Skocz do zawartości
IGNORED

Polska tragedia Hi-Fi Choice

miroalien

Rekomendowane odpowiedzi

>Zildijan ciekawe, tez zamierzam zaprenumerowac Audio, ta plytka mnie skusila oraz staly poziom recek dobrego sprzetu, no i lab. dzial plytowy MLG w HFM chyba jednak lepszy, no ale nie mozna miec wsyztskiego.

co do HiFi brytyjskich, poza World polecam tez czasem HiFi News, tez kupuje i jest co czytac.

Pomiary, fajna rzecz, tylko wszędzie mało ich trochę.

Może coś konkretnie porównawczo na temat HFC i HFCPL? Mam po jednym numerze ale się nic nie pokrywa.

Na reklamy przyznam się nie zwracam w ogóle uwagi, no chyba że jakieś ładne zdjęcie wnętrza albo modelki ale wtedy też nie bardzo kojarzę co reklamowali.

W pismach stanowczo za dużo jest reklam i sprzedanych recenzji

tzw. promocyjnych, a za mało konkretnej, rzetelnej treści.

Płacąc 12 PLN za kolorowy szmatławiec wymagam więcej.

Duże kolorowe fotografie na całą stronę i zbliżenia gałek volume

mogą sobie zamieszczać w pismach dla idiotów - jak np: CKM

lub Logo. Trzepią kasę kosztem ludzi i mówią potem że media to są "dobra".

Czyje dobra?

:)

>>>jamówię

Napisz mi znowu coś sympatycznego - że jestem idiotą lub prymitywem!

Może mi jeszcze pogrozisz jak wcześniej?

Przysraj mi na forum - pokaż że jesteś prawdziwym Polakiem!

Powiedz mi jak nasz prezydent: - "Spieprzaj dziadu!"

Pokaż swoją szlachetną słowiańską fantazję na maksa.

Bądź patriotą!

miroalien - jak szmatławiec to po co kupujesz ? Jako kosument masz świete prawo zagłosować swoim portfelem. Oszczędisz kasę i nerwy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ostatni grudniowy numer bardzo sympatyczny,kupiłem wczoraj a dziś zacznę lekturę.

>>>miroalien

Kompromituj się dalej matołku!może zaczna obwozić cię po jarmarkach jako ciekawostkę przyrodniczą hi hi hi!!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>>>soso

Masz rację i mam nadzieję,że nie masz do mnie pretensji.Pomyśl jak byś sie poczuł gdyby jakiś kmiot na Twój konstruktywny wpis nazwał cię ciotą jakąś tam?

Trudno nie reagować na taki przejaw chamstwa i prymitywizmu.

Poczytaj uważnie wpisy tego impotenta umysłowego one wszystko tłumaczą,

ja ze swojej strony przepraszam tych wszystkich ,którzy chcieli poczytać w tym watku coś ciekawego a przez jednego osła nie moga tego zrobić.

Panowie! Na publicznym forum taka nienawiść???

Siądźcie sobie przy ruskiej połówce zagryzając polskim ogóreczkiem , słuchając Kasprzaka ( sprzęt neutralny ) wymieńcie argumenty ( bez przemocy ) a na pewno dwie dusze słowiańskie dojdą do porozumienia.

Wasze zdrowie !!

rsz

Teraz ja przemówię.

Posiadam dwa ostatnie numery rzeczonego pisma i moim zdaniem z dostępnej na naszym rynku prasy audio prezentują one najwyższy poziom. Przyczyna takiego osądu jest prozaiczna - po prostu najobszerniejszy opis brzmienia poszczególnych wyrobów. Zamiast recenzorskiego kluczenia, kilku zdawkowych ogólników i nie najwyższego polotu porównań, w miarę rzeczowe i konkretne opinie, po których przeczytaniu wiemy z grubsza jak dana rzecz gra, o co przecież właśnie chodzi. Od razu widać, że pismo nie boi się reklamodawców, zdecydowanie górując nad konkurentami niezależnością.

>>>JAMÓWIĘ

Sam jesteś kmiotem prymitywnym !!!

Nie wydaje mi się żeby Twoje wypowiedzi były konstruktywne i rzeczowe.

Poczytaj sobie od początku temat i sam zobaczysz kto pierwszy zaczął kogo obrażać!

PAMIĘTAJ - Ty pierwszy obraziłeś mnie i nazwałeś - cyt. polskim cwaniaczkiem itd.

Dlatego potem ja nazwałem Cię - Ciotą otchłani...

Bezczelny typie jeden polski i teraz znowu przypominam Ci kto zaczął tą polemikę!

Ty zacząłeś kłótnię - więc wsadź sobie w dupę swoje pretensje. A prymitywem i chamem jesteś TY!!!

Cioto otchłani polska pospolita!

Pozdrawiam serdecznie!

Napisz znowu jakieś kłamstwa...

Czekam!

Piotr Ryka:

"Od razu widać, że pismo nie boi się reklamodawców, zdecydowanie górując nad konkurentami niezależnością."

