Skocz do zawartości
IGNORED

2,5 way na m18wh w obudowie po liberty 5

stmaniak

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

przebudowałem swoje kolumny tak jak w temacie ale mam problemy z basem.

kolumny poprostu dudnią. nie wiem czy da sie to poprawic w zwrotnicy, czy tez bede musiał zrobic nowe skrzynki.

znawców zapraszam do dyskusji

A wiec powiekszenie komory Liberty 5+ z 15l do 30l okazalo sie niezbyt dobrym zabiegiem, z tego co piszesz...

Ja jestem o krok za Toba w tym kontekscie (mam Liberty 5+ nadal w 15l i rowniez na m18wh - zwrotka pewnie z Ostinato 2000).

Moim zdaniem 30l to gruba przesada... Sprobuj pokombinowac z objetoscia okolo 18-20l.

W moim przypadku postanowilem nie niszczyc skrzyn. Przywroce Liberty 5+ oryginalne glosniki i sprzedam, a do m18wh zamowie identyczna konstrukcje obudowy, tyle ze z 18l komora.

Dodatkowo na tweeter wrzuce Vife D25AG i powinno byc bardzo dobrze...

Oczywiscie, zwrotka Ostinato 2000 lekko skorygowana.

Pozdrawiam,

Lete

zdyscyplinowany bas w ogóle nie jest atutem m 18 wh, a jeszcze jak się zrobi 2,5 drogi to mogą dojśc problemy z wysterowaniem przez wzmaniacz. Ja bardzo lubię M18 WH, W ogóle mi do głowy nie przyszło żeby aplikować to do 2,5 drożniaka, a najchętniej widzę ten glosnik w obudowie zamkniętej.

Majac 30 litrową obudowę zatkałbym ją, i przede wszystkim poszukałbym jakiegoś w miarę wydajnego prądowo wzmaka. Ten głosnik ma mały magnes, żeby wytworzyć odpowiednią silę w szczelinie cewki trzeba po prostu więcej prądu.

Kolejną rzeczą do sprawdzenia, a może nawet pierwszą jest pomieszczenie. Zacznij od szukania nowych ustawień, może po prostu 4 głośniki powodują wzbudzanie się basu w pomieszczeniu, a nie powodowały tego wcześniej 2 głośniki uzyte w L5+

Witam

ja Posiadam 2,5 way na m18wh i powiem ze wcale nie jest taka złata aplikacja , choć ma pewne wady .. przedewszystkim spore pomieszczenie - tylko wtedy pokazują na co naprawde je stać pozatym naprawde robią wrazenie wtedy kiedy mocniej podkręcimy gałke w prawo .. i wogule sie mocy nie boją . A co do basu ... hmmm wielką zaletą tego przetwornika jest jego średnica i tu najwięcej sie może zdazyć , a bas miłym dodatkiem - ale warunek duze pomieszczenie bo w małych dochodzi do niesamowitego podbicia basu który psuje wszystko niestety...

no i małe foto :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.