że cięższa muzyka nie zabrzmi na lampie dobrze ( musiał bym gdzieś się wybraćby lampy posłuchać, a modeli jest bardzo dużo ). Czy do lampy zmieniać CD również ?

Byłem, słuchałem 20-tek primara. Nie podoba mi się. Poległo na dynamice na AC/DC "Live" i scena była średnia. ProAców niestety u mnie nigdzie nie ma. A zmiana kolumn nie wchodzi w gre. to bedą na 100% mini Amstaffy

Ze mną nie tak łatwo. Odpada ze względów estetycznych. Po prostu nie podoba mi się, a sprzęt oprócz grania jest częścią wystroju wnętrza. głównym elementem, ale mimo to musi harmonizować z otoczeniem.

Mysłałem o monoblokach audiomatus-a ale odpadły tylko dlatego, że są srebrne.

może dla kogoś to dziwne podejście ale sprzęt ma grać i wyglądać. Jedno bez drugiego spowoduje, że nie będę zadowolony z zakupu i będzie męczyło o następne zmiany i eksperymenty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.