Jak to nalezy rozumiec,przeciez zazyczaj owa zaleznosc wynika z kontaktow z reklamodawcami,im ich wiecej tym ona wieksza.

>>>Jamówię

Czy odmienne zdanie na temat marnej podróby brytyjskiego czsopisma jest przejawem prymitywizmu?

Czy od razu trzeba obrażać kolegę z forum i wymądrzać się i sypać pogardliwymi

epitetami? Jesteś lepszy w jakiś sposób ode mnie?

Mam swoje zdanie i mam prawo do niego. Czy Ci się to podoba, czy nie?!

Widać jak Twoja kultura i świadomość ukształtowana została przez

50 lat kuuny w tym kraju i przez obecne popłuczyny demokracji.

Genetyczna apodyktyczność, zarozumialstwo i wyszydzanie drugiej osoby

to przejawy typowej słowiańskiej fantazji wypaczonej przez socjalizm.

Kto mnie obraża niech liczy się, że ja tez będę go obrażał.

Kupuj sobie ten HiFi Choice i zaczytuj się po pachy - w kiblu, w sypialni,

na dworcu, w sklepie, na sieni, w deszczu i w słońcu itd.

Szanuj czyjeś zdanie, a będą Ciebie tez szanować!

Kompromitacja na tym forum zwisa mi całkowicie. Od tego jest takie forum.

Forum to dla mnie Hyde Park i tak to traktuję, a nie jakieś przymilne przytakiwania i pieprzenie w bambus.

Rzeczowe wymiany zdań, opinii, z humorem bez obrażania.

Wszyscy inni uczestnicy tego tematu spełniają te warunki, a Ty nie potrafisz bez obrażania rozmawiać!

Ty się wyłamałeś obrazając mnie i nie będziesz miał ze mną spokoju do póki mnie nie przeprosisz i nie wyciagniesz pierwszy ręki. Ale pewnie tego nie zrobisz, bo czujesz się lepszy.

Lepiej przemyśl to jak Ty się skompromitowałeś prowokując ta bzdurną polemikę.

Pozdrawiam.

niektórym chyba przeszkadza popularność HFC, w sumie się nie ma co dziwić...

inne pisma robią się coraz nudniejsze, w zasadzie to samo. HFC to powiem czegoś nowego, nie ma "wszystko-wiedzącego" redaktora ala HFM, testów laboratoryjnych z Audio czy tanich klocków z Audio/Video. Jest wszystko co trzeba, przyjemnie się czyta - zachęca do dalszych poszukiwań spośród pewnego rodzaju sprzętu...

->miroalien

Nie przejmuje sie tak mocno gazetkami (one juz siegaja bruku) i chamstwem co po niektórych, zajrzyj na forum miesięcznika hfm tam "bryluje" pan jamówię pod innym nickiem(guru forum) bedziesz wtedy wiedział z kim masz do czynienia.

pozdrawiam

>>pp

Ale piknęła go ta "ciota otchłani" - /notabene zaczerpnięta od szacownego Monty Pythona/.

Tak się wkurzył, że zaczął nawet grozić mi na forum. Lubię czasami trochę podrażnić się

i zrobić mały test socjologiczny osobnika podającego się za audiofila.

Audiofilizm jak każda pasja poza wieloma pozytywami, ma też wiele patologii...

:)))

Zobaczcie koledzy jak mi grozi Sz.P."Jamówię" /wpis z wiadomości prywatnych/:

"Ty zdaje się synku mieszkasz w Katowicach lub w okolicach Katowic?Jeśli tak, to nasz kraj nie jest taki duzy jak ci sie wydaje i bedę pewnie mógł z toba pogadać prędzej niż ci sie wydaje.Fajna perspektywa"

Będzie mnie bił z powodu odmiennego i negatywnego zdania na temat polskiej wersji Hifi Choice.

Przyjedź na Śląsk i pobij mnie.

Polska tolerancja słowiańskiej fantazji.

Obrzydliwe, ohydne i wstrząsające (...)

Kończę, bo zwymiotuję.

miroalien, co Ty masz z tą : "ciotą otchłani" ? - spoko, nie wnikam :)

jamowie, pamietaj, żeby ten łom owinąc w najnowszy Hifi Choice, będzie gościa bardziej bolało :)

Co do pism wszelkich zmieniłem zdanie.

Jezeli ktos je traktuje jak wyrocznię (czego oczywiście zabronić nie można),

to pewnie czuje sie zawiedziony i tyle.

Jezeli poczyta sobie trochę artykułów, skonfrontuje to z odsłuchem realnych urządzeń i

spojrzy jak gęsto dane pismo jest ubarwione reklamami to w miare szybko zorientuje sie o co biega.

Traktuję tego typu pisma jak beletrystykę, majac dodatkową zabawę, jezeli jest okazja konfrontacji recenzji z rzeczywistością. A przyznam, że czasami zgadzam się z opinią recenzenta.

Wiec chyba nie jest to do konca tak, ze wszystko kupione/nakazane?

Milej lektury.

