Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwany wzmh do 8kzł - odsłuchy 1

kris_k

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to wystarcza by bylo ,,rowno'' z pozostalymi grajkami. Ciesze sie ze ci sie podona ciekaw jestem jak wypadnie nastepny wzmak. Do kiedy AVM gosci u ciebie? Krzychu co do pilota to mysle ze chyba lepiej kupic sobie np. jakigos uniwersalnego Logitecha i z bazy internetowej pobrac ,,zdalne sterowanie'' do AVM-a.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• Redaktorzy

kris_k - regulowana czułość każdego z wejść to jest po prostu jedyne skuteczne lekarstwo na przypadłość Audionemesisa. Przynajmniej można wyjść spokojnie z domu mając pewność, że nikt z domowników nie ogłuchnie i przy okazji nie pozbawi nas kolumn (jeśli przyszła by mu do głowy chęć posłuchania innego źródła niż CD)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

No, właśnie pożyczyłem na odsłuchy od przyjaznego właściciela Burmestera Rondo 991. Chyba Fr@ntza cycate niemry są wynajmowane przez kolejne manufaktury, bo wzmak z wyglądu przypomina nieco AVMa - równie lustrzana ścianka przednia. Fotki i wrażenia jak dotrę do chałupy ;)

Pozdrawiam.

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• Redaktorzy

Dziewczyny z Burmestera oraz AVM właśnie mają lunch i życzą Krisowi miłego odsłuchu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

> kris_k

W Twoim poprzednim watku wpisalem sie, sugerujac odsluch wzmaka lampowego Cayin-a A88T. Akurat w tym czasie zalozyles nowy watek i w zasadzie nie wiem, czy czytales. Pozwole sobie wiec jeszcze raz tu sie wpisac i polecic do odsluchu ten wzmak, tym bardziej, ze sluchales TA35. A88T to wyzszy model.

U mnie bez najmniejszego problemu napedza z nienaganna kontrola SS przy 85 dB.( zreszta - jak na lampe - bardzo duza moc). Jest to wzmak, ktory najlepiej zgrywa sie z niskoefektywnymi kolumnami, wiec z Twoimi moglby stanowic bardzo dobra pare. Sadze, ze powinienes posluchac przed podjeciem decyzji o zakupie wybranego modelu.

Nie wiem jak daleko mieszkasz ode mnie, ale jak masz chec wpasc i posluchac jak u mnie ta para sie sprawuje, to zapraszam - a najlepiej ze swoimi kolumnami. Im wiecej przesluchasz, tym trafniejszy w konsekwencji wybor i mniejsze prawdopodobienstwo, ze pozniej bedziesz zalowac zakupu, jak przez przypadek kiedys posluchasz czegos - w zalozonej kwocie - bardziej przypadajacego do gustu.

A tak to wyglada:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Lutek

Wątek zmieniłem, bo ten pierwszy nieco zboczył z tematu. Twój wpis czytalem, ale jednak decuduję się na tranzystor. W sumie wczoraj mój zestaw z AVMem zabrzmiał baaaardzo fajnie. Może kiedyś najdzie mnie na lampę, ale chyba jeszcze nie teraz.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

> kris_k

Rozumiem..., z tym, ze ta lampa ma sporo z charakteru brzmienia tranzystora. Tak w zasadzie zgodnie oceniaja ja Ci, ktorzy sluchali. Spora dynamika, gleboki, mocny bas (tu oczywiscie wiele zalezy od rodzaju kolumn), brzmienie raczej jasne.

A przy okazji zapomnialem dopisac, ze u mnie mozesz odsluchac dwoch wzmakow ( bo jeszcze mam Rotela

RA 985BX - to samo, co obecny model RA 1070, a wiec tranzystora. Rowniez bez problemow napedza te SS przy 85 dB. Cayin ma ciut jasniejsze brzmienie.

• Redaktorzy

Lutek - Kris_K ma "na stanie" dzieciaki, więc równiez ten"drobny szczegół" może wpływać na chęć posiadania (przynakmniej na razie) tranzystora. Sam miałem podobne pdylematy przy wyborze wzmaka i na razie mam tranzystor ... licząc na to, że za parę lat kupię znowu lampę ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Dzięki za zaproszenie, może kiedys skorzystam ;)

Jednak teraz chyba ostateczny wybor rozegra się między AVMem a Burmesterem.

kris_k

Kris

Zgodnie z zapowiedzią parę fotek drugiej niemieckiej maszyny z chromowanym frontem. Herr Burmester - Wilkommen!

