Skocz do zawartości
IGNORED

dla mamy 1000pln pianocraft czy klocki?

leptonhead

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mama potrzebuje sprzętu do słuchania muzyki i oglądania filmów. :) Słucha rocka i rocka progresywnego, pink floyd the doors i tak dalej. Budżet przeznacza niewiele ponad 1000zl. Czy mając takie środki lepiej po prostu kupić pianocrafta (gra i odtwarza DVD) czy warto kombinować z klockami? potrzebny byłby odtwarzać dvd i wzmacniacz stereo bądź amplituner kina i jakieś kolumny. Lepiej chyba podłogowe bo monitorów mama za bardzo nie ma gdzie postawić i trzebaby kupować podstawki, a to gabarytowo wyjdzie tak samo. Pokój ok 20m2, nieźle wytłumiony więc warunki dobre - dywan, książki, zasłony, kot :)

Jeśli wersja z klockami, to lepiej coś typu Koda, czy szukać okazji używek? Widziałem na allegro po niezłych cenach Jamo E660, Phonary Laser (podłogówki) i AE Aegis 1 (to monitory)...

Dzięki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/29941-dla-mamy-1000pln-pianocraft-czy-klocki/

1000 zł na kolumny, odtwarzacz DVD i jakis wzmak/ampli do tego... tani DVD nie zagra muzyki. Mama Cie przeklnie. Głosuję na Pianka. Tylko nie jestem pewny nówki za 1000 PLN. Chyba ciut drożej wychodzi.

przynajmniej tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie czy Mama doceni prawidłowo rozstawione kolumny itp. Ja swoją przekonywałem długo, ale nie dała się przekonać. Nadal uważa, że mój zestaw gra tak samo jak jej wieża.

A swoją drogą, ciekawe jaki wpływ ma kot, wiele osób na forum posiada ( ja również ). Czy kolor sierści i długość włosa ( ew rasa ) wpływa na jakość dźwięku :P

Trzeba mieć duże rozeznanie i kupę szczęścia żeby z używanych elementów w cenie pianocrafta złożyć coś przyzwoicie grającego. Takie zestawy rzadko są porównywalne jakościowo z Piano. Piano to bezpieczny wybór do nie za duzych pomieszczeń.

Hmm a od jakiego pułapu cenowego różnica zaczyna przemawiać na korzyść sprzętu z klocków? bo mogę mamie trochę dorzucić ;) Ale jeśli to duża różnica to pewnie zasugeruję mamie pianka, pewnie też jej sie spodoba bo mały i estetyczny, z jednym pilotem do wszystkiego :).

nowego za cenę PC nie kupisz w tej jakości - no może denona z serii 500 ale to już koszmarne dno jest i PC jeśli chodzi o dźwięk wygrywa z nim w kapciach. Z używek już masz duży wbór (ale pytanie czy twoja mam bedzie chciała coś składanego z różnych firm, o trochę innym wyglądzie itp)

Słucham tylko muzyki.

Zyzio, można spokojnie kupić używany, bardzo przyzwoicie grający WZMACNIACZ za kwotę w okolicach 1000zł. Taki wzmacniacz może nieźle dać popalić nówkom ze sklepu za kwotę 2500-4000zł. Ale można też trafić na jakieś badziewie, dlatego trzeba mieć rozeznanie. Sytuacja wygląda podobnie jeżeli chodzi o CD.

My tu jednak nie dywagujemy o samych wzmacniaczach czy też CD , lecz o kompletnych zestawach (czyli co najmniej CD, wzmacniacz i kolumny) w cenie za wszystko porównywalnej z ceną Piano Crafta. I tutaj akurat jesteśmy w zasadzie wszyscy zgodni, że nie tylko z nowych w tej cenie PC-towi nic nie podskoczy, ale również i z używek bardzo ciężko będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.