Pozdrawiam

Czy można wyjasnić swoją opinię na temat polskich wersji brytyjskich czasopism na polskim forum

bez obrażania i grożenia ze strony drugiego rozmówcy? Tak czy nie? Przekonałem się że po 1989 roku nie

zaszły w Polsce żadne zmiany mentalności poskomunistycznej - jedynie ma się tutaj dobrze handel zachodni.

Gdyby tych ludzi wyrwać z ich samochodów kupionych na raty i z marketów - to nasz kraj znowu wyglądałby

jak za czasów siepacza Gierka. Wystarczy spojrzeć przez okno. Wybaczcie mi koledzy tą: "ciotę otchłani",

ale nie byłem inicjatorem tej polemiki i nie ja pierwszy zacząłem obrażać. Jednak jeśli ktoś bluzga na mnie

parszywie to ja nie będę tego tolerował. Osobnik ów nie zdołał zepsuć mi nastroju przedświątecznego.

Nie wiem skąd ta zapalczywa agresja. Polecam jeden z numerów Newsweek`a

sprzed kilku tygodni - jest tam artykuł socjologiczny pt: "Wściekłość polska" . Tam można odnaleźć źródła

tej mentalnej agresji głeboko zakorzenionej w narodzie który wiele wycierpiał w swej historii co nie usprawiedliwia jednak żeby atakować kogoś na forum dyskusyjnym w temacie tak prozaicznym jak

polski brukowiec HiFiChoice. Genetyczny brak tolerancji, zawiść, złość, agresja i nienawiść wobec odmiennego

zdania - należy piętnować takie patologiczne postawy i trzeba o tym pisać.

Pozdrawiam Wszystkich!

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!

P.S.

Ten koleś "Jamówię" czy "Guruforum" czy jak mu tam - znowu mi groził:

/z wiadomości prywatnych/:

"Nie ,nie mam takiej natury.Myślę ,że powinniśmy sobie poprostu parę spraw wyjaśnić,w realu.

Brak ci jaj?Stać cię tylko na kozakowanie przed ekranem komputera?

Bywam czasem w Katowicach, więc to powinno ci ułatwić decyzję."

• Redaktorzy

Panowie, czy ta gazeta naprawdę was tak obchodzi? No, jeśli tak, to pozazdrościć, widać nic ważniejszego na głowie nie macie. Nie zamierzam się wypowiadać o HFCPL, bo to bezpośredni konkurent. Natomiast co do brytyjskich czasopism in toto, to chciałbym zwrócić uwagę na jedną postępującą zmianę. Otóż po objęciu przez Fairclougha naczelnictwa HiFiNews rozpoczęło się szybkie formatowanie tego czasopisma w kierunku czegoś w rodzaju WhatHi-Fi lub (w ostateczności) HFC. Ostatnio każdy kolejny numer był gorszy, znikają nazwiska, jak Crabbe, ostatnio również Ken Kessler is out. Nie uważam Kesslera za papieża, ale ładnie pisze i zwykle zaczynałem czytenie tej gazety od jego ostatniej strony. W związku z tym, jeśli chodzi o mnie, to na dziś pozostało tylko HiFi World i HiFi+. Nawiasem mówiąc, w HiFi World podziwiam styl, w jakim David Price przejął redagowanie po Pope-majstrze. Wprowadzone zmiany były niewielkie i nie wpłynęły w żaden sposób na spadek identyfikacji pisma. Pismo dotąd bardzo dobre, stało się po prostu odrobinę lepsze. Tak trzeba robić.

Pastwa

Tak to należy rozumieć, że jedni piszą recenzje pod dyktando reklamodawcy, a inni takie, że reklamodawca chcąc nie chcąc zmuszony jest poddać się ich ocenie, bo nią się kierują nabywcy, a koniec końców to oni rządzą.

To oczywiście skrajności, pomiędzy którymi lokuje się praktyka.

W każdym razie ja popieram pisma, które męczą producentów, a nie mieszają w głowach klienteli.

jozwa maryn, 18 Gru 2006, 13:22

Nawiasem mówiąc, w HiFi World podziwiam styl, w jakim David Price przejął redagowanie po

>Pope-majstrze. Wprowadzone zmiany były niewielkie i nie wpłynęły w żaden sposób na spadek

>identyfikacji pisma. Pismo dotąd bardzo dobre, stało się po prostu odrobinę lepsze. Tak trzeba

>robić.

Ale ostatni numer, podsumowujący niejako rok jest dla mnie ciut rozczarowujący.

gazeta (Wilga)

rz. ż Ia ‘publikacja ukazująca się periodycznie, co najmniej dwa razy w tygodniu, przekazująca aktualne problemy’

Gazeta - rodzaj wydawnictwa ciągłego, czasopismo ukazujące się częściej niż raz w tygodniu, najczęściej codziennie - w rozumieniu wszystkich dni roboczych. (Wikipedia)

Ja rozumiem, że nie wszyscy to wiedzą, ale żeby Pan Redaktor...? ;-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.