Ukryta Zawartość

post-10979-100001903 1170306538_thumb.jpg

post-10979-100001904 1170306537_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

Taki wzmacniacze to lubia kobitki - lusterek w domu nigdy zbyt wiele :D

Pozdrawiam Jarek

Ps. Jest leniwiec do wzmaka?

Ramocik jest, jak najbardziej. A co do miejsca na słuchawki - ponoć za przednim panelem jest radiator i ni kuta inaczej nie pasowało tego wyjścia zrobić.

Kris

Stary ty tu nie zagladaj do internetu tylko myk myk podpinaj i sluchaj - i wtedy napisz co i jak ;)

pozdrawiam kaszanka7

Kaszanka,

jedno nie wyklucza drugiego - laptop na kolanach a w odtwarzaczu płyta się kręci ;)

Przepiąłem sprzęt do Burmestera i wygrzewam.

Na razie kilka uwag ogólnych:

AVM mi się bardziej podoba z wyglądu.

AVM ma 6 wejść niezbalansowanych, Burmester 3 + 2 XLRy. Jako że nie mam żadnego sprzętu na XLRach - to w sumie jest to pewien disadvantage (trzeba jakieś prześciówki, czy tym podobne).

Burmester ma leniucha w komplecie - do AVMa trzeba dokupić. Na szczęście widziałem w necie, że Logitech z serii Harmony ma kody do AVMa (oryginalny ramot jest koszmarnie drogi jak na możliwości jakie oferuje).

Na pierwszy rzut ucha różnice dźwiękowe nie są powalające. Muszę jeszcze poćwiczyć oba wzmaki. Pewnie jakieś wrażenia opiszę dopiero w sobotę pod wieczór.

kris_k

Kris

• Redaktorzy

AVM + logitech Harmony 525 z Allegro za 2 stówy i reszta leniuchów idzie do szuflady

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Albo Kris zasłabł, albo wzmaki po wygrzaniu grają tak, że o całym świecie zapomniał ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Witam ponownie!

No, to decyzja podjęta. Wygrał ... AVM.

Porównywałem z Burmesterem przepinając kabelki jak durny wte i wewte. Generalnie różnice pomiędzy tymi wzmakami są minimalne. Burmester jest o oczko jaśniejszy, wszystkie cyknięcia talerzy, muśnięcia miotełek na bębnach słychać jak na dłoni. AVM z kolei jest generalnie bardzo neutralny. W zasadzie na tym mogę zakończyć opis.

W moim systemie zgrał się super. Dodając do lepszą dla mnie funkcjonalność (jak choćby więcej wejść niezbalansowancyh oraz możliwość dopasowania czułości poszczególnych wejść [udało mi się tak zgrać poziom AudioNemesisa z innymi wejściami, że nie ma żadnej różnicy głośności]) oraz niższą cenę wybór był już prosty.

Teraz będę siedział i słuchał, odkrywając na nowo znane mi doskonale płyty.

A dodam jeszcze, że od producenta moich kolumn dostałem prezent mikołajkowy w postaci możliwości odsłuchu najnowszej inkarnacji Tethysów (tak Fr@ntz, takiej jak twoich) które okazały się lepsze niż wersja którą posiadam :( (różnią się proporcjami obudowy, nowa wersja jest 5 cm głębsza) odsłuchy będą podwójnie ciekawe.

Teraz tylko muszę na allegro lub w sklepie tego pilota Logitecha zanabyć i szczęście będzie pełne.

Dziękuje wszystkim za propozycje wzmacniaczy oraz wspomaganie mnie w moich poszukiwaniach.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

=>Fr@ntz, 8 Gru 2006, 20:34

>AVM + logitech Harmony 525 z Allegro za 2 stówy i reszta leniuchów idzie do szuflady

Kiedyś taki pilot-superbajer Philipsa kosztował 4500 zł może w ramach tego wątku warto by porównać oba i zobaczyć czy elektronika faktycznie tak potaniała i czy funkcjonalność jest podobna ? (Philips był nagrodzony nagrodą EISA) czy jeszcze stare jest jeszcze w przewadze

pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Kris_k - Tout le plaisir est pour moi (jeśli jeszcze dobrze pamiętam, to tak chyba się to pisze) ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jeszcze na koniec kilka fotek.

Ukryta Zawartość

post-10979-100001835 1170306626_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

I jeszcze.

Ukryta Zawartość

post-10979-100001833 1170306629_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

• Redaktorzy

i pomysl o jakimś porzadnym stoliku na sprzet, przeciez to się nie godzi tak audiofilskie "klocki" ustawiać

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.